Kater Bolle over als je een huisdier bent

huisdier

Mensen maken vaak verschil tussen huisdieren en wilde dieren. Huisdieren zijn honden of katten of koneinen. Maar ook paarden of gijtjes.

Over mensen

Wilde dieren zijn beivoorbeeld slangen of krookoodillen. Dat zijn dieren die je niet zomaar kunt aaien omdat ze soms gevaarlijk zijn. Ook heb je nog ooliefanten en teigers en goorillaas. Dat zijn dieren die te groot zijn om in een huis te wonen. Verder zijn er nog vissen, die kunnen niet in een huis want die wonen in het water. En vogels heb je ook nog, die leven in de lucht en in de bomen. Net als insekten, zoals spinnen en rupsen.
Huisdieren zijn dus eigenlijk dieren die mensen leuk vinden of die ze kunnen gebruiken. En mensen vinden die andere dieren niet zo leuk, gevaarlijk of eng. Dat snap ik wel een beetje, ook al vind ik dat een paard niet in huis kan wonen en een spin wel. Maar ik vind dat alle dieren mogen bestaan, of mensen ze nou lief vinden of niet.
En hoe denken huisdieren dan over mensen? Dat kan ik natuurlijk niet voor alle huisdieren zeggen, maar wel voor mezelf.

Verdedigen

Vroeger, toen ik in de tuinen woonde, dacht ik dat alle mensen hetzelfde waren. Ik dacht dat alle mensen sloegen en schopten. Ik dacht dat mensen geen gevoel hadden en dat ze gevaarlijk waren. Ik bleef bij ze uit de buurt en als ze toch dichtbij kwamen beet ik. Of ik krabde. En dan niet een beetje, nee… tot er bloed kwam, veel bloed. Want ik wist heel zeker dat die rare, gemene mensen niet te vertrouwen waren en dat ik me dus moest verdedigen.

Allemaal anders

Mijn vrouw vond katten vroeger eng. Ze dacht dat katten zomaar zouden krabben of bijten.
En ze vond ze grieselig, ze begreep ze niet echt. Ze kende alleen honden.
Totdat ze de GroteBeer tegen kwam. Mijn vrouw speelde elke dag met hem, in de tuin. Ze aaide hem nooit want dat durfde ze niet. Kwam dat even goed uit! Beer wilde liever niet veel geaaid worden, dat hoefde niet zo voor hem. Hij kwam bijna elke dag naar de tuin om met mijn vrouw te spelen, met takjes en steentjes en blaadjes. Als mijn vrouw naar binnen ging kwam Beer tegen de deur aanstaan om te kijken waar ze nou was was gebleven, zo jammer vond hij het als ze weg ging.
Daarna kwam Popje in de tuinen. Die wilde zich meteen overal mee bemoeien. Met Beer en ook met mijn mensen. Hij klom gewoon op schoot bij mijn mensen en viel dan in slaap, helemaal tegen mijn mensen aangekropen. Hij wilde niets liever dan knuffelen.
En toen kwam mijn Molletje nog. Die wilde ook niet geaaid worden, maar ze kwam wel steeds bij mijn mensen zitten. Ze vertelde hele verhalen, en bleef steeds terugkomen. Ze kwam vogels brengen om te laten zien dat ze zou bijdragen aan het eten, en ze treende mijn mensen alvast dat ze niet mochten lachen of hoesten of niezen.
Zo ontdekte mijn vrouw dat katten allemaal anders zijn en helemaal niet eng.
Mijn man heeft altijd van alle dieren gehouden, dus die wist dat allang.
Jullie weten al hoe het afliep: Beer, Pop en mijn Molletje kwamen bij mijn mensen wonen, en mijn vrouw kan zich niet meer voorstellen dat ze katten ooit niet leuk vond (nee, ik ook niet!).

Mijn kinderen, de moeder van mijn kinderen en ikzelf waren allemaal bang voor mensen. Mijn kinderen zijn allemaal buiten geboren. We leefden buiten en dat wilden we ook zelf.
Sommige van mijn kinderen en hun moeder durfden als eersten binnen te gaan wonen. Bij de mensen van een winkel, die ons altijd te eten gaven.
Ik durfde pas na een hele tijd binnen te wonen, toen ik mijn Molletje had leren kennen. En haar mensen, die nu ook mijn mensen zijn.
Het heeft best een tijd geduurd voordat ik echt vertrouwen kreeg in mijn mensen. Dat ging echt niet vanzelf, daar was ik veels te bang voor. En toch wist ik zeker dat ik bij mijn mensen wilde blijven wonen.
Ook nu met de reenoovaatsie, waardoor ik vaak superbang ben, blijf ik bij mijn mensen in ons huis wonen. Mijn vrouw was bang dat ik een terugval zou krijgen en dat ik weer buiten zou gaan wonen. Maar ik ben juist superknuffelig geworden en ik snap heel goed dat mijn mensen mij proberen te beschermen.
Ik vertrouw mijn mensen duisend proosent. En mijn mensen vertrouwen mij duisend proosent.

Gezellig

Zo hebben mijn mensen ontdekt dat een kat een geweldig huisdier is, dat heel slim en lief en gezellig is. Een huisdier is een dier dat bij mensen in huis kan en wil wonen.
huisdierEn ik heb ontdekt dat sommige mensen (beivoorbeeld mijn mensen) geweldige huismensen zijn, die slim en lief en gezellig zijn. Huismensen zijn mensen die bij een dier in huis kunnen en willen wonen.
Ik heb geleerd dat je als huisdier pas echt gelukkig kunt zijn als je je huismens hebt gevonden. En mijn mensen leerden dat je als huismens alleen echt gelukkig kunt zijn als je je huisdier hebt gevonden.

23 gedachten over “Kater Bolle over als je een huisdier bent

 1. Hajooo oomie bolle.
  Eerdaags sjijn die enge reenoofaasiemense weg tog? Oooh dan is uwes tuin weer fan uwes.
  Maar oomie… wei moet tog ff spreek. Ikke hep een teiger in huis en een beer. En die sjijn heeeeeel wief. Toefallig. Ikke peel heel faak met se.
  Toene ik hier kwam woone wasse ik ook bang foor mense. Ikke blaaste steeds naar mijn mense. Frauw seg dat dat kwam ommedat ik een boerereikat was. En datte de mense daar grootere diere weuker fonne. Ikke blaas nu niet meer hoor. En ik swaap nu heel faak naas mijn mense. Dan kwuip ik wekker tege se aan hihihi.
  Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Hoi lieve grote jongen, ja daar heb je helemaal gelijk in, wat je zegt over je teiger en je beer. Nou moet ik toch nog eens nadenken, dan zijn een teiger en een beer dus WEL huisdieren. En zelf ben je een zwarte panter die in huis woont, en veel mensen denken dat panters in het wild leven. Ik heb net op internet gelezen dat zwarte panters bijna nooit worden gefootoografeerd, dus jij bent echt een unieke Doruszwartepanter!
   Wat gezellig dat je zo tegen je mensen aankruipt. Dan ben je nu echt een huis-keuken-en -bed-diertje geworden! Gelukkig maar hè, dat we allebei niet meer bang zijn voor mensen.
   Mijn stijgers staan er nog tot kerstmis, zegt mijn vrouw. Ik weet niet presies wanneer dat is, maar voor mij hoeft het niet.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat hij een echte zwarte panter kent, die ook nog een beer en een teiger heeft!

 2. Dag Bolle.Wat heb je een mooie schrijf gedaan over huisdieren en zo.Ik vind het best heel herkenbaar hoor.Ikzelf wist alleen hoe ik goed op honden kon passen{geleerd van Boris de hond van mijn ouders}en op honden van mijn broer,zus en vriendin.Dus dat had ik goed onder de knier.Ik heb ook wel gepast op katten van de buren of zo,maar had eerst nooit gedacht dat katten zo leuk en lief konden zijn.Tot ik op zoek ging naar een hond voor mijzelf en op een opvang site hopla kaboem verliefd werd op een katje.Ik wist direct “die hoort bij mij” en een week later ben ik haar en haar zus gaan ophalen.Nou ik kreeg een stoom cursus katten verzorgen en inmiddels lukt dat wel erg goed.Die katjes waren Muzette en Sparkle.Later kwam mijn kado van de straat, Fynn er nog bij.
  Andere dieren zoals slangen{ brrr} olifanten en zo hoef ik niet in huis.Voor een olifant is mijn huis toch echt te klein hoor.Denk ook niet dat ik op zo’n dier verliefd kan worden.Maar misschien andere mensen wel he?Ik blijf geloof ik maar een crazy cat lady met soms een honden vriendje of vriendinnetje om voor te zorgen.Maar alleen van familie of vrienden hoor,anders krijg ik echt herrie thuis!

  1. Dag lieve mevrouw Mia, mijn vrouw kende ook alleen maar honden, en die vond ze helemaal niet eng. Bij katten bleef ze altijd een beetje uit de buurt. Maar nu gelukkig niet meer, stel je voor.
   Wat prachtigmooi dat u ging kijken voor een hondje en toen verliefd werd op een kat! Dat is heel biesonder, als je iemand ziet en je weet meteen die hoort bij mij. Dat is liefde op het eerste gezicht. En dan kreeg u ook nog een heel mooi kadoo erbij. Ik weet zeker dat Fynn vindt dat HIJ een kadoo kreeg toen hij bij u mocht wonen.
   Sparkle en Muzette en Fynn boffen maar, en u ook. Net als mijn mensen en ik boffen met elkaar.
   Mijn vrouw zegt dat ze weleens een slang vast heeft gehouden, en dat dat anders voelde dan ze had gedacht. De slang was warm en zacht, niet koud en glibberig. Maar ze wil er toch maar geen in huis. Gelukkig maar, want dat lijkt mij supereng. En een oliefant past bij ons ook niet, en waar zou hij dan moeten slapen? Hondjes wil ik niet, want daar ben ik bang voor. Dus ik ben en blijf enigst huisdier!
   Heel veel lieve kopjes van mij voor u, mevrouw Mia. En voor Fynn, Muzette en Sparkle natuurlijk ook veel lieve kopjes van Bolle.

 3. Hallo Bolle,

  Super goede schrijf van jou en nu weten alle mensensnuiters dat je van dieren kunt gaan houden en er zelfs voor kunt gaan zorgen, bv. in een opvang of voor degene die geen huisje hebben en hen dan eten gaat geven en voor de winter warme huisjes maakt in je tuin of zo.
  Vrouwtje is groot geworden met dieren, ze woonde toen ze klein was in een heel klein dorpje en tegenover haar huis was de boerderij van haar oom. Vrouwtje was nooit veel thuis en altijd op de boerderij bij al die dieren daar. Vrouwtje had later zelf eigenlijk wel een boerderij willen hebben om te wonen, maar dat is het nooit geworden, maar haar grote liefde voor dieren is er altijd geweest. Ze heeft wel jaren een huis gehad met heel veel tuin en het was net een kleine boerderij, ze had schaapjes en lammetjes die ze met de fles groot moest brengen, geitjes , konijntjes, honden en ja natuurlijk ook veel katten. Haar geiten en schaapjes vond ze ook haar huisdieren hoor, alleen die woonde in een stal en voor buiten hadden de 2 weilanden. Kijk Bolle vrouwtje zegt dat ze dus haar hele leven al een dierenmens is geweest waar ze altijd veel van houd.
  Ikke zelf ben geboren op een boerderij waar alleen koeien en kalfjes waren en daar was het wel leuk, maar ja Ikke werd na een aantal weken naar een ander huisje gebracht en ook heerlijk in de polder en ikke denkeren hier wordt het tof met mijn zusje Janneke. Helaas ken je de rest van het verhaal en nu woon ik super bij vrouwtje en JJJJEEEEE eind maart/ begin April in ons nieuwe huis met tuin en voor mij een buiten verblijf. Ikke oefen nu heel goed hoe het is om in een beneden huisje te wonen, ik zie soms een auto, eekhoorntjes en konijntjes en o zoveel verschillende vogels. Ja is heel anders dan 3 hoog in een woontoren te wonen en alleen een groot balkon te hebben.
  Een paar dagen geleden heb ik zo iets leuks gezien hier. Je weet in onze tuin staat een Hazelaar en daar hadden de eekhoorntjes het heel druk mee om al die hazelnootjes op te halen voor hun wintervoorraad. Nu zei vrouwtje dat en eekhoorntje in de boom groeide. Ikke den vrouwtje heeft last van haar hoofd, maar Bolle er waren zeker 6 eekhoorntjes in de boom aan het spelen, en door de tuin rende er ook heel veel. Zo leuk was het en nu hoop ik stilletjes dat er in mijn nieuwe tuin ook eekhoorntjes zullen zijn. De mensen die er nu nog wonen zeggen dat ze er zijn, nou dat zou voor mij geweldig zijn hoor.
  Bolle we zijn weer een week dichter bij de eindstreep dat jij jouw tuin weer terug gaat krijgen en hopelijk is er door de reenoovazie niet teveel stuk gegaan en kun jij weer dag en nacht van jouw groot grondgebied gaan genieten.
  Ik ga nu mijn zondagse dutje doen, want het was vroeg dag bij ons en vrouwtje en ikke wensen jou en je vrouw en man een hele fijne week. Knuffel van vrouwtje voor jou en man vrouw en grote poot en kopstoot van je vriendje Jip

  1. Dag lieve Jip, wat leuk dat jouw vrouw vroeger zoveel dieren had. En ook schapen en gijtjes, die zijn weer heel anders dan katten.
   Mijn vrouw heeft ook altijd dieren gehad toen ze klein was: kaaviaas, een hond, een konin, hamsters en waterpadden (mijn vrouw zegt SCHILDpadden). Maar ze was een hele lange tijd allergies en toen kon het niet. En toen kwamen Beer en Pop en mijn Molletje, en ik ook nog. Mijn man mocht toen hij klein was geen huisdier, maar hij nam altijd zieke dieren mee naar huis. Dus mijn mensen waren altijd huismensen, ze wachtten alleen op de huisdieren die presies goed waren!
   Gelukkig maar dat jij bij je vrouw bent komen wonen Jip. Zoals vroeger met die hond en dat je buiten moest wonen, dat is helemaal niet fijn. Jij en je vrouw horen bij elkaar, dat weet ik zeker.
   Wat spannend dat er zoveel eekhoorntjes zijn! Misschien is die boom wel echt een eekhoorntjesboom, net als die kittenboom die ook bestaat. Dan heb je wel wat om naar te kijken, als ze allemaal zo druk aan het rennen en spelen zijn. Superfijn dat je in je vooraltijdhuis ook eekhoorntjes hebt, dan kun je ze van nog dichterbj bekijken! Maken ze geluid en doen ze praten met elkaar, of niet? Dat weet ik geeneens, want ik heb nog nooit een echte eekhoorn gezien.
   Ik doen vandaag rustig aan, maar ik ga straks weer op patroeje. Ik heb vanochtend heel vroeg al patroeje gelopen, alles was in orde. Er zat hier in mijn tuin een vogel (die heet een mee-rel, zegt mijn vrouw) in mijn waterbak te plonzen en zich te wassen, dat vond ik gezellig.
   Lieve Jip, doe maar lekker uitrusten vandaag. Ik hoop dat die vervelende poes wegblijft, en dat er ook geen andere poesen in je tuin komen.
   Je krijgt heeeeeeel veel lieve kopjes en een kopstoot terug van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw een zachte kopstoot. En van mijn mensen veel knuffels terug voor jullie allebei.

 4. Poeh Bolle, wat een mooie en wijze woorden gebruik je weer. Onze vrouw is opgegroeid met allerlei dieren, met honden, katten, kaaviaas en koneinen en ook nog vogels zoals een papagaai. Die waren er gewoon altijd. Tot ze een keer van haar oma speciaal voor haar een rood baby katje kreeg, ze noemde hem Binkie, en hij was heel speciaal. Vanaf die tijd had ze een speciale band met katten. Ze had zelfs een katje toen ze op kamers ging wonen om te studeren. Die heette Frenkie. Toen onze vrouw een eigen huisje kreeg en ging werken wilde ze weer heel graag katten en sinds die tijd hebben er altijd katten bij haar gewoond. Wij vinden het allemaal best hier in huis, we krijgen knuffels, eten , speelgoed , warme mandjes en als we ziek zijn gaat onze vrouw met ons naar de dokter. Alleen Bas vindt mensen soms nog een beetje eng, schoot zitten en oppakken wil hij niet. Hij wil alleen lekker slapen in een warm mandje, de rest vindt hij eng. Ook onze diva Kruimel is niet zo van het aanraken, alleen als ze er zelf om vraagt. Zo leven wij bij onze vrouw en onze vrouw bij ons. Wij willen echt nooit meer weg, en onze vrouw wil ook niet weg bij ons.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw

  1. Hoi lieve allemaal, dank je wel dat jullie mijn woorden wijs vinden! Daar word ik best een beetje verlegen van.
   Wat gezellig dat jullie vrouw altijd dieren om zich heen had. Een papagaai lijkt mij mooi, maar ook wel een beetje eng. Hierboven woonde een kleine papagaai, en die was altijd aan het kletsen. Maar soms vloog ze mijn tuin in en als ik dan ging kijken deed ze keihard naar me krijsen. Echt waar, ik schrok me een hoedje!
   Logies dat jullie vrouw na Binkie en Frenkie helemaal dol werd op katten. Want katten zijn nou eenmaal superleuk, dat is gewoon zo.
   En zeker weten dat Bas ook heel blij is met zijn eigen huisje en warme mand. Want op straat leven is zwaar, zeker als je maar met één ook kan zien.
   O, en wat zeggen jullie dat mooi dat jullie nooit meer weg willen bij jullie vrouw en jullie vroue ook niet bij jullie. Dan hebben jullie allemaal een huis, en een thuis. En een hart vol geluk.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Kruimel en Juultje, heel veel knuffies van Bolle, ook voor jullie vrouw.
   PeeES: ik doe nog steeds duimen voor jullie, dames Kruimel en Juul! Ik denk echt dat jullie het kunnen!

   1. Hoi Bolle, hier Juultje, mijn Diva zus Kruimel doet nog steeds naar mij grommen. Ik snap het niet hoor, ik ben zo’n lief Juultje. Wel moest ik van mijn vrouw zeggen dat ze alles nu netjes op de bak in de woonkamer doet. Kruimel bedoel ik ,niet mijn vrouw natuurlijk. Als onze vrouw weg is mogen we helaas niet meer in de slaapkamer. Komt door Kruimel. Jammer hoor. Als Kruimel gromt loop ik maar weg, mijn broers vinden me gelukkig wel lief, ik mag soms bij Oliver en Bas in het mandje liggen. Mijn vrouw hoopt nog steeds dat Kruimel niet meer gromt naar mij. We krijgen allebei druppels door ons eten. Van een meneer Bach of zo. Daardoor wil ik Kruimel niet meer aanvallen, goed hè van mij. Kusjes van Juultje.

    1. Dag lieve Juultje, dank je wel dat je me schrijft.
     Wat supersupersupergoed van je dat je Kruimel niet meer aanvalt! Eerlijk waar, daar krijg je hele grote dikke kompliementen voor van mij!
     O, daar ben ik helemaal blij mee, en je vrouw zeker weten nog veel meer.
     Jij en Kruimel hoeven geen vriendinnen te worden, maar ruzie maken is nooit fijn.
     Kruimel houdt vanzelf een keertje op met grommen, als ze zeker weet dat het niet meer nodig is. Doe maar lekker met je broers knuffelen en spelen, en laat haar maar een beetje met rust.
     Gelukkig dat Kruimel keurig op de bak gaat, en niet jullie vrouw. Stel je voor, dat zou best biesonder zijn. Ik had mijn mensen aangeboden dat ze op mijn bak konden toen de mannen binnen werkten, maar dat wilden ze niet. Daar was ik stiekum best opgelucht over.
     Lieve Juultje, je doet het supergoed!!!!
     Dank je wel voor de kusjes, die bewaar ik, en knuffies terug van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie verhaaltje geschreeve. Mij vrouw heb het mij eigen foorgeleeze want mij oog doe nog veel pijn. En mij oog mag nie moe zijn van ze onsteeking. Maar mij vrouw schrijf nu en zij schrijf jou eigen presies wat mij eigen jou wil zegge. Ik heb er wel ofer na zitte denke op mij denkpaal.
  Mij vrouw is ze heele leeve al gek op katte zeggie. Mij vrouw zeg dattie froeger altijd maar één iets foor ze eigen wilde en dan wilde mij vrouw een kat in ze huis. Ze zeg dattie er mee is oppegroei. Ze vin alle diere lief maar ze wil alleen met katte leeve in ze huis. Misschien is mij vrouw van ze eigen wel ze halve kat Bolle, jij weet nooit hoe het presies zit. Iedereen heb ze ferschil. Mij vrouw zeg ze had beeter Katrien geheete van ze naam, jij kan ook oferdrijfe.
  Van me eigen was ik bang van mij mense waar ik geboore ben. En ik moes vechte foor mij eete en ik was ferleege. Toen werde wij allemaal opgepak en in mij asiel gezet. Van me eigen was ik bang en ik kreeg mij operazie. Toen mij eigen zofer was dattie in ze groote hok moch vond ik mij vrouw. Van me eigen wis ik het meteen. Hier hoor mij eigen thuis, bij mij vrouw wil mij eigen woone. Bij mij vrouw in ze huis. En mij vrouw voelde van ze eigen hetsellufde. Het was liefde Bolle, mij hart foel het iedere dag…

  Jij krijg mij zachte, foorsichtige kopje en ook van mij vrouw voor jou eigen en jou famielie

  Van Loesje

  1. Lieve Loesje,
   Heel veel beterschap gewenst hoor. Ik hoof dat de oogzalf vlug gaat helpen, en dat je gauw minder pijn hebt.
   Laat je maar lekker verwennen door je vrouw, maar dat is haar wel toevertrouwd denk ik.
   Heel veel sterkte voor jou, maar ook voor je vrouw, want het is bij jullie vast net zo als hier….als ik wat mankeer, is het net of mijn vrouw het ook voelt!!!
   Heel veel voorzichtige, lieve kopjes voor jullie allebei, en natuurlijk ook voor je broer en zus van Vlo.

  2. Dag lieve Loes, doe maar heel rustig aan, met je arme oog. Dat jij niet moe wordt, en je oog ook niet. Want je oog hreft enersjie nodig om beter te worden.
   Gelukkig dat je nu bij je vrouw woont, die voor jou en je oog kan zorgen. Het zou natuurlijk best kunnen dat je vrouw half kat is, je weet nooit.
   Ik denk dat je gelijk had dat je bang was voor de mensen waar je bent geboren. Want als je moet vechten voor je eten, dan is dat niet goed. Dat waren geen huismensen, die mensen.
   Ik vind het zo’n mooi verhaal van jou en je vrouw! Dat ben ik nooit vergeten, dat je vrouw zei “Loesje, ik heb je gevonden”. En dat jij meteen wist dat ze jouw vrouw was. Dat is liefde, dan ben je rijk in je hart. Voor altijd.
   En nu ben je Loesje Huispoes. Van feesboek, de blog, je verkering Bertje, je boekje over verkering en het vriendenboekje. Met een broer en een zus. En nu met een oog dat pijn doet, maar waar je zalluf voor krijgt.
   We doen allemaal voor je duimen, Loes. Dat je oog zich snel weer goed voelt, en jij ook. Omdat je onze lieve vriendin bent!
   Dankuwel mevrouw Loesje, voor het opschrijven van wat Loes heeft gezegd. U krijgt heel veel kopjes van mij, Bolle.
   En Loes, je krijgt van mij hele zachte beterschapskopjes, dat je oog snel weer gezond wordt. En voor Floris en Zusje ook veel leve kopjes.

 6. Lieve Huiskater Bolle,
  Oh wat fijn dat je van superbange buitenkater, nu een kater bent die vertrouwen heeft in jouw mensen!!
  Wat hebben GroteBeer, Popje en Molletje jouw vrouw goed afgericht zeg. Zo zie je maar dat mensen ook een beetje vreemd kunnen zijn 🙂 !! Katten niet begrijpen, hoe is het toch mogelijk 🙂 , nou het is flink goed gekomen met haar!!!
  Mijn vrouw moet steeds lachen als je over Popje schrijft, hij had hetzelfde karakter als mijn voorganger Poncke, die bemoeide zich ook overal mee, en als hij bij iemand op schoot wilde dan lag hij ook op schoot. Trouwens, probeer een reuskat van 8 kilo maar eens tegen te houden. 8 kilo, en volgens de dierendokter niet te dik.
  Oh Bolle, wat is het toch fijn dat Mol en jij elkaar hebben leren kennen, en dat ze jou bij je mensen gebracht heeft. Jij zorgt voor je mensen, en jouw mensen zorgen voor jou, dat heeft jou Mol goed uitgedacht,
  Oh Bolle, gisteren is het nichtje van mijn vrouw geweest, je weet wel, Veronica. Mijn vrouw en ik waren zo trots dat ik iets afgevallen was, en wat zegt ze…dat ik nog te dik ben, ze kon met haar vlakke hand m’n ruggengraat en m’n ribben niet voelen. Nou ja zeg, kan ik er wat aan doen dat ik zo’n dikke vacht heb? Ik ben meteen met m’n volle gewicht bij haar op schoot geklommen!!

  Wat fijn dat de reno eh..eh..dinges jouw en je mensen nog dichter bij elkaar heeft gebracht. Als je in moeilijke tijden op elkaar kan rekenen, kan je altijd op elkaar rekenen.
  Moeten die mannen nog lang aan jullie huis werken? Wat fijn dat ze niet meer binnen hoeven zijn, het ergste is achter de rug. Misschien ga je de stijgers nog missen als ze weg zijn.

  Het is waar dat katten geweldige huisdieren zijn, en gelukkig zijn onze mensen geweldige huismensen!!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en lieve groetjes van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Vlo, soms denk ik wel eens: stel je voor dat ik nu nog buiten zou wonen, met al dat lawaai en al die mannen. Dan zou ik zo verschrikkelijk bang zijn geweest!
   Nu ben ik ook wel bang, maar ik weet dat mijn mensen er voor me zijn. En mijn mensen weten dat ik er voor ze ben. Net als jij en je vrouw. Dat je elkaar doet helpen en beschermen, en dat je je veilig voelt bij elkaar. Dan heb je samen een thuis gemaakt.
   Beer, Pop en mijn Molletje hebben mijn vrouw zeker weten goed getreend! Maar het was niet heel moeilijk om haar te leren dat een kat altijd gelijk heeft. Ze heeft het in het begin nog wel geprobeerd, met Popje, maar dat had helemaal geen zin. Als Pop iets wilde, dan ging hij net zo lang door tot hij gelijk kreeg. Altijd lief, hij heeft niet eens ooit geblazen tegen mijn mensen, maar hij gaf gewoon niet op. En mijn Molletje wist ook heel presies hoe ze alles wilde, en dat moest dan ook zo gebeuren. GroteBeer hield in de gaten dat er niks veranderde, want dat mocht niet van hem. Dus ik hoefde mijn vrouw niet veel meer te leren. Mijn man kan nog moeilijker nee zeggen dan mijn vrouw, dus dat was makkelijk.
   O Vlo, wat erg dat Veronica denkt dat je te dik bent! Heb je haar verteld dat je je wintervacht hebt? En dat je soms je ribben een beetje intrekt, zodat je ze minder goed kunt voelen? Maar toen je op schoot kwam kon ze vast voelen dat je superslank bent!
   Mijn vrouw zegt dat er nog tot kerstmis wordt gewerkt door de mannen. Ik weet niet wanneer dat is, maar voor mij hoeft het niet!
   Hele lieve slaperige kopjes voor jou van Bolle, ook voor je vrouw. En van mijn mensen hele lievr groetjes!

   1. Oh Bolle, tot kerstmis? Volgens mij is dat nog best lang! Kan je het niet gewoon verbieden en zeggen dat het nu maar eens klaar moet zijn?
    Wat goed dat Beer en Mol alles in de gaten hielden. Ik denk dat Molletje die mannen gewoon weggestuurd had.
    En die malle Pop is echt precies Poncke, als die iets wilde gebeurde het gewoon. Oma zei altijd : “Oh, gaan we klieren?!” als Pom begon te zeuren. Maar hij kreeg altijd z’n zin en net als Pop blies hij nooit.
    In de kamer staat een foto van Oma met Poncke op schoot, en Poncke heeft een babykeepje van Veronica aan. Het zat helemaal los hoor, hij kon het zo afschudden, maar voor hij dat deed heeft hij er eerst de hele kamer mee doorgelopen. Daarna is hij er heerlijk op gaan liggen slapen. 🙂 .
    Natuurlijk heb ik tegen Veronica gezegd dat ik één en al vacht en spier was, en dat ik m’n ribben introk. Maar ze lachte, en zei dat ik veel te weinig bewoog, nou ja zeg!!!! Ik ren soms van de ene vensterbank naar de andere, maar ik vind het niet beleefd om dat te doen als er bezoek is. Gelukkig zei ze wel dat ze voelde dat ik een klein beetje afgevallen was, en mijn vrouw heeft me ook verdedigd gelukkig.
    Wat goed dat zowel je man als je vrouw moeilijk “nee” kunnen zeggen. mijn vrouw is er ook niet zo goed in hoor. Zeker tegen mij kan ze het bijna niet 🙂 .
    Zeg Bolle, kunnen je mensen en jij niet in winterslaap gaan tot de reenoovaatsie voorbij is? Eh…hoewel, doe maar niet want mijn vrouw zegt net dat je tijdens een winterslaap ook niet eet, en dat lijkt me helemaal niet gezond!!
    Sterkte als morgen de werkers weer beginnen Bolle, heel veel lieve zachte kopjes voor jullie alledrie van Vlo.

    1. Lieve Vlo, ik heb al gezegd dat ik de stijgers liever niet meer wil hebben maar niemand trok zich er iets van aan. Mijn Molletje had zeker weten iedereen weggestuurd en gezorgd dat er geen lawaai werd gemaakt!
     Mijn mensen zeiden ook wel eens tegen Pop dat hij aan het klieren of aan het pieren was. Maar ze moesten er altijd om lachen.
     Wat grappig dat Poncke gewoon het keepje om hield. Zeker omdat hij daar aandacht mee kreeg. Pop wilde altijd heel graag aandacht, maar hij wist ook presies wanneer er om hem gelachen werd. Dan werd hij een beetje beledigd.
     Vlo, je hebt helemaal gelijk dat het niet netjes is om keihard te gaan rennen als er bezoek is. En ik weet in ieder geval dat je genoeg beweegt em superslank bent. Zeker als je naar mij kijkt! Want door mijn druks doe ik best veel slapen en daarom is mijn buik niet kleiner geworden. Maar ik doe ook elke dag rennen met de veer.
     Ik kan een offiesjele verklaring voor je maken dat je presies goed op gewicht bent Vlo. Dan kan je die voortaan laten zien.
     Heel veel lieve slanke kopjes van Bolle, ook voor je vrouw.

     1. Super Bolle!! Die verklaring ga ik laten inlijsten en hang ik aan de muur!!
      Onderteken je dan ook met Sir Bolle? Dan moet iedereen het wel serieus nemen.
      Poncke was inderdaad dol op aandacht, en het kon hem zelfs niet schelen als hij werd uitgelachen. Opa zei altijd dat hij gewoon mee lachte. 🙂 .
      Veel welterustenkopjes voor jou en je mensen van Vlo.

 7. Dag lieve Bolle,
  Wat heb jij een mooi verhaal geschreven, het was zo fijn om te lezen hoe jouw leven is gegaan en wat een mooie lieve huiskater je bent geworden. Wij hopen dat die akelige reenoovaasie bij jouw thuis nu snel klaar is, zodat er weer rust komt. Gelukkig dat jullie elkaar steunen, dat geeft al heel veel rust. Fijne dag nog Bolle en kopjes van Floortje voor jouw mensen en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, heel hartelijk dank voor de kompliementen! Ooo, en dat ik ook nog mooi ben, daar moet ik best een beetje van blozen…
   Mijn mensen zijn elke dag blij dat ik bij ze ben komen wonen, en ik ben ook elke dag blij. Want we horen bij elkaar, dat weten we zeker. Als je samen bent, kun je alles aan! Ook een reenoovaatise, ook al hoop ik wel dat het snel voorbij is. Dat hopen mijn mensen ook, maar mijn vrouw zei dat het nog tot kerstmis duurt. En dat dat nog wel eventjes is. Maar ze hoeven niet meer bij ons binnen te zijn, dat is fijn.
   O, en Floortje, ik heb je footoo gezien op de feesboekbladzeide van Bertje! Dus nu weet ik hoe je eruit ziet, een knappe grijze dame!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jullie allebei van Bolle, en het kusje bewaar ik!

 8. Wat ontzettend mooi geechreven Bolle mijn vrouwke werd er emotioneel van zoals jij het verwoord.
  Het klopt helemaal ook ikjes begrijp je Bolle,!
  Zelf heb ik ook een tijdje op straat geleefd maar gelukkig niet heel lang want ik ben best gesocialiseerd zoals mijn vrouwke dat noent.
  Alleen blijf ik wat bang voor kiezelsteentjes of zand onder de schoenen van ( mijj) mensen dat moet iets van mijn straatleventje in Spanje zijn die herinnering. Miisschien hebben ze achter me aan gerend bij de zee of zo.
  Gelukkig heb ik nu net als jou nu een fiin huis met lieve mensen , net als jij Bolle,!

  Knuffel Ollie😘😺

  1. Hoi lieve Ollie, dank je wel voor de kompliementen, ik word er verlegen van!
   Ik weet dat jij in Spanje moest zwerven en voor jezelf zorgen. Gelukkig heb je nu een fijn huis en je eigen mensen. En ook nog een tuin! Jij en je mensen horen bij elkaar, dat heb ik gelezen in Berts vriendenboek. Dat is prachtigmooi, als je bij elkaar hoort en samen een famielie bent.
   Hopelijk hoor je niet vaak meer kiezelsteentjes of zand onder schoenen, en misschien vergeet je het ooit helemaal. Je bent nu in ieder geval veilig en gelukkig.
   Geniet maar van je mensen en je huis en je tuin, Ollie, dat doe ik ook elke dag. En mijn mensen genieten van mij, zeggen ze!
   Een knuffel terug, ook voor je mensen, van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *