Wat er gebeurt na mijn buikknuffel

buikknuffel

Knuffels op mijn buik zijn de beste knuffels en het is nog beter wat er daarna gebeurt. Daar ga ik het heel eerlijk over hebben.

Intiem

Niet iedereen durft knuffels op zijn of haar buik, dat snap ik. Want je bent daar gefoelig en het is ook intiem dat is dat het van binnen gefoelig is. Dus ik kan het zelf ook nog niet zo lang dat ik het echt superfijn vind zoals nu. Hoe het gekomen is weet ik niet meer. Alleen dat ik het vroeger helemaal niet wilde en dat ik nou eigenlijk niks anders meer wil.

Middag

Het fijnste vind ik de buikknuffel als mijn vrouw terugkomt in huis als het laat in de middag is. Dan weet ik dat we zo gaan eten maar nou nog niet. Dan gaan we samen op het tapijt liggen met onze gezichten naar elkaar toe. Ik lig op mijn zij en zij ligt ook zo. Ze steekt haar hand uit en gaat me in mijn buikvacht kriebelen en kneden. Heerlijk, ik strek mijn poten, ik spin, ik geniet. Ze zegt allerlei liefe dingen tegen me van hoe mooi ik ben en dat ik haar grote vriend ben en zij mijn grote vriendin en al die dingen. Het voelt zo goed en ik weet dat er straks avondeten komt en daarvoor nog iets anders.

Stil

Na een poosje kriebelen en kneden is ze moe. Ik ook een beetje van al die gefoelens en het poten rekken en rollen wat ik soms ook doe. En dan gaan we langzaam helemaal samen stil liggen met haar hand nog in mijn buikvacht. We kijken naar elkaar, we doezelen en ze zegt niks en ik spin ook niet meer. Dat is eigenlijk het supergezelligste ervan. Dat we echt helemaal samen zijn, bij elkaar, zonder dat iemand wat zegt of doet. Zij is bij mij en ik ben bij haar.

En dan komt het avondeten.

18 thoughts on “Wat er gebeurt na mijn buikknuffel

 1. Hoi Bert wat zijn jullie een romantisch stel echt op elkaar ingespeeld, zo mooi om te lezen!
  Jullie zijn voor elkaar geboren dat kan niet anders, jullie begrijpen elkaar zo goed, heel erg mooi om te lezen!

  Geniet van jullie liefde met en voor elkaar!!!

  Liefs je vriend Ollie

 2. Hoi Bert, Bikkel en Oliver zijn ook dol op buikknuffels. Bikkel vindt het ook leuk als onze vrouw er dan ook nog kusjes bij geeft. De andere drie zijn er niet zo van, zeker Kruimel en Bas niet. Fijn dat jij zo’n goede band hebt met je vrouw, dat jullie elkaar vertrouwen en begrijpen. Wij hebben dat gelukkig ook met onze vrouw, zij houdt heel veel van ons en wij voelen ons veilig bij haar. Alleen Bas is af en toe nog een beetje bang en terughoudend, maar dat komt omdat hij op straat waarschijnlijk enge dingen heeft meegemaakt. Maar stukje bij stukje gaat het steeds beter.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ik snap wel dat het voor iedereen van jullie anders is, je mag best dingen juist niet of juist wel fijn vinden vooral als je je veilig thuis voelt. Dat dingen van vroeger terugkomen soms heb ik ook net als Bas. Daar kun je niks aan doen dat zit in je. Maar als je je echt thuis voelt, dan is het sneller over dat moeilijke gevoel.

 3. Hoi Bert,
  Wat klinkt dat goed zeg, helemaal zoals het moet zijn!
  Zelf vind ik buikaaien en knuffels zo nu en dan erg fijn, ik moet ervoor in de stemming zijn, eik wil het ook nog niet zo erg lang.
  Verder vind ik alles fijn, vooral mijn vrouw weggeweest is.
  Ik hoop dat je vandaag veel buikknuffels krijgt eh…en een extra snek, want volgens mij is het extrasnekdag 🙂 !! Maar dat probeer ik mijn vrouw iedere dag wijs te maken.
  Poot en kop van Vlo.

  1. hoi Vlo wat een goed idee een extrasnekdag, dat wil ik ook wel. Maar ze doet alleen aan wiekentsnek en ’s avonds krijg ik iets voordat we ggaan slapen. Ik snap dat je voorzichtig bent met buikknuffels het komt ook best precies.

 4. Hallo Bert,

  Omdat ik gisteren weer een moeilijke middag heb gehad met die mensen door ons huis, heb ik daarna een Jippe avond gekregen. Samen spelen, knuffelen en een extra snoepje. Nu heb ik een hele grote knufbeurt gehad, o zo van veel PPRRRTTTT bij mijn oren, nou dan wordt ik een beetje slapjes in de poot hoor, zo heerlijk.
  Buikknuffelen vind ik niet altijd fijn, terwijl ik een grote knuffelkont ben. Als vrouwtje mij op de buik knuft moet dat heel zachtjes en moet het stil zijn in en rondom het huis en ik wil het niet te lang. Maar als vrouwtje mij gaat borstelen, mag ze altijd ook mijn buik en broek doen.
  Ik vind het zo mooi om te lezen dat iedereen van onze vriendjes het weer anders wil en ja we zijn ook allemaal verschillend en uniek in ons zijn. PPFF wat een miauw praat van mij als Jip. Zeker van vrouwtje geleerd.
  Vrouwtje moet nu een broodje klaar maken om mee te nemen en gaat ze weer foetsie en heb ik weer de middag om mijn Jippe dingen te doen.
  Bert jij heerlijk genieten van het zonnetje en laat het hier maak plens regen doen.
  Fijne middag en knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag leve Jip,
   Gisteren keek ik op de feesboekpagina van Bert, waar ik meestal alleen maar foto’s kan kijken, en daar zag ik voor het eerst de mooie witte laars aan jouw achterpoot. Jij bent dus echies de broer van Stiefel de Gelaarsde Kat uit Davos, die mijn vrouw zo getroost heeft toen haar eerste kater Plok stierf. Ik had het natuurlijk kunnen weten!!!
   De achternaam van Stiefel was Stiffler, klinkt best stoer vind ik, Stiefel Stiffler.
   Mijn vrouw denkt nog altijd met veel liefde terug aan Stiefler, en ze vindt het een eer dat ze nu via deze blog zijn broer kent!!!
   Heel veel lieve kopjes, ook namens mijn vrouw voor jou en jouw vrouw van vriendje Vlo.

   1. Hallo Vlo en vrouw Vlo,
    Wat fijn dat ik een lieve broer heb gehad die zo’n voorname naam had: Stiefel Stiffler. Dar was nog eens wat anders dan Jip. Maar met mjn naam ben ik ook heel blij hoor. Had jij en je vrouw nog nooit mijn achterpoten gezien. Mijn vrouwtje vind mij als de dubbelganger van de Gelaarsde Kater. Alleen ik moet nog steeds dat hoedje ergens zien te kopen. Mare ik heb aan de andere poot ook zo’n mooie laars hoor. Voor jou en je vrouw van mij en vrouwtje heel veel knuffels. Jullie grote vriendje Jip

    1. Dag Jip en mevrouw Jip,
     Mijn vrouw was toen 15 jaar, en zat voor astma in de Nederlandse Astmakliniek in Davos. Stiefel woonde met zijn mensen in een huis daar vlakbij. Zijn baas was houtsnijder en had, naast hun naambordje Stiefel als De Gelaarsde Kat uitgesneden, compleet met hoed met oranje veer. Plok stierf toen mijn vrouw daar was, en zij mocht altijd langskomen om Stiefel te knuffelen als ze het moeilijk had. Hij had net zulke mooie witte achterpoten als jij Jip vandaar zijn naam. Wij hadden wel jouw voorkant gezien, maar eigenlijk nooit jouw achterpoten, nu dus wel. Wij kijken ook uit naar zo’n hoedje hoor, want zo’n mooie hoed hoort net zo goed bij jouw als bij Stiefel!!!
     Kopjes, knuffels en groetjes van vriendje Vlo en vrouw.

     1. Hoi Vlo, hier is Jip nog even, vrouwtje zal morgen een foto van mij plaatsen bij Bert zijn dagelijkse pagina, dan zie je alle 2 mijn laarsjes. Vriendje Jip

  2. hoi Jip, ik hoop dat je door de Jippe-avond weer bent bijgekomen dat je je weer jezelf voelt en dat alles gewoon is. Er komen toch geen praatmensen in het wiekent dus dan ben je vast geruster op de dag. Misschien heb je nou weer Jippe-avond dat zou mooi zijn. poot van je vriend Bert

 5. Dag lieve Bert, wat is het toch fijn dat je vrouw jou heeft gevonden, en dst jij je vrouw hebt gevonden. Nu is alles helemaal zoals het moet zijn, met buikknuffele en samenzijn en sneks en liefde. Beter kan het niet, Bert!
  Geniet er maar van, je hebt het helemaal verdiend, en je vrouw heeft zo’n lieve stoere kater als jij bent verdiend.
  En lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ja nou is alles goed hier dat voel ik ook. Alleen heb ik nog steeds dingen waar ik bang van word maar dat mag zegt mijn vrouw. Samen komen we er wel uit dat zegt ze ook!! kopje van mij

   1. Ja Bert, dat snap ik. Ik ben ook nog wel eens bang. Maar als je niet alleen bent is dat toch minder erg, vind ik. Als je weet dat je op je vrouw of je mensen kunt vertrouwen is het veel minder eng dan wanneer je in je eentje in de regen op straat of door de tuinen loopt.
    Maar bangzijn is heel vervelend, zeker weten.
    Een heel lief antibangzijn-kopje van Bolle.

 6. Ooooh Bert,

  jou verhaal is zo mooi….
  Mij hart moet weer huile….
  Gistere kon mij hart niet meer schrijve, zofeel verdriet van mij beebie Pop. Maar jij weet, mij hart is altijd bij jou eigen.
  Soms heb jij knuffels nodig want jij weet niet meer hoe jij verder moet. Dan wil jij saame zijn met jou sterke katerman, jij wil jou liefde voele en jou steun…
  Knuffels om jou hart jou kracht bij te zette…

  Liefs van jou Loesje

  1. Dag lieve MammaLoesje, heel veel zachte neusjes vsn mij, voor je verdriet.
   Ik vind het zo erg dat beebie Pop een ster is geworden!
   Ik doe duimen voor beebie Door. En voor de mensen van beebiePop en beebieDoor.
   Je krijgt heel veel lieve knuffels van mij en mijn mensen, en je vrouw ook, en Floris en Zusje natuurlijk ook!

  2. Ik stuur je heel veel knuffels Loesje dat je je van binnen weer zacht en warm kunt voelen of een beetje dat is ook al veel. Het is nou moeilijk dat Pop over de Regenboogbrug is gegaan dat is gewoon zo. En niemand van ons kan er iets aan doen alleen kunnen we lief en zacht voor elkaar zijn zo zie ik het, je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *