Nou zit ze weer aan mijn staart

staart

Gisteren zette ik deze foto op mijn Feesboek.  Ik heb er toen iets niet bijgezet. Kort voordat ik in slaap viel, legde er iemand mijn staart anders. Nou u weet wel wie.

Tevreden

Over mijn staart heb ik niet veel te zeggen behalve dat die gewoon deel van mijn lichaam is en ik ben er best tevreden over want mijn staart ziet er goed uit en ik kan er alles mee. Dus dat is het eigenlijk.

Goed leggen

Maar mijn vrouw heeft spesjaale gevoelens over mijn staart, net als over mijn pootjes. Je denkt toch, nou ze is katten gewend dan kan ze ook normaal met me omgaan. Alleen dat lukt niet altijd. Voor deze foto legde ze mijn staart “goed”, zo noemt ze dat. Dat mijn staart niet ligt waar ik mijn staart neerleg maar waar zij het leuk vindt om te zien. Ik voel zoiets. Het is raar want ik snap het niet. En serieus waar, voor mij hoeft het niet.

Uitleg

Misschien moet ik een stukje uitleg geven. Dat iedereen snapt waar ik het over heb.

 • Lig ik op de bank gewoon te liggen dus ik ben gewoon wakker, dan is het weer mijn staart goed leggen en er nog over aaien ook. Voelt ook een beetje moeilijk.
 • Gebeurt ook als ik boven op het bed er even bij kom liggen maakt niet uit of het ochtend of avond is.
 • In mijn doos gebeurt het niet, dan kan ik doorslapen. In de vensterbank laat ze me ook liggen zoals ik lig.

Kan best dat dit een van de dingen is die je hebt als kater wanneer je met een vrouw samenwoont, maar ik hoop dat het nog eens ophoudt. Want als ik lig dan lig ik en ik lig altijd goed als ik slaap. Dat kan zij weer niet zeggen, dus eigenlijk vind ik dat ze van mij nog iets kan leren. Dat wilde ik gewoon even zeggen. En dat ik niet snap waarom ze mijn staart anders legt.

19 thoughts on “Nou zit ze weer aan mijn staart

 1. Oompie Bert.
  Mein frauw sit ook altijd aan mein taartje. Se vinne het sjo leuk. En ze zit steeds aan mijn mieniefoetjes. Eigelijk sit se de hele teit oofural aan mij te friemelen. En dan ga ik zpinneh. Zo hard, en dan segge se ooh moete hoor.
  Weet u watte se fanmorge sei? Waarom chroei jei so hart!!

  1. Nou ja Door dan ben je aan het groeien en dan moet je juist extra knuffels krijgen want je doet iets goeds!! Dat vindt Oompie Bert!! Wel fijn dat je vrouw zo goed kan friemelen daarmee heb je het dan getroffen!!

 2. Oh man vervelend is dat he! Hier doet ze dat ook steeds… Maarre ik pak haar terug hoor mrauw. Dan spring ik op de bank en pak zomaar haar arm vast. Au Minnie, zegt ze dan… Snap jij dat nou? Alsof mijn staart geen gevoel heeft… Onze baasjes zijn lief, maar soms wel een beetje raar!

  1. hoi Minnie wat dapper dat je wat terug doet!! Misschien leert je vrouw het zo dat er ook gefoel in je staart zit

 3. Hallo Bert,

  Bert ik denker dat vrouwtje jouw staart zo had gelegd voor de foto, want ander krijg jij weer te horen van : Bert waar is je staart?
  Mijn vrouwtje legt mijn staart ook wel eens anders, maar dat doet ze als ik op haar kussen van ons Jippebed lig te slapen, maar ze legt ook mijn poten wel eens anders. Dit doet ze omdat ze anders er bovenop gaat liggen met haar hoofd. Tja en dat is dus niet zo fijn. Vrouwtje geeft wel eens mijn staart of poten een kusje, ze zegt dat ze daar net zoveel van houd als van mijn koppie. Och als vrouwtje daar weer gelukkig mee is laat ik haar maar gaan. Kijk ik doe ook wel eens dingen die zij eigenlijk soms even niet fijn vind. Ik ben een kei om haar met mijn poten op haar snuit te aaien en ja dat kriebelt natuurlijk. Ik doe dat als ze teveel met mensen dingen bezig is en ik ook even in beeld wil zijn voor een miauw gesprek of knuffels en het werk altijd heel goed hoor.
  Och Bert vrouwtje bedoeld het bij jou vast en zeker heel goed en ze zal altijd heel zachtjes doen, zeker weten.
  Zo ik ga vlug een dutje doen en dan nog knuffelen voor vrouwtje strakjes weer weg gaat. Vanmiddag weer op huis passen en de controle voor buiten ook doen, dus een druk dagje.

  Voor jou een rustige fijne dag en ik stuur heel veel zonnetje naar jou toe, ik heb meer dan genoeg. Knuffel van vrouwtje op je bolletje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat ze het goed bedoelt dat voel ik ook wel anders zou ik blazen. Dat kan ik!! Maar voor mij hoeft het niet dat gefriemel aan mijn staart eerlijk waar. Ik kom nooit met mijn poten op haar snuit wat jij doet, dat soort dingen kan ik helemaal niet. Goed dat je vandaag op het huis past dan blijft het veilig!! poot van je vriend Bert

 4. Dag Bert,
  Leer er maar mee leven joh, mijn vrouw zit ook vaak aan mijn staart.
  Ze legt hem nooit goed, dat dan weer niet, maar ze moet er wel zo nu en dan aanzitten. Dankzij een verre Maine Coon voorouder, heb ik een heel wollige staart, en een paar centimeter bij het puntje vandaan zit een knikje, dat vindt ze “schattig” !!!
  Ik ben er aan gewend, want mijn vorige vrouw deed het ook, en zij heeft me uit het nest uitgekozen om het knikje in m’n staart, en omdat ik meteen naar haar toe kwam. Ze had niet eens door dat ik haar uitkoos, maar je, zo zijn mensen nu eenmaal.
  Laat het maar gebeuren Bert, je leert vrouwen zoiets niet af. Minnie schreef het ook al, onze mensen zijn lief, maar soms wel een beetje raar 🙂 .
  Toch ben ik erg blij met mijn vrouw, maar dat ga ik haar niet al te vaak vertellen!
  Prettige dag Bert, en ga gewoon met je staart tegen de leuning van de bank liggen, dan kan je vrouw er miet bij.
  Kop en poot van Vlo.

  1. Jij dus ook al Vlo, misschien is het gewoon en doet elke vrouw dat. Zoveel ervaring heb ik niet met vrouwen. Een Maine Coon staart vind ik supermooi het is mijn ideaal om maine Coone te worden als het weer koud wordt ga ik mijn vacht laten groeien!!

   1. Och Bert, ik doe ook zo m’n best om helemaal Maine Coon te worden, maar verder dan die staart en een wollig achterwerk kom ik nooit. En ik wil zo graag die stoere kraag en pluimpjes op mijn oren!!!
    Maar we blijven het proberen hè?! Misschien lukt het opeens wel. succes, en als het jou lukt, laat je me dan weten hoe je het gedaan hebt? Als het mij lukt laat ik het ook horen.
    Stoere Maine Coon kop, Vlo.

 5. Hoi Bert, hier hetzelfde verhaal. Ze zit ook aan staarten en pootjes. Wat hebben die vrouwen toch een rare trekjes, vind je ook niet. Liggen we rustig dan wil ze meestal ook even friemelen. Als zij ligt te slapen dan doen we dat toch ook niet. Wij in ieder geval niet. En als we dan miauwen om haar wakker te maken om eten voor ons klaar te maken, dan vindt ze dat ook niet altijd leuk. Maar Bert, we laten het maar toe, dat friemelen, dan is ze blij en gelukkig en dan voelen wij ons ook weer blij. Vandaag is ze thuis, dus we mogen op het balkon. Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ja daar zit wat in als je het toelaat is ze blij en dan heb je het fijner thuis. Soms kijk ik even van watnouweer maar verder doe ik niks. Ook omdat ik het niet goed durf.

 6. Oh Bert, ik weet eksactpresies wat je bedoelt! Mijn vrouw doet dat ook vaak, “mijn staart goed leggen”. Nou, dan heb ik nieuws voor haar: mijn staart ligt toevallig ALTIJD goed. Want ik leg hem neer zoals ik vind dat hij moet liggen.
  En zal ik nog eens wat ergers vertellen? Soms kamt ze mijn staart. Eerlijk waar. Daar moet ik helemaal niks van hebben en dan loop ik dus altijd snel weg.
  Misschien is het omdat mensen geen staart hebben? Dat ze gewoon niet begrijpen wat een staart is? Maar dan nog blokft het vreemd.
  Mijn man doet het trouwens ook heel af en toe, maar veel minder vaak.
  Mensen, en dan vooral mensenvrouwen, zijn toch een heel ander dier dan katten. Je blijft je verbazen, als kat. Ik wens je sukses Bert!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. ja precies zo is het Bolle mijn staart ligt ook altijd goed anders leg ik hem niet neer dat heb ik ook. Kammen gebeurt hier niet. Wat een gedoe toch. Aaien is fijn en knuffels ook maar andere dingen zijn gewoon te anders, vind ik. Kammen!! Erg hoor. poot van mij

 7. Ooh Bert,

  van mij eigen dacht ik wel dat ik jou enige was die jou staart knuffels geef en soms mijn poot op leg. In mij droom doe ik dat, als we saame zijn van ons eigen.
  Mij vrouw geef mij staart soms knuffels, dan kijk ik wel op mij wat doe jij nou manier. En ze knuffel ook het plekje net boove mij staart, dan ga ik spinne.
  Nou hebbie jou verhaal geleeze Bert en nou vrees ik mij groote vrees. Dattie mij staart ook goed kom legge.
  Dan denk ik aan jou in mij hart en ga ik gewoon verder slaape. Assie het maar nie doe bij mij tomijn, die wil ik van mij eigen eete op mij eigen manier.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, als je vrouw het nog nooit gedaan heeft dan gaat ze het vast ook niet doen. Zoiets zit in een vrouw. Dus ik hoop dat je je rustiger voelt. Je vrouw doet wel een staartknuffel maar gelukkig geen gekke dingen. Dus je hebt het getroffen thuis!! je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *