Of ik te veel slaap, vroeg mijn vrouw

slapen

Als huiskater zijnde krijg ik de hele tijd commentaar over wat ik doe en wat ik laat. Dat is fijn als het complimenten zijn. Maar er zijn ook moeilijke vragen. Of ik niet te veel slaap, vroeg mijn vrouw laatst. Hoe moet ik dat weten?

Waarom ik slaap

Ik slaap omdat ik het nodig heb maar ook voor de gezelligheid. Als er monteurs zijn geweest slaap ik om bij te komen en dan kan ik ook vergeten dat ik bang was dat verdwijnt dan vanzelf.  Toen ik zo slecht was met mijn tanden, dat was voor de operaazie, toen ging ik slapen omdat ik er even niet wilde zijn. Na de operaazie deed ik dat niet meer. Dus ik bedoel te zeggen dat ik helemaal geen gekke dingen doe met slaap volgens mij want dat dacht ze en te veel slaap ik dus niet. Nou toen zei mijn vrouw iets dat ik niet wist.

Slaapgeluiden

Dat ik soms snurk, dat weet ik. Het kan zomaar gebeuren dat ik wakker schrik van mijn eigen snurk, die is dan even hard geweest.  Daarna slaap ik gewoon weer door.

Maar nou is er wat nieuws. Ze zei dat ik slaapgeluiden maak, dat ik met mijn stem kreun en zaag en zing, en het kan zo hard zijn dat ze er wakker van wordt en dan vindt ze het gezellig en dan kan ze weer slapen.

Ik vond het raar. Zij doet dat nooit en ik zeker wel.

Ontspannen

Persoonlijk denk ik dat het best waar kan zijn omdat ik steeds beter in ontspannen ben. Ik woon hier nou al jaren en het is niet zo dat je als huiskater af bent, je leert steeds meer en dat geldt ook voor mij. Van mezelf ben ik onzeker en ik heb ook angstklachten maar ik heb al heel lang geen druppels meer nodig. En ik durf dingen die ik vroeger moeilijk vond, zoals met kraakpapier spelen. Een hele tijd geleden kwam er een stofzuiger daar kan ik ook tegen.

Dus het is volgens mij logies dat ik nou dieper durf te rieleksen wegens dat ik me eigen hier veiliger voel en gewoon goed. Daar komen de slaapgeluiden dus door. Zo zie ik het.

27 gedachten over “Of ik te veel slaap, vroeg mijn vrouw

 1. Hallo Bert,

  Zo even mijn studeerbrilletje op mijn neus gedaan en in de boekjes gedoken over het slapen.

  Bert vrouwtje heeft ook ooit wel eens gedacht dat ik een slaapkop ben, maar ze ging toen eens in de smiezen houden als ze de hele dag thuis was hoeveel ik dan wel slaap.
  Viel reuze mee hoor. Een mens die slaapt een aantal uren aan een stuk door, ( nou ja dat hoopt vrouwtje nog eens een keer voor haarzelf) maar wij doen dat niet, we slapen een aantal uren en zijn dan weer wakker en gaan onze dingen doen zoals: eten, spelen, wassen, wandelen door het huis en in de vensterbank zitten kijken naar dingen die op de straat gebeuren. Daar zijn wij best veel tijd mee bezig hoor. Wij slapen ongeveer 16-18 uur in de 24 uur. Lijkt veel maar valt mee hoor. Als we veel meer gaan slapen dan kan het zijn dat we ziek zijn, ons niet gelukkig voelen of door dat we oud worden.

  Vrouwtje vertelde mij dat ik heel goed kan snurken, zelfs zoveel er hard dat ze naderhand vraagt of ik de bomen niet goed kreeg omgezaagd. Ze hoopt wel dat ik nog bomen laat staan voor de vogeltjes om nestjes in te bouwen. Maar al die geluiden die jij maakt nou dat doe ikke ook en ook zwiepstaarten en met de poten op en neer gaan, net alsof ik heel hard loop. Dat heet dromen, jazeker wij dieren kunnen net als een mens dromen. Jij was vast en zeker in je droom met de vogels aan het miauwen. Ikke heb een keer een reuze nare droom gehad. Ikke lag gelukkig op mijn kussen op de tafel bij vrouwtje. Ik begon plotseling heel hard te grommen, te krijsen en te blazen , ging zitten en wilde vrouwtje heel hard slaan en toen werd ik wakker en wist ik niet wat er aan de hand was en was ik heel bang. Gelukkig was vrouwtje bij mij en die deed zachtjes tegen mij praten en toen ik wist het is een nare droom kreeg ik heel veel knuffels.
  Vrouwtje wist wel dat we kunnen dromen net als mensen maar een hele nare droom niet. Ze heeft dit toen een gedragstherapeute geschreven om het te vragen en ja het kan echt wel, alleen een bewijs kan men nooit geven, want dat kun je niet onderzoeken bij een dier. Gelukkig heb ik het maar een keer gedaan. Vrouwtje denkt dat het wat naars was van vroeger.

  Bert dat jij steeds meer kan en durft dat wist ikke al, maar nu miauw je dat je niet meer bang bent van de stofzuiger. Nou dat is wel een hele overwinning hoor, want heel veel poezen en katten zijn wel bang daarvan. Zie je wel dat het steeds beter gaat. Ikke en vrouwtje zijn heel trots op jou hoor.

  Zo ikke heb al een hele tijd veel zonnetje en ga de postduif naar jou sturen met een zak zon. Heerlijk genieten in de vensterbank , ikke doe controle lekker in de zon achter het raam en als vrouwtje dan vanmiddag weer thuis is op het balkon.
  Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik hoop dat je nooit meer een moeilijke droom hebt dat lijkt me ook heel eng en dat je dan wakker bent en je hebt wel dat gevoel maar niet dat je weet he twas eem droom. misschien helpen de druppeltjes daar ook tegen. Wat tof dat je weer zon hebt. Hier nog niks. Ik ga nou weer lekker slapen want door jou weet ik dat het helemaal in orde is! Poot van je vriend Bert

  2. Hoi Jip, mijn vrouw zegt dat de GroteBeer ook enge dromen had, toen hij net bij mijn mensen kwam wonen. Hij schrok soms wakker met een heel angstige piep, en was helemaal in de war. Dan snapte hij ook niet waar hij was. Mijn mensen gingen altijd bij hem zitten en hem zachtjes aaien, en met hem praten. Zodat hij wist dat alles goed was.
   Gelukkig was het alleen in het begin, want dat is helemaal niet fijn! Doe maar niet meer eng dromen Jip!
   Een heel lief kopje van je vriend Bolle.

 2. Hoi Bert,
  Heb ik ook hoor. Toen ik hier net net was, sliep ik nooit diep, ik was altijd meteen wakker.
  Mijn vrouw vroeg of ik nooit droomde, dat deden de poezen voor mij wel, dan maakten ze geluiden, en bewogen met hun poten of staart. Dat deed ik niet, want ik moest oppassen dat ik meteen wakker was er wat gebeurde!
  Nu voel ik me thuis en slaap heel diep, ik beweeg niet veel in m’n slaap zegt m’n vrouw, maar maak wel allemaal snurk en kreungeluiden. Soms ben ik zover weg dat m’n vrouw vraagt of ik nog leef , dan word ik met een luide snurk wakker, dus leef ik nog. 🙂 .
  Dat heb jij dus kennelijk ook, dat je gerust en thuis voelt, fijn toch?!!!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. ja Vlo dat heb ik zelf ook als je met een snurk wakker wordt dan leef je zeker weten nog. Wat super dat je ook diep durft te slapen nou zoiets heeft best tijd nodig. Ik hoop dat je vrouw niet snurkt dan kun jij het wel doen. poot van Bert

   1. Eh, eh, Bert, mijn vrouw wordt soms wakker van haar eigen gesnurk!, Ik heb er geen last van, ze kan alleen op haar rug slapen, en ik lig dan heerlijk bovenop haar!
    Niet verder vertellen dat ik verteld heb dat ze snurkt hoor!!
    Kop, Vlo.

 3. Ooooh bert. Ik snurk echt nooit. Wat ik wel doe is bewegingen maak. Met mijn bekje of mijn pootjes. En dan doen mijn snorharen gezellig mee😺
  En soms praat ik dan ook. Dan mekker ik meh meh meh. Maar dan droom ik er dus bij.
  Nu ikjes iets auwder ben slaapjes ik iets meer. Maar ik ben ook al 17. En dan mag het.

  1. zeker weten dat je meer mag slapen Katrien dan hoort ook zo, en als je senior bent dan heb je ook meer rechten dat weet iedereen. Ik doe nooit meh, behalve soms overdag als ik iets spannends zie vliegen

 4. Lieve Bert,

  ik ben trots op jou eigen, jij durf steeds meer en jij gaat nu ook dieper slaape. Assie meer rust voel in jou kop kan jij meer rielekse en dan gaat jou slaap dieper worde. Mij hart is geraak dat jij geluidjes maak in jou eigen slaap. Dan kan jij een mooie droom hebbe. Maar jij kan ook nog geniete in jou slaap van jou dag.
  En jij ben nu veilig Bert. Jij ken jou vrouw, jij ken jou huis, jou geur en jou geluiden. Dan durf jij meer, ook assie slaap.
  Van me eigen maak ik soms geluidjes zeg mij vrouw en ik kan ook trille met mij snorhaare. Snurke doe ik niet, Floris wel maar hij is een katerman. Ik slaap meestal bovenop mij vrouw en assie draai, draai ik mee van me eigen. Ik ben altijd op tijd wakker van me eete of als mij vrouw thuiskom van ze werk. Dan zit ik in mij bak, dat ze weet dat ik het ben van me eigen.
  Bert ik vind slaape fijn en soms droom ik dat wij saame zijn en jij ren achter mij aan in jou gras. En dan slaape we saame assie moe ben. Dat is mij fijnste slaap Bert, mij diepste slaap. Dan ben ik bij jou…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje nou snap ik het nog beter hoe het allemaal is met dat slapen. Dat je ook zelfvertrouwen in je slaap moet hebben en dat heb ik nou. Wat goed dat je altijd zo op tijd met je vrouw bent dat lukt me niet. Ik doe wat in me opkomt behalve als het om sneks gaat. Als jij over het gras rent in je droom en aan mij denkt dan kom ik in jouw droom meerennen en dan gaan ze slapen en altijd schijnt de zon. je Bertje

 5. Hoi Bert, hier Bas, Vrouw heeft me even wakker gemaakt om je te schrijven. Ik slaap ook heel veel. Volgens mijn vrouw komt dat omdat ik jarenlang op straat heb geleefd en nu de rust heb gevonden en omdat ik inmiddels ook al 14 jaar ben. Sinds 4 jaar woon ik bij mijn vrouw en mijn broers en zusje. Er zijn hier allemaal lekkere mandjes dus ik kan kiezen waar ik wil slapen, ik wissel dan ook regelmatig van mandje. Soms komt mijn broer Oliver gezellig bij mij liggen. Nu ik niet meer op straat hoef te leven heb ik eindelijk rust. Hier is het veilig en kan ik dus rustig slapen, Dat doe ik dus veel. Volgens mijn vrouw slaap en eet ik alleen maar, hoewel dat eten dat doe ik dus niet zoveel veel want mijn vrouw vindt mij een slechte eter. Ik sta mijn mandje niet meer af Bert. Eindelijk kan ik slapen zoveel ik wil. Vrouw vraagt soms of ik op schoot wil liggen, maar dat vind ik nog veel te eng. En dat begrijpt mijn vrouw gelukkig, en dan komt ze gewoon naast me zitten op de grond en dan praat ze zacht tegen mij en krijg ik knuffels, dat vind ik wel fijn Bert. Snurken doe ik volgens mij niet, dat doet mijn kleine broer Bikkel wel, heel hard en dan moet mijn vrouw altijd glimlachten, want dat klinkt zo lief volgens haar. Ik heb er alleen maar last van, soms word ik er zelfs wakker van. En Bert, weet je wat ook erg is, ik moet straks in een mandje om naar de dierendokter te gaan, vrouw zegt dat het alleen maar een klein prikje is en dat ze bij me blijft en dat ik daarna weer gewoon mee naar huis mag. Maar als het niet zo erg is, waarom gaat ze dan zelf niet dat prikje halen. Gaat ze me straks natuurlijk wakker maken, net als ik lekker lig te slapen. Zal je net zien. Misschien als ik heel vast en stil lig te slapen, dat ze het dan vergeet. Ze vraagt iedere keer: ga je zo mee Bas , maar ik geef lekker geen antwoord en doe net of ik het niet hoor. Misschien ga ik me zo wel verstoppen, hoewel……..dan moet ik wel uit die lekkere warme mand, dat is ook weer jammer.
  Nou Bert, je hoort wel hoe dit afloopt. Groeten van Bas.

  1. Oo Bas, wat spannend! Ik had dat pas ook, en ik was het er ook niet mee eens! En Oliver ook niet, dat weet ik nog.
   Maar als ik heel eerlijk ben, viel het best een klein beetje mee.
   Ik daarna wel de hele dat geslapen, dat wel.
   Ik doe voor je duimen Bas!
   Een lief kopje van Bolle.

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle,
  Wat een toeval, ik zat vanmiddag aan mijn stuk voor zondag te werken en nu lees ik jouw stukje! Eerst had Katrientje het over haar man, en ik ook. En nu hebben jij en ik een beetje hetzelfde onderwerp! We lijken allemaal dezelfde dingen te hebben met onze mensen, grappig hoor.Nou, je zult het zondag wel zien wat ik bedoel.
  Ik slaap ook best veel. Heerlijk vind ik dat.
  De eerste tijd dat ik hier woonde was ik altijd meteen wakker als er iets bewoog, of als er een geluidje was. Of als mijn Molletje me nodig had. Dus ik sliep eigenlijk nooit echt lang, altijd maar kleine muizenstukjes.
  Nu lig ik te snurken, en merk ik soms niet dat mijn mensen door de slaapkamer lopen.
  MIjn Mol sliep in het begin met één oog open. Dat was best eng, zegt mijn vrouw. En Beer bewoog in het begin altijd met zijn oren als hij sliep en er was ergens geluid. Dus zij sliepen ook niet echt heel diep.
  Alleen Pop was altijd helemaal van de wereld, en hij sliep ook nog op zijn rug!
  Dromen doe ik nog niet echt, of niet zo dat ik geluidjes ga maken en trappelen. Dat deden Pop, Beer en Mol wel en dat vonden mijn mensen altijd heel lief.
  Ik denk dat je misschien bent gaan snurken omdat je tanden nu anders zijn, en je tong.
  Het is heerlijk als je zo gezellig helemaal diep kunt slapen, en dat je weet dat je helemaal veilig bent omdat je thuis bent!
  En je bent ook geen 5 meer, of ook geen 7. Dus dan slaap je wat meer. Dat hoort zo, dat doe ik ook.
  Welterusten Bert, en een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een verschillen in slapen dat komt door karakter en hoe je je voelt denk ik. Jij hebt het dus ook dat je de eerste tijd heel anders sliep dan erna. Alleen heb jij dan andere tanden gekregen? Ik alleen door mijn operazies dacht ik. Of misschien hoort het ook bij oudere jongen zijn dat kan best daar weet ik nog helemaal niet zoveel van. kopje van mij

   1. Bert, ik heb geen andere tanden gekregen! Maar je snurkt alleen als je heel diep slaapt, dus daarom snurk ik pas sinds een jaartje. Niet heel hard, maar een klein beetje. Gezellig vinden mijn mensen dat.
    En ik heb ook een beetje een rare mond, dus mijn tong valt best snel naar buiten.
    En je mond verandert als je ouder wordt als kat. Dan wordt je onderkaak kleiner, zegt mijn vrouw. Daarom hebben jonge katten zo’n ronde toet, en oudere katten een langer, smaller hoofd. Masr ik zal je wat vertellen: dat hebben mijn mensen ook!
    Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

 7. Oh Bolle, ik ben me toch voor de gek gehouden. Ik zou alleen een prikje krijgen, maar toen ging die dierendokter ook nog met een naald bloedprikken. Omdat ik zo slecht eet en was afgevallen. Ik kroop helemaal tegen mijn vrouw aan maar toch kreeg die dokter me te pakken.
  Nu moeten we wachten op de uitslag en vrouw is toch zenuwachtig, ik zie het wel hoor nu ik thuis ben maak ik me niet meer zo druk. Ik lig weer lekker in mijn mandje. Oliver kwam me al wel troosten en zei dat ik me de volgende keer net als hij bij jou mag verstoppen Bolle. Dat ga ik dan ook doen hoor. Oh ja die dokter denkt ook nog dat ik doof ben. Maar ik had gewoon geen zin om naar hem te luisteren. Vrouw zegt dat ze toch wel van me houdt en mijn broertjes en zus ook dus het maakt allemaal niks uit. Poot en knuffel van Bas.

  1. Ooo Bas, wat ellendig! Natuurlijk mag je je volgende keer in mijn tuin verstoppen, zeker weten!
   Hopelijk is alles goed met je, ik ga nog veel harder duimen dan eerst! Laat je nog wel weten wat de uit-slach is?
   En het lijkt me logies dat je geen zin had om naar die dokter te luisteren, als je eerst geprikt wordt en dan pikken ze je bloed.
   Ga maar snel in je mandje, lekker slapen Bas!
   Een heel lief kopje om je te steunen van Bolle.

  2. Oh Bas, en Vrouw Bas, sterkte hoor, met het wachten op de uitslag!
   Niet leuk voor jou hoor Bas, maar het is toch goed dat je vrouw je zo in de gaten houdt.
   Laten jullie het horen als de uitslag er is?
   Heel lief kopje, voor jullie allemaal daar!
   Vlo.

   1. Lieve poeze vriendjes, hier Bas, ik ben heel erg blij want de uitslag van mijn bloed was helemaal goed. Ik heb wel pilletjes gekregen zodat ik een beetje trek krijg in mijn eten. Vrouw zegt dat ik nu wel moet gaan eten, anders moet de dokter verder onderzoekjes doen, en dat wil ik toch echt niet. Dus ik ga heel erg mijn best doen om goed te eten. Dank lieve vriendjes, dat jullie zo al mij denken en meeleven
    Knuffels van Bas

    1. hoi Bas dat is supergoed nieuws!! Mijn adfies is eten van Almo dat is echt superlekker ik heb er eerder over geschreven, en ik hoop dat jij het ook lust. knuf van Bert

     1. Hoi Bert. Ik heb het tegen mijn vrouw gezegd en zij gaat het kopen. Welke kan zij dan het beste kopen ? Zijn het brokjes of vlees stukjes?

     2. ik hou het meeste van tonijn en vis. Het is helemaal natuur en het komt van de speciaal dierenwinkel. Maar zooplus heeft het ook zegt mijn vrouw.

    2. Gelukkig Bas! Wat zullen jij en je broers en je zusje en je vrouw opgelucht zijn!
     Doe maar goed eten, dan hoef je niet terug maar de dokter!
     Wat Bert schreef, die Almoblikjes zijn super!
     En weet je wat bij mij en Pop, Beer en mijn Molletje altijd goed werkte, om wat eten naar binnen te krijgen? Blikjes mousse van Gourmet. Vooral de zalm en tonijn. Je kunt ze bij de supermarkt kopen. Je slobbert het zó naar binnen! Niet zo gezond, maar wel superlekker!
     En er bestaan ook brokken van Royal Canin, voor moeilijk etende katten!
     Een lief kopje voor jullie allemaal van Bolle.

  3. Ooooooh hebben ze jouw pakje ook al stuk gemaakt?
   Bij mij hebben ze 1 keer mijn hele buik kaal geschoor voor een sken. Ooooh mijn hele roy donders huispakje was kapot. En zie maar een nieuwe te krijgen nu dat roy donders fajjiet is.
   Benne jij ook al doof? 🙀🙀 wel handig he? Dan hoor je het gemekker van je personeel niet meer.
   Sterkte net de bloeduitjeslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *