Loesje over: mij eigen naam

naamVorige week lag ik op mij denkpaal te slaape in de zon en me vrouw riep mij. In mij verte hoorde ik mij eigen naam, Loesje.

Mij neus bewoog want ik dacht misschien heb mij vrouw sneks voor mij? Dan wil ik wel mij aandacht erbij houde. Maar ik hoorde alleen mij naam, ik rook niks met mij neus. Van mij eigen vind ik wel, voor mij naam alleen hoef ik niet wakker te worre assie net lekker lig te slaape. Mij naam is mij naam, iedereen heb er een. Mij eigen naam is Loesje en mij vrouw zeg altijd Loesje, er is maar één Loesje!  Vandaag wil ik U vertelle over mij naam en ook over andere naame. En ook hoe ik Loesje ben geworde.

Mij eigen geheim

Ik moet U eerst vertelle wat mij eigen geheim is. En ik vind het best moeilijk want ik heb het nog nooit verteld. Toen mij vrouw mij vond in mij asiel kende mij vrouw mij eigen niet. Ze wist niet dat ik Loesje was en ik zeg het u eerlijk, ik wist het ook niet. Mij naam was anders, mij naam was geen Loesje. Ik vind het moeilijk om te vertelle want voor mij eigen ben ik Loesje. Voor al mij vrienden van mij Feesboek ben ik Loesje. Hoe kan het dan zijn dat ik in mij asiel geen Loesje was.
In mij asiel was ik Rocky, mij vrouw heb het mij later verteld. Ik kreeg moeilijke gefoelens want Rocky ken ik niet. Hoe kan ik mij eigen nou niet kennen? Mij vrouw was lief voor mij en ze nam mij mee. Ze nam mij mee naar mij nieuwe leeve en ze keek in mij ooge. Ik was verleege, ik voelde mij hart. Het was mij bijzondere moment, ik voelde haar hart. Ze zei, Loesje, jij ben mij lieve Loesje. Ik voelde mij traan in mij oog, mij vrouw kende mij. Ze sprak met zachte stem, ik voelde mij eigen rustig worde. Ze aaide langzaam mij vacht en mij kop en ze zei Loesje, ik heb je gevonde. Mij hart ging open van me geluk, toen werd ik mij eigen en het was intens.

Jou naam groeit met jou mee

Een naam voor mij eigen vind ik wel belangrijk, dat jij weet wie jij ben. Mij vrouw heb me wel verteld dat er meer Loesjes zijn in mij wereld. Maar ze zeg ook, jij ben wel jou eigen Loesje. En mij vrouw heb hier wel een punt assie goed nadenk. Jij ben altijd jou eigen en jou naam groeit met jou mee. Zo word jij jou eigen naam.
Als poes houd ik best van naame. Mij visboer heet Toon, van mij Tonijn. En mij Bert heb ze mooiste naam van mij Feesboek. Mij Bert heet Adelbert Cornelis! Mij hart smelt, ik vind het roomanties. Het heb iets te maake met ze familie, maar misschien is mij Bert wel van adel. Hij heb er wel ze loeks voor, mij Adel Bert. En ze vrouw wist ook meteen, dat mij Bert Adelbert was. Hij loop er van ze eigen niet mee te koop, mij Bert is bescheide. Soms zeg ik Adelbert en dan luister hij niet eens. Hij blijf wel een katerman. Misschien word ik ooit nog Loesje Cornelis van mij eigen. Dan heb mij naam ook gelijk ze graatje meer.
Prinses Katrientje heb ook haar eigen bijzondere naam. Het lijk op de naam van mij vrouw maar die is weer geen prinses van ze eigen en Katrien wel. Zusje vind ik ook logies want zij is mij zusje.

Hoe ik reageer op mij leeve

Mij naam is wie ik ben van me eigen en mij naam is hoe ik reageer op mij leeve. Ik luister altijd naar mij naam, ik spits mij oore en soms kom ik zelfs aanloope. Dan heb ik gelijk mij beweeging voor mij dag weer gehad. Ik herken ook mij vrouw ze stem, ik voel liefde assie mij roep. U weet ik ben gefoelig en ik heb nu meer erfaring. Van me eigen bepaal ik nu zelf of ik reageer.
Soms hoor ik dat mij vrouw mij roep om niks, gewoon omdat ze mij aandacht wil. Dan til ik alleen mij ééne oog op en mij vrouw weet dan van ze eigen meteen hoe laat het is. En assie aankom met ze footodinges dan wil ik mij naam niet eens hoore. Maar meestal hoor ik mij naam en ruik ik tonijn door mij letters heen. Dan ben ik ineens bijna atleeties en ik voel, alles in mij eigen sta op scherp. Mij naam breng mij tot mij leeve.

Dat u naam klop

Misschien denk U het maak niet uit hoe mij naam is? Als u beestje maar een naam heb. Maar in U hart wil U dat u naam klop met wie U ben of wil zijn. Van mij eigen wilde ik altijd al Loesje zijn, huispoes ben ik geworde op mij Feesboek. Ik voel mij Loesje van mij kop tot mij staart. Gelukkig wist mij vrouw het ook en heb ze mij de kans gegeeve Loesje te zijn.
Mij hart heb nu een naam. Mijn naam heb een hart. Het klopt van ze eigen…

Liefs van Loesje

13 thoughts on “Loesje over: mij eigen naam

 1. Hoi Loesje, je hebt weer eens helemaal gelijk, namen zijn heel belangrijk. Onze vrouw zegt altijd dat ze pas een naam kan geven als ze ons gezien heeft en dan weet ze gelijk welke naam bij ons past. De namen die we al hadden zijn volgens haar onze tussen namen. Die houden we tot dat we een forever home hebben gevonden en dan krijgen we onze definitieve naam. Bas heette eigenlijk JS Bach, maar toen vrouw hem zag en zag dat hij zo bang was, vond ze dat een korte stoere naam beter bij hem zou passen, dan kreeg hij misschien ook wat meer zelfvertrouwen, en trouwens muzikaal is Bas niet dus Bach klopte al sowieso niet. Olivers tussen naam was Lex, van Alex, dit omdat hij geboren is op 30 april. Maar toen mijn vrouw hem zag als kitten wist ze gelijk dat het een Oliver was en soms is het een Ollie. Bjarne heette eigenlijk Norman, maar vrouw zag alleen een klein rood beertje en Bjarne betekent Beer in het Deens, dus Bjarne is nu een echte Bjarne. Kruimel had, dat is nog erger als tussen naam een nummer, en vrouw zag een klein bang hoopje kat , dus dat werd Kruimel of Prinses Kruimel of Kruimeltje. Alles is goed, ze luistert toch niet. hihihi. Bikkel was eigenlijk Billy, maar toen hij een babykatje was, was hij zo ziek, en toch heeft hij het overleefd en is nu een grote ondeugende kater, een echter Bikkel dus. Zo komen wij aan onze namen, en ze passen echt bij ons, het zijn onze eigen echte namen. En wij zijn er trots op. Maar we luisteren niet altijd naar onze namen hoor, we blijven tenslotte katten en geen honden, dus soms luisteren we wel en soms weer niet. Gelukkig begrijpt onze vrouw dat heel goed. Nu dat was het weer van onze kant Loesje. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel. Oh ja Bjarne vind je een hele knappe poes op de foto’s, hij vindt het jammer dat je al verkering hebt, en is een beetje jaloers op Bert.

  1. Oooh Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel,

   wat schrijf jullie mij weer verstandige dinge, van jullie naam. En van jullie tussenaame, oooh tussenaame kloppe zijn moeilijk. Jij voel van jou eigen dat jou naam niet klop, jij wil toch jou eigen zijn. Assie niks met musiek heb dan ben jij geen bachdinges. Dan ben jij gewoon Bas. Ik vind het mooi Bas en het past. Zeggie nou dat prinses Kruimel ze nummer had? Ooooh ik vind het erg. Me vrouw zeg dat het soms zo is maar ik vind het trouwmaaties van me eigen. Gelukkig zag jullie vrouw dat Kruimel een prinses is en zij heb nu ze mooiste naam. En Bikkel is Bikkel, hij heb ze eigen overleef nou dan ben jij wel een Bikkel.
   En assie op 30 april geboore ben hoef jij geen Lex te zijn want dan ben jij gewoon Oliver en soms ben jij gewoon Ollie. Dan ben jij jou eigen prins.
   En nu ben ik verleege van Bjarne, oooh Bjarne is ze stoere Deense Beer. En hij zeg lieve dinge over mij eigen. Dank jou wel Bjarne, jij ben ook een katerheer want jij weet. Van mij hart heb ik verkering met mij Bert. Hij is mij Katerman maar jij ben wel een knappe stoere vriend. En vriendschap is meer dan ze eigen naam. Het zit ook in mij hart,

   Dank jullie wel voor jullie lieve verhaal van jullie naame ,

   Liefs van Loesje

 2. Oooooh loes. Ikjes ben zo blij dat jij loes heet.
  Ik zal vertel hoe ik aan mijn naampie kom. Die kreeg ik van mijn man. Toen ze mij en zus op 10 maart 2002 voor het eerst in hun handen had was man meteen flieft op mij. Hij vond mijn lipje zo lief. Hij zei ze ziet er uit als een katrientje. Hij had naamlijk vlak voor hij thuis wegging de doonalt duk gelees en daar las hij katrientje. En zo werd ik genoemd😺😺
  Met catoo was het lastiger. Ze wisten het niet. Ze werd dus op 10 maart wat is her neem genoemd.
  Raar he? Dagenlang wisten ze het niet. Tot man opeens op catootje kwam.
  Hun voorige kat griet had die naam als bijnaam. En toen kreeg catoo de bijnaam catootje😺😺
  En toen zagen ze opeens dat we dezelfde naam eigenlijk had in het begin. Cat en kat😹😹
  Oooooh hihihi dat isse koel he

  1. Oooh Katterien ,

   ooh maar jij ben mij echtste Katrien die ik ken in mij hart. Jij ben bijna mij vrouw, maar mij vrouw zeg jij heb nog tee van jou eigen. En jij heb ook Sool in mij siel gelegd Katrien . En jou zus heb ook zo een mooie naam gekrijg van jou Catootje .Van me eigen vind ik wel, Katrientje en Catootje, mij hart zeg het klop. Dan is het goed, jij ben wie jij ben. En jou zussie is nu ze mooiste ster van Catootje en zij is ook Sool. Zij is jou Soolster en zij blijf altijd jou Zus ster. Ooooh Katterien ik vind het mooi en jij ben ook jou eigen prinses, ook in mij hart

   Sjeteeeeeeeeeeeeeeeeeem Loesje

 3. Dag Loesje, dank je wel voor het mooie stuk over je naam!
  Jij bent zeker weten Loesje, ik kan me geen andere naam voorstellen bij jou. Loesje hoort bij jou, want het is mooi en rond en zacht en een naam voor een poezendame. Rocky vind ik meer voor jongens, maar dan ook weer niet voor mij. Dat is eigenlijk als je heel stoer bent, en altijd vecht, vind ik.
  Ik heette vroeger Big Daddy. Omdat ik heel veel kinderen heb gemaakt, en ook verzorgd (ja, dat hoort zo, vind ik). Maar toen ik hier kwam wonen was ik niet veel groter dan mijn Mol, en toen zeiden mijn mensen dat ik geen big was. Nee, zegt mijn vrouw, dat ik niet BIG was. Dat betekent groot in het engels, zegt ze. Vader was ik wel, en dat blijf ik natuurlijk. Maar ik ben ook rond van vorm, en daarom ben ik Bolle geworden. Dat paste ook mooi bij Mol. We waren Mol en Bol. Of Molletje en Bolletje. Leuk hè?
  Mijn vrouw zegt weleens dat ik een Frederick ben, maar dat vind mijn man van niet. Mijn vrouw noemt me ook vaak Flubber, maar dat is een geheim, want zo kan je natuurlijk helemaal niet heten!
  Popje hebben mijn mensen zo genoemd omdat hij een poppengezichtje had, zo lief en rond. En Molly heette al zo, omdat ze op haar rug zo zwart rn zacht was als een Mol die onder de grond woont. En GroteBeer is zo genoemd door mijn mensen omdat hij groot was, en eruit zag als een beer.
  Misschien worden jij en Bert wel een keer koning Adelbert en koningin Loesje Cornelis!
  O Loes, wat fijn dat je vrouw je gevonden heeft en er oor heeft gezorgd dat je Loesje Huispoes kon worden! Jij en vrouw horen bij elkaar, dat wisten jullie meteen! Ik kreeg er tranen van, zo mooi vond ik dat! Zo is alles toch nog goed gekomen!
  Een heel lief kopje voor jou en Floris en Zusje, en zeker weten ook voor je vrouw, van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   dank jou wel voor jou mooie verhaal over jou naam. Mij vrouw heb het aan mij eigen voorgeleesd. Ooh Bolle, jij heb mij vrouw en mij eigen geraak met wat jij ons schrijf. Over dat wij bij elkaar hoore en jij kan het voele .Ooh Bolle, toen mij vrouw mij vond was ik nog niet mij eigen. Maar ik voelde mij hart en haar hart. Toen voelde ik mij eigen, ik voelde Loesje. Dan hoefie er geen moeite voor te doen want dan ben jij jou naam.
   Jij ben Bolle en saame met jou Mollie was jij Bol en jou Bolletje. Ik vind het mooi, het voel als liefde tussen jou letters door. Dan hebbie geluk en is jou hart thuis. En jij blijf altijd Daddy van kleine Bolletjes, jij zal altijd jou zorg voele .Maar jij ben nu Bolle, jij ben mij lieve vriend Bolle. Dat voel iedereen in ze hart, Bolle is mooi van ze eigen.
   Oooh Bolle, Koning Adelbert en Koningin Loesje Cornelis ..
   Mij hart zeg, het klopt. Want het voel als liefde van mij hart. Cornelis pas bij mij eigen naam, dichtbij mij hart.
   Lieve Bolle, dank jou wel. Jij krijg pootjes terug van mij broer en mij Zus en ook van mij vrouw en mij eigen. Ook voor jou vrouw en jou menseman ,

   Liefs van Loesje

  2. Lieve Loesje, dank je wel voor alle mooie dingen die je hebt gezegd! Je bent niet alleen Loesje HUISpoes maar ook Loesje SCHRIJFpoes omdst je zo mooi kunt schrijven!
   Een heel lief kopje terug voor jou, en ook voor Floris en Zusje, en natuurlijk je vrouw!

 4. Dag Loesje,
  Loesje past precies bij jou, dat heeft jouw vrouw goed gezien.
  Ik snap niet hoe ze een lieve zachte poes als jij bent ooit Rocky hebben kunnen noemen, degene die dat deed had waarschijnlijk een slokkie op!!
  Mijn eerste vrouw heeft mij Vlo genoemd. Maar ze kon niet vertellen waarom. Toen mijn tweede vrouw voor de zoveelste keer te horen kreeg ; “Hoe heet die kat…Vlo?” kreeg ze er genoeg van en zei; “Hij heet eigenlijk Victor Lodewijk Olivier, maar dat is zo’n mond vol, dus ik kort het af.”
  Toen mijn eerste vrouw dat hoorde moest ze lachen, maar keek ook wat verbaasd, en vroeg aan mijn vrouw : “Wist jij dan dat de meisjesnaam van mijn moeder Olivier is?”
  Nou dat wist mijn vrouw dus niet, maar Olivier is kennelijk dus mijn achternaam 🙂 .
  Mijn vrouw noemt me gelukkig gewoon Vlo, daar ben ik aan gewend.
  Ik vind Loesje een hele mooie naam! Een nicht van mijn vrouw heeft vroeger ook een Poes Loesje gehad. Zij was zwart, was gek op eten, maar ze at het alleen maar op als er speculaaskruimels overheen zaten!!! Ik eet ook graag, maar speculaas lijkt me niks.
  Loesje, blijf alstjeblieft altijd je eigenste Loesje. Al vind ik Loesje Cornelis ook deftig klinken hoor.
  Een lief zacht kopje voor jou, Floris en Zusje en je vrouw.
  Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   ik vind het mooi, Victor Lodewijk Olivier. Jij ben ook sjiek van jou eigen. En jij heb jou naam ook van jou famielie en dan ben jij wel thuis. Maar jou vrouw heb gelijk, assie een proteesie heb kan jij jou hele naam er niet meer bij hebbe. Dan is Vlo beter en jij ben altijd jou eigen Vlo geweest. Ik vind het een mooie naam want jij ben niet doorsnee. Jij ben als jou naam, Vlo. Maar jij heb soveel verborge talente nog in jou eigen en jou naam heb het ook.
   Oooh Vlo, mij buik is nu nieuwsgierig naar jou speekulaazie van Poes Loesje. Ooooh ofer mij tonijn en mij garnaaaale in speekulaaziesjelei Mij vrouw kijk mij nu aan of mij vacht in mij vlam sta. Maar ik ga het wel vraage assie weer tot ze eigen is gekoome .Ooooh misschien lust ik het ook want van eigen ben ik mij echtste Loesje.
   Mij vrouw zeg, Loesje Rockt! Mij eigen zeg, Loesje Eet…
   Dag lieve Vlo, voor jou lieve reakzie en jij krijg van ons pootjes en een knuffel , ook voor jou vrouw,

   Liefs van Loesje

 5. Hallo Loesje,

  Wat leuk om te lezen over namen voor een dier en die van jou zelf.
  De mensen waar ik mijn eerste jaar woonde hebben mij en mijn zusje genoemd naar de verhaaltjes van Jip en Janneke. Janneke was een lapjespoesje en ja ik dus die rode kater. Nee vrouwtje heeft nooit erover gedacht om mijn naam te veranderen, want ze vind het bij mij passen en ook een mooie en lieve naam die bij mij.
  Een keer heeft vrouwtje een naam veranderd. Dat was van Boris, nee de naam die ze hem gegeven hadden paste eggies niet bij hem. Hij had in het asiel de naam van Shan gekregen. Vrouwtje vond de naam van Boris beter voor hem, hij had een echt boeve snuitje en daarom noemde ze hem toen ze een naam op moet geven in het asiel Boris en vertelde dat hij een Borisboef snuit had. Moesten ze wel om lachen, want Boris was in het asiel geen boefje, hij was een held op sokjes en had een grote rugzak. Nou Loesje vrouwtje had het goed gezien hoor, want hij werd hier in huis een echte Boris boef.

  Een naam geven aan een dier moet echt bij het dier passen, maar ook een duidelijke naam zijn met harde klinkers. Zo horen wij heel goed onze naam.

  Loesje vrouwtje moet weer eens weg, ze was vanmorgen begonnen om posters te gaan ophangen in supermarkten, Bibliotheek en dierenwinkels, hier in het centrum, nu gaat ze op de fiets verder naar verschillende winkelcentrums. Deze posters zijn van Kattenherplaatsing. nl Poesjes en katers zoeken een gouden mandje. Ze wonen nog gewoon bij hun baasjes of in een opvang gezin. Ze moeten herplaatst worden omdat hun baasjes door omstandigheden niet meer voor hen kunnen zorgen.
  Een vriendin van vrouwtje heeft dit een half jaar geleden opgericht en tot een groot succes al.

  Ik ga in de tussentijd het huis bewaken en als vrouwtje terug komt ga ik haar verwennen met heel veel knuffels.
  Fijne dag en wees maar trots op jouw mooie naam, knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Lieve Jip,

   dank jou wel voor jou mooie schrijve en van mij eigen wil ik zegge, jij ben de liefste en de wijste Jip van mij Feesboek. Jij kan geen andere naam hebbe want jij heb jou eigen Jippedag. Assie een andere naam zou hebbe, hoe moet dat dan assie Jippedag heb. En Jippedag is jou mooiste dag van jou week, dan geef jou vrouw jou nog meer knuffels en jij krijg een snek. Oooh Jip, dat wil jij niet misse van jou eigen dus jij ben en blijf jou eigen Jip.
   Boris boef vind ik ook een mooie naam want jij heb een boevesnuit of jij heb geen boevesnuit. Dan kan jij wel Boris zijn.
   Maar wat zeggie nou, is mevrouw Jip pooster van herplaatsing van poeze en katermannen op gaan hange. Mij hart zeg, jij heb een vrouw met een gouden hart Jip. Geef haar maar jou liefste knuffels assie thuiskom. Misschien kan mij Bert jou intervjuuwe van ze herplaatsing Jip. Dan kan iedereen erover leeze en het is belangrijk. Wil jij jou vrouw mij ekstra pootje geeve en jij krijg er ook een want jij ben een lieve vriend. Mij Jippevriend,

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Ik vind dat jouw vrouwtje een hele mooie lieve naam voor jou heeft uitgezocht. De naam past precies bij zo’n lieve poes als jij bent.
  Bert en Loesje Cornelis klinkt wel mooi als een stel.
  Toen ik geboren werd had ik nog geen naam. Ik was samen met mijn mama en mijn broertjes en zusjes bij een andere mama in huis. Later kwam ik bij mijn vaste vrouwtje wonen. Vrouwtje is mij Gijsje gaan noemen. Ik heb grijze haren in mijn vacht. Ik ben een meisje. Vrouwtje dacht, ik haal de r uit grijs en zet er een je achter, dan heb ik Gijsje mijn meisje.
  Ik vind dat wel leuk bedacht door vrouwtje. Zo ben ik aan mijn naam gekomen.
  Groetjes en kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

 7. Dag allemaal, ik wil nog eventjes zeggen dat ik het zo leuk vind om te horen waarom iedereen heet zoals ze heten! En bij iedereen past de naam die ze nu hebben. Dan weet je dat je bij de goede mensen bent gaan wonen, als ze je echte naam kennen!
  Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *