Katrien over: voorgoed weggaan

voorgoed weg gaan

Hallo iedereen.  Vandaag word het niet een leuk stukje. Eerder een drietig stukje. Het gaat oof afscheid neem.

Manpersoneel

Ik heb het in mijn leventje al twee keer moeten doen. De eerste keer afscheid nemen was van mijn mammie Levie. Ooooh, wat hadden Catoo en ikjes snachts gehuild. Manpersoneel bleef bij ons nadat hij ons hoorde huilen die eerste nacht.

Vrouw en ik

De tweede keer dat ikjes afscheid moest nemen was bijna vijf jaar geleden. Mijn ongelooflijk lieve zus werd heel ziek. Haar alvleesklier was te ziek om beter gemaakt te worden. Op 3 november 2014 is ze om half 11 in de ochtend zachtjes naar de Regenboogbrug gegaan.
Toen mijn personeel weer thuis kwam zag ik ze huilen. Ik vroeg waar is zussie? En toen pakte vrouw me op en begon verschrikkelijk hard te huil. Ooooooh nee…
Mijn zus!!!
Een paar dagen hebben we alle drie heel erg lopen huilen. Vrouw en ik lagen dicht bij elkaar. Ik lag te snikken in haar nek en vrouw troostte mij. Na een dag of vijf wist ik het.. Catoo kwam nooit meer terug. Een tijd lang was het stil. Geen gelach, geen snertkat… niets.
In die week kreeg vrouw een berichtje van het crematorium dat Catoo gecremeerd was. En we kregen een rouwkaartje van Floor. Nou… de tranen vloeide weer. En veel.

Eerste lachjes

Mamma Levie en ons broertje Tommie

Na de eerste week veranderde we. De eerste lachjes kwamen weer. Hele voorzichtige, maar wat was het geweldig weer. Ik had weer wat streekjes gedaan en moest daar zelf ook best om gniffelen.

En nu, vijf jaar later, is het eigenlijk weer helemaal als altijd. Alhoewel… ik ben ook wel veranderd. Ikjes ben verwend, ook omdat ik zo ziek ben geweest. Ik ben een kleine diva geworden die in bijna alles haar zin krijgt.

Sterke eenheid

We zijn er sterker uit gekomen. Wij drie-en zijn nu een sterke éénheid geworden waar niemand tussen kan komen. Mijn personeel komt bij mij op de eerste plek, en ik sta op plek één bij hun.
En eigenlijk is Catoo niet helemaal weg. Ze zit voor vijftig procent in mij. We hadden namelijk dezelfde mamma.
En dit klinkt misschien raar… maar heel soms zien we Catoo nog hier. Maar, en dat is ook raar, ik zie ook twee andere katten en een woef hier. Echt waar!!
Daar ga ik het in een ander blogje over hebben. Dan leren jullie ze ook kennen. De katten heette Grietje en Poekie. Het hondje heette Sweety.

Dit betekend niet dat ik het nooit meer over mijn zus Catoo ga hebben hoor. Want Catoo hoort bij mij, ze zit in mij. Ze is mij.
Ze zal voor altijd bij ons  zijn en blijven. Plus dat ik de meeste dingen met haar beleefd heb.
Veel liefs en een kusje
Katrien (allesoverwinnend prinsesje van beroep)

21 gedachten over “Katrien over: voorgoed weggaan

 1. Dag lieve Katrien,
  Het is misschien geen leuk stukje, maar wel een heel mooi stukje!!
  Afscheid nemen hoort ook bij het leven, maar oh wat is het naar!! Gelukkig is afscheid nooit voor altijd, want eens op een dag, als het jouw tijd is, staat Catoo bij de Regenboog brug op jou te wachten. Maar zij wil ook dat je nog een hele poos hier blijft, en daarom wandelt ze zo nu en dan bij jullie door de kamer, om te laten zien dat het goed met haar gaat, en ook omdat ze jullie wil zien, en troosten.
  Oh wat zal Catoo trots zijn vandaag, daar in Regenboogland, zij loopt vast met haar staart in de lucht aan al onze vriendjes en vriendinnetjes die daar ook al zijn te vertellen : “Kijk, dat is nou mijn zus Katrien, die is prinses, diva en schrijfster, en vandaag schrijft ze over mij! En kijk, op de foto staan mijn Mamma, mijn broertje en ik, en dat zwartgrijze propje in het midden is Katrien, ooit gedacht dat ze zo beroemd zou worden?!!”
  Vandaag is Catoo Prinses van Regenboogland !!! En ik denk niet dat ze die titel ooit nog afstaat.
  Katrien, heeft iemand je wel eens verteld dat je precies dezelfde ogen hebt als jouw Mamma?
  Lieve Katrientje, het zal best heel veel moeite gekost hebben om dit te schrijven, want schrijven met tranen in je ogen, is heel moeilijk, vraag maar aan Bolle, maar mijn vrouw en ik vonden het heel mooi, en een eerbetoon aan Catoo!!
  Een extra lief, zacht kopje, voor jou, maar ook voor je personeel.
  Vlo.

  1. Ooooh vlo. Dit is, tot nu toe, het moeilijkste blogje geweest dat ikjes heb geschreef. Ik moest steeds even stoppen om de traantjes weg te veeg uit mijn oogjes.
   Het personeel noemde Catoo queen Tootje, omdat ze zo statig was. Met alles was ze dat. Ikjes ben altijd het prinsesje geweest omdat ikjes brutaaltjes ben😹
   Hoe wist jij dat ikjes in het midden aan de melkbar hing? Ikjes was vroeger heel donkertjes grijs. Catoo was meteen zwart. Mijn mammie was mooi he? Mijn broer was ook een hunk.

   1. Nou, ik moest heel goed kijken en tellen, en je hebt al eens een foto laten zien op de handen van het personeel, toen jullie een week oud waren, vandaar! Daar zag ik dat je iets lichter van kleur was dan je zus.
    Oh ik hoop niet dat ik koningin Catoo beledigd heb door haar prinses te noemen, dan zwaait er wat als ik over de Regenboogbrug moet 🙂 !
    Je Mamma en broer zijn prachtig. Tommie lijkt op mijn voorganger Derrick toen hij klein was. Zou hij ook 8 kilo geworden zijn, net als Derrick? Die werd wel eens de vriendelijke Reus genoemd.
    Mijn vrouw en ik hebben het stukje wel drie keer gelezen, zo mooi!
    Kop, Vlo.

    1. Die foto was niet hier herinner ik me nu, maar op je instagram pagina geloof ik. Mijn vrouw zat toen helemaal te kwijlen van : “Oh wat schattig!!!”
     Vlo.

     1. Ooooh Catoo zou het niet erg vond hoor. Catoo was voor ons queen Tootje. Voor bijdevoorbeeld onze buurhond was ze Catoo en gaven ze elkaar neusjes bij het tussenschot op balkon.😺
      Ik denk dat Tommie net zo klein als ons is gebleef.

 2. Oooohbhhh Katrientje, het Vrouwke moet huiltjes doen ze herkend het zo wat je schrijft!
  Mijn voorgangers hebben hier ook hun Hartje nog altijd bij mijn Personeel.
  Ook hier zijn vele tranen gevloeid en zoals nu ook weer!

  Kopje van Ollie en zijn Personeel

  1. Ooooh Ollie en personeel. Sorry dat we jullie drietjes heb gedaan😿
   Mijn vrouw heeft vandaag ook al veel traantjes gehad weer.
   Ikjes had heel lang over dit blogje nagedachtjes, zelfs met Bert en mevrouw Bert overlegd weken geleden. En hoe moeilijk het ook is toch besloot om het te plaats.
   Kusjes terug om je traantjes te droog 😽😽😽😽

 3. Oooh lief soolzusje,

  Ooooh mij hart moet huile van jou mooie verhaal. Van jou mama Levie met ze naam die altijd voortleevie en jou liefste zus van jou heele weereld. Oooh Kuwien Tootje en prinses Trien, mij hart heb het zwaar. Jij schrijf uit jou hart, van me eigen kan ik jou traan voele. Oooh zo moeilijk assie thuiskom zonder Tootje maar jij ben nog wel jou eigen Trien. Jij ben een twee eenzijn van jou eigen en jij mis jou andere helf. Oooh ik voel jou pijn en jij draag het met jou kop recht in jou lucht. Jij ben sterk en jij ben jou eigen altijd en oferal.
  Jou Kuwien mag dan over jou Regenboogbrug zijn, jou prinses leef. Jij heb Levie in jou bloed, in jou hart.
  Mij hart zeg, jij overLevie alles.
  Tootje en Mama Levie zijn trots op jou eigen, mij hart weet het zeker…

  Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesie. Ooooh wat zei je dat mooi over je andere helfie missen. Oooooh ik heb dat heel lang gevoeld 😿
   Vrouw zegt dat ik met sommige dingen wat vergeetachtig ben geword en dat het een zegen is. Maar soms zie ik traanthes bij vrouw en dan heb ik een oja.
   Vrouw zegt alleen nu van ik voel de pijntjes alsof het gisteren was gebeurd.
   Maar dat ze zich morgen weer piekoobello zal voel. Wat dat ook beteeken moog.
   Weet je loesie… ik ben zo blij met jou alse mijn soolzusje. Ooooh want dan kan ik bij je zijn en liggen en dan magge jij mij schoontjeslik als ik weer eens geknoeit heb.
   Sjeteemmmmm lief soolzussie💖💓💖💓😽😽🐾🐾

   1. Oooh mij hart zal jou altijd scherme en helpe en assie schoon moet likke dan doe ik het wel zachtjes van mij eigen.
    Wij zijn soolzusjes en onze hartjes heb ze eigen verbonde ,

    Sjeteeeeeeeeeeeem Loesje

 4. Wat is voorgoed afscheid nemen toch vreselijk he?
  Maar er blijven wel mooie herinneringen over!!!
  De pijn en verdriet worden wat minder scherp maar ze zullen altijd in onze ❤ blijven!!!!

  1. Catoo blijft altijd bij mij. En mijn herineringen aan haar laat ik hier weten. Want die waren heel fijn.

 5. Hallo Katrientje,

  Je heb een heel mooie stuk geschreven en ook een hele moeilijk stuk. Maar het hoort wel bij het leven, afscheid nemen willen we nooit van iemand waar je heel veel van houd en die een groot deel van je hart inneemt. Als je allerliefste maatje over de regenboogbrug gaat is er een heel groot gat in je hart en het is net alsof je voor een afgrond staat zegt vrouwtje en ikke vind dat ook. Het heeft heel veel tijd nodig om over je grote verdriet en pijn heel te komen en het gat weer dicht gaat groeien. Wat overblijft zijn de prachtige herinneringen en die moet je koesteren.
  Ikke heb mijn zusje en 4 hartsvriendjes als een hele mooie ster en als vrouwtje en ikke samen ’s avonds naar ons Jippebed gaan doen we samen naar de lucht kijken en zien al onze vriendjes en maatje twinkelen en we sturen dan kusjes naar boven.

  Katrientje door jouw mooie emo verhaal heb je veel vriendjes aan het denken gezet. En wel dat we nu allemaal heel veel van het samen zijn moeten genieten en elkaar laten merken dat we veel van elkaar houden, want het kan zomaar weg zijn.

  Katrientje nog een fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Oooooh jipje. Deze dag was heel zwaar voor vrouw en mij. Vrouw heeft de hele dag lopen huil doen en ze zei dat het aanvoelde of alles gisteren was gebeurd.
   Maar dit blogje moest gewoon omdat iedereen het mocht weet wat er gebeurde bijna 5 jaar geleden. Vrouw zei dat ik over een hele lange tijd Catoo, mamma en Tommie weer zal zien. En dan zie ikjes ook al mijn andere halfbroertjes en zussies😺 ooooh dat schijnen er keiveel te zijn. Mieniemaal 20.
   Ooooh jij spreekt zo waar dat we van elkaar beter kunnen hauwen dan ruzie maak.
   Ooooh jipje…sorry dat ikjes je zo drietig maakte. 😽😽😽😽 op je wang.

 6. Dag lieve Prinses Katrientje, wat een verdrietig verhaal heb je geschreven. Ik snap heel goed dat je er tranen van kreeg, en je vrouw ook, en ik ook. Want het is altijd heel verdrietig als iemand een ster wordt. Dan doet je hart heel veel pijn, en dan voel je je heel erg alleen.
  Maar ooit zien we elkaar allemaal weer. Dan zie jij Catoo weer, en ik mijn Molletje. Wat een feest zal dat zijn! Dan is alles weer helemaal goed, en zijn we allemaal weer bij elkaar.
  En ik denk dat het juist goed is als je ook vertelt over de dieren die nu een ster zijn. Want die blijven altijd in ons hart, en in onze gedachten. Ze zijn nog steeds belangrijk, dus dan is het logies dat je over ze vertelt.
  Ik vertel ook nog over mijn Molletje, omdat ik verliefd op haar was. En ze blijft altijd mijn vrouw. Catoo blijft altijd jouw zusje. En Grietje en Poekie en Sweety horen altijd bij jullie.
  En ze kijken nu naar jullie, en waken over jullie.

  Ik veeg voorzichtig je traantjes weg, Katrientje. En voor je man en je vrouw een kopje, en van mijn mensen lieve groeten.
  Een heel lief kopje van Bolle.

  Pee Es: Wat waren jij en Catoo en je broertje Tommie kleine minimuisjes! En je lijkt op je mama!

  1. Oooooh bolle. Ooooh bedankt voor het wegveeg van de traantjes. Ik weet het zeker dat Catoo me op zal wacht. Ik hoop alleen niet dat ze vriendjes is geword met de kapotte muisjes die daar zijn door mijn schuld. Catoo was eigenlijk een broekpoepster met muizen.
   Ik denk dat jouw Mol en mijn Catoo nog niet wil dat wij naar regenboogland gaan. Die heb veelsteveel lol daarboven oof onze blogjes iedere week.
   Toen de foot met mamma en Tommie gemaakt werd waren we drie weekjes. Mamma was best wel een grote poezendame hoor. Alleen wij waren kleine smurfjes. Vrouw zei soms wel eens dat het best zonde was dat ze tommie nooit heeft meegeneemt. Ze zegt waar er twee vreet kun er ook drie vreetje doen. Maar hij ging al naar den helder.
   Oooh mamma en ik hadden bijna hetzelfde kopje. Alleen zij was groter. Ikjes ben ongeveer ietsie over een kwart kleiner.
   Een kopje voor jouw mensen terug en jij krijge 2 kusjes van mij voor je lieve woordjes 😽😽

 7. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven over afscheid nemen. Het is heel moeilijk om afscheid te nemen van iemand die je dierbaar is, zoals Catoo, je zusje. Jullie zijn toch samen opgegroeid en hebben veel samen meegemaakt. Ook voor jou personeel is het moeilijk om weer afscheid te nemen van iemand die je dierbaar is. Ze hebben dat al 3x eerder moeten doen met Poekie en Griet en Sweety. En het went nooit!
  Ik heb mijn 2 voorgangers niet gekend. Er hangt wel een mooi schilderij van hun tweeën in de slaapkamer en er hangt een foto van hun tweeën in de huiskamer. Soms praat vrouwtje tegen de schilderij of de foto en dan vertelt ze hun iets. Ik vind het wel een mooie foto. Ze zijn ook mooi geschilderd.
  Maar vrouwtje en ik hopen dat we heel lang samen zijn.
  Geef je jouw personeel een dikke knuffel van vrouwtje en mij. En kopjes en aaitjes voor jou.

  1. Ooooh Gijsje
   Het leek vandaag net of Catoo gisteren vertrokken was. Vrouw heeft de hele dag gehuild zowat. Het zal morgen wel weer oof zijn.
   Oooooh hier hangen ook fotoows van de vorige diertjes. En man heeft tattoes op zijn been van Sweety, Poekie en Grietje. Vrouw heeft hun namen op haar arm laaten zetten. Ze zegt dat de tattoewaasje niet af is. En dat mijn naam er nog bij moet. Maar dat wil dat ze nog jaren niet af laten zijn.
   Ooooh gijsje, kusjes terug en jij ook bedankt voor je lieve woordjes😽😽

 8. Wat een mooi maar ook droevig verhaal prinses Katrientje. Vrouw moest gelijk denken aan al die katjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan. Vrouw mist ze nog iedere dag. Zeker Charlie, die maar 6 maandjes mocht worden,hij zou nu bijna 8 jaar zijn en vrouw vraagt zich af hoe hij er nu uit zou zien. Vrouw en wij hopen dat we nog heel lang bij elkaar mogen blijven en dat we al onze half broers en zusjes ooit weer zullen zien. Heel veel liefs van ons allemaal ook voor je vrouw en man. Groetjes van Bas, Bjarne ,Oliver, Kruimel en Bikkel en onze vrouw.

  1. Hoi allemaal
   Oooooh dat isse nog zieliger. Ikjes mog Catoo nog ruim 12 jaar bij mij houd.
   Mijn vrouw zegt mij net dat zij ook een keer afscheid moest neem van een bebiekat. Hij heette jerry. Hij was spierwitjes en bijna 3 maandjes toen hij bij haar en haar familie kwam woon. Na 4 dagen werd hij opeens ziek. En snachts was hij zelf over de regenboogbrug gegaan. Toen werd diegene waar jerry woonde gebeld en die zei dat opeens alle katerjongens dood waren gegaan. De meisjes leefde nog en zijn heel auwt geworden.
   Eigenlijk isse het niet leuk als bebies dood gaan 😿😿😿
   Voor jullie allemaal een dikke knuffel terug 😽😽😽😽😽😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *