Hoeveel dekentjes heeft een kater nodig?

dekentjes

Ja,  ik heb best veel dekentjes. Op de bank ligt een dekentje waar ik graag op zit en daaronder is voor de stevigheid een ander dekentje. En ik heb er eenje voor mijn kop. Hoeveel dekentjes heeft een kater nodig?

Binnenkater

Voor mezelf kan ik dat niet goed zeggen. Ik heb veel gefoel voor dekentjes en nou het kouder is heb ik nog meer gefoel, dat is gewoon zo ook als je binnenkater bent.  Ik blijf iets van oer in mezelf hebben daarom kon ik ook een wintervacht laten groeien.

Dekentjes

Nou zal ik eerst uitleggen wat ik voor dekentjes heb, dat is voor de duidelijkheid. Boven op bed heb ik een dekbed en daarop ligt een handdoek dus dat telt niet mee. Want een handdoek is geen deken, dat weet iedereen. Beneden heb ik:

 • een dekentje op de leuning van de bank daar kan ik goed op zitten en soms ook liggen, en daaronder ligt een ander dekentje dat zei ik al het is voor de stevigheid
 • op mijn kussen heb ik een klein dekentje, daar lig ik met mijn kop op en soms trappel ik er een beetje op als ik van binnen heel veel fijne gefoelens heb
 • in mijn doos ligt flanel daar slaap ik soms op ik weet niet of het een deken is het is toch anders
 • op een ander stuk van de bank heb ik een slaapdeken om op te liggen, dat is heel dichtbij mijn vrouw haar werktafel
 • een flies dekentje over een krukje dat staat naast de werkstoel van mijn vrouw

Dus eigenlijk heb ik best weinig aan dekentjes. Elk dekentje is ergens voor en nergens anders voor. Daar ben ik gewoon heel presies in.

En onder dekentjes liggen vind ik heel erg moeilijk wegens dat ik me dan gespannen foel. Dus daar oefen ik soms mee en dan helpt mijn vrouw me.

Nodig

Dus nou kom ik aan het antwoord op de vraag hoeveel dekentjes een kater nodig heeft: je hebt iets nodig om echt lekker op te slapen, en dat je warm blijft, en voor de gezelligheid en voor je kop en misschien is dat één deken dat kan maar ik heb er dus meer nodig.

25 thoughts on “Hoeveel dekentjes heeft een kater nodig?

 1. Hoi Bert, wat heerlijk al die dekentjes, volgens ons kun je nooit genoeg dekentjes hebben hoor. Wij hebben heel veel warme mandjes, onze vrouw zegt wel eens dat ze bijna geen ruimte meer over heeft voor een eigen stoel of bank, zoveel mandjes hebben wij. In de woonkamer en in de slaapkamer staan er een paar. Nu het kouder wordt vinden we het heerlijk om in zo’n mandje te liggen, soms lekker dicht tegen elkaar aan. Maar als onze vrouw thuis is vinden we het ook fijn om dicht tegen haar aan te gaan liggen of op haar schoot. En ‘s-nachts liggen er een paar gezellig op het bed, dat is ook lekker warm.
  Wij hebben 1 flees deken, daar ligt Bikkel soms op, onze vrouw heeft er wel meer maar wij liggen dus liever in onze mandjes, dus die dekentjes liggen nu in een kast, als reserve zegt onze vrouw. Geniet jij maar lekker van je dekentjes Bert!
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, dat is goed dat je thuis kunt kiezen waar je in gaat liggen want je gefoel is elke dag gewoon anders dat je van binnen weet: nou moet ik hier of daar liggen. En Bikkel heeft weer een deken nodig voor het slaapgevoel dus die moet er ook zijn. En jullie vrouw heeft vast een bed daar kan zij dan weer in het klinkt goed verdeeld!! poot van mij

 2. Ikke hep geen eige dekentjes oompie. Erg he? Ik zag wel in het seikaamurtje 2 dekens ligge met wol er op. Maar frauw segge dat die niet fan mij sijn. Se ligge gewoon maar te ligge. Daarom pik ikke maar steeds frauw haar kleet in. En die ligge warrum en sagt 😸😸
  Pootjes oompie bert

 3. Hallo Bert,

  Ik ben dol op dekentje en mandjes, bedjes, de stoelen en de bank waar dekentjes op liggen. Eigenlijk zou je kunnen denken, foei wat is die Jip verwend en heeft hij veel. Maar allereerst zegt vrouwtje dat wij katten nooit verwend raken en is er een probleem minder. Maar ik zal je even miauwen hoe het komt dat ik zoveel heb. Nu ben ik alleen met vrouwtje en dat weet jij, maar er is een tijd geweest dat vrouwtje heel veel katten heeft gehad en ik heb meegemaakt dat ik in huis nog 2 vriendjes had. Omdat wij graag veel warme en veilige plekjes hebben waren er toen dus heel veel. Nou en die heb ik nu dus allemaal. Maar hier in ons kleine huisje is er niet zoveel hoor, die zijn schoon in dozen gedaan in de opslag met onze andere spullen. Mijn kuildeken heeft vrouwtje wel meegenomen en een heerlijk warme mand en die heb je deze week kunnen zien hoe fijn ik dat vind. Omdat het koud wordt en ik op mijn kussen op tafel altijd dan een heerlijk warm dekje heb, gaat vrouwtje naar de spullen die we meegenomen hebben om het te pakken, sapperdeflap roept ze, Jip ik heb het vergeten mee te nemen. Toen heeft vrouwtje een nieuwe voor mij gekocht. Had ik verdiend voor alle toestanden van het verhuizen zei ze en we hebben straks een veel groter huis en ik krijg ook nog een buiten verblijf, nou dan zijn veel dekentjes en mandjes helemaal prima.

  Ja Bert het is belangrijk dat we zelf kunnen kiezen waar we warm en veilig kunnen slapen, we zijn niet net als vrouwtje die een bed hebben, Nou ja vrouwtje heeft eigenlijk geen bed, want het is ons Jippebed en zij mag altijd bij mij komen slapen, is wel aardig van mij al miauw ik het zelf.
  Bert geniet jij ook maar van al je dekentjes en jij hebt ook alle dekentjes van Tim gekregen en daarom slapen ze nog fijner. Fijne dag en slaapknuffel van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. ik snap best dat je veel hebt Jip want spullen van vrienden doe je niet zomaar weg. Mijn wollen deken is van Tim geweest en de deken heeft mijn vrouw in twee stukken gemaakt en gewassen en toen was het voor mij klaar. En jij hebt je kuildeken die is volgens mij superfijn en warm, en nou ook nog een nieuw dekje!! Het helpt allemaal bij warm en tevreden zijn Jip. poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,

  Wat wordt jij verwend met al die dekentjes, je vrouwtje zal er wel een werkje aan hebben ze iedere keer op te schudden, met al die haartjes.

  Mijn Kitty kan een dekentje ook heel erg waarderen, maar alleen op de bank als ik er ook bij zit ,voor de rest ligt ze liever op haar zachte poef zonder dekentje, op haar vaste hangoutplek of op de krabpaal.

  Coco ligt liefst graag onder een dekentje, gaat ze lekker verstoppen en als Kitty of ik langsloop, laat ze ons lekker schrikken, kleine deugniet is zij.

  Als ik lekker aan het bankhangen ben met mijn eigen kleedje,want dat vind ik zelf ook heel fijn ,dan komt Coco er gezellig bij ,net als Kitty ,en dan ligt ze op het zachte warme kleedje.
  Als ik opsta en ik kom terug dan ligt Coco meestal op mijn plek, logisch natuurlijk, want dat plekje is lekker warm.

  1. wat is het gezellig bij u thuis dat iedereen anders mag zijn en haar zin krijgt en dan toch samen is, en dat het goed is of je nou op of onder een dekentje ligt als je maar samen bent!! pooje van mij

 5. nou ik Bommel heb geen dekentje,ik lig op een oude krant en met mijn neus bijna tegen de verwarming aan,of ik ga soms even op vrouw dr schoot iggen

 6. Hoi Bert
  Wij hebben alleen in de stoelen dekens liggen en op de vensterbank een zacht matje (Dat glijdt niet ervan af omdat er nopjes onder zitten)
  Dopey en Moby vinden het niet fijn om op een deken te liggen dus er moeten ook plekjes zonder deken zijn.
  Panda en Belle liggen het liefst op het bed.
  Tica ligt graag op de dekens in de stoel en zij krabt de deken bij elkaar tot een holletje en gaan er dan in liggen.
  Izzy ligt graag op het matje op de vensterbank
  Dus hier zijn niet zoveel dekentjes. Het is ieder wat wils.

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. hoi allemaal wat is dat voor zacht matje misschien wil ik dat ook voor in de vensterbank. Maar ik ben gauw bang om op iets te liggen als ik het niet snap. Volgens mij is het druk en fijn en dat kan ook best zonder dekentjes dat heb ik nou geleerd. knuffel van mij terug

   1. Bert dat matje is lekker zacht en aan de onderkant zitten nopjes zodat het niet van de vensterbank kan glijden.
    Onze vrouw heeft dat bij de action gekocht.

 7. Hoi Bert,
  Dekentjes kan je nooit genoeg hebben. Ik kan ze niet eens tellen, zoveel heb ik er,
  Ik heb ook nog een dekentje meegekregen van mijn vorige vrouw, dat ligt in de kamer op de grond in de buurt van mij speelgoed. Mijn schaapdekenmandje in de vensterbank is ook meegekomen, daar lig nu vaak in, of eigenlijk op nu de verwarming aan is.
  En verder liggen overal dekentjes, dus keus genoeg, heerlijk!
  Fijne dag Bert.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, dat schaapdekentje is folgens mij wat Dorus ook had en hij was er heel blij mee. Gaaf dat je veel dekentjes hebt!! poot van mij

 8. Goedemorgen lieve Bertje,
  Wat heb jij veel dekentjes, geweldig toch, je kan overal heerlijk liggen. Floortje vindt fleece dekentjes eng, Ze ligt wel graag op babydekentjes, die wel 70 jaar oud zijn en die baasmens altijd heeft bewaard. Ook ligt ze graag op een zacht geborduurd kussen, en natuurlijk gewoon op het grote bed dat vindt zij het allerfijnste. Zo heeft iedere kater en poes zijn voorkeuren. Hele fijne dag lief Bertje en een poot en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat mooi dat Floortje van oude dekentjes houdt ze heeft daar vast gefoel voor ik eet soms van hele oude bordjes dat eet ook heel fijn!! Floortje weet ook precies wat ze wil dat is belangrijk, pootje van mij

 9. Hoi Bert, over jouw vraag hoeveel dekentjes een kater nodig heeft kan ik heel veel zeggen. Maar ik kan het ook kort zeggen: zoveel als hij er wil hebben!
  Ik ben zelf niet zo van de dekentjes, maar meer van het karton om te krabben. Daar slaap ik het liefste op, op mijn kurk. En mijn man vroeg wel eens aan mijn vrouw hoeveel kurken een kater nodig had. Mijn vrouw zei toen dat een kater nooit genoeg kurken kan hebben. En dat geldt ook voor dekentjes, vind ik.
  Een lief kopje voor jou en je dekentjes van Bolle.

  1. hoi Bolle met karton kan ik niks maar wat je vrouw zegt dat snap ik wel, dat je gewoon nooit genoeg hebt want als je iets nodig hebt dan heb je het nodig dat is gewoon zo!! Dat heb ik met dekentjes. kopje van mij

 10. He Bert, zo jij hebt veel dekentjes! Ik heb een fliesdeken die ik deel met frau. Een kussen op de tafel. En verder lig ik gewoon op bank of op bed. Frau vraagt of ik een mandje wil. Nou, daar moet ik even over nadenken 🐈

  1. hoi Minnie een kussen is fijn daar lig je veilig op. Ik ben een keer uit een mandje gerold en nou durf ik er nooit meer in. Dus dat je nadenkt is heel verstandig!! Nooit zomaar in een mandje gaan!!

 11. Ome Bert hier hebben wij veel dekentjes. Voor de beebies als het kjoud is hebben ze een plaat die warm is, en nu hebben ze dekentjes en daarop jiggen juiers die ons vjouwtje vaak verschoond. Er liggen dekentjes op de bank en sjuper is als de gjote deken komt die ligt het vjouwtje over haar heen en daaronder ligjes wij dat is lekker warm. Dekentjes Ome Bert heb je nooit gesnoeg

Reacties zijn welkom