Wat ik in de vensterbank doe (filmpje)

Ik ben een huiskater die van rieleksen houdt, maar ik ben ook een huiskater die vaak in de vensterbank zit. Dat is mijn werk. Opletten.

Wiekent

In het wiekent was er opeens heel veel zon en dan kunt u zeggen: Bertje ga nou van het leven genieten en doe niks, maar werk is werk. Daarom zat ik daar in de zon. Ik ben dus controleur vensterbank. Dat is zitten en de hele tijd op de straat letten dat ik weet wat er gebeurt. Dit wiekent zag ik:

 • drukke mensen dat was best raar dat er opeens meer mensen op straat waren dus ik bleef kijken
 • auto’s in de straat naast mijn straat dat is normaal
 • aan de overkant van de straat zat een vogel ik werd er gespannen van en toen moest ik dat later eruit miauwen. Ik miauw nooit zomaar alleen om mezelf te uiten dus dan is het nooit een mooi geluid maar wel helemaal uit mezelf en daar gaat het om.

Werk

Dus dat is mijn werk. Dat heb ik zelf bedacht en ik zie ook alles dus ik ben er best goed in. Alleen als er hele moeilijke geluiden zijn of veel vogels, dan voel ik me bang dus dan moet mijn vrouw kijken. En ook als er van die grote auto’s door de straat rijden. Of als de glazenwasser komt. Als je werkt moet je weten waar je goed in bent en wat je niet kunt, dat is gewoon zo.

Bijkomen

Als ik voel nou kan het wel, dan moet ik bijkomen. Meestal meld ik me bij mijn vrouw voor een knuffel en dan kriijg ik ook een compliment. En dan ga ik slapen en dan is de beste manier om bij te komen.

Ik wil ook zeggen dat ik niet elke dag in de vensterbank zit, dat doe ik op gevoel, dat ik van binnen weet nou is het nodig.

Verder help ik thuis met allerlei dingen maar dit is echt mijn werk, en persoonlijk vind ik het belangrijk want daardoor voelt mijn vrouw zich veiliger thuis, dat zegt ze zelf.

 

 

 

 

 

20 thoughts on “Wat ik in de vensterbank doe (filmpje)

 1. Oooooh bert. Wat een spannend filmpje zeg. Iedere kat kan zien dat je keihard aan het werk bent. Ik zit ook wel eens voor het raam. Maar er zijn heeeel veel auwtoos bij mij in de straat. Ook veel voogeltjes, ook in de boom voor mijn raam. Soms doe ik ook nog voogeltelling. Nu de bomen nog bloot zijn kan ik de voogels EN de overkant goed zien. Maar vrouw zei dat de blaadjes weer snel koom en dan houd het op met de ooferkant.

  1. Dus jij bent er ook druk mee Katrien dat moet haast wel volgens mij heb jij veel meer gedoe buiten dan ik. Het opletten maakt altijd heel moe want het is intens. Dat je alles moet zien en dat je meteen moet weten dit kan en dit kan niet.

 2. Hallo Bert,

  Bert als huiskater is het niet zo dat wij de hele dag maar liggen te liggen en te niksen. Heel veel mensen denken dat. Nou jij weet het zelf en heel veel vriendjes en vriendinnetjes van ons ook. Wij hebben heel veel huistaken te doen. Jij bent harstikke druk met de controle van de vensterbank en ook vaak bij de voordeur ruiken wat voor luchtjes er langs komen. Dan help jij vrouwtje ook nog mee in het huishouden en heel goed opletten dat ze op tijd haar pauze neemt en samen met kou gaat bankhangen. Nou het is dan ook niuks gek dat je daat katers moe van wordt hoor.
  Ja je weet dat ik een hele lange huistaken lijst heb. Die heb ik zelf gemaakt, want ik hoef dat helemaal niet van vrouwtje, maar ja ik woon hier ook en dan vind ik dat ik best mee kan helpen. Straks komt bromzuiger weer uit de bijkeuken en ga ik kijken of vrouwtje alle stof goed van de vloer haalt, want ja er komen nu natuurlijk ook weer haren van mij bij. Ik heb wel eens een miauwerd gedaan met bromzuiger of hij dat allemaal wel leuk vind. Nou hij bromde dat hij het fijn vind om wat te doen te hebben en ja hij heeft ook wel op tijd zijn buikvulling nodig. Nou dan krijgt hij straks lekker weer te eten.
  Maar zaterdag is het voor vrouwtje wasdag en natuurlijk kijk ik of alles goed gaat, maar nu was er toch eggies een ramp in huis. Ikke denk ze is klaar met alles van haar wassen en drogen en kan ik even een dutje gaan doen. HELP MIAUW, ze pikte al mijn dekentjes overal weg. Ikke eerst nog denken ze gaat ze bromzuigen, maar nee ze gaat naar de wasmachine en legt alles er op de grond. Ikke snapperde er nog steeds niks van, wat moeten mijn heerlijke dekentjes daar. O Bert ik kreeg het in de smiesjes, ze wilde die in dat monster doen en ikke er vlug opgaan zitten en vrouwtje aankijken van dat gaat niet gebeuren hoor. Och ze heeft ze allemaal onder mijn billen gehaald en hup in de machine en deurtje dicht. Ikke heb nog een hele tijd door het raam zitten kijken hoe de dekentjes maar in de ronde werden gegooid. Je zou er hartstikke misselijk van worden. Ikke ben van verdriet maar in mijn uitkijktoren controle van buiten gaan doen en maar piekeren hoe het met mijn dekentjes zou gaan,ging vast niet goed. Toen vrouwtje riep, Jip je dekentjes zijn weer heerlijk schoon, ikke natuurlijk meteen gaan kijken en wat doet vrouwtje, gaan ze hup in een droog ding en worden ze heel warm en weer misselijk van het draaien. Weet je war nu het erge van alles is Bert, al mijn kostbare geur was eruit en nu ruikt het naar zeep. Helemaal geen Jippedekens meer. Ikke was helemaal niet blij toen ik de dekentjes weer terug kreeg, maar ja waar moei ik anders op slapen, dus maar vlug mijn geurtjes er weer op gedaan, tenminste op de dekens die ik terug kreeg, want een heleboel heeft vrouwtje in een grote plastic bak gedaan en in de kast. Nou ja waarom dat nou weer, zijn voor de winter zegt vrouwtje en nu is het lente.
  Zo zie je maar Bert dat we onze vrouwtjes goed in de smiezen moeten houden en dat onze taak in huis heel serieus genomen moet worden. Jammer dat ik niet net als Bolle buiten wat modderpoten kan halen om was vies te maken in huis.

  Bert dit was mijn avontuur van zaterdag en ikke hoop het heel lang niet meer mee te maken, roept vrouwtje tot ze weer vuil zijn Jip. Snap ikke niks van, want ik ben de hele dag bezig om mij te wassen.

  Ga jij maar veel van de zon genieten vandaag, want morgen komt de regen weer om alles buiten te wassen en de natuur drinken te geven.
  Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ik snap wat je voelt want bij mij thuis heeft ze ook zoiets gedaan maar dan met mijn kussen. Nou ruikt het anders. Helemaal niet meer gezellig. Dan heb je toch uren liggen te liggen en slapen en draaien zodat het echt goed ruikt en dan kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen. Waspoeder ruikt vies. Wij zijn schoon. Dus ik weet niet waarom het moet. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert,
  Je ziet er best indrukwekkend uit hoor, ik denk dat jullie straat een stuk rustiger geworden is, sinds jij controleur vensterbank bent.
  Oh Bert, hier zat vanmorgen een eekhoorntje in de vensterbank, ik wist even niet of ik nieuwsgierig of bang moest worden, dus heb ik mijn vrouw maar geroepen.
  Mijn vrouw zei nog : “Gelukkig heeft Katrientje haar eekhoorntje gisteren terug gevonden, anders was het misschien die van haar geweest, en zouden we hem hebben moeten vangen!”
  Nou, dat had ze dan maar mooi alleen moeten doen, mij te eng! Hij had wel lieve ronde oogjes.
  Prettige dag Bert,
  Kop voor jou en je vrouw,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, wat apart als je zo’n dier in de vensterbank hebt en zo dichtbij. Ik ken geen eekhoorns die heb ik volgens mij nog nooit gezien. O ja, bij Katrien maar dat is om te spelen. poot van Bert

   1. Mijn vrouw ontdekte net hoe het kwam dat de eekhoorn in de vensterbank zat.
    Er staat hier een boom in de tuin waar mijn vrouw een pot vogelpindakaas met insecten en meelwormen in hangt.
    Gisteren heeft ze een nieuwe opgehangen, maar er zat nog een restje in de oude pot. Die had ze even op de vensterbank gezet, en vergeten mee naar binnen te nemen.
    De pot lag helemaal leeg onder de vensterbank!!!! Slim hè?!!
    Vlo.

 4. Bert zo moet dat…….als je voelt dat er controle nodig is, zon of niet, dan moet dat gebeuren!!!!
  En helemaal fijn als je weet dat je vrouw zich dan veilig voelt!!!!

 5. Hoi Bert, wij Bikkel en Kruimel houden ook altijd de straat goed in de gaten. Bikkel kijkt soms voor het raam om te kijken of de vrouw wel echt weggaat. Ook zien we nu veel vogels, ze zitten gewoon op de rand van ons balkon!!! En wij maar miauwen,maar ze gaan gewoon niet weg. Wij hebben het op het ogenblik heel erg druk met dit alles, zo druk dat we af en toe gewoon in slaap vallen voor het raam. Maar we moeten de buurt wel in de gaten houden, ook om te zorgen dat het veilig is voor onze vrouw. Dat zien wij als onze taak. Zij zorgt voor ons en wij voor haar. Knuffels van Bas ,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. Hoi Allemaal,
   Bas, helpen de pilletje?, Krijg je al wat meer trek in eten?
   Kopje voor allevijf + Vrouw,
   Vlo.

 6. Hoi Vlo, ja het pilletje werkt goed. Ik werd er de eerste dag wel wat onrustig van, volgens mijn vrouw was ik een beetje high. Ik mag 2x in de week een kwart pilletje, maar het gaat nu zo goed,ik eet mijn bakje helemaal leeg, dat mijn vrouw zegt dat ik nog wat langer mag wachten met het nemen van mijn volgende kwart pilletje. Goed he, mijn vrouw zegt dat,ze trots op me is, en nu ben ik ook trots op mezelf. Bedankt Vlo, voor je meeleven. Knuffels van Bas en mijn vrouw

  1. Wat fijn Bas, en wat zal je vrouw blij zijn!!
   Als ik wat mankeer is mijn vrouw vaak zieker dan ik, zo zenuwachtig is ze dan.
   Lief zacht kopje voor jullie allemaal!
   Vlo.

   1. Dag Bas, wat goed dat je nu je hele bakje leeg eet! Mijn kompliementen, daar mag je zeker trots op zijn, en je vrouw ook!
    Net als bij jou, Vlo, zijn mijn mensen altijd heel erg zenuwachtig als ik een beetje ziekig ben.
    Doe maar lekker eten, Bas, dat is goed voor je!
    Een lief kopje van Bolle.

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik wilde je al veel eerder meelen, maar toen moest ik ineens buiten gaan patroejeren. Omdat het donker werd. Dan moet ik gaan kijken, want dan komen er ook andere katten.
  Jij doet het piekoo bellloo, als controleur. Logies dat je vrouw zich dan veiliger voelt,
  Ik denk dat niet veel mensen of autoos rare dingen durven te doen, als jij daar zit.
  Dat er op een dag meer mensen zijn, komt misschien door het zonnetje. Dus je had het goed door, dat je ging kijken. Dan klopt je gevoel, dat je weet dat je moet gaan kijken.
  Soms staan hier mensen voor het raam, en dat wil ik niet. Mijn vrouw heeft een soort plestik voor het raan gedaan, en er hangt een gordijn, dus je kunt niet goed zien wat er gebeurt. Maar ik hoor het! En dan kan ik dus niet gaan slapen, want ik moet opletten wat er gebeurt. En of die mensen wel weer gewoon weggaan.
  Maar misschien helpt het als ik een kaartje op het raam hang dat ik jou ken. Dan weten mensen dat ik weet hoe je straat moet controleren, omdat ik dat van jou heb gezien. Op de film. Ik durf nooit te gaan kijken, maar jij zit gewoon in de vensterbank! Ik vind het superstoer van je, Bert!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle wat knap dat je in het donker gaat patroejeren dat zou ik zeker weten nooit durven. Zeker niet wanneer er andere katten zijn. Als ik in de vensterbank zit dan kijk ik naar beneden want wij wonen hoger. Het lijkt me niks als er mensen zo voor het raam staan. Je kunt best iets laten ophangen dat je lid bent van de Kater Survejje Kring. Dan weten die mensen genoeg. En dan kun je langer pauze nemen. kopje van mij

   1. Ik ga dat ophangen van de K.S.K, Bert! Ik denk dat mensen dan wel weten dat ze op moeten letten en geen gekke dingen kunnen doen voor mijn raam! Dank je wel, en een lief kopje van Bolle.

 8. Hoi Bert wat doe je dat goed dat controleren op je Vensterbank echt Toppie hoor!
  Ikjes Ollie doe dat soms ook biven als ik in mijn mand op de computerkamer lig dan kan ik mooi naar buiten kijken!
  Ook heb ik een speciaal hangmandje aan de raam vlakbij mijn mandje staan maar daar moet mijn vrouwke mij inleggen zelf doe ikjes dat niet zo snel waarom weet ikjes ook niet!

  Kopje van Ollie

  1. misschien is het mandje te eng om zelf in te gaan Ollie, dat zou ik vinden. Of het kan ook dat je het gewoon gezellig vindt als je vrouw je til.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *