Soms hoor ik die ene miauw

geluid

Er is bij mij thuis iets aan de hand en mijn vrouw zegt dat het raar is. Soms hoort ze een miauw. Ik ook. Maar ik ben de enige kat thuis.  Zij miauwt niet.

Overdag

Het gebeurt ook als ik gewoon overdag  lig te slapen, zo heeft ze  ontdekt dat ik het niet was. Dan werd ik wakker omdat ze vroeg: “Wat is er Bertje?”  Maar er was niks want ik sliep.  En als je slaapt dan slaap je.

Overdag hoorde ik het ook. Alleen mijn vrouw hoort het vaker want het is voor haar. Er is iemand die miauwt tegen haar dat ze wat moet doen. Tim, de kater die hier voor mij woonde, is het niet. Het is wel iemand die over de Regenboogbrug is gegaan.  Ja, dat is logies. Er is niemand te zien ofzo dus het moet wel.

Ik vind het geeneens eng. Monteurs zijn eng. Dit is niet eng.

’s Nachts

Een keer lag ik ’s nachts op bed te slapen toen ik wakker werd van mijn vrouw die hardop lag te praten tegen iemand. “Hoe kan ik je helpen” dat hoorde ik nog. Toen dacht ik, o die kat van de Regenboogbrug is er weer. En ik sliep weer verder.

Regenboogbrug

Nou weet ik dat iedereen denkt dat katten heel veel zintuigen hebben en van alles aanvoelen en dat als wij zenuwachtig zijn er iets aan de hand is en al die dingen meer. Maar ik zie het heel eenvoudig.

Toen ik hier pas woonde, wist ik dat Tim er nog een beetje was. Dat hij nog niet echt weg wilde gaan. Pas toen hij zag dat het in orde kwam tussen zijn vrouw en mij toen ging hij over de Regenboogbrug en nou is zijn vrouw ook mijn vrouw.

Het kan dus gewoon even duren.  Volgens mij is dit een kat die de weg kwijt is en die hoopt dat mijn vrouw wat doet. En ik weet zeker dat ze wat doet, zo gauw ze ontdekt heeft wat die kat nodig heeft.

21 thoughts on “Soms hoor ik die ene miauw

 1. Hoi Bert, wat een mooi verhaal. Wij hebben dat niet in ons huis.Hoewel mijn vrouw soms zegt dat ze het fijn zou vinden als ze iets zou horen van haar vorige katten die over de regenboogbrug zijn gegaan. Bijvoorbeeld een teken dat het goed met ze gaat. Wij hopen dat je vrouw ontdekt wat die kat nodig heeft zodat hij/zij rustig weg kan gaan.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, misschien kan jullie vrouw er om vragen en dan wachten en opletten. Dat is het moeilijkste weet ik van thuis. Ik was er al toen ze een teken van Tim kreeg en ze had het niet verwacht. Maar daarna kon ik boven slapen dat lukte toen. kopje van mij

 2. Ooooh bert. Wij heb dat hier ook. Soms zien we Catoo lopen. En dat is zo fijn. En soms zie ik de katten en woef hier die ik nooit gekend heb, maar hier wel gewoond hebben. Althans… de woef woonde hier part-tijm. Laatst had vrouw een filmpje gemaakt over hoe ik zat te spelen met mijn wiewertjes, en opje-eens waren er “stofjes” in beeld. Het waren er 5 a 6!! Vrouw had net daarvoor iets heel droevigs gehoord en ze denkt dat het haar overgrootouders en oudtantes en ooms waren.
  Ze vond het niet erg zei ze.

  1. o gelukkig Katrien dan ben ik de enige niet. Ik heb Tim, de kater die er voor mij was, ook in huis gezien en gehoord. En jij dus ook en je vrouw kan het ook al volgens mij moet je dan gefoelig zijn op een spesjale manier. Het lijkt me fijn dat je familie komt helpen als er iets is.

 3. Dag Bert,
  Katten, en soms ook mensen, vinden het fijn om soms nog even te laten zie dat ze er nog zijn. Mijn vrouw ziet of hoort heel vaak haar vorige katten, en ik soms ook, vooral Broddel.
  Maar ik begrijp uit dit verhaal dat het een vreemde kat is.
  Mijn vrouw woonde vroeger in Voorburg in een heel oud huis, het oudste stuk is gebouwd in 1736. Mijn vrouw woonde er met haar ouders, broer, en kater Plok. Daar was ook een Regenboogkat. Het heeft even geduurd tot mijn vrouw door had dat niet Plok haar riep.
  Op een dag is ze rustig in de hal, waar hij het meeste was, gaan zitten, en vroeg of ze wat voor hem kon doen. Toen “zag” ze hem opeens heet duidelijk, groot, en zwart met veel wit. Hij kwam tegen haar aanliggen, mijn vrouw vond het best gek dat ze in de lucht zat te wapperen toen ze hem aaide. Het was waarschijnlijk een kat die die daar gewoond had, en die zo nu en dan wat gezelschap wilde. Daarna kwam hij veel minder, waarschijnlijk omdat hij wist dat hij gezien was.. Toen mijn vrouw en haar ouders gingen verhuizen, heeft mijn vrouw een poos ervoor gezegd dat ze weggingen, en dat ze niet wist of de andere mensen hem ook zouden zien. Die nacht heeft hij bij haar op bed “gelegen”, en daarna heeft ze hem niet meer gezien, terwijl ze er nog drie maanden gewoond heeft.
  Misschien heeft deze kat eerder in jullie huis gewoond, of vindt hij het gewoon fijn bij jullie of hoort hij op de één of andere manier bij jou Bert, en is hij blij jij het zo goed hebt en wil hij jouw vrouw bedanken.
  Soms helpt het om gewoon te zeggen dat alles nu goed is, en dat hij rustig over de Regenboogbrug kan gaan.
  Kopje voor jou en je vrouw, en misschien heeft de Regenboogkat er ook wel één nodig.
  Poot, Vlo.

  1. hoi Vlo wat heeft je vrouw dat goed gedaan dat ze er echt voor ging zitten en dat hij toen kwam. Dat kan mijn vrouw ook proberen.Ik vind het ook knap van de Regenboogkat dat hij zich durfde te laten zien volgens mij is die van ons er te bang voor, maar misschien komt dat nog. Ik vind het een superbelangrijk verhaal dankjewel!! Bertje

 4. Lieve Bert,

  wat een mooi verhaal hebbie geschreeve . Mij vrouw heb het voorgeleeze en toen was het stil in mij huis. Mij vrouw is gefoelig, dat heb ze van mij eigen. Zij heb soms nog kontakt met mij broer Bart. Hij kom soms in haar droome en dan help hij haar. Bart wijs haar ze weg. En in het begin was Bart soms nog in mij huiskamer. Wij heb dat toen wel gevoeld, dat was mooi.
  Mij vrouw heb veel verdriet gehad toen mij broer Bart er ineens niet meer was van ze eigen. Maar ze heb er nu vertrouwe in dat hij ergens altijd bij ons is. Hij is nu wel over ze regenboogbrug maar soms laat hij zich nog voele van ze eigen. Soms is liefde te diep Bert, dan blijf jij altijd verbonde. En soms assie net ben heen gegaan moet jij jou weg nog vinde. Dan zoek jij jou lieve ziel uit die jou kan helpe. Jou vrouw heb nu die taak Bert, dan komt het goed,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat mooi dat je vrouw en Bart elkaar zo kunnen ontmoeten dat wist ik niet. Dan is Bart er toch nog alleen anders dan vroeger. Misschien is deze Regenboogkat van hier iemand die nog de weg moet vinden dat zeg je goed en dat had ik nog niet bedacht. ik hoop dat mijn vrouw kan helpen het is erg als je je weg niet weet ik zou dan ook bang zijn, je Bertje

 5. Hallo Bert,

  Wat fijn dat jij dit mooie stuk hebt geschreven. Nou ikke weet wel zeker dat het een kat is en dat deze jullie een boodschap komt brengen of gewoon komt omdat het bij jullie in huis heel erg warm, liefdevol en fijn is. Kan ook zijn dat hij jullie komt helpen.
  Vrouwtje en ik geloven dat er heel veel is tussen de regenboogbrug en ons hier op de aarde.
  Hier in huis is ook al heel lang een poes of kat die aan het miauwen is. Vrouwtje dacht eerst ook dat ik dat was, maar ik miauw veel anders en hier woont ook nergens een kat. Maar het is ook vaak zo dat het geen kat is maar iemand die ook is overleden en waar vrouwtje heel veel van heeft gehouden. Hij komt ook regelmatig hier op bezoek, maar dan in de vorm van een beschermengel, we zien het niet maar we voelen het echt. Vrouwtje of ik voelen soms een arm om ons heen of een aai door ons gezicht/snuit. Ook horen wij deuren open en dicht gaan en weten dan dat onze engel binnen komt. Joeri en Boris komen ook regelmatig nog even op bezoek ( zo noemen wij dat) vooral als vrouwtje nog verdriet heeft om hen.
  Nee Bert we zijn niet gek hoor en wij zijn er heel blij mee en dat zijn jullie vast en zeker ook.
  Bert als je het miauwen weer hoort moet je maar goed voor hem zorgen en vraag maar of die jullie een boodschap komt brengen, want dat is meestal zo hoor.

  Voor nu een fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van een grote vriend die jullie begrijpt, Jip

  1. hoi Jip en vrouw van Jip wat fijn om dit allemaal te mogen weten, het zijn van die rare dingen en toch zijn ze gewoon dat is het moeilijke eraan. Dat ik miauwen hoor en kan slapen en ik ben geeneens zenuwachtig en mijn vrouw ook niet. Het lijkt me super om een beschermengel te hebben dan durf ik meer maar als er iemand is die hulp nodig heeft ga ik proberen te helpen. kopjes van mij

 6. Wat een mooie verhalen allemaal, vrouw is nu een beetje verdrietig dat de katten die hier eerst wonen en nu over de regenboogbrug zijn gegaan niet meer in huis komen. Vrouw heeft met eentje een hele aparte band gehad, die heette Mickey. Vrouw zou graag weten hoe het nu met Mickey gaat. Soms droomt vrouw wel van haar vader en ik keer van haar Oma, toen werd ze heel rustig wakker en was het fijn. Vrouw mist haar eerdere katjes nu ekstra erg, en wordt ook een beetje verdrietig, want zij zou ze ook graag nog eens willen horen. Gelukkig kunnen wij haar nu een beetje troosten. Groetjes en knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. Voelt jouw vrouw wel eens geloop oof bed als ze in bed ligt? Grote kans dat dat dan jullie Mickey is.
   Mijn vrouw zegt dat ze een hele zware kat soms voelt lopen. En dan opeens stopt het en gaat de kat op de benen liggen. Grietje, de vorige poes, deed dat altijd. Het gekke is… vrouw blijft dan stokstijf liggen want ze wil Grietje niet wegjagen.

   1. Dat had mijn vrouw vorige week nog. Ze zei “Vlo, ga eens van m’n voeten af” Ik gaf haar een lik tegen haar gezicht, want ik lag op haar kussen. Zegt ze “Oh sorry Poncke, en blijft ook stokstijf liggen.
    Ik was gewoon een beetje beledigd, ik zou van haar voeten af moeten en hij mocht blijven liggen 🙂 !!!
    Kop, Vlo.

  2. ja dat snap ik, maar ik denk dat de tijd over de Regenboogbrug anders is. Misschien ligt Mickey net lekker in het gras en dat Mickey denkt als ik wakker word ga ik weer kijken hoe het met haar is.

  3. Dag mevrouw Bas/Bjarne/Bikkel/Kruimel/Oliver, misschien waren de katten die er voor dit vijftal waren klaar om over de regenboogbrug te gaan, en hadden ze er vrede mee. Omdat ze weten dat er van ze gehouden wordt, en dat ze niet vergeten zijn.
   Een heel lief kopje van Bolle.

   1. Dank voor je lieve woorden Bolle en ook de andere katjes en hun mensen. Heel lief. Wij hebben vrouw getroost en nu is ze niet meer zo verdrietig. Knuffels van ons alle vijf en van onze vrouw

 7. Lieve Vrouw van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel,
  Niet verdrietig zijn. Let maar goed op of B, B, O, K of Bikkel 🙂 , opeens iets doet wat Mickey ook altijd deed. Zo laten katten vaak merken dat ze er nog zijn. Niet alle mensen merken Regenboogvriendjes vlug op. En soms wandelen ze opeens toch door een droom. De band gaat echt nooit verloren.
  Heel lief kopje van Vlo, en groetjes van mijn vrouw!

 8. Hoi Bert, mijn vrouw had ook veel verdriet toen Bram over de Regenboogbrug ging. Ze was erg onrustig en voelde zich schuldig omdat ze Bram had geholpen met gaan.
  Een paar dagen later heeft zij in haar slaap gedroomd van Bram. Dat hij haar aankeek en zij voelde dat hij haar wilde bedanken en dat het goed was zo. Mijn vrouw was hierna nog steeds verdrietig maar ook heel rustig. Omdat het zo goed was. En toen mocht ik komen wonen in het huis van Bram en heeft ze mij dit verteld. We hebben Bram niet meer gehoord of gezien. Hij was vertrokken. Omdat het zo goed was.
  Liefs van Fietje

  1. Dat heeft Bram goed gedaan en hij kon het ook doen volgens mij lukt het niet bij iedereen. Bram was klaar op aarde en toen mocht jij komen Fietje

 9. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat biesonder dat er bij jullie een kat miauwt. Is het pas sinds kort?
  Ik heb mijn Molletje nog een paar keer gehoord, nadat ze een ster was geworden. Dan ging ik kijken waar ze altijd lag, maar ik zag haar niet.
  Mijn vrouw heeft Pop, Beer en mijn Molletje allemaal gezien en gevoeld nadat ze sterren waren geworden.
  En net nadat Clarence weg was gegaan hoorde ze hem soms nog zijn hoge geluidjes maken. En ze hoorde Billy praten, want die zat altijd hele verhalen te vertellen.
  Misschien is het bij jullie een kat die nog niet helemaal weg is van de aarde, en nog een beetje op zoek is.

  Maar weet je wat ook raar is?
  Er zat bij ons in de tuin een kat in een boom steeds te miauwen. Dat was voordat ik hier woonde. Pop en Mol keken niet op of om, maar elke dag hoorde mijn mensen dat gemiauw.
  Op een gegeven moment is mijn vrouw die boom heel goed gaan bekijken, en weet je wie er zat te maiuwen? Een Vlaamse Gaai, dat is een vogel! Die kunnen geluiden presies nadoen, net als een pa-pe-gaai.
  Hij deed een paar jaar geleden ook het geluid van een dameskat na, die om katers riep. Dan kwam ik aanrennen, en dan vloog hij weg. Dan was ik weer gefopt. Wat een pestkop, hè!

  Ik hoop dat jullie uit kunnen vinden wie er miauwt, en waarom.

  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle de kat miauwt al een paar maanden tegen mijn vrouw steeds op dezelfde manier. Dat er iets is dus. Jij had het dus ook met Molletje en je vrouw ook. Het kan heel goed wat je zegt dat er een kat is die op zoek is. Ik hoop dat mijn vrouw kan helpen. En ik hoop niet dat het een vogel is ik wil geen vogels in huis, echt niet. kopje van mij

Reacties zijn welkom