Als de bank naar wiew ruikt

bank

Ik hoefde nog maar één stap te zetten en dan was ik op mijn kussen. Maar ik bleef staan waar ik stond. Want de bank rook naar wiew.

Spul

Wiew, dat is groen spul om aan te ruiken en om in te rollen en dat je dan in je kop raar wordt. Ik moet dan eerst rennen of spelen of miauwen en daarna heb ik heel veel knuffels nodig en dan ben ik keimoe dus dan ga ik keihard slapen en als ik wakker wordt, voel ik wel dat er veel is gebeurd.

Wiewen is dat je aan de druks bent. Kreeg ik dat spul maar elke dag.

Banaan

Dus toen ik het spul rook,  wist ik dat er wiew in huis was. Misschien zat er wel een banaan met spul erin tussen met spul erin tussen de bank en het kussen. Of er was een zakje met spul. Heb ik ook een keer gehad, man man ik was dagen van de wereld, en ik zag muizen door de kamer vliegen die allemaal “hoi Bertje” zeiden.

Het is geen cetnip daar heb ik niks mee. Het echte goede spul heet valeriaan en dan moet het uit zakken in mijn speelgoed gedaan worden.

Speurkater

Dus ik snuffelen en snuiven want als het op wiew aankomt ben ik een echte speurkater. En toen ik een pootje in de bank stak, kwam mijn vrouw me helpen. Helemaal diep in de bank zat een oude banaan met nog wat spul. Ik rook het. En toen kwam die banaan op mijn kussen, ik ging erbij liggen en ik voelde me helemaal vanzelf diep ontspannen en zo ging ik dus slapen.

Ik heb een superfijn huis dat er opeens weer een banaan met wiew is dus u snapt wel dat ik nooit ga verhuizen. Behalve als mijn vrouw gaat dan ga ik mee natuurlijk.

20 thoughts on “Als de bank naar wiew ruikt

 1. Hoi speurkater Bert, wij zijn ook dol op wiew spul. Wij hebben zakjes met wiew spul erin en ook met catnip. De een vindt namelijk valeriaan lekker om te wiewen en de ander catnip. Soms gaat Bikkel er zelfs met zijn koppie op liggen slapen, nou Bert dan is hij ver weg hoor. Wij hebben ook zakjes van de vrouw van Bram gekregen, die vindt Bjarne heel fijn. Hij is er héél zuinig op. Onze vrouw zegt soms dat het hele huis ruikt naar het wiew spul, zij vindt het niet zo lekker als wij het vinden. Toch haalt ze de zakjes niet weg, lief van haar hè. Omdat wij het wel fijn vinden. Dan weet je dat het wel goed zit hier in huis Bert, zij laat ons met de wiew zakjes en wij later haar…….ja wat eigenlijk, nou ja gewoon haar ding doen.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: die zakjes van de vrouw van Bram ken ik die zijn heel goed!! Als ik nieuw spul heb dan ruikt het hele huis er ook naar en als mijn vrouw wat in de keuken maakt ook dus ik zeg dat is gewoon eerlijk daarvoor woon je samen, pootjes van mij

 2. Hou jij van wiew en niet van cetnip? Elke kat is dus weer anders 🙂 Ikke vind cetnip fijn. Frau heeft dat in een spree zodat ze mijn muise ermee kan inspuite. Lekkah joh! Fijne dag Bert, poot van Minnie

  1. hoi Minnie ketnip is een beetje fijn maar ik kan er niet veel mee, en toen ik het valeriaan ontdekte wist ik dit is het echte wiew voor mij. Maar het is voor iedereen weer anders daar heb je gelijk in!! pootke van mij

 3. Hoi Bert,
  Wat lijkt me dat heerlijk als je zo van dat spul kan genieten.
  Cetnip ruik ik helemaal niet, en valeriaan een beetje, maar ik ga er niet van uit mijn bol.
  Er is iets wat Madnip heet, geen idee wat het is, maar het zit in speeltjes waar mijn vrouw helemaal voor naar Wageningen moet, en daar vermaak ik me dan wel een beetje mee.
  Al mijn voorgangers, behalve Broddel, hadden er wel pret mee vertelde mijn vrouw.
  Ik zal mijn vrouw weer eens naar Wageningen sturen, dus bedankt voor de tip.
  Geniet maar lekker van je sul Bert.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dat er madnip bestaat wist ik geeneens en in Wageningen ben ik nog nooit geweest dus ik weet niet wat ze daar doen. Ik ben wel benieuwd en als je meer weet dan wil iedereen dat vast graag lezen net als ik!! poot van mij

   1. Mijn vrouw gaat vragen wat madnip precies is als ze weer naar Wageningen gaat.
    Dat heeft ze al een keer gedaan, maar toen wisten ze het niet.
    Je hoort ervan als ze het weet.
    Kopje, Vlo.

 4. Oompie… ikke fin ketnip fein. Ikke worre dan helemaal wauwie. De weerult is dan mooiiiii. Ikke hep ketnippeeltjes, maar ikke mag er nie te faak mee pele. Mijn oogjes gaan dan eggiewaar gelemaal wild staan hihihi
  Mussjien benne ikke er nog ies te jong foor. Ikke ben pas 7 maante.

  1. hoi Dorus, goed dat jij ketnip zo fijn vindt en het is zoals Minnie zegt we zijn allemaal anders. Ik snap wel dat je van thuis er nog niet vaak mee mag spelen wegens dat het zo intens is!!

 5. Bert dat was een verrassing……zomaar je wiewbanaan ruiken en vinden!!!!
  Dan wordt het zeker een rustige, rielekste maandag voor jou!!!!!
  Wij krijgen ook af en toe wat van dat wiewspul. Onze vrouw houdt haar hart vast als we met z’n zessen beginnen te wiewen!!!!! Dan is er geen houden meer aan.

  Dikke knuffel van ons allemaal!
  😽😽😽😽😽😽

  1. dat lijkt me best gaaf om met zn allemaal te gaan wiewen en rennen en rollen dan wiew je extra goed dat denk ik!!

 6. Hallo Bert,

  Zeg speurkater Bert, die wiew banaan die jij genuffelsspeurt hebt dat ia toch die banaan die jij lang gelden kwijt was. Je hebt daar eens over geschrijft. Nou dat je die daar in de bank tussen de kussen hebt gevonden is wel kei gaaf hoor. Ja als je zo hebt moeten snuffelen heb je wel veel wiew in de kop gekregen en ik snapper dat je dan helemaal van de slaap hebt gekregen en goed dat je met de kop op de banaan bent gaan slapen. Ja stel dat die banaan weer foetsie zou zijn.
  Och Bert verhuizen hoef jij nooit zonder vrouwtje hoor en reken er maar op dat als jullie zouden verhuizen, vrouwtje ook al jouw spulletjes inpakt en meeneemt hoor. Dat weet ik, want mijn vrouwtje heeft dat ook gedaan, wat niet mee kon naar ons kleine huisje hier is allemaal ingepakt en komt weer terug in ons eigen huis.
  Ja ik ben ook een Jip van de wiew, maakt niet uit of het catnip of de zware drugs zijn van de valeriaan. Ik vind ze alle 2 fijn. Vrouwtje zegt wel dat de speeltjes met de valeriaan het langste goed blijven. Het is wel zo dat ik niet als veel van onze vriendjes het hele speeltje kleddernat kwijl, ik vind het na een poos goed genoeg met uit mijn Jippebol te gaan.
  Bert geniet weer veel van je banaan en een toffe en hopelijk rustige dag, want je schreef dat je dat vandaag graag zou hebben. Knuf van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip.

  1. ja Jip dat is waar jij hebt erfaring met verhuizen en je weet dat je ertegen kunt als je met je vrouw samen blijft dus dat wil ik ook, alleen thuis is nou thuis voor heel lang zegt ze. Het is nog steeds rustig dat is fijn. Ik ga rieleksen en jij vast ook. poot van je vriend Bert

 7. Lieve Bert,

  wij heb ook ketnip in mij huis. Mij muis en mij kussentje van mevrouw Bram. En mij vrouw heb spreej, dan geefie weleens een spreej op mij denkpaal of op mij krabmeubel. Dan ga ik foorsichtig ruike en dan geef ik kopjes en wor ik wiew in mij kop. Soms doe ik renne maar daar moet ik wel zin in hebbe van mij eigen. Floris en Zusje zijn nie zo foorzichtig met mij ketnip. Zij renne en rolle door mij huis. Zij reageer op ze eigen manier. Mij erfaring is dattie allemaal anders reageer. Jij kan het nie foorspelle.
  Mij vrouw geef mij eigen nu geen ketnip. Zij zeg, Loes jij moet eers helemaal beeter zijn met jou oog. Het ga nu wel beeter met mij oog Bert. Dan kan ik weer meer van mij eigen,

  Liefs Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat fijn dat je oog nu wat beter is die zalf is moeilijk maar het helpt gelukkig wel. Het is heel dapper van jou dat je het toelaat Loes serieus waar!! En je vrouw heeft gelijk eerst beter worden en dan kun je weer dingen met ketnip. heel veel zachte voorzichtige kopjes van je Bertje

 8. Dag lieve Bertje, wat ben jij een goede speurkater zeg, wegens dat je zomaar de banaan terugvond tussen de kussens van de bank. Floortje geeft niet zoveel om ketnip, misschien moet ik ook eens iets met valeriaan voor haar kopen. Geniet vandaag maar lekker van jouw wiewbanaan. Wat fijn dat Loesje haar oogje al heel veel beter is. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 9. Hoi speurneus Bert, wat goed dat je een banaan hebt gevonden! Misschien groeien die bananen wel in de bank? Dat zou fijn zijn, dan kun je steeds nieuwe plukken,
  Ik vind ketnip soms lekker, als mijn vrouw het zomers over de tegels in mijn tuin smeert. Dat is dan van mijn eigen ketnipplanten. Dus helemaal vers. Dan ga ik wel uit mijn dak, eerlijk waar.
  Valeriaan is superspul, daar word ik altijd wappie van. Mijn vrouw heeft gedroogde wortel van valeriaan gekocht en dan ga ik rollen en heel veel kwijlen. En ik krijg hele grote ogen.
  Ik heb nu al best veel ervaring met druks, Bert. Met ketnip, met valeriaan, met druksolie en met drukstabletten van de dierendokter. Ik denk dat ik valeriaan het lekkerste vind, net als jij.
  Als de reenoovaatsie echt voorbij is ga ik minderen met druks, want ik wil geen sjunkie worden!
  Geniet maar lekker van je banaan Bert!
  Lieve wiewkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat is waar je hebt nou heel veel erfaring dus iedereen die wat wil doen met druks kan aan jou adfies vragen, want jij weet dus dat soort dingen. Maar het is toch goed dat je straks gaat minderen, dan weet je wat je eigen gefoel is en wat van de druks komt, dat is ook belangrijk voor je mensen denk ik. kopje van mij

 10. Hoi Bert wat een verrassing was dat dat je je wiew spul weee gevonden had zo heb jij wel een super relaxte dag gehaf !
  Hoop dat je vaker aan de wiew msg van je vrouwke!

  Kopje van je vriendje Ollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *