Hoe ik ontdekte wat 1 april was

1 april

Ik wist geeneens wat 1 april was. Dus toen zag ik op de Feesboeksite van de Blije Beesten Boel dat je daar lekker eten kon bestellen in de smaak muis. Hadden ze helemaal bij elkaar georganiseerd. Super, dacht ik.

Muizensmaak

Volgens mij kwam het allemaal door het blog van Katrien waarin ze zei waarom er eigenlijk geen eten met de smaak muis was. Ze had Whiskas ook gemeeld en die zeiden iets flauws over hiegiene. Nou is muis gemakkelijker dan oceaanvis dacht ik maar dat is mijn mening.

Dus toen Whiskas het niet deed toen dachten de katten van de Blije Beesten Boel daar kunnen wij wat mee. Ze hadden er dagen aan gewerkt dus we zaten al met ons allemaal van wanneer komt het nou dan kunnen we bestellen. En ik had al om een intervjoew voor de site gevraagd. Want omdat ik zelf werk als controleur vensterbank ben ik nieuwsgierig naar andere katten die werk hebben.

Bestellen

Nou en eindelijk konden we bestellen! Er kwam een blauwe knop om op te klikken. Het was een serieuze bisnis dat kon je zien. Dus wij thuis, mijn vrouw en ik, meteen klikken want ik wilde eten en zij wilde betalen dus we deden het samen.

Alleen toen was het 1 April. Dus een grap. Dat is dat iets niet waar is en dat het niet erg is. Dus er was geen eten met de smaak muis en je kon niet bestellen.

Trek

Alleen nou heb ik trek in eten met de smaak muis gekregen. Vroeger op straat zette ik weleens mijn tanden in een muis maar dat was anders. Muis uit blik en dan op een bordje dat moet veel lekkerder zijn.

Het is best moeilijk om trek in te hebben in iets dat niet bestaat. Maar misschien komt het nog. En ik vind dat Katrien dan gratis blikjes moet krijgen de rest van haar leven want zij heeft het bedacht.

17 thoughts on “Hoe ik ontdekte wat 1 april was

 1. Hallo Bert,

  Oei en jij maar water in je bekkie krijgen voor een lekker muizenhapje en dan wordt je in het ootje genomen. Was vast een teleurstelling lijkt mij. Ikke en vrouwtje hebben dat niet gezien op ons scherm, maar 1 April of niet vrouwtje hoefde het toch niet voor mij te bestellen, want ik lus geen muizen.

  Maar de BBB weten wel grapjes te verzinnen die leuk zijn en waar je nog om kunt miauwlachen, maar vrouwtje kwam ook grappen tegen die echt niet leuk zijn en waar mensen problemen mee kunnen hebben. Dat zijn berichten die al een week of zo bekend worden gemaakt en dan nadien krijg je bericht 1 April.

  Nou houd mijn vrouwtje toch al niet van deze gein hoor. O ze is echt wel in voor lol en gein en heeft heel veel humor, maar ze zegt er zijn grenzen. Nooit geintjes uithalen waar iemand mee gekwetst kan worden of verdriet van heeft.

  Ikke denker er over om een grapje te gaan verzinnen en doen als vrouwtje dadelijk weg moet, maar ik moet natuurlijk niet gaan zitten miauw lachen als ze thuis komt, want dan trapt ze er niet in. O vanmorgen had ik nog een grapje, in vrouwtjes oor miauwen om 6 uur dat ze zich verslapen had, vrouwtje vliegt uit bed en vergeet te kijken hoe laat het is, dus lekker lang voor mij op deze morgen.
  Ik mag alleen die grap niet meer doen van haar, jammer hoor want hij was best leuk vond ikke.

  Nou nu zal ik maar heel braaf wezen en jou een hele fijne dag wensen en knuffels van een te vroeg opgestane vrouwtje mee sturen.
  Grote poot en kopje van je ondeugende grote vriend Jip

  1. hoi Jip dit was mijn eerste 1 april grap verder wist ik er niks van en ik doe er verder ook niet aan mee. Dat is omdat ik het niet snap. Jij bent weer beter in die dingen dat merk ik best en dat vind ik ook leuk. Ik doe nooit grapjes met mijn vrouw en zij geloof ik ook niet met mij. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, jammer van die 1 april grap. Wij waren eigenlijk ook wel benieuwd hoe die muisjes smaken. Wij doen hier niet aan 1 april grappen. Wij hebben dagelijks een grappenmaker in huis, tenminste zo noemt vrouw ons broertje Bikkel. Zij zegt altijd tegen Bikkel: je bent een kleine grappenmaker. Maar wat ze daar me bedoelt? Hij is wel vaak ondeugend, misschien is dat het wel. 1 keertje hebben we net zo’n grap uitgehaald met onze vrouw als Jip heeft gedaan. Wij gingen ‘s-nachts spelen en miauwen en toen werd vrouw wakker, ze schrok want ze dacht dat ze zich verslapen had, ging zich snel wassen en aankleden en ons eten klaarmaken, toen zag ze op de klok dat het pas 4 uur was. Ze moest er gelukkig wel zelf om lachen, en wij natuurlijk met haar mee miauwen. Nu kijkt ze altijd eerst goed op de wekker voordat ze op staat, dus daar trapt ze niet meer in. Helaas.
  Dag Bert, fijne dag en knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel nou volgens mij hebben jullie heel veel plezier samen en ook met jullie vrouw. Dat ze opeens zo vroeg opstond!! ik hoop dat ze jullie eten wel heeft neergezet, poot van Bertje

 3. Ooooooh bert. Watte erg he. Ikjes had me er ook op verheugd. Ikjes had mijn mooie blog zelfs aan muizenpate geweit. Oooooh en ze zeiden dat ikjes de blikjes graties zou krijg. Nou….niksie dus.
  En toch vinnik het van de belagjelijk oof de hieg-jenne. Vlees isse vlees. En muisjes lijk me lekker. Ooooh ik blijf hoop dat het ooit komt hoor.

  1. Ooooh Katterien jij moet nooit opgeefe want jij heb recht op jou muiseet en mij Bert zeg het al. Foor de rest van jou leeve ,

   Sjeteeeeeeeeeem Loesje

  2. Het moet nou toch wel een keer komen Katrien en eigenlijk vind ik dat het dan ook naar jou genoemd moet worden en dat jij het dan moet testen!!

 4. Oooh lieve Bert,

  jij heb weer helemaal gelijk van jou meening en dat jou kop nou eete wil met muis. Muiseet zeg Katrientje en zij kan het weete, zij heb het bedacht. Dan hebbie recht op muiseet voor de rest van jou leeve.
  Bert ik zeg jou eerlijk, mij buik is van ze slag. Mij kop was al muiseet en mij buik heb veel muishonger. Van me eigen heb ik niks met muize , ik ken ze niet. Mij poot heb ze nog nooit gevange maar mij begeerte zeg toch, Loes jij ben gek op muiseet .Ik vind het moeilijk Bert, mij kop ken geen grap. Mij kop ken geen één april, mij kop ken alleen muiseet.
  Wij heb van ze eigen nu moeilijke gefoelens maar mij hart is sterker. Mij hart zeg jij moet er nu ook zijn voor jou verkering, voor steun en dicht bij elkaar blijve.
  Dat wij geen muizenisse in ze kop krijge Bert, dat wij saame gelukkig zijn met drie april. En ook verder want jij ben wel gek van jou eigen assie er nou jou eigen beesteboel van maak.
  Jij ben in mij hart Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. zo ging het met mij ook Katrien ik was er helemaal klaar voor en toen kwam er niks!! En dan moeten we weer wennen dat er geen muiseten is terwijl we net trek hadden. Gelukkig snappen wij elkaar dat is geen 1 april maar dat is verkering Loes. je Bertje

 5. Dag Bert,
  Wat een leuke 1 april grap. Als wij feesboek hadden gehad waren we er ook ingetrapt!!!
  Mijn vrouw heeft helemaal niets met de meeste 1 april grappen (eh…, onder ons gezegd, ..ze heeft ze gewoon nooit door 🙂 ), maar deze vond zij ook heel leuk.
  Toch jammer dat het een grap is, want juist mousse met water is mijn avondssnek, en muizen mousse lijkt me heerlijk!
  Denk jij ook niet dat Catoo heel trots was? Want Katrien stond toch maar aan de wieg van deze grap.
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo ik vind het nou een superidee van Katrien en ik weet bijna zeker dat het er ook komt. Mijn vrouw dacht ook dat het echt was, zo zag het er ook uit!! poot van Bert

 6. Bert wat jammer dat het een grap was!!
  Het zou toch lekker zijn geweest muizenpate!!!
  Maar wie weet gaat het ooit nog eens gebeuren.

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Nou, dat zag er wel proofesjoneel uit, zeg! Daar was ik ook ingetrapt, als ik dat gezien had.
  Nou heb ik eerst jouw stukje gelezen, en toen pas van de mousemousse. Dus toen wist ik het al, dat het niet waar was. Jammer hoor, want het klinkt lekker.
  Wij doen hier ook niet aan 1 april, ik wist niet eens dat dat kon!
  Weet je wat wel zo is, met muizen? Ze zijn erg klein, en dan zit er nog een velletje om, en handjes en voetjes en een staartje er aan. Dan hou je weinig vlees over, per muis.
  En mijn vrouw vindt muisjes leuk, dat is ook nog zoiets. Niet persee voor in huis, maar in de tuin zitten ze ook. Het zijn hele kleine veldmuisjes, en mijn vrouw heeft ze wel eens vastgehouden. Ze zijn echt ieniemienie, met lieve zwarte rondje oogjes.
  Dus ik weet niet of ik van mijn vrouw wel mousemousse zou mogen hebben…
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle, en ik hoop maar dat je iets anders lekkers krijgt!

  1. Oh Bolle, is jouw vrouw ook al zo?!
   Mijn vrouw kreeg vaak een muis kadoo van RoodWitteZwerver. Ze bedankte hem altijd heel beleefd, maar als de muis nog leefde, bracht ze hem altijd naar de andere kant van het huis, en zette hem daar heel voorzichtig weer buiten!
   Kopje van Vlo.

   1. Dag Vlo, ja mijn mensen zetten alle dieren die gevangen zijn weer naar buiten. Daarom at Popje ze maar meteen op, na ze eventjes te hebben laten bewonderen.
    Ik vangeigenlijk nooit iets, alleen mieren!
    Een lief kopje van Bolle.

  2. hoi Bolle, jij hebt er meer verstand van dan ik, want nou kan ik ze eigenlijk niet meer eten. Als binnenkater krijg ik wel katereten hoor. Maar hier zijn geen muizen. En dus helemaal geen muizenmousse. Ik ga zelf niet aan 1 april doen want ik hou van zekerheid dat alles is zoals ik zie dat het is. kopje van Bert

   1. Bert, heel eerlijkgezegd vang ik eigenlijk nooit iets! Alleen mieren, die eet ik zo uit het vuistje in mijn tuin. Maar voordat je daar een blikje van vol krijgt…
    Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *