Waarom ik altijd een banaan heb

banaan

Deze foto stond op Feesboek omdat ik wilde laten zien dat de zon op mijn kop scheen. Maar mijn banaan kreeg ook veel aandacht. Wat moet een katerman daarmee? Kan ik uitleggen.

Het is dus geen echte banaan. Hij is hard en er zit spul in, om te wiewen, dus dat je een lekker gevoel in je kop krijgt en je wilt daarna slapen en eten en knuffels of alles tegelijk of rollen over het tapijt terwijl je tong buiten je bek hangt. Wiewen is leuk.

Banaan

De eerste keer dat ik een banaan kreeg vond ik het eng. Zo groot. Ik snapte niet wat ik ermee moest. Toen ik er voorzichtig aan rook, kreeg ik ook geen nieuwe informaazie. Dus ik deed er niks mee. Laten liggen waar het lag.

Maar toen ging de banaan naar thuis ruiken. Dat was beter.  Minder eng. Want thuis moet thuis zijn zonder rare geuren.

Hulp

Op een dag zei mijn vrouw: “Bertje, kom eens, ik weet iets met je banaan.” Nou dat vertrouwde ik helemaal niet. Maar dan ben ik zo slap dat ik toch even naar haar toe ga. Ze zat op het tapijt en ze had mijn banaan. Ik ging zitten en dacht doe dan.
Toen kneep ze in de banaan met alletwee haar handen. Ik kon zien dat ze haar best deed. En ik rook het ook want opeens zat er in de lucht van thuis een nieuwe lucht die heel erg lekker was. Een wiewlucht.
Toen wist ik wat ik met de banaan kon doen. Mijn tanden erin en dan met mijn kop schudden. Mijn poten erom en dan rollen. Ik voelde me oer,  ik voelde me wild, ik voelde me katerman.

Dat was mijn eerste banaan. Soms heb je bij iets een beetje hulp nodig dat is helemaal niet erg.

Banaan

Na een hele poos was de banaan op en stuk en gewoon geen banaan meer. Daarom kreeg ik een nieuwe. En daarna weer eentje. Sinds mijn eerste banaan heb ik er altijd eentje gehad. Omdat ik er nou wat mee kàn, dat is het.

 

 

20 thoughts on “Waarom ik altijd een banaan heb

 1. Hallo Bert,

  Bert ikke kan me niet denkere dat jij een ander wiew speeltje zou hebben dat een banaan. Ja de banaan hoort bij jou.
  Ikke vind het zo leuk dat je van iedereen lees dat ze een eigen knufwiew hebben, die van mij heb ik het liefste groot, van die kussentjes en net als jij is het rollen, bijten en noem maar op. Vrouwtje vind wel dat ik ze heel vlug naar het wiewgraf breng, ja ze maken ze van stof doe snel kapot gaat, maar vrouwtje zegt nee Jip jij bent nou eenmaal een wildebras.
  MIauwerdemiauw, ik heet dus Jip Wildebras. Och ikke ben toch zo van de jarige en dan weet vrouwtje wat ze voor een kado voor me kan kopen.
  Wiewen is goed voor ons, net als rieleksen en dat houd ins gezond in ons koppie en wiewen is ook een hele goede manier om onze vriendjes en vriendinnetjes te steunen als ze het moeilijk hebben. Kan zijn door verdriet of als ze naar de DA moeten of voor een narekoos.
  Bert het zou best leuk zijn als je eens een oproep zou doen op je feesboek, Allemaal een foto plaatsen met je wiew speeltje, krijgen we allemaal drugssnuitjes te zien.

  Vrouwtje pakt wel mijn wiew als die vrij nieuw is na het wiewen af en doet die in een doosje , blijft die lekker van snuffel, de oudere die laat ze liggen en mag ik mee spelen tot het niet meer kan.

  Van al dat schrijfjes gedoe ben ikke nou ook helemaal wiew, ikke stuur vrouwtje naar de winkel voor de boodschappen en ze vertelde dat de blikkedoos op wielen in bad moet. Ze wil het netjes schoon hebben voor maandag, dan moet die naar de blikken dokter voor zijn schoenen en buikje.

  Bert fijne dag en vast ook even met je echt mooie banaan en knuf van vrouwtje.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat een leuk idee die oproep op feesboek dat ga ik doen als ik weer een goede foto heb. Soms lukt dat gewoon niet. Wiewen is voor mij dat ik gemakkelijker en leuker kan rieleksen daar hou ik van dan is mijn dag opeens gemakkelijker. Ik voel altijd iets van vroeger Jip toen ik op straat leefde dat ik nou voel je weet maar nooit. En met wiew in mijn kop is dat helemaal weg. Wat is de blikkedoos op wielen? poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert,

    Vrouwtje moet er om lachen hoor, sorry dat ze dat doet. Dat is haar auto. maar ikke noem dat haat blikkedoos op wielen. Vrouwtje zelf noemt haar auto Mousch, want hij is zilvergrijs en heeft een staartje (antenne achter op het dak. Neem het vrouwtje maar niet kwalijk, ze heeft wel meer van die rare dingen hoor. Nu was vrouwtje toch vroeg thuis, de wasstraat was gesloten en vrouwtje zegt dan die dan maandag maar vies naar de Dokter (garage) moet. Dag Bert poot van je grote vriend Jip

 2. Hoi Bert, wij Bikkel en Bjarne zijn ook helemaal van de wiew speeltjes, wij hebben kussentjes met van dat heerlijke spul erin. Wij zijn er zo dol op dat ze helemaal nat en vies worden en dan doet vrouw ze weg. Maar dat geeft niet hoor we krijgen gelijk weer nieuwe. Onze vrouw zegt dat we dan helemaal haai worden, wat dat dan ook is. Wij vinden het in ieder geval lekker. Kruimel en Oliver zijn meer van de ballen en muisjes, en Bas is van helemaal niks, die wil alleen maar slapen. Zo heeft iedereen dus zijn eigen favoriet. Maar Bert, die banaan past helemaal bij jou hoor. Ook een mooie foto, zo van jou en die banaan, je kunt gewoon zien dat jullie bij elkaar horen.
  Groetjes en een knuffel van ons: Bikkel, Bjarne, Bas, Oliver en Kruimel

  1. hoi Bikkel en Bjarne, zo zijn jullie actief met de kussentjes, zijn dat de kussens van de vrouw van Bram? Zij maakt hele goede. Wat luk dat iedereen bij jullie thuis weer anders is en dat je elkaar ook kunt laten zijn zoals je bent. Dat heb ik ook met mijn vrouw, zij doet dingen die ik niet snap en ik vind het toch best. knuffel van Bert

   1. Onze vrouw heeft de laatste keer, kussens en nog veel meer gekocht bij de mensen van meneer Eddie. Die zijn lekker wiew joh. De kussens van de vrouw van Bram kennen we nog niet. Waar zijn die te koop?? Dan gaan we aan onze vrouw vragen om die ook te kopen, we krijgen er namelijk geen genoeg van.
    Groetjes Bikkel en Bjarne

    1. De vrouw van Bram verkoopt ze via internet. Mag ik het meeladres van jullie vrouw aan haar doorgeven dan kunnen jullie daarna mailen.

     1. Dat mag Bert, graag zelfs, dan gaat vrouw ze voor ons kopen. Zijn we lekker weer wiew. Bedankt Bert . Goed idee. Groetjes Bikkel en Bas.

 3. Nou….ik kreeg dus gisteren mijn karperwiew en ik vond hem meteen helemaal niets!!!!! Geef mij mijn muis, eendje, egel, muis met veren in den bips, bever en eekhoorn maar.
  Ik heb er vanacht zo fijn mee gespeeld😸😸
  Ik hoef echtwaar geen stomme vis meer hoor.
  Maar jouw banaan ziet er wel lief uit hoor😸😸

  1. hoi Katrien dat is ook erg, je dacht dat het fijn zou zijn en dat was het niet gelukkig heb je nog ander speelgoed en vannacht ben je lekker bezig geweest. Wel vandaag uitrusten hoor, je bent geen zestien meer.

 4. Hoi Bert,
  Ik word helemaal jaloers van al die wieuwverhalen. Ik ruik het niet. Ik heb 1 speeltje met madnip (wat het ook mag zijn) , dat vind ik wel leuk. En een bever, die m’n vrouw vult met catnip en valeriaan. Dat ruik ik dan een paar dagen, en dan kan m’n vrouw hem weer opnieuw vullen.
  Bijna al mijn voorgangers hadden dolle pret met dat wieuwspul, behalve Broddel, die rook het ook niet.
  Ik ga mijn vrouw naar Wageningen sturen voor een vers madnipspeeltje!!!!
  Maar eh… iedereen veel plezier hoor, ik vind het fijn dat jullie het wel ruiken.
  Kopjes, Vlo.

  1. Hallo Vlo, jij vraagt je af waar wij allemaal wiew van worden, dat zijn dus speeltjes met catnip en valeriaan in. Dus net wat jij ook hebt. Nu vertelde vrouwtje mij net dat niet iedere kat hier mee wil spelen en gek is op de catnip en valeriaan. Dus geen zorgen dat het bij jou niet goed zit hor. Jij hebt vast en zeker veel andere leuke speeltjes om mee te spelen. Grote poot en kopje voor jou en doe je vrouwtje maar een knuf geven van mij. Jip

   1. Bedankt voor de bemoediging Jip! 20 procent van de katten ruiken dat spul niet of nauwelijks, en daar ben ik er een van.
    Ik speel met alles wat geen kattenspeelgoed is. Dopjes van flessen, repen papier, veren, dus ik vermaak me wel hoor. Maar ik vind het toch jammer, jullie hebben er zo’n lol mee, en doe zulke malle dingen 🙂 .
    Kop terug, ook voor je vrouwtje!
    Vlo.

  2. hoi Vlo nou dat madnip klinkt ook goed en je vrouw doet volgens mij haar best. Het is dubbel wiew. Dus met nip en met valeriaan. Ik zou helemaal raar zijn en op een fijne manier, kopje van Bert

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Ik ken die banaan! Ik heb ook zo’n banaan gehad, maar Clarence heeft hem mee gekregen naar zijn nieuwe huis. Vond ik prima hoor, want ik heb toen een nieuwe banaan gekregen. Maar dan een ander model (een drie-hoek, zegt mijn vrouw). Daar heb ik er twee van, en ik heb ook nog een vis met wiew.
  En ik heb twee planten in mijn tuin, waar je ook van gaat wiewen.
  Wat stoer dat jij je banaan helemaal kapot maakt! Dat durf ik nog niet zo goed.
  Ik doe wel aan mijn vis likken, tot hij helemaal nat is. En ik ga er ook van kwijlen, zegt mijn vrouw. Dat kan best, daar kan ik niks aan doen als ik helemaal wappie ben!
  En dat vond ik een beetje lastig met mijn banaan, dat mijn tong steeds bleef haken.
  Doe jij er ook aan likken? En doe je hem ook trappen? Dat doe ik soms!
  Verl plezier met je banaan en je doos Bert!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, van thuis weet ik gewoon zeker dat ik mijn speelgoed mag stukmaken en de krant ook. Ze vindt het leuk als ik ga scheuren. Dus als het gevoel komt dan doe ik dat. Vroeger durfde ik dat niet. Nou wel. Ik lik niet aan de banaan maar aan ander wiewspul soms wel dat gaat dan gewoon vanzelf ik weet ook nie twaarom. kopje van mij

 6. Lieve Bert,

  ik vind jou banaan mooi. Van me eigen heb ik nog nooit een banaan gezien. Mij vrouw heb nog nooit een banaan voor mij eigen meegebracht. Ik vind wiew fijn, dat mij kop wild is van rielekst zijn. En dat ik dan slaap en mij droom heb.
  Bert als ik wiew ben van mij eigen heb ik mij droom van mij geluk. Dan zijn we saame want mij geluk zit in mij hart. Mij kop laat mij hart gelukkig zijn.
  Soms assie net van mij eigen tonijn eet, voelt mij kop en mij hart saame wiew.
  Dat is ook fijn Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, als je wilt mag je best de banaan die ik heb liggen proberen. Hij is best groot. Wiewen en dan slapen is het fijnste en dan dromen van het allerfijnste dat doe ik ook, dan we samen liggen te slapen en dat alles goed is. liefs van je Bert

 7. Hoi Bertje, ik wist niet dat jij ook een banaan hebt! Wel een andere. Ik denk dat ik de banaan die jij hebt wel leuk vind. Ga ik zo even om vragen thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *