Katrientje over: waarom er niet een muissmaak is

smaakHeidiehoo… ik benne er weer. Vandaag ga ik het oof iets raars heb. Iets wat er in bijna alle smaakjes is, maar net die ene die we wil is er niet.  Iets wat zowat elke kat wil, maar nergens te koop is.
Iets waarvan er meer dan genoeg zijn… echtjeswaar. Waar heb ik het oof? Nou… katteneten met muissmaak!!

Eerste muis

Een hoop katgenoten vangen muisen. Terwijl anderen niet snel genoeg weg kunnen rennen als ze er één zien. Toen ik acht weekjes was behoorde ik dus tot de laatste kattegoorie. Oooh toen Catoo en ik onze eerste muis zagen gilde we IEEEEEEKS en renden weg. Wat was dat eng zeg. Ik wist niet eens wat een muis was.
Ik kende wel muisjes, hoor. Maar die hadden geen pootjes en zeiden al helemaal geen piep.

Je hep um

Tot ik een half jaar werd en zowaar mijn eerste muis in mijn bek had opeens. Catoo keek mij vies aan. Ik keek haar aan met mijn muis in mijn bek en vroeg haar waarom ze me vies aankeek.
Zei ze dat het toch vies was om een bek vol met haren te hebben. Ik was helemaal in mijn sjok. Vies? Ooooh wat erg.  Ik zei tegen Catoo dat het juist leuk was. Je ziet een muis op balkon rennen en dan schud je met je billies en hoppa. Je hep um.
Catoo heb ook wel eens een muis gevangen hoor. Maar ze was zo stom om hem even los te laat, dat ik hem gelijk afpakte en met hem voetballen ging. Bam tegen de muur ermee. Piep en het batterijtje was stuk. Oooooh zo stom. Nou… dan vinnik er niks meer aan hoor. Maar ik dwaal weer af.

Whisjekas

Nou… ik dus aan vrouw gevraagd over hoe en waarom er niet een muissmaak is. Zei vrouw van stuur whisjekas anders een berichtje over waarom er geen muissmaak is, want ik weet het niet. Ik in mijn beste Nederlands geschreef dat ikjes best wel muisjes in mijn eet wil. En veel.
Nou… ik kreeg antwoord terug dat het met hiegie-jenne te maak heeft. WAT?!?! Muisjes zijn ongedierte kreeg ikjes te lees. Nou ja!!! Snappen jullie het nog? Ikjes naamelijk niet.
Ook stond in het berichtje dat er dan per blik zes muisjes nodig zouden zijn. En dat ze zoveel muizen niet maak kunnen. En dat terwijl er zoveel zijn.

Ik blijf er bij dat ik het raar vin. Er zijn toch zat muisjes in de wereld?  Nou… ik ben nu echt in mijn sjok hoor.
Dit was het voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrien (spraakeloos en in sjok zijnde prinsesje van beroep)

21 thoughts on “Katrientje over: waarom er niet een muissmaak is

 1. Hallo Katrientje,

  Jee Katrientje daar heb ik met mijn 4 pootjes nog nooit over gedenkert. Muizen in mijn eten, zal wel komen omdat ik nooit een muis op pootjes heb gevangen en ook niet weet hoe die smaken. Ja er zijn best veel muisjes, maar die worden ook gegeten door poezels die op de straat moeten leven en als dan toch al die muizen in ons eten zou komen, waar moeten die poezels dan van leven. Moeten we eens aan Bert en Bolle vragen, Waar ik mijn eerste jaar heb gewoond met mijn zusje Janneke, nou daar waren pas veel muizen zeg en wij die nooit binnen mochten komen moesten die muizen vangen.
  Nou mooi niet, Janneke en ikke hadden samen gemiauwerd dat we dat vertikte, als wij in weer en wind en kou nooit in huis mochten komen dan ook geen muizenjacht. Toen Janneke een sterretje was geworden van 6 maandjes oud wilde ik helemaal niet meer op jacht gaan voor die mensen en ben ik toen ikke 1 jaar was bij vrouwtje gaan wonen. Heerlijk in een liefdevol en warm huis. Katrientje nu doe ikke wel muizenjacht, maar deze hebben dus die pootjes niet. Ikke heb er o zo veel en ze liggen door het hele huis en ik heb de grootste pret.

  Ikke vind mijn eten wat ik krijg lekker en er hoeven dus geen muisjes in te zitten.
  Ikke vind het wel reuze knap dat je erover hebt gedenkerd en zelf een schrijf hebt gedaan naar Whisjekas. Nu hoeven er niemand meer zich af te vragen over die muizen

  Katrientje een fijne dag er jij zal vast en zeker wel weer een muisje vangen op je balkon. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Ooooh jip. Wat zielig van je zusje😿 ikjes weet zeker dat ze op jou let hoor.
   Ik vinnut gewoon raar dat er zoveel muisjes zijn en niet 1 in een blikje zijn gesprong. En whisjekas is het ook niet van plan ooit te doen!!🙀🙀🙀
   Nou ja!!! Pssssst jip…ik heb nooit muis gegeet. Ik maak alleen de batterijtjes kapot hihihi.
   En daarna vinnik ze stom. Dus eigenlijk weet ik ook niet hoe muis smaakt.

   1. Dag Prinsen Katrientje,
    Wat een goed idee om dat aan Whiskas te vragen zeg! Mijn vrouw en haar broer hebben het er wel eens over gehad, maar die zijn nooit zo slim geweest om te vragen waarom die smaak er niet was.
    Eh…eh…ik ben van kattegoorie twee!!!! Toen ik hier kwam wonen zei mijn vorige vrouw dat ik waarschijnlijk banger was voor de muizen dan de muizen voor mij.
    Ik mocht daar wel naar buiten, maar het enige wat ik ooit gevangen heb is een kipfilee !!! Ik was daar wel erg trots op, maar mijn vrouw wat minder.
    Hier mag ik niet naar buiten, en ik vind dat best zo, ik ben een beetje een bangerd, en één keer verdwalen toen ik nog in Leiden woonde, vind ik wel genoeg.
    Mijn vrouw stond een keer buiten met de buurman te kletsen, en de voordeur stond open. Mijn vrouw heeft een klein “voor-halletje” waar haar scootmobiel staat.
    Ik ren daar altijd heen als ze binnenkomt, maar die keer rende ik de huiskamer in, nadat ik onder de scootmobiel gekeken had!!! Mijn vrouw bukte, en zag een jong muisje dat naar binnen gedribbeld was. Nou ik heb haar mooi dat beest laten vangen en naar buiten laten zetten hoor, het koste haar nog heel wat moeite ook 🙂 !!
    Ik heb één bontmuisje waar ik veel mee speel. maar die wordt helemaal kaal, en een nieuwe…daar vind ik niks aan.
    Bedankt voor informaazie Katrien, mijn vrouw gaat zo haar broer bellen om te zeggen dat hij dit stuk moet lezen.
    Ik vind dat jij een super pientere poes bent!
    Veel lieve kopjes voor jou en je personeel!
    Vlo.

    1. Ooooh dus jij weet ook niet hoe een muis smaakt🙀
     Ik weet alleen hoe de haren van een muis proeven. Omdat ik best vaak een muis in mijn bek had. En ze smaak net zoals je eig haartjes.
     Mijn personeel heeft ook vaak muisjes gevangen en ze in de tuin naar beneden gegooid. Zo erg. Ik geef ze altijd mijn kapotte muisjes en ze gooien gewoon goed werkende muisjes weg.
     Ooooh gaat een hele vreemde meneerman mijn verhaaltje lees?🙀🙀🙀 haai😺😺😺 ik ben luef hoor. En een heel klein tikje verwend maar😹

     1. Hij heeft je verhaaltjes al vaker gelezen hoor, en hij vindt je heel lief en grappig!
      Hij heeft zelf 3 katten op het ogenblik. Dikke Rooie, die eigenlijk Joeno heet,
      Heelmooipoesjepoeje, die eigenlijk Burnsey heet, en maar drie pootjes heeft, en Fietje, die eigenlijk Fietje heet 🙂 .
      Hij weet alles van verwende poesjes, want die van hem zijn het ook allemaal.
      Om hem te bedanken liggen er bijna elke dag wel een paar kapotte muisjes in de keuken, maar hij zegt “Dankjewel poezebeesten.”, en gooit ze daarna weg!!! Nou ja, zeg!!!
      Ik moest je de groeten doen van baas Jaap, zo heet hij. Hihi, hij denkt nog steeds dat hij de baas is in huis 🙂 🙂 !!!
      Kopje, Vlo.

 2. He Katrientje wat is dat toch dat kan toch niet dat er geen muizenvleesjes zijn, misschien een croowwwwwdfuuuuundingsactie beginnen om een nieuwe poezenwinkel met allerlei muizensmaakjes te gaan beginnen…..
  Goed idee hé lieve groet Ollie en Vrouwke

  1. Ooooh dat zou koel zijn. Muuzensnoepjes, muisjes aan het spit. Barbeknoeimuisjes. Muiskluifjes en nog veeeeeeeeeeel meer. Oooooh wat zouden we binnen loop zeg.

 3. Lief soolzusje,

  wat hebbie dat mooi geschreeve, over eete met jou muizesmaak. Oooh Katterien, ik moet jou eerlijk zegge . Van mij eigen heb ik nog nooit muis gegeete. Mij vrouw haal ze nooit in mij huis. Ze heb ze nog nooit voor mij eigen gevange. Ze zeg dat ze er niks mee heb. Maar van me eigen wil ik graag muis eete. Misschien vind ik het lekker Katterien. Muizetonijn, muizezalm en muizegarnaaale, oooh misschien heb wij ons eigen gat in mij markt. Ons eigen merk, Wijsjekat want wij heb het zelf gemaak. Ooh Katterien, kipkluif met muis, verkoolde vis met muis en ook magnogwatmeermuis.
  Oooh mij buik. Mij buik zeg kom maar vrouw met mij muis maar zij zeg. Loes jij heb muizenisse in jou kop.
  Van me eigen heb ik nog nooit een muis in mij bek gehad, tusse mij ene tand. Oooh Katterien ik droom nu van mij muizestad en mij blikje muis.
  Jij heb weer jou beste idee met ons eigen gedeel en ik vin wel jij ben mij slimste soolzusje van mij Feesboek,

  Sjeteeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooooh loeselien. Wij moet saam een winkel begin met alles wat wij lekker vinden. Ooooh en dan muizenpootkluifjes eet de hele dag. Ooooh loes. En we dippen ze dan in sjelij. Oooooh loes. Mijn maag zegt dat ze honger heeft. Knorknor zegt ie. Oooooh mag j8j geen muisnisjes in jouw hoofd?🙀🙀🙀
   Maar soolvrouw!!! Pliessss geef mijn loeselien nou haar muis en nisje!!!
   Loes….wij gaan oofer je leg doen als ik bij de jou ben. Want wij moet sereneus praat doen. Ook met soolvrouw!!

 4. Hoi Prinses Katrientje, wat een goed idee. Wij weten ook niet hoe muisjes smaken. Maar we zijn wel zeer benieuwd. Wij hebben hier alleen muisjes met bont en veren. Die vinden we wel leuk maar ik denk dat wij voor echte muisjes wel bang zouden zijn. Wij zijn namelijk niet zo dapper. Hoewel…..ons zusje Kruimel durft het denk ik wel om op een echte muis te jagen. Vrouw zegt wel eens dat ons zusje dapperder is dan haar 4 broertjes.
  Dat van die winkel is ook wel een goed idee, allemaal muisjes met verschillende smaken, dat we kunnen proeven welke we het lekkerst vinden.
  Groetjes en een dikke knuffel van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Het zal er geloof ik nooit van koom vrees ik. Ooooh zo erg. Er zijn zoveel muisjes, maar whisjekas zegt dat het ongedierte zijn. En die moog niet in ons eten verdwijnen. Belagjelijk he?
   Loesje wil ook wel eens lekker knagen aan een muispootje. En ik ook wel. En ikjes denk heel veel anderen ook🐀

 5. Dag Prinses Katrientje, wat een goed idee om naar muisenbrokjes en muisenpatee te vragen!
  Mijn mensen weten niet of ik ooit muisjes heb gegeten. Ik heb wel ratten gevangen, maar die liet ik weer los. Of ik muisjes heb gegeten, dat hou ik geheim!
  Maar Popje ging altijd naar buiten als het regende, speesjaal voor de muisjes. Want die komen dan boven de grond. Hij ving ze, en nam ze mee naar huis om te laten zien. En dan rende hij snel weer met zijn muis naar buiten, om hem op te eten. Soms vonden mijn mensen ook wel eens staartjes en pootjes in huis. De rest was opgegeten. GroteBeer at ook muizen, en Molletje ook. Maar die deden dat in de tuin. Dat konden mijn mensen zien, dat ze ze vingen en opaten. Maar niet elke dag hoor, en ook niet elke week!
  Dus ik denk dat ze heel lekker zijn, alleen zit er wel weinig vlees aan.
  Maar misschien kunnen jij en Loesje voor jullie eigen kattevoermerk muisjes mengen met in-sek-ten en vis?
  Kunnen jullie mij vast op de lijst zetten, voor een kist blikjes?
  Een heel lief kopje van Bolle.
  O ja, en mijn vrouw zegt dat muisjes superleuk zijn, en ook heel slim! Maar ja, zij en mijn man eten alleed gras en wortels.

  1. Oooooooh bolle. Dan moeten muizen wel lekker zijn als popje, grote beer en jouw mol ze smaakjelijk opaten.
   Ooooh ik ga zo naar loes toe en dan gaan we praat hierofur. Dit is toch absurdjes dat het uuberhauwpt niet bestaat? Ooooh bolle… dus jij wil ook een bestelling plaats doen? Ooooh koel. Oooooh nachtuiltjes met stukjes muis!!! OOOOOOH dat lijkt me zo lekkertjes. Zouden de nachtuiltjes dan nog flapperen met hun vleugeltjes als je ze met sjelei opeet?😺😺
   Graafen jouw personeel hun eet uit jouw tuin???🙀🙀🙀
   Knuffeltje terug.
   (Pee-es…ik hep je voor 50 blikken genooteert)

   1. Prinses Katrientje, kunnen jullie ze ook met mieren maken? Die eet ik altijd in mijn tuin. Zo uit het vuistje, lekker vers! Maar dan heb er er wel een miljoenmiljard nodig! Eet jij nachtuiltjes? Dat deed Pop ook altijd! Ik vind ze zelf een beetje grieselig. Maar als ze gewoon door de muisn heen zitten, lust ik se vast wel!
    50 blikken lijkt me prima om mee te beginnen!
    Een lief kopje voor jou, als zakenvrouwpoes!

 6. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat een super goed idee van jou, blikje whiskas met een muizensmaak. Wat erg dat whiskas dat niet wil maken. Hoezo zijn muizen ongedierte! Dat snap ik niet. Ik heb nog nooit een muis gezien of gegeten. Ik heb geen idee hoe het smaakt. Ik zou het best wel eens willen proberen. Dus…..volgens mij hebben jullie iets geweldigs ontdekt. Nu nog iemand die het wil maken. Ik wil het graag proeven!
  Succes ermee.
  Groetjes en kopjes en knuffels van mij en vrouwtje.

  1. Ooooh gijsje, je ziet het. Iedere kat wil het. Zelfs bert zou het willen probeer. Ooooh en dan het ze heb niet genoeg muis!! Oooooh het land stikt er van😹😹
   Laten we blijf hoop dat het ooit komt

   1. Vrouwtje zegt, dat er een muizen plaag is! Dan hebben ze toch ook genoeg muizen om in een blikje te stoppen! Ik snap er niks van. Whiskas of iemand anders kan het toch proberen. Gaan wij het wel proeven en vertellen of het lekker is!
    Gijsje, de proefpoes.

     1. Hoi Katrientje,
      Als er niet genoeg muizen zijn, willen de katten van Baas Jaap ze wel voor je vangen, Jaap gooit ze toch maar weg, en dat vinden ze zonde!
      Kopje, Vlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *