Wat een probleem kan zijn bij een knuffel (filmpje)

Mijn poot. Die zat dus in de weg. Opeens wist ik niet meer waar ik die achterpoot moest laten. Ik wilde zo graag ontspannen en genieten maar wat moest ik met mijn poot?

Talent

Ik kan helemaal niet zoveel als andere katten, ik bedoel ik durf niet op schoot, ik jaag nergens op en ik vind van alles eng. Maar ik heb een talent. En dat talent is dat ik heel erg van iets kan genieten. Dus dat betekent dat je gevoel moet toelaten helemaal in jezelf, en dat je het diep moet ervaren en dat je zo ontspant. Dus dan kan er van alles gebeuren omdat je niet op hetzelfde moment kunt opletten. Dat is genieten. Je moet het durven en kunnen en ik kan het en ik durf het en ik doe het ook vooral met knuffels.

Poot

Maar genieten gaat niet altijd vanzelf. Het kan al helemaal niet als er monteurs zijn of rare geluiden in de straat dan is opletten weer belangrijker. En nou had ik het laatst ook dat mijn achterpoot in de weg zat.
Zo raar. Opeens voelde ik vooral mijn poot. Wat moet je daarmee? Ergens neerleggen lukte niet. In de hand van mijn vrouw voelde niet fijn. Gewoon los houden vond ik niks. Dus toen lukte het aaien eigenlijk niet goed. En ik kon maar een beetje genieten.

Opnieuw

Later deden we het opnieuw en toen lukte het wel. Alles ging vanzelf precies zoals het hoort bij een knuffel. Ik kon op  mijn zij liggen en ik ging spinnen, en mijn ene achterpoot lag onder de pols van mijn vrouw en mijn andere achterpoot lag er bovenop. Dat voelde goed en gewoon en daarna werd ik een beetje wazig omdat ik zo aan het genieten was van de knuffel. Het is niet te snappen waarom het toen wel opeens lukte en eerder niet.

 

 

13 thoughts on “Wat een probleem kan zijn bij een knuffel (filmpje)

 1. Hoi Bert, wat heerlijk dat je zo kunt genieten van een knuffel. Mooi filmpje ook. Wij houden ieder op ons eigen manier van knuffelen. Bas komt niet op schoot, maar als hij in zijn mandje ligt mag de vrouw hem wel aaien en knuffelen. Bjarne vindt het de ene keer wel fijn om te knuffelen en dan weer een tijdje niet. Oliver is onze grootste knuffelkont , hij knuffelt met Bas en met Kruimel en heel vaak met onze vrouw. Hij vindt het heerlijk om op schoot te liggen en te worden geknuffeld. Kruimel houdt niet zo van knuffelen, en als ze een knuffel wil dan gaat ze naar de vrouw toe en miauwt heel hard, dan weet vrouw dat Kruimel een knuffel wil, maar dat moet dan niet zo lang duren. Bikkel houdt ook veel van knuffelen maar hij wil ook niet op schoot, hij gaat vooral heel dicht tegen onze vrouw aanliggen en vindt het heel fijn om dan geaaid te worden, ook kan hij heel goed zoentjes geven aan de vrouw. Onze vrouw kan wel heel goed knuffelen met ons. Soms hebben wij even geen zin in een knuffel, dat is dan wel zielig voor onze vrouw. Maar Bert, je weet het , wij blijven katten en kunnen heel goed aangeven of we ergens wel of geen zin in hebben. Nu krijg jij wel een hele dikke knuffel van ons alle vijf en van onze vrouw. Groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, jullie weten allemaal heel goed wat je wilt en wat je niet wilt, ik vind het best knap van jullie vrouw dat ze dat allemaal kan onthouden. Want dat soort dingen komen gewoon heel precies, zeker bij Kruimel denk ik want genoeg is serieus genoeg. Het is wel belangrijk dat je vrouw ook genoeg knuffels krijgt maar volgens mij zorgen jullie daar ook voor. poot van Bertje

 2. Dag Bert,
  Gek is dat hè?! Ik heb dat soms als ik ’s nachts bovenop mijn vrouw wil gaan liggen slapen.
  Dan sta ik te spinnen en te stampen, dan aait en knuffelt ze me, en als ik dan wil gaan liggen lijkt het opeens of ik 5 poten heb. En dan moet ik een paar keer gaan liggen en weer opstaan voor ik lekker lig, terwijl ik een andere keer meteen goed neerplof.
  Gelukkig komt het wel altijd goed, en blijkt ik toch geen poot over te hebben 🙂 !
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat is een goed idee om gewoon op te staan en weer te gaan liggen tot alles weer gewoon is. Daar was ik nooit op gekomen en nou weet ik zoiets kan. Super!! Bert

 3. Oooooh bert. Ikjes heb ook een probleempje met knuffelen hoor.
  Zoowals vanmorgen.
  Ik wou geknuffelt worden. Wat ook gebeurde. En het was zoooo fijn. Ik wist alleen niet waar ik mijn lapje moest opbergen. Ja oke… in je bek. Maar echt bert… ikjes was zo aan het genietje doen dan mijn lapje steeds uit mijn bek viel en ik vrouw haar gand aan het likken was tijdens de knuf. Oooooooh zo fijn.

 4. Hallo Bert,

  Gelukkig is het met je achterpoot nog goed gekomen met de volgende knuffelronde. Nou vind ikke wel dat je hier heerlijk ligt te genieten en het is je allergrootste talent. Er gaat toch maar niks boven veel knuffelen en er van genieten.

  Nu weet ik niet hoe het bij jouw is maar als ik aan het spelen ben en de grote Jippelol zit in mijn koppie, nou dan doen mijn poten ook vaak dingen dat ik denker wat doen die me een bultje raar. Ikke lig op de grond met mijn wiewkussen en mijn poten vliegen dan alle kanten uit. Dan zie ik weer eens dat mijn staart niet naar mij wil luisteren en wil ik die vangen. Nou dat lukt me dan niet, want die gaat er dan ook weer vandoor. Ja dan zit ook ook achter de oren te krabbelen en zeker als vrouwtje om mij zit te lachen. Foei ze hoort mij toch te helpen verdikkeme. Maar als ik ben uitgedold dan zit toch alles gelukkig weer op de goeie plek. Ja zeg, stel je voor dat mijn poot op mijn rug zou zitten en mijn staart boven op de kop.
  Maar Bert denker er aan, jij hoeft echt niet alles wat wij doen ook te kunnen, doe jij maar wat wel kan en dan ben jij de gelukkigste Bert die er maar kan zijn. Vrouwtje en ikke vinden het al zo goed van jou dat je steeds weer een stapje meer kan en durft hoor.
  Ga jij nu maar heerlijk van de zon genieten en je klusjes doen vandaag. Van vrouwtje krijgt je veel knufjes en is trots op jou hoor.
  Grote poot en kopje van je trotse vriend Jip

  1. hoi Jip dat is fijn om te horen dat ik niet alles hoef wat anderen doen, ik doe gewoon weinig. Ik weet ook niet waarom. Misschien komt het doordat mijn vrouw zei toen ik hier kwam dat ik nou alleen maar van het leven hoefde te genieten en dat ik niks hoefde te doen wat ik eng vond. Toen was ik nog veel banger dan nou. Dus al die avonturen die jij hebt – je eigen staart vangen!? – die doe ik nooit. Er is nou zon dus daar ga ik in. poot van je vriend Bert

 5. Lieve Bert,

  jij heb jou eigen talent, mij hart zeg het is jou mooiste talent. Assie kan geniete kan jij gelukkig zijn. Assie niet kan geniete hebbie niks om voor te gaan.
  Soms lig jij niet lekker, dan kan jou poot nog niet zover zijn. Dan moet jij even wachten tot jij helemaal van jou diepste zelluf zo ver ben. Dan kan jij jou eigen ofergeeve aan jou geniete .
  Oooh Bert ik heb het ook van me eigen. Mij poote zijn maar kort, die heb er geen moeite mee. Mij buik zit soms in mij weg, of mij buik pas ergens niet in. Dan moet ik wachte, tot mij kop weet hoe ik moet draaie en moet ligge. Maar assie schootmeedietasie doe dan hebbiie wel meer ruimte. Of op mij groote bed Bert, dan gaat alles goed. En mij buik is presies goed assie jou kop erop leg, dan geniet ik van mij kop tot mij eigen staart,

  Liefs van jou Loesje

  1. ja Loesje dat kan ik ook genieten van wat er is, dat ik het helemaal van binnen voel. En jij kunt het ook op het groote bed dat is fijn, en ook dat er heel veel ruimte is voor iedereen dan kan ik er ook bij want ik ben best een grote kater maar als jij wilt dat ik mijn kop op jouw buik leg dan doe ik dat!! je Bertje

 6. Hoi Bert wat heb jij toch een lief Vrouwke ze heeft de oplossing toch gevonden voor je onrustige achterpoot, gelukkig kun je nu weer heeeeeeel erg gaan genieten van de vele aai en knuffels van je Vrouwke!

  Knuffel van Ollie

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Soms kan dat, met knuffelen, dat het nét niet helemaal goed gaat. Dat heb ik soms ook, dan kan ik niet lekker liggen, of dan zit mijn staart in de weg. Dat kan iedereen gebeuren. Gelukkig komt het altijd weer goed, net als bij jou.
  En je moet niet zeggen dat je weinig doet, want je doet heel veel! Je durft veel meer, je slaapt met je vrouw samen op bed, je houdt de straat in de gaten, je speelt met het papier of het lintje, je snippert de krant, je hebt je banaan. En dan heb je natuurlijk je blog. En als belangrijkste: je hebt verkering met Loesje. Nou, noem dat maar niks!
  Ik doe ook niet zoveel. Ik jaag niet, ik kom niet op schoot, ik speel niet zo veel. Ik ga niet op ontdekkingstocht, ik slaap niet op bed. Maar toevallig vinden mijn mensen mij superlief!
  Niet elke kat kan alles, Bert. Mijn mensen kennen een damespoes die niet geaaid wil worden. Maar echt NOOIT!! Haar vrouw heeft haar in negen jaar twee keer eventjes kunnen aaien, en toch is het een geweldig dametje. Dat vinden mijn mensen ook.
  Elke kat is weer anders, en elke kat is goed zoals hij of zij is. Dus jij ook, zeker weten!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle ja daar zeg je wat. Ik doe eigenlijk veel meer dan ik dacht maar dat is dan op mijn manier. En ik heb het thuis net als jij, dat ze me lief vindt zoals ik ben en met alles wat ik wel en niet kan. Daar gaat het eigenlijk om dat je thuis echt samen kunt zijn. Wat leuk dat die damespoes zo zeker weet wat ze niet wil ze heeft vast een keisterk karakter!! kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *