Loesje vertelt over wereld zwerfdieredag…

zwerfdier

Mij vrouw heb mij verteld dat het vandaag de dag is voor alle zwerfdiere. Ze zeg dat er meer dan 600 miljoen zwerfdieren zijn. Mij kop heb geen verstand van 600 miljoen maar mij hart schrok er toch van.

Partij van de Zwerfdiere

Assie moet zwerfe ben jij niet gelukkig. Jij heb geen eigen huis en jij woon op jou straat. Jij ben misschien weggeloope van jou eigen en jij kan jou huis niet meer vinden. Of jou vrouw wil jou niet meer in jou huis. Mij hart bevries assie eraan denk.
Misschien kan jij dan wel jou eigen Partij van de Zwerfdiere beginnen. Dan kan jij jou eigen laate hoore.
Van me eigen zwerf ik nooit, ik vind er niks aan. Assie een binnepoes ben hebbie geen zin in jou buiten. Mij vrouw heb mij beloofd, Loesje jij hoef nooit jou straat op. Dan hebbie veel geluk, ik moest spinne. Van mij eigen zou ik verdwaale op mij straat, mij hart zou huile…

Van jou straat

Als poes denk ik veel na over mij leeve. Dat vind ik wel belangrijk assie ook jou eigen Feesboek heb. Dan kan jij woorde geeve aan jou gefoelens en jij kan ook dinge op jou kaart zette. Normaal sta tonijn op mij kaart, dan weet mij visboer mij voorkeur van mij vis.
Maar assie zwerf dan hebbie geen visboer. Jij kan niet voor jou koude kast gaan staan en jou bestelling doen. Jij moet leeve van jou straat. Assie geluk heb vind jij misschien jou zwerfvis, gooi iemand ze makkareelekop in jou afval. Makkareel sta wel hoog op mij vislijsje, maar van me eigen ga ik er niet voor zwerfe. Mij visboer kom liever gewoon bij mij eigen aan mij huis.

Bert had niks

Hoe moet jij leeve assie zwerf? Mij verkering Huiskater Bert was jaare ze eigen Zwerfkater Bert. Toen hij nog niet van ze Adel was. Hij heb mij van ze leeve op straat vertelt, mij hart brak. Mij Bert was bang en van me eigen kon ik mij Bert toen niet helpe. Mij Bert had geen Feesboek en hij had ook geen kompjuuter. Dan kan jij ook geen verkering hebbe.
Mij Bert had niks, hij had alleen ze eigen. Hij werd ziek van ze leeve op straat. Hij heb geluk gehad, iemand heb hem van ze straat geplukt. Hij heb nu ze eigen vrouw en hij heb verkering. Maar van mij eigen weet ik, assie zwerf ben jij bijna kansloos. Jij ben alleen maar bezig met jou oferleeve. Of jij moet jou engeltje vinde tusse jou makkareel en vissegraat.

Mij hart voel mee

Veel van mij vriendjes heb op straat moete zwerfe. Zij weete wat het is van ze eigen. Mij hart voel mee met alle zwerfers. Mij vrouw geef mij een gelukkig leeve. Dat ik in mij groote bed mag slaape bovenop mij vrouw. Dat zij voor mij eigen zorg en dat ik mij eigen visboer heb. Al mij vriendjes heb nu ook een goed leeve en zij heb allemaal ze eigen personeel. Mij kop kan jou wel vertelle, jou personeel ga ook niet zwerfe op jou straat. Niemand wil op straat moete leeve waar jij moet vechte voor jou bestaan. Daarom denk ik vandaag van mij eigen aan alle zwerfdiere.
zwerfdierDat er iemand is die voor ze zorg. Die knuffels geef en aandacht. Van mij spaarspot ga ik vandaag mij donazie doen voor zwerfdiere in nood. En van mij eigen deel ik ook mij tonijn assie wil, dat kan u zien op mij footoo.
Mij hart is gelukkig en van mij eigen hoef ik nooit bang te zijn. Ik heb mij natje en mij tonijn. Dan mag jij ook weleens aan jou zwerfer denken en niet alleen aan jou eigen.  En dat er een engeltje is!

Ook helpe

Misschien wil u ook wel helpe, assie het ook goed heb van u eigen.

 • U kan brokjes en ook water buite zette, assie zwerfdiere in u tuin heb. Assie mij dan beloof dat u het niet zelluf op eet.
 • Of u kan ze dierenambuulanze belle, assie een zwerfdier vindt. Mij vrouw zeg dat het ook iets met ze hond kan zijn, die kan ook gaan zwerfe.
 • En misschien wil u wel een donazie doen bij een asiel of bij een stichting die zwerfdiere opvang? U kan ook brokjes brenge of deekentjes.

Assie iets kan doen, mij hart zeg alles kan helpe. Zwerfdieren heb niks van ze eigen, dan ben jij wel aan jou lot ofer gelaate. Vandaag kan wij een verschil maake, vandaag is ze dag voor alle zwerfdiere. Mij hart zeg, wij kan allemaal een engeltje zijn.
Liefs van Loesje

 

21 thoughts on “Loesje vertelt over wereld zwerfdieredag…

 1. Oooooh Loesje. Wat een prachtverhaal. Ik weet gelukkig niet wat het is om een zwerdier te zijn. En ik wil er ook nooit achter koom. Soms verteld Bertje erover en dan voel ik me drietig.
  Er zit, in mijn spaarpotje, een heleboel centjes en vrouw zei dat ik er wat van mag weggeefje doen. Zodat ze lekker eet kun krijgen of een lekker zacht dekentje. Asse jij mij het gieeeronummertje geef dan mag ik er vandaag wat naartoe sturen 😺

  Kom op katgenooten… laten we Loes helpen!!

  1. Oooh lief soolzusdinnetje,

   mij hart voel nu traane van jou schrijf, dat jij wil helpe voor ze zwerfdiere. Jij heb jou goed hart en jij help altijd iedereen. Dat is onze Sool, wij heb dezelfde hart.
   Assie zwerfdiere help dan kan jij verschil maake. Vandaag is ze dag , vandaag en in mij hart ook andere daage. Dat jij ook stilsta bij hoe goed jij jou eigen leeve heb. Dan schrik jij toch Katterien.
   Mij Bert weet er alles van en hij heb geluk gehad. Mij hart weet hoe moeilijk mij Bert bet gehad heb in ze straatleeve.
   Jij mag zelluf weete assie centjes geef. Misschien kan jij denke aan Wetland Cats, die heb er heel veel oopevangt. Maar jij kan ook aan jou asiel centjes geeve. Waar jou hart lig Katterien want zwerfdieren zijn overal.
   Jij ben lief,

   Sjeteeeeeeeeeeeeem Loesje

    1. Ooooh Katterien,

     Jij ben mij liefste soolzussie van alles. En mij Wetland kets zijn dankbaar van ze allemaale,

     Sjeteeeeeeeeeeem Loesje

 2. Hoi lieve Loesje, wat goed en lief van je dat je altijd maar weer aan andere dieren denkt. Bas en Bikkel hier zijn ook zwervertjes geweest, Bikkel gelukkig maar een paar weekjes, hij was nog een babykatje en is gelukkig op tijd gevonden. Bas heeft een paar jaar op straat moeten leven, en dat was hard en zwaar. Als onze vrouw denkt aan al die dieren die op straat moeten leven of overleven dan wordt ze vaak een beetje stil en verdrietig. Ze zegt dan dat ze alle dieren wel zou willen redden maar helaas kan dat niet, wij wonen niet in zo’n heel groot huis, maar als dat wel het geval zou zijn dan woonden er vast nog meer vriendjes en vriendinnetjes bij ons. Wel geeft onze vrouw altijd centjes aan de mensen van de dierenambulance zodat zij heel veel dieren kunnen helpen. En Loes als je ons ook het gironummertje geeft van “jouw” goede doel dan mogen wij van onze vrouw wat ekstras geven. Goed he, zo helpen wij ook andere dieren.
  Wat een mooie foto weer van jou Loes. Je staat er weer mooi op en wat heb ie veel tonijn??
  Dikke knuffels van Bas,Bjarne, Oliver,Kruimel en Bikkel

  1. Oooh Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel,

   oooh heb Bas en Bikkel ook moete zwerfe van ze eigen? En was Bikkel nog ze beebie van ze straat. Ooooh hoe moet jij dan overleeve Dan moet jij wel een Bikkel zijn in jou hart. Assie nog zo klein ben.
   En Bas een paar jaar zwerfe, Ooooh Bassie toch. Gelukkig hebbie saame nu liefde en geluk bij jullie vrouw en met Kruimel, Bjarne en Oliver. Mij hart is nu rustig van ze gefoel. Anders wassie nie blij geweest want iedereen heb recht op liefde en geluk in ze leeve.
   Mij Bert heb ook op ze straat geleef, hij was zwerfkater. Nu heb mij Bert ze eigen huis en is mij Bert Huiskater. Mij hart kan het voele, ze strijd van oferleeve.

   Assie centjes wil geeve maak nie uit want zwerfkatte zit oferal. Misschien kan jij denke aan de Wetland Cats, of Stichting Dier en Project. Maar jij mag ook ándere asiel doen, alle zwerfdiere zijn dankbaar.
   Mij hart is blij met jullie schrijve , dank wel

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje,
  Wat heb je dat weer mooi geschreven.
  Zelf ben ik gelukkig geen zwerver geweest. Toen ik nog in Leiden woonde, ben ik een week verdwaald geweest. Ik vond dat vreselijk, en ben daarna heel lang schuw geweest. Gelukkig heeft mijn vorige vrouw alles gedaan om mij terug te vinden.
  Mijn vrouw hier in Rhenen heeft hier 3 zwerfkatten gekend en verzorgd, 1 leeft er nog, en komt zo nu en dan een paar weken “buurten”, om daarna eer naar z’n volgende adres te gaan.
  Van der Zwart was een klein zwart poesje dat haar eigen droge plekje had in de tuin, en door de buurman en mijn vrouw gevoerd werd. Toen ze ongeveer 17 was, at ze niet meer, en toen mijn vrouw met haar naar de dierenarts ging, bleek ze FORL te hebben, en moesten er een paar kiezen uit. Mijn vrouw heeft haar laten behandelen, en ze moest 48 uur binnen blijven, want het was winter. Ze lag te spinnen in een warme doos in de hal, en heeft nooit meer een stap buiten gezet, terwijl ze daarvoor nooit binnen wilde komen! Gelukkig vond mijn voorganger Broddel het wel gezellig. Ze heeft nog ongeveer 7 jaar binnen geleefd !!!
  RoodWitteZwerver leek heel veel op Bert, hij kwam altijd `s avonds eten halen, en lag ook heel vaak in de tuin. Hij sliep bij een kennis van mijn vrouw in een schuur bij hun huis in de uiterwaarden. Daar stond een stoel met een kussen voor hem, en als dank hield hij de schuur muisvrij!!! Hij zette nooit ergens een stap binnen. De laatste avond van zijn leven heeft hij afscheid genomen van mijn vrouw, hij bleef wel een uur kopjes geven na het eten, wat hij anders nooit deed. De volgende dag is hij in de tuin van de buren gevonden, lekker opgerold of hij lag te slapen.
  Nu is hier nog GroteLieveLelijkeZwerver. Hij heeft gerafelde oren, een schram over z’n neus, en zwabbert met een achterpoot. Hij heeft vroeger waarschijnlijk vaak gevochten, maar nu is hij heel vriendelijk tegen andere katten. Hij komt ook nooit ergens binnen, maar wordt door heel Rhenen, op verschillende adressen verzorgd. Mijn vrouw heeft hem zelfs een paar keer in Ouwehands Dierenpark gezien!!!
  Oh Loesje, je zal toch zwerfkat zijn!!! Maar daar heeft Bert jou waarschijnlijk wel veel over verteld. Gelukkig heeft hij nu zijn vrouw, en jou !
  Wij moeten allemaal maar erg blij zijn met ons warme huis, en onze lieve mensen. En ook zo nu en dan ons spaarpotje omdraaien voor dieren die het minder hebben dan wij.
  Veel dank weer voor je mooie stukje
  Lief kopje voor jou, Floris en Zusje, en je vrouw!
  Vlo.

  1. Oooh lieve Vlo,

   wat schrijfie nou , mij hart spring op van jou goede zorge voor mevrouw VanderZwart, RoodWitteZwerfer en Grote Lieve. Mij hart spin van intense gefoelens.
   Jou vrouw heb ze mooiste hart, wil jij haar zegge dat mij hart voor haar spin.. Zij heb verschil gemaak voor zwerfers , dan ben ik dankbaar van mij eigen.
   Mij Bert heb ook geluk gehad en het heb ze leeve gered. Mij Bert is nooit bij ze Ouwehans gewees geloof ik. Maar misschien hebbie het niet geweete van ze kop…

   Assie zwerf heb jij het moeilijk van jou bestaan Vlo, wij heb geluk gehad. Mij vrouw zet mij niet buite zeg ze en van me eigen ga ik mij deur niet uit. Vlo beloof jij dattie niet meer ga zwerfe, niemand wil zwerfe en wij kan jou niet misse.
   Geef jij kopjes aan jou vrouw en ook voor jou eigen,

   Liefs van Loesje

   1. Nee hoor Loesje, ik ga niet meer zwerven. Ik vond het heel eng, maar ik was per ongeluk verdwaald.
    Hier mag ik niet eens meer naar buiten van mijn vrouw, en ik wil ook niet. Ik mag door het hele huis, en daar heb ik ruimte genoeg.
    En ’s nachts lig ik, net als jij, boven op mijn vrouw, zodat zij ook niet weg kan 🙂 !
    Kopje, Vlo.

    1. Oooh Vlo,

     Liggie ook op jou vrouw, dan kan jij niet zwerfe want jij moet jou vrouw warm houde van ze slaap,

     Liefs van Loesje

 4. Dag lieve Loesje, wat goed dat je ekstra aan zwerfdieren denkt!
  Het is helemaal niet fijn om op straat te moeten leven. Ik heb hier in de tuinen gezworven, niemand weet presies hoe lang. Ja, ik zelf wel natuurlijk, maar ik wil er niet meer aan denken. Ik had toen helemaal een kale buik en benen gelikt, van de zenuwen. Dus ik vond er niks aan, dat begrijp je wel. Altijd nat en koud en eenzaam, bah. En honger, vooral honger.
  Mijn mensen geven elke maand geld aan de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Daar ben ik ook geweest, ze hebben toen mijn oor afgeknipt! Doordat ik niet meer twee hele oren heb kan ik geen kindertjes meer maken, net als Bertje. Gek hè?
  We gaan vandaag ekstra centjes geven, vanwege Wereld Zwerfdieredag!
  Gelukkig dat iedereen op de blog een huis heeft, en mensen.
  Mijn mensen hebben al vier keer een kat die geen huis meer had naar die Stichting gebracht. Erg hoor, want eerst hadden die katten wél een huis. Maar toen zijn ze gewoon de deur uitgezet! Dat mag toch niet?!
  Mijn mensen wilden die katten wel hier in huis hebben, maar dat kon niet. De laatste drie keer wilde ik het niet. Want ik ben liever alleen. Nou, ik ben nóg liever met mijn Mol, maar dat kan niet meer.
  Loes, blijf maar altijd gezellig binnen, bij je vrouw en bij Floris en Zusje! En bij je kompjuuter en je tonijn!
  O, en wat zijn je footoos toch altijd supermooi!
  Een heel lief kopje voor jou en je vrouw en je broer en zus van Bolle, en van mijn mensen veel groetjes aan je vrouw.

  1. Oooh Bolle,

   mij hart vind het moeilijk want jij heb ook moete zwerfe. Jij was jou eigen tuinzwerfer en jij had honger. Ooooh Bolle, ik vind honger errug . Mij buik kan mij honger niet verdraage en mij kop raak in mij war. En assie dan denk dat jij tuine moest omploege voor jou kossie , Ooooh. Maar Bert en jou eigen begrijp elkaar van ze eigen wel goed. Hij zeg het weleens Bolle, dattie weet van jou tuin. Mij Bert wil nu ook niet meer zwerfe van ze eigen. Hij heb er genoeg van. Mij hart zou het niet aan kunne, mij hart zou huile Bolle.

   Oooh jou mense doen veel voor zwerfkatte, zij heb liefde voor zwervers. Ik vind het Mooi en mij hart is blij. Jij mag trots zijn op jou mense Bolle. En ze heb jou toch ze eigen tuin gegeeve, dan kan jij nog ploege assie zin heb. En jij moet natuurlijk jou tuin inspekteere want jij bewaak jou grond met jou hart.

   Bolle wil jij jou mense bedanke van ze goede zorge voor ze zwerfdiere , mij hart weet zij zijn ook dankbaar. Mij vrouw en mij eigen geef jou vrouw en menseman veel lieve pootjes terug. Mij vrouw zeg dat ze geen poote heb maar zij kan toch loope.
   Bolle jij ben een lieve vriend, mij hart is blij met jou eigen,

   Liefs van Loesje

 5. Hallo Loesje,

  Wat mooi dat jij ook een schrijf doet voor de zwerfdieren.
  Het is heel erg dat er zoveel zwerfdieren zijn en vrouwtje en ikke worden er verdrietig van en ook omdat er steeds meer bij komen. Schuld van al de mensen die hun dier niet meer willen en gewoon ergens dumpen of maar als gevonden naar een asiel brengen. Dan zijn er heel veel mensen die niet hun dieren neutraal laten maken, zodat er geen kleintje komen. Vrouwtje maakt zich vreselijke zorgen van waar moeten al die kleintjes toch naar toe. Van ons mag er een verbod komen dat er geen pretbaby’s geboren worden en verplicht neutraliseren.

  Ikke doe altijd al mijn spaarpotje omkieperen en heb nu een leeg potje. Ikke mocht de laatste maanden een paar poesjes helpen die heel veel zorg nodig hadden. Ja en nu moet ikke weer gaan sparen.

  Ikke ben gelukkig een huiskater en ikke krijg fijn veel lieve knuffels en een warm bedje en heerlijk eten.
  Onze droom is en blijft dat het eens zal stoppen dat al dat dierenleed er niet meer zal zijn.

  Lieve Loesje bedankt voor je schrijfje en ikke hoop dat veel mensensnuiten het zullen lezen en mee nadenken om het probleem en leed te helpen oplossen.

  Fijne dag samen met Zusje en Floris en vrouwtje hoor
  Knuffels van vrouwtje en hele grote kopje en poot van je grote vriendje Jip

  1. Ooooh Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel voor jou schrijve Jip. Jij zeg weer wijze dingen. Mij hart zeg ook dat ze diereleed moet stoppe. Alle diere heb recht op ze geluk, op liefde van jou hart. Maar zij moet overleefe en mij hart doet krimpe assie hoor dat mense ze dier buite zette. Offie afval ben!!
   Wij moete helpe waar wij kunne want wij heb geluk gehad. Mij Bert weet ook wat zwerve is op ze straat. Mij hart wil er niet meer aan denke Jip.

   Van me eigen ben ik nooit mij zwerfer geweest Jip. En van mij eigen weet ik ook, mij hart gaat nooit zwerfe. Mij hart blijf voorgoed bij mij eigen vrouw.
   Blijfie ook maar bij jou lieve vrouw Jip, dan ben jij beeter af. Mij hart voel het,

   Liefs van Loesje

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   dank U wel, U weet het ook. Alle zwerfdiere heb ze hulp noodig en wij moete help geeve. Assie saame help sta jij wel sterker.
   Mij hart leef altijd mee met mij zwerfdiere mevrouw Ceciel. Mij Bert heb op ze straat geleef. Dat weet jij wel waar jij over praat.
   Dank wel foor u reakzie van liefde,

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Ik wist niet dat vandaag wereld zwerfdieren dag is. En vrouwtje wist het ook niet. Het is goed om aandacht te hebben voor zwerfdieren. Ik vind het heel zielig dat zoveel dieren op straat leven. Daar moeten we toch wat aan doen. Zodat er geen dieren meer op straat leven en de asiels ook niet meer overvol zijn.
  Ik heb nooit op straat geleefd. Ik heb altijd een huis gehad. Eerst samen met mijn mama en met mijn broertje en zusjes. Later bij mijn vrouwtje.
  Ik mag van vrouwtje ook geld geven. Goede actie van jou, Loesje.
  Knuffels en kopjes van mij en vrouwtje.

  1. Ooh lieve Gijsje,

   mij hart is nu geraak van wat jij mij schrijf. Dattie ook centjes mag geeve aan zwerfdiere want zij heb hulp noodig. Zij heb het moeilijk Gijsje, zij moet overleefe.
   Hoe kan zij oferleeve assie geen hulp krijg?
   Wij heb geluk Gijsje, wij heb ze eigen thuis en onze vrouw. Zij woon in onze hart en wij krijg ook veel liefde.
   Soms moet wij wel opkoome voor diere in nood. Assie op straat moet leeve bennie wel in jou nood.

   Gijsje jij ben lief en jou vrouw ook. Mij hart is blij, jij krijg mij zachte pootjes en jou vrouw ook. Van mij eigen,

   Liefs Loesje

 7. Lieve Loesje.Wat mooi geschreven. Fynn heeft als jonge kater op straat rondgedwaald.Gelukkig vond hij een mevrouw die eten in de tuin zette en water.In de winter warme plekjes maakte.Fynn is uiteindelijk bij mij komen wonen.En wil echt nooit,nooit meer op straat leven.Hij vindt warme bedden nog altijd fijn,en helpt dan ook bij bed opmaken en verschonen.En vaak komt hij lekker tegen mij aan liggen,en het liefste dan tussen dekbed en sprei.Dan hebben we zo knus samen.Muzette en Sparkle komen uit een opvang ,dus die weten niet hoe het is om te moeten zwerven.

 8. Tante Loesje ikke heb mijn spaarpotje geleegd samen met de andere en de centjes gaan natuurlijk voor de zwerfdieren.

 9. Hoi Loesje wat een mooi en emotioneel verhaal heb je geechreven! Ikjes Ollie ben ook ern zwerfkatje geweest in Spanje maar niet lang want daarvoor ben ik veels te mensgericht zegt mijn Vrouwke!
  Het is erg zielig die arme zwerfdieren zowel hier als elders! Wij hebben het geluk gehad hé Loesje dat we een fijn huis hebben gekregen !

  Liefs Ollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *