Over snurken en dromen en geluiden maken als je slaapt (filmpje)

Nou moe, ik kom ook al op de film als ik net lekker lig te slapen. Hier was ik aan het dromen. Ik lig hier op het krukje bij de werkttafel van mijn vrouw, daar lig ik vaak. Dat is gezellig.

Gezond

Mijn vrouw zegt dat ik de laatste maanden meer geluid maak als ik slaap. Dus ik snurk harder en ik maak ook slaapgeluiden. Soms wordt ze er wakker van. Ik nooit. Alleen heel soms als ik per ongeluk een keiharde snurk gaf. Ik ben gezond dus daar gaat het niet over.

Zin

Ik slaap wanneer ik zin heb en anders niet. Dus geen hele nachten achter elkaar. Dutjes zijn fijn. In slaap geaaid worden is super. En dromen helemaal want ik droom alleen fijne dingen, dan doet mijn lichaam vanzelf mee en toch rust ik uit want als ik wakker ben voel ik me goed.

Geluid

Nou wilt u weten wat voor slaapgeluiden ik dan maak. Hier komt het.

 • slaapgeluiden dat is een beetje ronken en zagen als ik diep ademhaal. Volgens mij slaap ik dan extra diep want bij zomaar een dutje doe ik dat nooit
 • kleine geluiden, die horen bij dutjes. Ik ben dan sneller wakker en ik slaap ook weer sneller door
 • droomgeluiden als u goed luistert naar het filmpje dan hoort u die geluiden
 • keiharde snurken, ja eerlijk is eerlijk die zijn er ook. Daar doe ik er een paar van dat is genoeg ook omdat ik dan zelf schrik en dat is niet de bedoeling van slapen dat snap ik best

Dromen

Aan het fimpje ziet u ook dat ik droom. Dat is gewoon zo. Katten dromen ook dus net als mensen. Anders beweeg je toch niet als je slaapt? Waarover ik droom is eigenlijk privee dus ik kan het alleen een beetje zeggen. Het is iets over in de zon in het gras rollen met Loesje, of met al mijn vrienden onder een grote boom slapen en dat er sneks genoeg zijn voor iedereen, gewoon dat soort dingen waar ik gelukkig van word.

12 thoughts on “Over snurken en dromen en geluiden maken als je slaapt (filmpje)

 1. Hoi Bert, ik snap precies waar je het over hebt. Volgens mijn vrouw snurk ik namelijk ook, en ook nog eens heel hard, volgens haar. Ik weet het niet want ik hoor het niet. Soms maak ik ook geluid als ik niet slaap maar gewoon rustig lig, vrouw hoort me dan ademen. In het begin vond ze dat eng en moest ik naar de dierendokter, maar volgens de dierendokter is het niet erg en komt het omdat ik toen ik een baby was heel ziek ben geweest. Ik droom ook weleens, van heel veel en lekker eten. Volgens mijn vrouw ben ik nog te jong voor verkering, dus daar droom ik niet van. Ik weet niet eens wat het is. En ik kan er ook niks mee want hier woont alleen een zusje en volgens vrouw kan je daar geen verkering mee hebben. Ik ga nog maar effe slapen Bert, nu kan het nog, als vrouw straks naar haar werk gaat moet ik de boel weer in de gaten houden. Knuffels van Bikkel en van mijn broers en zus.

  1. hoi Bikkel, volgens mij kan een vrouw zich heel erg ongerust maken als je geluid maakt en als je geen geluid maakt, ja wat moet je dan doen? Vroeger dacht ik ook niet aan verkering Bikkel en toen zat ik al lang op feesboek enzo. Maar alles werd anders toen ik Loesje tegenkwam. poot van Bertje

 2. Hallo Bert,

  O Bert jij kan dus ook al bomen omzagen, Ja zo noemt vrouwtje het als ik snurk en ja dat kan ikke ook heel goed , veel en hard. Maar vrouwtje is bang dat ikke straks alle bomen in het bos heb omgezaagd. Weet je wat ze me toch pas geleden zei: Ikke kan beter bij een bosbouw bedrijf gaan werken, die wijzen mij dan aan welke bomen er om moeten en dan kan ik meteen voor mijn eten gaan werken. Hahaha, die malle vrouwtje,, ikke mag niet eens van haar van het balkon af en ikke wil dat ook niet hoor.
  Tja dat dromen doen wij als dieren ook en als het leuke dromen zijn moet vrouwtje wel eens lachen om mij. Ik doe dan heel snel met mijn bekkie op en neer en miauwer dan mekkerdemek, mijn oren klapperen en ik doe zwiepstaarten en kan liggend heel hard lopen. Ikke doe vast ik mijn dromen ook racen door het huis. en wat ook is ikke droom over al die lekkere vogeltjes die best lekker zijn, alleen zo raar als ik wakker wordt heb ikke een lege buik en natuurlijk trek in een hapje.
  Maar Bert ik had je laatst een keer geschrijft dat ik een heuse nare droom heb gehad. Ikke werd patsboem wakker en begon heel lelijk te blazen en te brullen, haren op de rug omhoog, dikke staart en ik wilde vrouwtje heel hard meppen, want die zat aan de tafel waar ik op mijn kussen lag te slapen. Bert dat was voor mij en vrouwtje heel naar en ik hoop niet dat ikke dat vaak zal doen.

  Bert nu ga ik nog even naar buiten en controle doen en vrouwtje verwacht dat ikke binnenkort weer een warme hap eet van een twietje, de buren hebben een nestkastje (wat niet mag) en daar zijn pa en ma vogel in gaan wonen. Maar ze zorgen ervoor dat daar alles netjes schoon blijft en bij ons komen ze nu poepen. Nu zit pa en ma twiet heel vaak op de reling van de balustrade en moet ik miauweren dat die maar thuis moet poepen, Net zat er weer een en ikke krijg het nu nog drukker met de buiten controle.

  Een fijne dag voor jou met leuke dromen die vast en zeker over lieve Loesje gaan en dat is peiferzie hoor en dat hoef jij niet aan onze oren en neus te hangen. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip wat gaaf dat je nou allerlei plannen hebt ik hoop dat je je beter voelt dat zou fijn zijn. Ja van die nare droom weet ik nog dat je dat vertelde, het lijkt me heel moeilijk om dat te dromen en dan word je wakker en dan voel je het nog in je katerlijf. Ik hoop dat je het nooit meer meemaakt en niemand niet. Volgesns mij komt er zon vandaag. Bij mij thuis staat het raam een beetje open. pootje van je vriend Bert

 3. Hoi Bert dat zijn de fijnste dromen die jij beleefd!
  Ikjes Ollie snurk ook vaak en droom over mijn vriendinnetje Gijsje ik houd zoveel van haar❤️
  Mooi he de liefde Bert!

  Fijne dag nog en droom en snurk fijn!

  Liefs Ollie

  1. hoi Ollie dat is superfijn dromen van je verkering. Gijsje is een nette poesevrouw ik snap best dat je veel van haar houdt!!

 4. Hoi Bert,
  Wat een lief filmpje!
  En fijn dat je zo goed kan dromen, want in je dromen rust je het meeste uit, en raak je emotie’s kwijt. Als je niet zou dromen kan je ziek of depressief worden.
  Het betekent dus dat je je fijn en veilig voelt. je bent totaal ontspannen, en blokkades vallen weg.
  Deze wijsheid heb ik niet van mijzelf hoor, maar van mijn vorige vrouw, het is haar werk om deze dingen te weten. Ze geeft er zelfs les in aan studenten!
  Mijn huidige vrouw zegt dat ik alleen met mijn stem oren en snorharen droom, en soms een heel klein beetje met mijn poten. Maar mijn voorganger Poncke kon net zo dromen als Jip, die zag je gewoon achter een muis aanrennen, en dan riep hij vaak ook nog “mekmekmek”!
  Misschien ben je wel doordat je niet kon dromen, omdat je altijd waakzaam moest zijn ziek geworden toen je op straat leefde. Eigenlijk maar gelukkig, want anders was je nooit bij je vrouw terecht gekomen, die nu waakt als jij slaapt, Nu kan je lekker uitrusten, zodat je weer helemaal fit ben om je werk te doen, en als het nodig is te waken over je vrouw!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat wist ik geeneens dat dromen voor je gezondheid belangrijk is, het gebeurt gewoon en ik slaap al best veel dan rust ik ook uit dacht ik. Soms slaap ik met mijn vrouw, boven op het bed of beneden op de bank, dan weet ik van mezelf niet of ik droom. poot van Bertje

 5. Lieve Bert,

  oooh Bert jij maak mooie geluidjes van jou eigen. Mij hart ken jou geluidjes, mij hart voel jou droom. Assie jou zo zie ligge en jij snurk een beetje vind ik jou mij liefste katerman. Soms maak jou poote trilkunsjes en jij weet, ik voel jou.
  Jij hoef niet te vertelle waar jou droom over ga Bert. Van me eigen weet ik, wij zijn saame in jou droom en wij zijn ook saame in mij eigen droom. Dan rolle wij saame door jou gras en wij rolle ook over mij groote bed. En wij voel elkaar ze hart en assie honger heb breng mij hart jou zalm. In mij droom weet ik van me eigen dattie meer van zalm hou dan van mij tonijn. En ik geef jou vachthapjes maar dat is privee en wij heb recht op ons preifussie.
  Mij hart heb ook ze mooiste droom Bert, misschien durf ik mij droom ooit in mij verhaal te schrijve. Maar mij hart voel, jij weet mij droom. Jij voel mij droom en mij hart klop. In mij droom klop alles en jou gras is mij mooiste gras. Mij hart zeg, jou gras is het groenst van mij eigen.
  Mij droom is roomanties Bert,

  Liefs van jou Loesje

 6. Oooooh bert. Snorrie voor ze laat reejaksie. Ikjes was even druk met ons boek😺😺
  Ooooh vrouw voelt zich alweer wat beter na haar mediesienaale koffie😹😹
  Vrouw zegt, dat as ik slaap, ik beweeginkjes maak. Of ik wor soms miauwend wakker en dan krijge ik troostknuffels. Net zolang as ik wil.
  Soms droom ik nu van floris. Mijn katerman💖
  Oooooh bert…na al die 3 maanden benne ik nog zo flieft op hem

 7. Ohhh Bert wij hier dromen ook vaker!!
  Mijn vrouw vraagt dan altijd of we de muis niet te pakken kregen!!??
  En als we op bed liggen dan maakt ze ons wakker en knuffelt met ons!!!
  Dat is wel fijn voor als we een beetje akelig dromen.

 8. Hoi Bert,

  Hier Bolle.
  Ik ben vandaag een beetje laat, want we waren op ziekenbezoek. Bij Boris, de rode kater van het leeserlampje. Hij heeft een spesjaal diejeet, voor zijn blaas. Want hij kon niet meer plassen, en was bijna een ster geworden.
  Maar hij was heel blij om ons te zien (nou, eigenlijk gingen alleen mijn mensen, want ik kan niet mee op de fiets). Hij kreeg net zo’n banaan als jij hebt, en hij ging er meteen mee knuffelen, en zelfs een beetje spelen!
  Dus mijn mensen waren heel blij!
  En toen zagen ze ook nog jouw mooie filmpje! Wat lig je gezellig te knorren, heerlijk hoor.
  Dan ben je echt helemaal diep aan het slapen, dat is goed voor je.
  Ik doe heel soms een beetje piepsnurkjes maken, dat vinden mijn mensen altijd heel lief.
  Popje lag vaak te mekmekmekken, alsof hij iets aan het vangen was. Maar ik vang eigenlijk nooit iets, dus ook niet in mijn dromen!
  En zeker weten dat katten dromen. Natuurlijk! We denken toch ook na, en we hebben toch gevoelens, en een taal? Dus ja, dan droom je ook.
  Doe maar lekker verder dromen van alle fijne dingen, Bert!
  Een heel lief kopje van Bolle,

Reacties zijn welkom