Kater Dorus: over mijn neus en knuffele

neus

Hajooo daar is ik weer. Fandaag ga ik het oof mijn neus en sjo heppe.

Plat

Heppe jullie mijn neus wel eens goed bekeeke? Die is keigjoot en plat. Weet jullie hoe dat komp?
Door frauw!! Sei geef me iedere dag honderte koesies er op. Fan die klapsoentjes. Die je tot een kielomeeter fer ken hoore.

Klapsoen

Het begint smorgens froeg al. Omme 5 uur.  Ik ga dan bij frauw ligge. Mijn pootjes ligge op haar poot. Mijn lijf lig dan oppe bank. Dan kijk ik frauw aan. En sij kijk mij aan. En dan komp ze met haar soenbek naar mijn neusje. Klap klap klap klapzoen.
Dan kjijg ik eete. Fan man.
Ikke ga, na me eten, evve pele. As ikke daar genoeg fan hep ga ikke weer bij frauw ligge. Mijn foorpootjes weer op haar poot. En dan komp se weer.
Klapperdeklaperdeklapsoen. Ze hoefe niet me kop vast te hauwe… nee ik finnut fein. Eg!!
Maar as ikke hat gewete dat mijn neus so plat erfan sauw worde had ik dit nooit goedgekeurt.

Sjupers

Dan is er ies wat frauw raar fin. Ikself finnut nie raar.
Wat is er hoor ik? Nou… als frauw thuiskomp van bootsgappe doen dan kijk ik alleen maar op. Met een bjik fan ooh… ben je er weer.
Wat moete ik dan doen? Haar omhelse en haar pjatknuffele? Ikke sie haar al bijna de hele dag hoor. Man is alles voor mij. Man is sjupers. Sjoms ga ik smorgens, als man naar sjijn werruk gaat, voor het raam sitte. Hem uitpoote. Asse hij oppe vroembrommert weg is dan ga ik evve met frauw knuffele en zoenen.

Stoeie

Kijk… ikke hauw veel fan Jiekie, maar ikke wil ook wel sjoentjes vanne frauw. Jiekie vin het niet erg.
neusFrauw gaat haar dinge doen en ik ga tjoep make in huis. Of ik geef mijn muisies swemles in mijn waterbakkie. Maar dan komp het!!
Hoe ik ook om vier uur ook frei, offe sjaap… alse ik man hoor binnekomen neem ik een spurt naar hem toe. Oooh ikke ben dan sjo bjij!! Ikke rees naar man toe en laat me oppe rug valle. En dan kjijg ik knuffels en gaane we weuk ruig stoeie. Hihihi.
En dan pele we minstens een hele 5 mienuute. Dan pas magge hij frauw hoi zegge fan mij.
Ikke seg so dat IKKE de baas ben in huis.

Beebies

Watte ik nog wauw segge… ikke ben oom geworte!! En MammaLoes Ooma. En Oopa Floris isse OverOopa gewort. En oompie Bert Overoompie!!
15 noofembur is niggie Kyana MammaKyana gewort fanne twee beebies. Se hep aan boompie gesjut en kjeeg 2 beebies in haar kistje. Gaaf he?

Dit was het voor deze week.
Ik sluit af met een dikke koes
Voor MammaLoes
Toedeledokie

21 thoughts on “Kater Dorus: over mijn neus en knuffele

 1. Hallo Dorus,

  Jij hebt een echte klapzoen neus hoor en zo laat jij aan al je vriendjes zien dat jij een vrijkous bent. Maar zonder grappies je hebt een hele mooie stoere kop en ze mogen wel uitkijken in de straat, want alle jongens worden van de jaloerse hoor. Ikke ben van de bollesnuit en dat komt vast dat mijn vrouwtje mijn hele koppie zoentjes geeft en zeker ikke vind dat ook heerlijk. Ikke ben Ome Jip de knuffelkont en ik doe vrouwtje ook heel veel knuffelen en als ze thuis komt van weggeweest sta ik ook bij de deur te trappelen en har miauwend te begroeten, Ik krijg dan op mijn koppie veel kusjes en we kruffelen dan heel veel. Zo nu stop ik gauw, want ik wil als vrouwtje klaar is met eten nog veel knuffels. Je weet op dinsdag jouw schrijf dag moet vrouwtje lang werken en nog andere dingen doen en is ze meestal laat thuis.

  Jij een fijne klapzoenendag en knuf van vrouwtje, poot en kopje van Ome Jip

  1. Ooooh oome jip, watte errug dat uwes kop helemaal ze piiieeneut isse mette klapsoene.
   Maar ikke wag niet bij deur hoor. Asse ik de deur hoor ga ik pas jennen naar mijn man. Ikke fin dat weuk hihihi
   Knuffels tewug oome jip 🐾🐾

 2. Hoi Dorus, knuffelen en zoentjes zijn fijn. Wij knuffelen ook altijd met onze vrouw, vooral Juul , Bikkel en Oliver kunnen dat heel goed. Bikkel krijg soms zelfs kusjes op zijn buik, maar zijn buik wordt niet platter, raar vind je ook niet. Jouw neusje wordt wel plat van al die zoentjes maar de buik van Bikkel niet. Oliver en Juul vinden het ook fijn om zoentjes op hun koppie te krijgen. En Bikkel en Juul staan vaak al in de gang te wachten als ze onze vrouw horen aankomen, dan moet onze vrouw ze eerst even goed gedag zeggen en knuffelen.
  Geniet jij maar lekker van de knuffels van je man en vrouw, en Dorus je neus is prima hoor, je bent helemaal een mooie zwarte panter kat aan het worden. Wij snappen wel dat Nikita verliefd op je is hoor.
  Heel veel knuffels en kusjes van ons alle zes op je lieve koppie.
  Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Oooh ikke weet nie offe ik op mijn puikie gekoest wil worre hoor. Stel je foor dat ik daar dik wor. Dan benne ik een slanke kaater met een dikke puik. Oooh dan maar een gjote neus!! 🙀🙀🙀
   Knuffels tejug 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 3. Ohh krijg jij klappesoene op je neus. Wat lief! Wij doen hier altijd neus-neusie. Dat vinne frau fijn. Zij is mijn alles. Als zij onbeit eet (dat lijken net brokkies echt waar) danne lig ik op haar schoot. En net als jij, als ze terug komt van brokjes verdienen, dan veel miauwen en knuffelen!

  1. Oooh asse mijn mense ete pjobeer ik alteit wat te pikke hihihi. Fooral kaas!! Datte is sjo wekker!!
   Wei doen alleen klapperdeklapsoentjes hier. Hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi Dorus jij hebt gewoon een lekkere Dropneus, eentje.om zowat op te eten zo lief eb lekker neusje heb je!
  Trouwens wat stoer van jou en je baasje dat echte mannen spelen ,🥰

  Fijne dag nog Kopje van Ollie

  1. Egte mannespele is sjupers hoor. Dan lagt man sjo feel asse ik hem fastpak asse ik op mijn wug lig hihihi. En dan bijt ikke saggies
   Pootjes 🐾🐾🐾

 5. Hoi Dorus,
  Jij hebt een prachtige stoere knuffelneus hoor. Mijn vrouw zegt dat ze jouw vrouw helemaal snapt, als ze jouw neus ziet moet ze gewoon knuffelen.
  Ik heb dat hier ook. Mijn vrouw kijkt naar mij op een bepaalde manier…en ja hoor, daar komen de kusjes en de knuffels.
  De eerste kater van mijn vrouw was net als jij, hij zat altijd op Opa te wachten. Als Opa bijna thuis kwam uit zijn werk, ging Plok op een bepaalde plek zitten, en dan wisten ze thuis dat het een kwartier duurde voor Opa er was. Op een dag ging Plok aan het begin van de middag al op die Plek zitten, en Oma zei dat Plok veel te vroeg was. Een kwartier later kwam Opa binnen, hij had een middag vrij genomen. Plok had hem gewoon voelen aankomen. Opa moest altijd eerst Plok begroeten, en daarna de rest van de familie.
  Met mijn voorganger Derrick was het net zo, die hield hele gesprekken met Opa, mannen onder elkaar 🙂 .
  Maar eh Dorus, misschien is het toch wel leuk voor je vrouw als je haar een klein kopje gaat geven als ze thuiskomt. Ik snap ook niet helemaal waarom, maar op de één of andere manier vinden ze dat fijn die vrouwen van ons.
  Gefeliciteerd dat je Oom bent geworden!! Dat is een hele verantwoordelijkheid hoor!
  Heel veel kopjes voor jou en je mensen van oom Vlo, en groetjes van mijn vrouw,

  1. Ikke hep nooit koppies gegeefe.🙀🙀
   Ikke doe sjoms langs been frijfen. Meer niet. Maar ik wacht niet oppe man hoor. Ikke reejaageer alleen asse ik de deur hoor. Dan ren ikke pas hihihi.
   Eg… ik kjijg hondertmiljienmiljart klapsoenies op mijn dopneus.
   Gaaf he datte ik oom ben wort😸😸
   Ikke ga eerdaags oppe steppie naar se toe
   Pootjes 🐾🐾🐾

 6. Lieve Doorie,

  hier is jou MammaLoesje en zij heb jou schrijfverhaal van jou neus geleeze. Mij hart foel zofeel liefde van mij soolmense voor mij beebie. Jou neus heb er platte neusgaate van gekreege. Jij heb jou eigen soolneus Doorie. Jij kan er tros op zijn. Mij beebie Doorie is ze Siajameez en hij heb ze eigen soolneus. En hij krijg ze klap en ze soolsoentjes. MammaLoesje vin het mooi…
  MammaLoesje moet nog wenne aan ze OomaLoesje van ze eigen. Ze schreew het nog nie van ze daake Doorie. Jij ben nog maar net uit jou luijer en MammaLoesje heb ze onstooke oog. Dan kan jij jou luijer nie schoon krijge…

  Maar jij ben lief en jij krijg mij eigen koes koes van jou MammaLoesje

  1. Oooh mijn eige koeskoes ooooh mamsie 😽😽😽😽
   Ooooh is mijn neus zool? Oooh ikke wis dat niet🙀🙀 isse een zoolneus errug?
   Ooh maar hette is toch gaaf datte uwes mamsieoooma benne? Oooh en wie weet kjijge jiekie en ikke ook kintjes. Oooh dan magge uwes fein oppasse en lui-jertjes fursgone. Gaaf he? 😸😸😸
   Koes koes mamsie😽😽😽😽🐾🐾

 7. Hallo Dorus hier met Gijsje. Wat heb je een mooi verhaal geschreven. Onze vrouwen houden van knuffelen. Ik hou ook wel van knuffelen. Ik krijg van vrouwtje altijd kusjes op mijn koppie (tussen de oren). Ik vind dat wel fijn. Ook aait vrouwtje mij over mijn vacht. Vanaf mijn koppie naar beneden.
  Als mijn vrouwtje ‘ s middags terug komt van haar werk wacht ik altijd achter de kamerdeur op haar. Soms zit ik op de eettafel te wachten en dan tilt mijn vrouwtje mij op en gaan we eerst samen knuffelen. Daarna mag vrouwtje wat anders gaan doen. Kijken of ik hoopjes heb gedaan anders krijg ik van vrouwtje anti haarbalpasta. En dat gesmeer vind ik niet fijn.
  Nu ga ik een dutje dóen.
  Oh ja, nog gefeliciteerd dat je oom bent geworden en Nikita tante. En Mamaloes met oma en opa Floris met overopa!
  Weet hoe mamaloes met haar ontstoken oog gaat? Word het al wat beter?
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Jiekie isse ook oom hoor 😸😸 wei sjijn joggies. Ikke fin mijn neus eggiewaar best wel te gjoot.
   Oooh ikke had gisere een sagt drolletje. (Geen diejaree hoor) Nau hauwe se me hier in gaatjes. As ik fandaag weer sag drollie hep gaat frauw belle.
   Wat isse dat tog met al die soenies sjeg. Iedereen kjijg klapzoenies 🙀🙀
   Pootjes 🐾🐾

 8. Dag lieve Dorus, je hep een hele mooie neus hoor, die hoort gewoon bij jau. En die zoentjes erop zijn toch fijn? Floortje krijgt ook altijd kusjes op haar neus en tussen de oortjes. Gefeeliesieteerd wegens dat je oom geworden ben. Geniet maar van deze dag lief katervriendje, kusjes op je neus en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Ooooh fin uwes eg dat ik een mooi neusje hep? Oooh dank uwes tante floortje.
   Ooooh ieeee sjo heet me diertjesdok ook 🙀🙀 en sei stal mijn knikkers🙀🙀😿
   U tog nie?
   Pootjes tewug hoor 🐾🐾

 9. Hoi lieve grote oomjongenDorus, je hebt een prachtige neus, ik zou hem zó van je kopen!
  Ik krijg ook veel klapzoenen, vooral op mijn hoofd, daarom heb ik zo’n brede platte kop gekregen. Als ik met mijn vrouw knuffel geeft ze me ook klapzoenen op mijn buik en toch wordt die niet mooi plat. Soms krijg ik zelfs kusjes onder mijn tenen, hoe vind je dat! En maak je maar geen zorgen, pas als je twintigmiljard kusjes hebt gekregen ga je een heel klein beetje slijten. Dus je hoeft niet bang te zijn voor kusjes!
  Wat fijn dat jij zo blij bent met je man en je vrouw, dan ben je echt THUISgekomen.
  En nu ben je ook nog oom geworden! Gefeelisieflapstaart hoor, ik had al gehoord dat Kyana een jongensbeebie en een meisjesbeebie heeft gekregen. Oom Dorus, dat klinkt superbelangrijk.
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je al ook bent geworden!

  1. Hajooo oomie bolle. Uwes moete uitkijk hoor voor al die klapzoenen. Oooh wat erg dat uwes een platte kop hep. Ikke woon hier nu al 5 maanen en mijn neus is nu al sjo plat. Folgens mij sjit ik tegen de miljoenmiljart koesies aan hoor oomie. Missjien moet ik wel ooit een neustranzpieraatie heppe. Ooooh en fint dan maar een goeie neus🙀🙀🙀 dan kjijg je een plestik neus!! Ooooh help 😿😿😿
   Pootjes oomie bolle🐾🐾🐾🐾

   Pee es… maakt uwes dat oomieoom van kyana haar kindjes? Hihihi

   1. Dat zou wel leuk zijn, oom Door, als ik oomieoom ben…!
    En als je ooit een neustransplantatie moet, dan krijg je gewoon van mij een stuk buik. Daar kun je een prachtige neus van maken! Dan mag je zelf kiezen hoe hij er uit ziet.
    Pootjes voor jou, oom Dorus, van je oomie(oom) Bolle.

 10. Dorus wat een leuk verhaal!!!!
  We begrijpen het helemaal…..frauw is om mee te klapzoenen en man is om mee te stoeien. En eerlijk is eerlijk het is toch mannen onder elkaar!!!!
  En wat leuk dat Kyana aan de boom heeft gesjut en er 2 bebies in haar mandje zijn gevallen!!!!!!
  Je zult wel helemaal trots zijn nu je oom bent geworden!!!! Maar nu moet je als oom de kleintjes wel het goeie voorbeeld geven he???
  Hoe heten de bebies……weet je dat al???

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽

 11. Dag Doorie.Wat een mooi verhaal en je bent OOM geworden.Wat spesjaal.Wij doen hier ook veel aan soentjes.Of ze klappen weet ik niet maar het is wel fijn.Ik heb een kuskopje zegt frauw en mijn zussen kusbuikjes.Nou dan heeft ze Sparkle zeker daar veel gesoent want die heeft een dikke buik.O,o ik moet seggen van haar “prettig gevulde”buik.En als mijn frauw thuis komt van boodschappen doen of zo dan ga ik altijd als eerste op schoot staan.Soms sitten maar altijd staan en heel lekker knuffelen.Die meiden wachten maar even hoor.En oer spelen met mijn frauw kan ik ook.Dan pak ik haar arm en ga met mijn pootjes ertegenaan trappelen en sachte bijtjes doen.Ze vindt het goed ,maar ik moet altijd wel saggies doen.
  Doorie je hebt net zo’n mooie zwarte neus als ik,Dus super mooi.
  Poot van je vriend Fynn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *