kater Bolle over: als je slim bent

slim

Ik ben geen domme jongen, dat durf ik best te zeggen. Natuurlijk is geen enkele kat dom, want dat kan nou eenmaal niet.
Domme katten bestaan niet.

Maar mijn mensen zeggen vaak dat ik een slim-me-rik ben.
Daarmee bedoelen ze dat ik dingen snap, die mensen belangrijk vinden.
Of eigenlijk dat ik dingen snap die mensen ook kunnen begrijpen.

Anders

Mensen denken heel anders over slim-zijn dan katten.
Wat ik slim vind is als het je lukt om een ekstra snek te krijgen, terwijl je gewone eten er nog staat. Of dat je, als je naar de dokter moet, je heel goed gaat verstoppen. Of dat je, als je een pil in je eten krijgt, álles eet. Behalve dat pilletje, dat spuug je uit.
Maar mensen noemen dat dan eigenwijs, of lastig.

Wat ik kan

Ik kan ook nog een heleboel dingen die mijn mensen niet eens kunnen snappen.

 • Ik kan mezelf bijvoorbeeld tussen mijn tenen wassen. Met mijn tong.
 • Ik kan ruiken dat er een muis door mijn tuin heeft gelopen, en ook wanneer dat was.
 • Of dat er vijf tuinen verderop een kat loopt, en wie dat dan is.
 • En of diegene vrolijk is of boos.
 • Ik kan horen dat er vleer-mui-zen boven mijn hoofd vliegen.
 • Ik kan in één sekonde een hele hoge sprong maken, wel vijf keer zo hoog als ik zelf ben.

Mijn mensen, maar ook alle andere mensen, kunnen dat niet. Zal ik een geheimpje verklappen? Ik kan dat omdat ik een kat ben!

Wat mijn mensen zeggen

Maar als mijn mensen zeggen dat ik slim ben, bedoelen ze bijvoorbeeld dat ik kom als ze me roepen. Of dat ik tegen de slaapkamerdeur aanduw, als die bijna dicht is. Zo duw ik de deur dan open. Of dat ik snap wat mijn vrouw bedoelt als ze iets aanwijst.
Als we met de veer spelen en ik kijk de verkeerde kant op (dat kan de beste wel eens gebeuren) tikt mijn vrouw zachtjes tegen mijn voorpoot. En ze wijst naar de plek waar de veer is. Dan kijk ik meteen die kant op.
Of dat ik snap dat ik het leeserlampje niet echt kan vangen, en dat mijn mensen gewoon een lampje vasthouden en daarmee een lichtstip maken.

Wat Boris deed

Mijn mensen vertelden mij een keer van een andere kat die hier vaak in de tuin kwam.
Hij heet Boris, en is lichtrood. Nu is hij verhuisd, maar vroeger woonde hij naast Pop en Beer en mijn Mol.
Op een dag speelde mijn vrouw met Pop en Boris met het leeserlampje in de tuin. Als laatste liet ze het stipje de struiken in lopen. Boris heeft nog een uur lang naar het lichtstipje gezocht! Hij heeft alle struiken afgezocht, maar kon het niet meer vinden.
Uiteindelijk heeft mijn vrouw nog maar een keer met lampje gespeeld, en gezorgd dat Boris het stipje kon vangen. Toen was hij pas tevreden, en is weer naar huis gegaan.
Kijk, dat zou mij nou nooit gebeuren.
Maar Boris kon als de beste rollen met een voerbal, en had binnen een minuut alle brokjes eruit.

Een signaal

Als het donker is, zien mijn mensen mij vaak niet als ze door de kamer lopen. Dan lopen ze dus tegen mij aan. En dat vind ik eng.

slim

In het begin dacht ik dat ze het ekspres deden, en dat ze me schopten. Want ik weet altijd wél waar mijn mensen zijn. Dat hoor ik, en dat ruik ik en dat voel ik met mijn snorharen. Ook als ik ze niet kan zien.
Nu snap ik dat het per ongeluk is, en dat mijn mensen gewoon niet goed zien in het donker. En dat ze me ook niet kunnen horen, of ruiken.
Dus als mijn vrouw of man ’s nachts wakker worden en in het donker door de kamer lopen, dan doe ik iets. Ik maak een piepgeluidje. Ik doe steeds piep… piep… piep… piep… piep.
Ik geef dus een sinjaal dat ik er ben, en ook waar ik ben. Net als een vracht-wa-gen, zegt mijn vrouw.
En ik hou pas op met piepen als mijn man of vrouw me even geaaid heeft. Dan weet ik dat zij weten waar ik ben. Zo lopen ze tenminste niet tegen me op.
Mijn vrouw vindt dat helemaal geweldig.
Ik vind het zelf niet zo biesonder. Ik vind het gewoon logies nagedacht van mij.

Het allerslimst

Ik verbaas me er vaak over dat mensen geen idee hebben over hoeveel katten weten en kunnen en snappen.
Elke kat kan zóveel meer dan mensen ooit zullen kunnen.
Wij horen beter, ruiken beter, voelen beter en ga zo maar door. Wij kunnen keihard rennen, in bomen klimmen, muizen vangen. Wij voelen aan hoe onze mensen zich voelen, wij merken dat onze mensen over ons praten. Wij hebben onze eigen taal, en kunnen heel snel dingen leren – als we dat willen. We kunnen spinnen, we kunnen onze oren bewegen, we kunnen over hele smalle richels lopen. We kunnen om iets lekkers bedelen, en als we daar sukses mee hebben, blijven we dat doen.
Ik weet dan ook presies welke kat het allerslimst is.
Weet je welke kat dat is?
Elke kat!

18 thoughts on “kater Bolle over: als je slim bent

 1. Hallo Bolle,

  jij ben wel een heele slimme katerjongen. Jij kan veel zeg, oooh mij vrouw zeg Loes kan jij dat ook allemaal van jou eigen? Ik ben onder mij bank gaan zitte Bolle.
  Ik moest nadenken, in mij binnenste voele of ik van mij eigen ook slim ben. Mij kop zeg van wel Bolle want van mij zijn ben ik een kat. Dan ben je van jou eigen al slim. Daar hebbie wel een punt.
  Kan jij 5 tuinen ver ruike van een andere kat? Ooooh Bolle dan hebbie een slimme neus. En kan jij hoore assie vleermuize boove jou kop heb? Dan hebbie ook slimme oore. En jij spring heel hoog in één van jou seconde van jou leeve…
  Jij ben slim én atleeties.
  Van me eigen spring ik niet hoog Bolle, mij buik heb er geen zin in. Maar ik kan wel onder mij bank zitte en mij vrouw niet. En assie een blikje van me tonijn openmaak sta ik bij haar voeten, ook al lag ik in mij koma te slaape.
  En van me eigen kan ik alles eete met mij ene tand.
  Ik kan ook boove op mij vrouw slaape , mij vrouw slaap nooit boove op mij.
  Oooh Bolle jij heb mij laate nadenke diep in mij eigen. Jij heb mij laate zien dat ik mij eigen slim zijn ben.
  Dat mag jij best bij jou reitje van slim zijn zette. Jij kan andere katers en poezen ook laate nadenke over ze eigen. En dat ze slim zijn en dan hebbie wel meer eigenvertrouwe .

  Dank jou wel lieve Bolle, jij krijg een zacht kopje. Ook voor jou vrouw en menseman ,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, jij kunt weer allerlei dingen die ik niet kan, dat lees ik al.
   Ik vind het superknap dat je onder de bank kunt liggen, en dat je razendsnel wordt als er eten is, en dat je dat allemaal kunt eten met je ene tand. En dat je bovenop je vrouw durft te slapen, dat vind ik nog wel het allerknapst! Dat zou ik dan weer niet kunnen, terwijl ik weet dat mijn vrouw dat heel leuk zou vinden. Maar ja, ik kan natuurlijk ook niet alles.
   En je voelt het aan als je vrouw verdrietig is, of als Floris je hulp nodig heeft. Je kunt diep nadenken en je bent sensietief. En je hebt verkering met Bert. Dus zeker weten dat je slim bent, Loes!
   O, en ik vind het fijn als ik andere katten meer eigenvertrouwen geef! Want dat is belangrijk om te hebben, anders ben je de hele tijd bang en klein in je hart.
   Zo was ik vroeger ook, en jij ook, toch? Toen je met al die katten woonde, en in het asiel? Gelukkig dat we nu thuis zijn!
   Ik vind dat elke kat biesonder is, en slim en mooi. Maar zeker jij, Loesje!
   Een heel lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw, van Bolle (en ook van mijn mensen, die kunnen ook kopjes geven!).

 2. Dag Bolle,
  Jij bent inderdaad behoorlijk slim hoor. Een heleboel dingen doe ik ook, maar dat piep piep piep in het donker moet ik ook maar eens gaan doen. Een goed idee.
  Die “pilletjestruuk” daar ben ik ook goed in, en om een snek bedelen lukt me ook aardig.
  Dat leeserlampje doe ik altijd 1 keer, om mijn vrouw een plezier te doen, maar verder speelt ze er maar alleen mee verder.
  Verder leert mijn voorganger Broddel mij hoe ik ’s morgens de aandacht moet krijgen, ik mik alles van het nachtkastje van mijn vrouw, Broddel deed dat ook, en het werkt per-fekt!
  Mijn vrouw heeft de plestik doos weer tevoorschijn gehaald, die er stond toen Broddel er nog was, en daar staat nu alles in. Mijn vrouw heeft al eens gezegd: “Broddel, als je komt spoken, leer Vlo dan niet alleen je slechte streken!!”
  Weet je wie ook superslim is? GroteLieveLelijkeZwerver ! Wij hadden hem al een week niet gezien, niet ongewoon, want hij heeft zo z’n adresjes. Mijn vrouw heeft een abonnedinges op Ouwehands Dierenpark, en als er jonge dieren zijn gaar ze wel eens kijken, Dat deed ze vorige week ook, ze zag op een beschut plekje onder een soort afdakje, een grijswitte wolbaal, en ze riep “Zwerver”, er ging een kop omhoog, en ja hoor, GLLZ kwam uit z’n kuil om een kopje te geven. Gelukkig had m’n vrouw een paar brokjes in haar zak. Hij hoefde ze geneens allemaal, zeker genoeg muizen. Als het drukker gaat worden, met schoolreisjes en zo, komt hij deze kant wel weer uit.
  Wat goed van Boris met de voerbal. Ik doe het gewoon niet, waarom eten in een bal als het ook in een bakje kan?
  Maar Bolle, ik vind jou toch superslim, ik denk dat dat komt omdat je je zolang op straat heb moeten redden, dan moet je wel. Oh wat een geluk dat jij jouw Molletje hebt leren kennen, zodat je nu een eigen huis, en eigen mensen hebt!!!
  Een heel lief kopje, ook voor je mensen!
  Vlo.

  1. Dag Vlo, wat heb je een slimme truuk om je vrouw wakker te maken! Jammer dat je vrouw dan ook slim is, dat ze alles in een plestik bak doet.
   Popje gooide ’s ochtends of ook wel ’s nachts alles van de klerenkast af. Of hij kroop achter een klein kastje waar de sokken van mijn mensen inzitten, en duwde dan van achteren af de lades open en gooide de sokkenbollen er uit.
   Dat durf ik nog niet, en bovendien staat het kastje nu zo dat er niemand meer achter kan klimmen. Dat betekent dan toch dat mijn mensen ook wel slim zijn, denk ik.
   Wat geweldig van GLLZ, dat hij in het dierenpark gaat kamperen! Misschien krijgt hij ook wel wat lekkers van de mensen daar, het is tenslotte toch een dierenpark.
   Zo’n voerbal, daar begin ik ook niet aan. Onder ons gezegd, ik snap het ook niet presies hoe het werkt. Maar ik doe altijd alsof ik het best kan, maar niet wil. En dan krijg ik toch ook brokjes van mijn vrouw, dus eigenlijk is mijn vrouw de voerbal!
   Zo is het bij jou toch ook? En zo zie je maar: het klopt wat ik zei, dat elke kat slim is!
   Een heel lief kopje voor jou en en je vrouw, van Bolle (en ook van mijn mensen).

   1. Oh Bolle, ik ben meteen achter het kastje gaan voelen of ik die laden eruit kon schuiven, ik kon er met één poot achter, maar het was dicht aan de achterkant, jammer.
    Mijn vrouw is ook mijn voerbal, toen ik de eerste keer die bal voor m’n neus kreeg tikte ik ertegen, toen rolde er een brokje uit. Ik snuffelde eraan, en het was hetzelfde al wat ik altijd in m’n bakje kreeg. Ik heb mijn vrouw aangekeken, het brokje laten liggen en ben naar m’n bakje gelopen om daar te eten. Zo wist mijn vrouw waar ze aan toe was 🙂 .
    GLLZ en andere katten daar in de dierentuin worden vast goed in de gaten gehouden, ze kunnen het natuurlijk niet hebben dat er ziektes komen.
    Vroeger vond mijn vrouw het daar verschrikkelijk met al die kleine kooien, maar nu zijn er minder dieren, en ze hebben allemaal veel ruimte. Voor de eigenaar is het een soort hobby om het voor de dieren zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.
    En de beren in het berenbos zijn allemaal dolgelukkig, want die zijn vroeger allemaal min of meer mishandeld, en hebben nu hun eigen bos!!!
    Je had het over vleermuizen, ik waarschuw mijn vrouw altijd als ze er zijn, we vinden het allebei zo knap dat ze nergens tegenaan vliegen. Zij doen ook piep piep piep zegt mijn vrouw. Soms hoor ik dat, maar mijn vrouw niet.
    Veel kopjes voor jullie alledrie.
    Vlo.

    1. O, dat berenbos lijkt me mooi! Maar ook wel eng, want beren zijn best groot volgens mij. Ik ken alleen GroteBeer, die hier vroeger woonde, een klein beetje en die was best groot! Maar mijn vrouw heeft ook wel eens gelezen van een klein poesje in een dierentuin, en zij klom altijd bij de beren in hun verblijf. En de beren waren een beetje bang voor haar, dus wie weet dat ik tóch een keer naar het berenbos ga. Ga je dan mee?
     Ja, die vleermuizen hebben so-nar, toch? Dat zouden mijn mensen ook moeten hebben, dan hoefde ik niet meer te piepen!
     Jammer van het kastje, misschien kun je in andere kasten klimmen vanaf de voorkant? Dat deed Pop ook. Het liefst als hij nat en modderig was, dan ging hij oo de schone was liggen. Toen hebben mijn mensen een kniderslot erop gemaakt. Ik zou dat nooit durven, hoor, ik lig altijd gewoon op mijn kurk!
     Een lief kopje voor jou en je vrouw van Bolle.

     1. Samen naar het Berenbos, dat lijkt me super! Alleen durf ik ook niet hoor. Mijn vrouw zegt dat je in een soort gazen tunnel tussen de beren loopt, of op een brug eroverheen. Dat durf ik misschien wel. Ik denk dat GroteBeer ietsje kleiner was dan die beren. Maar wat me enger lijkt…er lopen ook sinds kort weer een paar wolven in het Berenbos, dus die tunnel en die brug lijken me wel veilig. Tussen de beren en de wolven gaat het trouwens goed, maar ik weet niet of ik nu zo blij mee ben met wolven!.
      Ik heb wel eens een plank van een boekenkast leeggehaald. Maar toen mijn vrouw ontdekte waarom ik dat deed, was ze heel trots op me, want ik heb een hele grote spin voor haar gevangen die achter de boeken zat. Een spin is het enige beest waar mijn vrouw de kriebels van krijgt, Verder is ze niet bang voor alles wat in of om het huis loopt of vliegt.
      Eigenlijk ben ik best een brave kater hoor. Ik ga alleen maar met de spullen van het nachtkastje gooien als ik kaar eerst een paar keer met kopjes of een zacht pootje heb geprobeerd wakker te maken.
      Derrick en Poncke verstopten zich altijd in de schone was die klaar lag om opgevouwen te worden, en waren verontwaardigd als mijn vrouw “hun” was ging opvouwen.
      Leuk he, die vleermuizen met hun so-nar. Als mijn vrouw ’s avonds voer voor de egels neerzet, zit ik in de vensterbank, en soms denk ik dat er één tegen mijn vrouw aan gaat vliegen, maar het gaat altijd goed, knap hoor!
      Nog een kopje voor jullie alledrie..
      Vlo.

 3. Zo he Bolle, wat ben jij een slimme kater. Bjarne hier kan deuren openmaken, dat is soms wel handig als we ergens willen zijn waar we eigenlijk niet mogen zijn, of de deuren van de kastjes openmaken, vooral die waar de lekker dingen in liggen. Verder gaan Oliver en Bikkel bij de kraan zitten als ze willen drinken en dan blijven ze net zo lang zitten tot onze vrouw de kraan opendraait, na het drinken wil Oliver zichzelf ook nog even wassen. Soms als vrouw weer eens niet goed oplet, pakken wij stiekem wat lekkers van haar, vooral Bjarne is daar goed in, vrouw vindt dat natuurlijk niet zo leuk, maar ja, dan moet ze maar opletten. Bikkel is een kei in het verstoppen van speelgoed, vrouw vraagt dan of Bikkel wil helpen zoeken en hij vindt het altijd weer terug, ook als vrouw al op die plekjes heeft gezocht, en daar snapt ze dan niks van. Vrouw vraagt of je dat piepen in de nacht ook aan ons wilt leren, want ze struikelt heel vaak over ons in het donker. Oliver voelt ook precies aan wanneer vrouw een knuffel nodig heeft. Bas en Kruimel zijn niet zo heel slim, of in ieder geval niet zo zichtbaar slim zullen we maar zeggen. Toen onze vrouw nog studeerde woonde er ook een poezemeisje bij haar en als de ouders van vrouw op bezoek kwamen dan ging zij van te voren al bij de voordeur zitten, ze herkende namelijk het geluid van de auto. Goed he. Wij hebben het ook, we horen precies wanneer vrouw thuiskomt, en brengen haar dan naar de sneks, want soms vergeet ze dat. Maar wij weten precies dat als vrouw thuiskomt , wij een snek krijgen. Zo helpen wij de vrouw dus om dingen te herinneren en niet te vergeten. Wat zou ze moeten zonder ons. Nou Bolle , het is zondag, vrouw is thuis, dus we gaan lekker met zijn allen releksen. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Hoi Bas en familie,
   Wat dat poezemeisje van jouw vrouw deed als haar ouders kwamen, deed Plok, de eerste kater van mijn vrouw, als haar vader van zijn werk kwam.
   hij zat dan altijd op de orgelbank te wachten, maar mijn Opa kwam lopend, en lang niet altijd op dezelfde tijd, dus hij kon geen auto horen.
   Op een dag zat hij er aan het begin van de middag al, en mijn Oma zei dat dat veel te vroeg was. Tien minuten later kwam Opa binnen, en zei dat hij met het mooie weer een middag vrij genomen had. Knap hè?! Bolle heeft helemaal gelijk, wij katten zijn superslim!!!!
   Kopje voor jullie allemaal + vrouw.
   Vlo.

   1. Hoi Vlo, wij hebben het zelfs als de meneer van de pakketten met zijn grote bus komt aanrijden. Dan lopen we al weg want dan weten we dat de deurbel gaat en dat vinden we niet zo fijn. Bikkel gaat altijd wel even inspecteren wat er in het pakkatje zit, meestal is het nog voor ons ook. Dus helpen we vrouw met openmaken. Dikke knuffel terug Vlo.

    1. Zie je wel, Vlo en Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver! Wij zijn allemaal op onze eigen manier superslim! Ik denk dat ik zelfs wel durf te zeggen dat wij de allerslimste beesten zijn, en soowiesoo nog veeeeeeel slimmer dan mensen!
     Voor jullie allemaal nog een heel lief kopje van mij!

  2. Dag allevijf, wat kunnen jullie veel! Wat handig dat Bjarne deuren openmaakt, dat zou ik ook wel willen kunnen. En dat Oliver en Bikkel bij de kraan gaan zitten is ook heel slim. Ik ging in het begin bij de achterdeur zitten als ik brokjes wilde. En dat snapten mijn mensen niet, daarom ga ik nu bij mijn bakje zitten. En dat snappen ze wel!
   En Bikkel is slim dat hij een verstopspel met jullie vrouw heeft bedacht. En Oliver is gevoelig en knuffelig, dat is ook heel slim. Ik denk dat Kruimel en Bas in het geheim vast weer andere dingen kunnen waardoor ze heel slim zijn, dat moet wel.
   Popje, die hier vroeger woonde, deed wat het poezemeisje van jullie vrouw deed. Als mijn man thuiskwam, zat hij al een tijdje vantevoren voor de deur. En mijn man was op de fiets! Maar toch hoorde Pop dat.
   Als ik in mijn tuin ben, heel vroeg in de ochtend, en mijn vrouw doet de gordijnen open, dan kom ik altijd meteen aanrennen. Dat hoor ik, en dat zie ik. En dan krijg ik een snek. Net als jullie, als jullie vrouw thuiskomt. Het is heel belangrijk werk om je mens bij de les te houden!
   Veel plezier met releksen, er is ook nog een zonnetje om in te liggen!
   Een heel lief kopje voor jullie allemaal en ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  Ja Bolle wij zijn allemaal hele slimme katten/poezen. De een wat meer dan de andere en dat geeft helemaal niks vind ik hoor. Vrouwtje zegt wel vaak tegen mij dat er mensen zijn die durven te zeggen dat wij hele domme en vuile dieren zijn en niks kunt leren. Weet je wij vinden die mensen zelf hele domme wezens. Nou jij hebt al heel veel opgeschrijft wat we kunnen, en ik vind eggies de grote belediging dat ze vinden dat we vieze dieren zijn. Nou vrouwtje zegt dat wij de schoonste dieren zijn van allemaal en ook van heel veel mensen. Wij moeten dat hele lijf van ons met ons kleine lapje doen en we kunnen overal komen.en vrouwtje gaat hopsa onder de regenbui staan en poedel de poedel en ze is klaar. Hoe zouden de mensen het moeten doen als ze het alleen met hun lapje zouden moeten doen. Ha ha ha kunnen ze niet eens overal bij.

  Vrouwtje vind mij ook een slimme Jip en ja ik kan ook heel veel. In bomen klimmen doe ikke niet meer, want in ons huis staan geen bomen, maar ik ben wel een racemonster als ik door het huis race en dan ook roetsj mijn speelmeubel in en uit race. Toen ik het eerste jaar bij andere mensen buiten moest wonen, wist ik verdraaide goed hoe ik in een boom moest klimmen, maar dat was niet dat ik daar plezier in had, maar door die vervelende hond die altijd achter mij liep te jagen en ik roetsj in de boom racete, kwam wel voor dat ik er niet eens meer uit durfde zo hoog was ikke dan. Dan moesten ze mij met een hele hoge ladder eruit halen.
  Vrouwtje vind een ding van mij heel fijn wat ik kan, ik maak vrouwtje altijd wakker en niet met een hoop Jippe ondeugende streken hoor. Als ik merk dat het tijd wordt dat vrouwtje uit ons Jippebed moet komen, ga ik naast haar hoofd zitten en maar aankijken. Ja mensen voelen dat vaak aan als ze slapen. Als het niet helpt ga ik over het hoofdkussen wandelen en daarna met zachte poot in haar snuit poten en zachte likjes geven. Vrouwtje zet wel als ze weg moet dat stomme herrie ding aan, maar ikke ben altijd veel eerder. Hier hebben ook katten gewoond die de deuren open maakte en dat kon wel eens vervelend zijn voor vrouwtje en zij had toen alle klinken anders gedaan en afgelopen was het. Ja vrouwtje was bang dat ze weg zouden lopen als de ramen openstonden.

  Eigenlijk Bolle kunnen we er een boek over vol schrijf, maar mag ik niet van vrouwtje, ze zegt dat jij wel andere dingen te doen hebt, dan al die boeken lezen. Veel van wat we kunnen , is bij alle katten hetzelfde en er is er niet een die ooit de slimste zal zijn, want daar doen wij in de dieren wereld niet aan. We zijn allemaal gelijk ozo.
  Ik ga nu weer mijn kussen opzoeken die in de zon voor het raam ligt, heerlijk in de zon heerlijk wordt dat voor de zondag middag.
  Jij zal ook wel in je tuin zijn en genieten van het mooie weertje. Doe jouw vrouw en manmens de groetjes van mijn vrouw en jij krijgt een grote knuffel van mijn vrouw. Super dank je voor jouw mooie verhaal en tot de volgende zondag hoor
  Grote poot en kopje van je teamgenoot Formule2 Bolle-Jip
  Jip

  1. Dag Jip, dat is zeker weten raar als mensen zeggen dat katten vieze beesten zijn.
   Wij zijn zindelijk, en we zijn over ons hele lijf schoon, dus dat slaat nergens op. En dan zijn we ook nog slim, wat wil je nog meer! En natuurlijk kunnen wij leren, wij doen alleen niet dingen waar we zelf niks aan vinden. Dat is juist heel erg slim, vind ik, dat je niet zomaar iets doet omdat iemand zégt dat het moet.
   En zoals jij het vertelde is het niet fijn om in een boom te klimmen, dat snap ik heel goed. Wat een vervelende hond, en ook wat een vervelende mensen, lijkt me. Want die hond mag dat helemaal niet doenw, jou bangmaken!
   Wat lief, hoe jij je vrouw wakker maakt. Dan staat ze vast heel graag op voor je!
   Zo deed Popje ook, en dan gingen hij en mijn vrouw, of mijn man, eerst nog even knuffelen voor het opstaan. Maar ik durf dat nog niet. Ik wacht gewoon tot mijn mensen wakker zijn. En als me dat te lang duurt ga ik rommelen op mijn kurk en zuchten, daar wordt mijn vrouw altijd wakkker van. Dus dan ben ik toch best weer slim, dat ik dat zo doe.
   En je mag mij best boeken schrijven, hoor Jip! Dat vind ik gezeliig. Die lees ik dan in een pauze van mijn formule2- oefeningen.
   Geniet maar van het zonnetje, dat doe ik ook!
   Een heel lief kopje voor jou en ook voor je vrouw van je vriend Bolle (en ook een kopje van mijn mensen, dat doen ze ook altijd bij mij!).

 5. Ooooooh bolle….oooooh ik hep nu pasjes tijd om te antdingessen. Ooooh vrouw zegt ook altijd dat ik hersentjes heb. Dan ziet ze aan mijn kopje dat ik iets wil doen, en hopje….het gebeurd. Of ik krijg whisjekas terwijl ik magnogwatvis wil. En dan ga ik net zolang zeuren tot ik het krijg. Dan “hoor” ik eerst snertkat en hopjepa….ik krijg het😸😸
  Wat zijn vleermui-zen?😳😳😳😳 kan je die eten?
  Jij raadt trouwens nooitttt waar ik het dinsedag over ga heb!!! Hihihihi

 6. Dag Prinses Katrientje, zeker weten heb je hersentjes! Dat kan ik zo wel zien aan jouw fotoos, want jij kijkt altijd heel slim uit je ogen! En wat je vertelt over je eten, dat bedoel ik presies. Zo krijg ik ook altijd wat lekkers, alleen niet van mijn man. Die is strenger. Maar dan zegt mijn vrouw “ach, geef dat beestje toch iets wat hij lekker vindt”, en dan doet hij het toch. En zo hoort het, vind ik!
  En vleer-mui-zen die vliegen in de lucht, een beetje als jouw muis met veren in de bips. Alleen hebben ze geen veren, denk ik. En ze slapen ondersteboven, gek hè? Ik denk wel dat je ze kunt eten, maar ik kan er nooit bij. Want ik heb geen veren in mijn bips, haha!
  Ik zag dat je het superdruk hebt met het boekje, dat je beeldredaksie doet. Nou, ben je dan slim, of ben je dan slim!!!
  Enne… dinsdag? Verkering? Ik weet het niet!
  Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

  1. Oooooh ik vertel een piepklein sniekie prrrriefjoew…het gaat oof muis-en😺😺😺😺
   Koel he?

   1. Ooo, dat is spannend! Ik ben benieuwd naar je verhaal.
    Muizen zijn zeker koel. maar ook heel snel en slim. Ook als ze veren hebben?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *