Hoe het was toen de dokter kwam

dokter

Ik lag net lekker met mijn kop op een wiewkussentje en mijn vrouw aaide me superzacht toen ze opeens zei: “Daar is de dokter.” En ze liet de dokter binnen.

In mijn kop

Toen ik de dokter zag kwam het meteen terug in mijn kop. Dat er vorig jaar iets gebeurde toen ze er was en ik wist niet meer wat maar voor de zekerheid ging ik onder de tafel zitten.  Ik keek naar de dokter en zij keek naar mij. Ze snapte wel dat ik oer en stoer was en me niks liet vertellen. En toen stak ze opeens haar hand zomaar naar me uit!!

Hand

Er was iets met die hand. Ik rook ketnip en snoep, dat lag in de hand. Dus nou ja, ik was net toe aan iets lekkers dus ik zette voorzichtig een stapje onder de tafel uit. En nog een. En toen was ik zo dichtbij dat ik snoep kon eten. Lekker spul. Heb ik anders nooit.

Opeens zette ze een koud ding tegen mijn buik. Ik keek van moetdat, maar niet heel erg wegens dat er snoep was. “Je hart is heel goed,” zei ze. Ik dacht nou is het bezoek afgelopen maar toen werd het pas echt moeilijk.

Kastje

Ik moest een prik. Dat is met een naald en je foelt het gewoon. Dus ik weer onder de tafel en daarna voor de zekerheid achter de kastjes, presies in het midden.
Aan de ene kant stond de dokter: “Bert, kom eens.”
Aan de andere kant mijn vrouw, zelfde verhaal.
Ik bleef dus zitten.

Maar daarna zette mijn vrouw haar liefe stem op en ik ben dan zo dat ik toch naar haar toe ga. Had ik niet moeten doen. Ze tilde me op!! Ik hing in de lucht!! En toen kwam ik op mijn eigen kussen terecht!! En wham!! Prik!!

Nou ik hoefde geeneens snoep meer. De dokter ging gelukkig weg en daarna heb ik heel lang goedmaak-knuffels gekregen. Die had ik nodig zeker weten.

Oja. Ik ben een beetje slanker dus geen pre-diejebeet en ik hoef geen operaazie. En ze vond dat ik er goed uitzag!!

26 thoughts on “Hoe het was toen de dokter kwam

 1. Hoi Bert,

  Nou dat heb je dan alweer mooi achter de rug.

  Fijn dat alles verder goed is, dan is het vrouwtje ook weer gerust.

  Het positieve van zo een bezoek is ,dat je daarna extra aandacht en knuffels krijgt.

 2. Fijn dat je gezond bent, Bertje! Enne dat van die liefe stem, dat trap ik ook altijd in… Ge-luk-kig kreeg je veel knuffels daarna 🙂

  1. hoi Minnie dus jij ook al dat je de liefe stem dan gelooft en denkt alles is weer goed!! Dan ben ik de enige niet. Vandaag ga ik heel erg veel rieleksen om bij te komen.

 3. Dag lieve Bert, Heerlijk dat alles zo goed is gegaan, dat je helemaal gezond bent en dat je je jaarlijkse prik hebt gekregen. En daarna heel veel knuffels. Je bent een stoere katerman Bertje en we zijn trots op je. Kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ik deed mijn best maar ik durfde gewoon niet veel en het is nou voorbij dat is fijn!!

 4. Ooh lieve Bert,

  wat hebbie dat goed gedaan van jou eigen. En jij zie er zo goed uit, jij zie het ook assie er nie foor gestudeer heb. Jij heb jou eigen stoer gedraage en jij heb toch jou prik gehad. Nou ben jij bescherm Bert, mij dokter heb het mij eigen vertel. Misschien kan jou dokter ook in mij huis koome? Van mij dokter krijg ik nooit sneks en ik vin sneks belangrijk. Dattie rustig wor in jou buik en in jou hart.
  Bert jou vrouw is nu gerust van ze eigen maar jij weet. Van me eigen heb ik ook mij zorrug om jou gezond zijn. Mij hart heb nu fijne, mooie gefoelens. En mij eigen is supertrots op jou eigen Bert,

  jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje nou jij nog met het gezond, dat je ogen beter worden en dat je weer gemakkelijk bent in je vacht. Ja ik ben nou beschermd en gezond en dat is in orde. Maar om jou heb ik nou zorrug dat het weer goed komt!! je Bertje

  2. Hoi Loes, ik doe duimen dat je oog snel weer sterk en gezond is, en jij ook!
   Lieve kopjes voor jou en je oog van Bolle.

 5. Hallo Bert,

  Weet jij wel dat je het super goed hebt gedaan, jij die een hele bange Bert bent en dan onder de tafel uitkomen en je door vrouwtje achter de kastje uit te laten komen. Nou ik was voor niet een lekker hapje en heel lief roepen door vrouwtje echt niet te voorschijn gekomen hoor. Dus Bert jij verdiend omdat je stoer bent geweest van vrouwtje en mij een gouden pluim.

  Maar wat geweldig dat de dokter goed naar jou had gekeken en ze dus zag dat jij een hele dikke bontjas aan hebt en een gespierde kater door al dat trappen rennen en vooral het eten van je sportbrokken en natuureten. Ze zag dus heel goed dat je was afgevallen en geluisterd had met een gek ding dat je gezond bent, Ja dat laatste kado als beloning, nee dat hoeft niet een gaatje in je kostbaren jas, dat kado krijgen we allemaal en het zorgt er voor dat we niet van die enge ziektes krijgen, och dan moeten we het maar aannemen vind je niet.

  Nu maar een snipperdag nemen en uitrusten van het dokters avontuur, mocht je wat meer zin hebben in een dutje, gewoon doen hoor, want dat komt door de prik die je hebt gehad, ga maar veel dromen over je liefste Loesje en dat zij ook vlug geen au meer heeft aan haar oogjes.

  Bert een fijne dag en knuf van vrouwtje, ik heb ook een snipperdag vandaag, gisteren hele dag op het huis gepast, want vrouwtje was pas thuis toen het al pikkedonker was.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip zo heet het dat is waar, een snipperdag. Dat ik even niks hoef en gewoon kan uitrusten en bijkomen want eerlijk waar het was heel veel om mee te maken, dan voel ik weer bange gefoelens van vroeger ook al ben ik nou in een veilig huis. Ik hoef geen enge ziektes dat is waar dan is een prik misschien dat je zegt wat moet dat moet. Mijn vrouw is heel blij dat ik gezond ben en ik kreeg gisteren en vanmorgen extra knuffels!! poot van je vriend Bert

 6. Hoi Bert,
  Fijn dat het achter de rug is joh, en dat alles goed is, gefeliciteerd, daar ben je weer voor een jaar vanaf als alles goed blijft gaan. Maar jij een zo gezond en sport zoveel, het kon ook bijna niet anders.
  Wat stom hè, dat we er ieder jaar weer intrappen. Van mijn voorgangers was er maar één zo slim om dat niet te doen, en dat was Derrick. Als de dokter langskwam voor de APK was hij gewoon verdwenen, en het duurde altijd een hele tijd voor mijn vrouw hem te pakken had. Zijn broer Poncke was zo stom om die dierenarts kopjes te gaan geven 🙂 .
  Maar het gekke was, als Derrick eenmaal z’n prik gehad had, bleef hij gewoon rondlopen en dan kon de dokter hem aaien.
  Zeg Bert, je hebt dat snoep toch achteraf wel opgegeten?
  Je vrouw en jij zijn er weer voor een jaar af. Vrouwen en waarschijnlijk mannen ook, vinden het vaak net zo erg als wij.
  Fijne dag Bert, gelukkig zonder dokter!!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ik moet eerlijk zeggen dat ik de dokter ook een kopje heb gegegeven net als Derrick. Maar het was tegen haar hand en daar zat ketnip op. Ik had me dus ook verstopt alleen ik kwam weer tevoorschijn dus dan ben je niet meer verstopt. Het snoep heeft mijn vrouw in de keuken neergelegd daar kan ik niet bij dat heb ik weer!! poot van mij

 7. Ooooh oompie bert.ikke ben nu eggie bang foor dokkie. Se sjijn niet te furtrauwe. Se stele alles van ons. Uwes hat furstop moete bjijfe. Dan hat uwes geen pjik hat.
  Uwes hep reg oppe heel feel noepies hoor
  Pootjes oompie bert🐾🐾🐾

  1. ja Dorus dat dacht ik ook met die prik: ik had verstopt moeten blijven!! Maar toen was het te laat. En die knuffels erna waren wel superfijn.

 8. Bert ze doen het toch steeds weer hè op een manier zodat je er ook elke keer weer intrapt!!! Hier gaat dat net zo als we de mand in moeten om naar de dokter te gaan!!!!
  En ja een prik is een prik en die foel je altijd!!!!
  Maar gelukkig heb je alles goed doorstaan en hoe mooi dat je geen pre diabeet bent en geen operaazie hoeft!!!
  Wij zijn trots op je Bert!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ik ben vooral moe en ik heb vandaag geen gespannen gefoel meer dat is het fijnste dat er een gewone dag is precies wat ik nodig had!! Ik vind dokters moeilijk echt waar.

 9. Bert , wij vinden je heel erg stoer hoor, dat je toch tevoorschijn kwam toen je die prik moest krijgen. Wij verstoppen ons ook altijd als we naar de dokter toe moeten, maar op de een of andere manier krijgt onze vrouw ons toch te pakken. Als we dan eindelijk in het mandje zitten laten we wel heel hard weten dat we het er niet mee eens zijn hoor. Kruimel moet vrijdag voor haar prikje, nou geloof ons Bert, die kan heel hard miauwen, als onze vrouw nog even in de wachtkamer moet wachten, dan kijkt iedereen haar aan, want Kruimel gaat dan nog harder miauwen en onze vrouw schaamt zich daar dan voor. Als Kruimel eenmaal bij de dokter binnen is dan is ze stil, maar zodra ze weer in het mandje moet begint het miauwen weer. Dus hopelijk valt het aanstaande vrijdag een beetje mee.
  Fijn dat jij helemaal gezond bent Bert, dat is altijd goed en fijn om te horen, je vrouw zal ook wel blij zijn. Nu Loesje nog, maar wij draaien pootjes voor haar zodat haar oogje weer snel beter is.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Lieve Kruimel, je hebt groot gelijk dat je zo hard mauwt! Mijn Molletje deed presies hetzelfd als jij doe, de hele weg keihard roepen dat ze niet wilde, bij de dokter op de tafel was ze stil en zodra ze weer in haar reistas zat begon ze weer te mauwen. Iedereen keek altijd naar mijn mensen, en iedereen dacht dat er iets hee, ergs was met mijn Mol, dat ze zo hard aan het mauwen was. Maar ze was het er gewoon niet mee eens, dat is natuurlijk heel logies.
   Als er geen stijgers in mijn tuin zouden staan, met mannen erop, zou ik zeggen dat je in mijn tuin mocht. Maar nu is dat helemaal niet veilig, dus ik kan nu alleen voor je duimen dat alles goed gaat vrijdag. Maar ik doe zeker weten aan je denken!
   Een knuffel voor jou van Bolle.

   1. Hoi Bolle jammer van je tuin, anders was ik zeker naar je toe gekomen. Ik kan me nu ook niet verstoppen onder het bed, want mijn vrouw houdt de slaapkamerdeur dicht, alleen maar omdat ik een paar keer per ongeluk op het bed had geplast en gepoept maar dat doe ik nu niet meer hoor. Ik doe het nu keurig op de bak in de woonkamer.
    Fijn dat je voor mij gaat duimen vrijdag. Dikke knuffels van je Diva dinnetje Kruimel.

  2. wat beroerd voor Kruimel het is best moeilijk om dan in een mandje te moeten en dan ook nog wachten. Kruimel mag dan best haar mening geven hoor en gehoord worden. Dat vind ik!! Ik hoop ook dat Loes snel weer beter is het is moeilijk die zalf in haar ogen.

 10. Hoi slanke Bert, wat een gedoe is het toch altijd met zo’n dierendokter. Ze doen heel vriendelijk, maar ineens krijg je dan een pil in je mond of een prik. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat de dokter ook een paar keer heeft gemaakt dat ik geen pijn meer had. En mijn mensen zeggen altijd dat zo’n prik is dat je niet ziek gaat worden. Dat dat heel belangrijk is. Dat kan wel, maar toch vind ik het eng om naar de dokter te gaan.
  Het is natuurlijk wel helemaal super dat alles goed was, en ook dat je bent afgevallen. Mijn kompliementen Bert!
  En wat sjiek dat jij snoepjes krijgt. Ik krijg dat nooit bij de dokter. Er staan wel losse snoepjes voor honden en katten die je mag pakken. Als mijn mensen die voor me neerleggen doe ik altijd net alsof ik ze niet zie. Dat deden Beer, Pop en mijn Molletje ook. Dat komt omdat wij prinziepes hebben en ons niet laten omkopen.
  Ik hoop maar dat vandaag alles gewoon is, Bert, en dat je snoepjes krijgt ZONDER dokter!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle vandaag is het supergewoon er gebeurt niks en het is stil en ik krijg knuffels. Maar het gefoel van gisteren weetik nog een beetje. Ik wil niet ziek worden en dat van de prik heeft mijn vrouw ook uitgelegd dus ik ga me er niet boos over maken. Want dan kan ik niet slapen. pootje van mij

 11. Hallo Bert.Ik vind dat je het super goed gedaan hebt hoor,want als wij niet willen en ergens gaan zitten of liggen waar onze frauw er niet bij kan,nou ze kan zeggen wat ze wil,maar wij komen dan alle 3 eggies niet tevoorschijn!Ook niet voor snoep,en dat zegt heel wat voor mijn {Sparkle}Als we naar Nina moeten weet ze toch op 1 of andere manier ons wel weer te pakken te krijgen dat we in de reismand zitten.Hoe ze dat doet heb ik niet zo goed in de gaten hoor.Ze zegt het wel een dag van te voren,maar ja dan ben ik het tegen die tijd wel weer vergeten…..en opeens hopla zit ik erin.
  Wat goed nieuws dat je helemaal gezond ben Bertje.pootje,ook namens Muzette en Fynn van mijn Sparkle

  1. hoi allemaal de dokter zei ook nog dat de volgende keer achterdekastjes een blok moest hebben dat ik er niet heen kan.Erg he!! ik ga er gewoon niet aan denken anders heb ik geen rust!!

 12. Hoi Berr gelukkig is dat weer achter de rug wat een toestanden maar ik snap het wel hoor ik vind her vreselijk om in mijn reis lees doktersmand moer echt waar !
  Voor nu een knuffel en wij zijn blij dat alles goed is met je!

  Knuffel Ollie en Personeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *