Waarom ik op bed slaap (soms)

Waarom ik op bed slaap en dan opeens weer niet, dat  kan ik uitleggen. Van thuis hoef ik het niet dus ik mag het helemaal zelf weten.

Naar bed brengen

Wat ik de laatste tijd doe dat is mijn vrouw naar bed brengen.  Na de avondsnek krijg ik knuffels, dan lig ik op mijn kussen en als ik echt rielekst ben gaat zij dingen doen. Verse brokjes. Nieuw water. Dingen in de badkamer. Dan is het tijd om naar boven te gaan. Ze wil graag dat ik meega, maar ze zegt dat ik het zelf moet beslissen.

Nou ik ben zo’n watje dus ik ga mee.

We aaien onderaan de trap en op de overloop en op bed. Dan gaat het licht uit. Ze zegt nog iets tegen me dat is priveee dus dat vertel ik niet. En als ik denk nou kan ze slapen, dan ga ik naar beneden om in de vensterbank naar de autolampen te kijken.

Erbij liggen

Maar ja de hele nacht naar autolampen kijken dat is niet leuk. Dus ik loop wat door het huis en ik hang wat op de bank, ik eet een brokje en dan ga ik weer de trap op om erbij te liggen. Dat betekent op mijn eigen stuk van het bed, daar liggen mijn dekbedden en dekentjes. Vind ik gezellig, erbij. Als ik een knuffel wil dan miauw ik even. Want ze zegt altijd, Bert als er ’s nachts wat is gewoon miauwen.

Het kan zijn dat ik ’s morgens er nog lig maar ook dat ik al beneden ben, dat komt uit zoals het uitkomt.

Hele nacht

Heel erg soms slaap ik een hele nacht op het bed. Dat is als ze overdag lang weg is geweest soms moet dat voor werk zegt ze. Dus dan moet ik samenzijn inhalen en dan ga ik mee naar boven en slaap gewoon de hele nacht door net als zij.

Dus het is elke keer anders. En ik vind het belangrijk dat ik kan doen wat ik wil dan voel ik dat ik zelfvertrouwen heb en dat ik ook iemand ben.

15 thoughts on “Waarom ik op bed slaap (soms)

 1. Bert fijn dat je mag doen wat je zelf wil………dat is heel belangrijk!!!!
  Hier mogen ze ook bij mij op bed liggen als ze zin hebben. Ik zelf vind het ook wel gezellig hoor!!!!

  1. mijn vrouw vindt het ook gezellig maar ik moet wel opletten want soms wil ze me heel dicht tegen zich aanhouden en daar heb ik geen zin in dus daarom is mijn eigen stuk op bed zo fijn

   1. Dat is goed opgelost Bert!!!
    Hier willen ze dat ook niet allemaal maar Dopey ligt graag tegen mijn benen aan en Belle graag tegen mijn buik.
    De anderen gaan ook op hun eigen plekje liggen.

 2. Ik slaap bijna nooit op bed. Ikjes geloof dat ik het, in 17 jaar, maar 3 of 4 keer gedaan hept. Van het personeel mag het hoor, maar ik wil het niet. Ik zit wel heel vaak op het kastje naast het bed. Dan ga ik zingen zodra ik zie dat het personeel wakker is. Ook omdat ikjes honger heb.

  1. hoi Katrien het kastje naast het bed is volgens mij een hele goede plek want dan heb je een goed overzicht dus dat is slim

 3. Hallo Bert, bij ons mag ook iedereen zelf bepalen wat ze willen. De een slaapt graag bij de vrouw op het bed, de ander lekker in een mandje in de slaapkamer, zo ben je dan toch dicht bij je vrouw en weer een ander slaapt liever gewoon in de huiskamer. We wisselen ook weleens met elkaar, dat kan en mag hier allemaal. Als vrouw niet hoeft de werken en langer kan slapen dan doen wij dat ook graag en dan vinden een paar van ons het wel fijn om bij de vrouw te slapen. Alleen moet ze dan wel stil liggen want soms liggen we net lekker moet ze zich zo nodig omdraaien en dan worden wij ook weer wakker of dan liggen wij weer niet zo lekker. Maar meestal hebben we het reuze naar onze zin zo op het bed. Als vrouw dan wakker wordt en niet naar haar werk hoeft dan gaan we nog even kroelen en knuffelen met elkaar. Dat vinden we allemaal fijn en zo begint onze dag ook fijn en lekker rielekst.
  Het fijnste is dat we zelf mogen bepalen wat we willen, vrouw laat ons zelf kiezen.
  Vrouw zegt net dat we morgen lekker langer kunnen slapen dus daar verheugen we ons al op. Groet en pootjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel wat leuk dat jullie ook zelf mogen beslissen en dat je dan eigenlijk toch het liefste bij je vrouw bent. Van binnen voel ik dat ook zo. Samen zijn is toch het aller belangrijkste. Wat super dat je morgen langer mag slapen, bij mij thuis gaat de wekker altijd op hetzelfde uur dat vind ik perzoonlijk ook fijn ik hou van gewoontes. poot van Bert

 4. Hoi Bert,
  Wat grappig, ik doe het net zo als jij,
  Soms ga ik meteen mee naar bed, maar soms heb ik gewoon andere dingen te doen.
  Ik lig altijd wel een poos bij mijn vrouw, liefst op mijn vrouw, maar wel als het mij uitkomt.
  Dat vindt zij ook best zo, ik mag doen wat ik wil.
  Kopje, Vlo.

 5. Lieve Bert,

  jij ben jou eigen katerman en jij mag van jou eigen bepaale of jij bij jou vrouw slaap, of niet. Soms hebbie nog werk te doen met de autolampe. Mij vrouw werk ook vaak in mij nacht. Dan slaap ik op mij groote bed en zorg ik voor mij broer Floris assie mij nodig heb.
  Maar als mij vrouw thuis is dan vind ik het wel fijn assie ook in mij bed slaap. Floris slaap meestal ook op mij bed, Zusje kom ergens assie zelf zin heb. Van mij eigen slaap ik graag bovenop mij vrouw. Mij vrouw slaap nooit bovenop mij eigen, dat zou ik niet fijn vinden van mij buik enzo.
  Maar het is gezellig zeg mij vrouw en zij slaap beter assie ons op ze bed heb.
  Soms ga ik wel nog naar benede. Misschien lig er toch nog tonijn? Jij weet maar nooit.
  Bert jij mag nooit vergeete, jij ben zeeker iemand. Jij ben Bert, mij eigen verkering en jij heb mij hart,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat hebben jullie dat thuis goed geregeld, iedereen die samen wil zijn mag dat en op jezelf ook. Het is ook goed dat je vrouw niet op jou slaapt dat is wel warm maar ook eng denk ik. Dankjewel voor je steun dat je zegt dat ik ook iemand ben soms weet ik dat geeneens. Wat ben je een lieve verkering voor mij. je Bertje

 6. Hallo Bert,

  Lange tijd ging ik gelijk met vrouwtje naar mijn grote Jippe bed. Maar als vrouwtje nu gaat opruimen en mensen dingen te gaan doen, dan doe ik even een oogje open en hou haar in de smiesjes. Als vrouwtje dan klaar is roetsj is vlug naar de slaapkamer, want ik krijg voor ze in mijn bed gaat nog een snoepje, ja en daar sta ik eggies wel even voor op de poten hoor. Altijd ga ik na dat snoepje nog een slok drinken en mijn jeweetwel dingen doen. Van vrouwtje geleerd, die doet dat ook altijd, Tja en daarna kan het verschillen waar ik verder ga met mijn dutje, Of ikke ga meteen met vrouwtje in mijn bed en pik natuurlijk meteen het beste plekje in, of ik ga naar de kamer terug en zoek daar een van mijn bedjes op. Maar ik blijf hier dan niet zo lang liggen, want ik mis vrouwtje en ja zij vind het het allerfijnste als ik bij haar ga liggen. Als het koud is kruip ik onder het dekbed tegen haar aan. Heel knus en lekker warm. Ik ga ook vaak op het bedkussen slapen en dan met de poot op vrouwtje haar hoofd, zorg ik dat ze rustig gaat slapen, nou ja dat probeer ik wel al is vrouwtje een draaikont hoor.

  Wij hebben hier een vaste regel in huis, ikke mag slapen waar ik wil, maar ook als ikke graag nog eens op jacht wil gaan met de muizen of controle doen op het buiten gebeuren, alles is oke en lawaai maken mag ook.

  Leuk om ook van de andere vriendjes en vriendinnetjes te lezen dat ze ook altijd vrij zijn om een dutje te doen waar ze willen.

  Zo ikke ga nu weer verder met zonnenbakken en hopelijk doe jij dat ook. Fijne dag nog en knuf van vrouwtje hoor. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dus jij doet hetzelfde als ik alleen anders, dat je je eigen dingen doet en dat het gewoon mag. Maar jij bent best streng tegen je vrouw dat je haar op het kussen houdt met je poot dan moet ze wel stil liggen natuurlijk. Ik zou het ook niet durven want je moet dan ook opletten. Vanmiddag had volgens mij iedereen zon!!! poot van je vriend Bert

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik schrijf je nu pas, omdst ik de hele dag in mijn tuin ben geweest. Samen met mijn vrouw, dat was supergezellig.
  Wat een goed idee dat jij een eigen stuk van het bed hebt! Dan weten jij en je vrouw altijd wie wasr slaapt, dat is handig.
  Ik mag ook slapen waar ik wil. Ik slaap bijna sltijd in de slaapkamer, samen met mijn mensen. Vaak in mijn grote mand, of op mijn slaapkamerkurk. Als mijn man nog niet nawr bed is, kruip ik tegenwoordig bij mijn vrouw, dat vindt ze leuk. En ik ook wel, eigenlijk. Maar als mijn man dan naar bed komt, ga ik van het bed af. Want 3 mensen en katten in 1 bed, dat is me teveel. ‘S Ochtends, als mijn vrouw is opgestaan, ga ik dan nog een tijdje samen met mijn man slapen. Ik zou ook wel een eigen stuk van het bed willen, maar dan past óf mijn man óf mijn vrouw er niet meer bij. En dat vind ik wel zielig.
  Ik kan ook nog op de bank in de woonkamer slapen, en op mijn woonkamerkurk.
  En dan heb ik nog 4 manden en een tent, en een kartonnen doos in mijn tuin waar ik ook nog kan slapen als het warm is.
  Ik heb dus best een klein beetje veel keuze!
  Succes met kijken naar de autolampen vannacht, en voor daarna welterusten!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat lief dat je je zo over je mensen verdeelt dan blijven ze tevreden. Een eigen stuk van een bed is heel fijn en het is wel zo dat je mensen dan anders in het bed moeten liggen om erbij te passen maar daar wennen ze snel aan, zeker weten. Mijn stuk is aan het ene eind en dan over de hele kant van het bed heen. Dus ik kan erover heen en weer lopen maar het is om te slapen. Als ik zoveel had als jij dan was ik nooit wakker!! kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *