Wat een knuffelkater vooral nodig heeft

knuffelkater

Nou weet u wel dat ik een knuffelkater ben dat is dat je een kater bent en je hebt heel veel gefoel voor knuffels. Laatst schreef ik een klaagblog maar nou doe ik het pozietief. Wat heeft een knuffelkater vooral nodig?

Fijn

Voor mezelf weet ik je hebt fijn en serieus fijn. Even aaien als ik voorbij loop dat is fijn. Dan voel ik toch dat ze me ziet en dat ik erbij hoor en dat ze nog steeds van me houdt dus dat ik veilig ben. En als zij thuis komt van weg zijn, dan geef ik gauw kopjes dan weet ze dan van mij. Dat is allemaal gewoon fijn.

Waar ik niet zo van hou dat wil ik eerlijk zeggen. Dat is dat ze me aait en intussen aan iets anders denkt. Of als ik helemaal klaar lig voor de ochtendknuffel en dan opeens moet ze naar de computer, daar heb ik niks aan. Of ik heb zooo’n zin in liefde en ik miauw en dan zegt ze alleen hoi Bertje want ze is druk met typen ja wat moet je dan als huiskater.

Serieus fijn

Als knuffelkater heb ik rust en aandacht nodig, dus dat is bijvoorbeeld voor het avondeten als er tijd is voor een goede buikknuffel. Dat je samen echt samen bent met aandacht voor elkaar. Dat je contact hebt en dat je zoiets diep van binnen voelt. Ik vind dat zoiets hoort. Dat is wat ik vooral nodig heb daar ben ik heel eerlijk over.

En dan lang en zachtjes aaien met lieve woorden en soms stil zijn en naar elkaar kijken en dan dat je alletwee je ogen soms dicht knijpt omdat je gefoelens hebt en dat je weet dit duurt net zo lang als ik zin heb en daarna gaat het misschien weer verder.  Dat vind ik het allerallerfijnste als knuffelkater zijnde.

13 thoughts on “Wat een knuffelkater vooral nodig heeft

 1. Ome bert.
  Ik vinne knuffele ook soooo fein. Dan ga ik eerst na de ene en dan naar de andere.
  En dan gaat ik spinnetje doen.
  Ik kan heel choet spinneh.
  Spinneh
  En ikke benne al heeel groot aan het wort.

  1. hoi Dorus, ja als je twee mensen thuis hebt dan kun je twee keer knuffels halen, dat is superfijn!! Gaaf dat je al goed kunt spinnen dat is een fijn gevoel van binnen.

 2. Hoi Bert,
  Je hebt weer helemaal gelijk, knuffelen moet met aandacht gebeuren.
  Gelukkig doet mijn vrouw dat meestal wel, dus ik heb weinig te klagen. Alleen ’s nachts krijg ik wel eens zo’n “Hoi Vl…..ZzzzzZzzz.” knuffel, omdat ze dan halverwege in slaap valt. Dat is niet erg, maar het moet niet te vaak gebeuren natuurlijk.
  Verder heb ik echt geen klagen, maar het is goed dat je er aandacht aan besteed, want misschien heeft ander personeel wel les nodig. Hoewel ik geloof dat dat bij de mensen op deze blog wel goed zit, want ik denk dat die allemaal wel weten hoe het hoort 🙂 als ik het zo lees.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, dat ze dan zomaar in slaap valt is best gek. Mijn vrouw zegt ’s nachts altijd dat ze verder moet slapen, maar ook dat ik haar wakker moet maken als er iets is. Dus dat doe ik ook. Als ik naar de bak ben geweest dan wil ik dat vertellen. En dan wil ik ook een knuffel!! poot van mij

   1. Oh Bert, maar meestal gaat het goed hoor, en als er echt wat is of als ik een verhaal te vertellen heb wordt ze echt wel wakker.
    We kunnen altijd op elkaar rekenen, en eh… als zo’n knuffel lang duurt en ik raak helemaal ontspannen, van ik ook wel eens halverwege in slaap.
    Kop, Vlo.

 3. Hallo Bert,
  Hier is knuffelkont Jip, ja ik lus er wel etensbordjes vol van hoor.
  Nu is het de laatste tijd wel wat minder hier hoor, want vrouwtje doet allemaal met mensendingen heel drukjes zijn. Maar och mijn vele tijden van knuffels komt wel weer. Nu doet ze wel een paar keer per dag heel lang knuffelen en dan zoals jij miauwt heel lang en zachtjes praten en ook kusjes krijgen. Gelukkig slaap ik ’s nacht altijd bij haar op het hoofd kussen en dan ben ik toch heel dicht bij vrouwtje en ik weet al moet vrouwtje nu heel veel weg, ze komt steeds weer terug naar huis en het eerste wat ik krijg is een hele dikke knuf op mijn bolletje.
  Jij een fijne dag en veel knuffeltijd hoor. Knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat je ’s nachts zo dicht bij je vrouw slaapt ik weet hoe dichtbij dat is van de eerste nacht dat ik hier sliep. Toen was ik heel bang geloof ik. Nou niet meer. En jij helemaal niet. Wat fijn dat je nou veel lange knuffels krijgt dan voel je toch dat je samen bent en dat dat ook zo is als je vrouw eg moet. poot van je vriend Bert

 4. Lieve Bert,

  wat hebbie het mooi vertel van jou knuffels en jij ben eerlijk in wat jij nodig heb voor jou eigen geluk. Dat is belangrijk assie saamewoon. Misschien lees jou vrouw het wel, dattie dan weet wattie moet doen voor jou geluk. Zij woon nie voor niks in jou huis…
  Van me eigen vind ik mij knuffels fijn assie het van mij eigen mag bepaale. Soms kom mij vrouw mij knuffele assie net lig te slaape. Dan zeg ik wel dattie beeter iets anders kan gaan doen. Mij fijnste knuffel zijn mij knuffels assie mij vacht heb geborstel en gekam Bert. Dan voel alles in mij eigen sta oope, mij hart mij ferlange. Dan ga ik ligge en geef ik mij zachte geluidjes van mij geluk. Mij vrouw geef mij dan mij zachte knuffels en wij voel saame. Mij kop geef kopstootjes, soms duw ik mij kop in mij vrouw ze hals. Mij verlange en mij gefoel is zo diep. Mij vrouw ken mij en zij voel mij aan. Dan kan jij jou geluk en jou tevreede zijn geeve en jij kan spinne.
  Daarna vind ik mij tonijn nog lekkerder Bert…

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje wat ben je toch een gefoelige poesevrouw dat je zo precies bent met knuffels met je eigen vrouw. Ik vind dat mooi en lief en misschien ook wel moeilijk want als het nou een dag anders dan gewoon is wat dan. Dan kom je naar mij Loes, dan ben ik er. je Bertje

 5. Hoi Bert, heerlijk is dat hè, een goede knuffel. Dat is niet een zaak van even tussendoor, daar moet tijd en aandacht inzitten. ik vind dat een knuffel zonder aandacht geen knuffel is. Als ik zo’n knuffel krijg ga ik altijd na een paar minuten nog een knuffel vragen.
  Gisteren was mijn vrouw overdag weg, en toen ze thuis kwam was ze heel moe. En ik wilde juist knuffelen op het grote bed. Mijn man heeft me naar bed gebracht en geknuffeld. Ik heb daar een tijdje gelegen, en ben weer naar de woonkamer gegaan en bij mijn vrouw gaan zitten. Met mijn hoofd scheef. Nou, dat werkt altijd! Ik heb met mijn man en mijn vroue geknuffeld op het grote bed, zoals het hoort. En toen kon ik pas slapen.
  Vroeger moest mijn man altijd mijn Molletje instoppen op haar zitzak, voordat ze ging slapen, dan kwam ze soms wel tien keer weer opnieuw terug, echt waar! En dan ging ze keihard zitten mauwen, dus nee zeggen kon niet. Daarbij vergeleken val ik nog best mee!
  Ik wens je een fijne dag Bert, met veel knuffels!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik denk dat Molletje dan niet goed genoeg was ingestopt of juist heel erg fijn dat ze het nog een keer wilde en nog een keer. Want als het fijn is dan wil je meer en het moet op de goede manier. Anders heb je er niks aan. Dus ik snap wel dat je je kop scheef hield anders was je de hele nacht wakker geweest en dat is niet goed. Ik heb vanmorgen heel veel knffels gehad toen ging ze weg en nou wil ik inhalen. poot van mij

 6. Hoi Bert dat is her mooiste elkaar diep in de ogen aankijken en dan vertellen dat we voor elkaar gemaakt zijn, dat vindt mijn Vrouwke en ik ook heel erg fijn!

  Fijne knuffeldag, je vriendje Ollie😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *