kater Bolle over: als je last van je buik hebt

buik

Het is maar goed dat ik niet heel dun ben van mezelf, en dat ik dus reserve heb. Want ik ben een beetje ziek geweest.

Spugen

Alles wat ik at, kwam er meteen weer uit. Aan de voorkant, uit mijn mond. Maar echt keihard, het ging alle kanten op.
Ik deed één dag meteen spugen als ik iets at. Steeds opnieuw, overdag en in de nacht.
De tweede dag was ik ineens bijna de oude Bolle. De derde dag moest ik toch weer spugen. De vierde en de vijfde dag ook nog een beetje. En nu niet meer, gelukkig.

Nooit straf

Maar weet je wat nou zo gek is?
Als ik een beetje ziekies ben, denk ik meteen dat ik straf krijg. Omdat ik alles vies maak.
Ik heb nooit straf gekregen van mijn mensen. Mijn vrouw heeft me heel vaak gezegd dat ik nooit straf krijg.
Popje en Beer en mijn Molletje deden ook nooit iets fout, vinden mijn mensen. En die maakten toch wel eens dingen kapot. Nou ja, vooral Pop dan. Hij had beivoorbeeld de hele bank kapot gemaakt. Hij had aan alle hoeken de stof eraf gekrabd, en ook de vulling. Daar moesten mijn mensen juist om lachen.
Ik zou zoiets niet durven, denk ik.

Voordat ik bij mijn mensen woonde kreeg ik wel straf. Als ik iets kapot maakte of iets vies maakte. Daar wil ik liever niet aan denken maar dat doe ik soms toch, per ongeluk. Ik denk aan klappen en trappen die ik kreeg, of aan de riem.
Vooral als ik ziek ben, voelt het net alsof ik daar weer ben. Ik word dan een beetje bangig en ik denk dat ik alles fout doe.

Buiten

buikVorige week ook, toen ik ziek was. Ik durfde niet zo goed in huis te blijven, als ik steeds moest spugen. Ik schaamde me voor mezelf. Dus ik ging naar buiten en lag in de regen in mijn huisje.
Mijn mensen vonden het heel erg dat ik me schaamde. Ze kwamen me steeds weer naar binnen halen. Ze gaven me de hele tijd heel veel kusjes, en zeiden dat het helemaal niet erg was dat ik moest overgeven. Ook al was het midden in de nacht, of op het grote bed. Ze vonden het alleen vervelend voor mij.
Ze tilden me steeds weer op het grote bed. Mijn vrouw had handdoeken onder me neergelegd, en die heb ik gelukkig wel schoon kunnen houden. Ik gaf steeds presies daarnaast over, en daar was ik best trots op. Ik begreep dus niet helemaal waarom mijn vrouw er om moest lachen.
Mijn man heeft ’s nachts steeds de vloerbedekking schoongemaakt, als ik moest spugen. En daarna tilde hij me op het grote bed en aaide me. Dat vond ik heel gezellig en ik bleef dus op het bed liggen. Ik kroop tegen de benen van mijn mensen aan, en we hebben ekstraveel geknuffeld.
Ik heb heel veel kusjes terug gegeven, en ik heb mijn mensen gewassen.
Ik heb elke nacht bij mijn mensen op bed geslapen. Dat voelt veilig, zo met zijn drietjes.

Soepjes

Mijn mensen gaven me steeds soepjes van natvoer, en maar ieniemienie beetjes. Dat ging goed, dat vond mijn buik fijn.
Ze hebben goed opgelet dat ik niet uitdroogde. Dat kunnen je mensen voelen als ze een stuk vel omhoog trekken en weer los laten. Het vel moet meteen weer terugzakken, legde mijn vrouw me uit. Als je vel eventjes rechtop blijft staan, heb je te weinig vocht in je lijf.
Ik vond het niet nodig, dat gepluk aan mijn vel, maar ik snapte het wel.

Patroejeren

Mijn mensen hebben ook opgelet dat ik geen koorts kreeg. Dat kunnen ze voelen als ze aan je oren voelen. Als je oren erg heet aanvoelen, heb je koorts. Er is nog een manier om je koorts op te meten, maar daar doe ik dus echt niet aan!
En natuurlijk zouden ze meteen met me naar de dierendokter gaan als ik heel slap zou worden, of niet meer wilde eten, of alleen nog maar zou liggen suffen.
Ik heb dit eerder gehad, en toen zei de dierendokter dat het een vierusje was.
Bovendien wilde ik steeds gewoon eten, en bleef ik ook in mijn tuin patroejeren, en zelfs met de veer spelen. Tot ik opnieuw moest spugen.

Beter

Nu ben ik weer beter. Daar zijn mijn mensen heel blij mee, en ik ook. Want dat je gezond bent is niet zomaar gewoon. Kijk maar naar beebie Pop en Katrientje, die waren ziek en werden niet meer gezond. Terwijl ze dat zeker weten wel probeerden te worden. En hun mensen hoopten dat dat zou gebeuren. En toch werden ze niet meer beter.
Dus ik weet dat het heel biesonder is, als je gezond bent. Ook al denk je daar vaak niet over na.

Gezond

Nu alles weer goed is ben ik ook niet meer bang dat ik straf krijg. Ik weet weer dat ik bij mijn mensen woon, en dat ik niks fout doe. En dat als ik toch iets fout doe, ik geen straf buikkrijg.  Meestal weet ik dat wel. Maar soms vergeet ik het eventjes.

Maar als ik het dan weer weet ben ik helemaal blij. Dan doe ik rennen en springen en spelen.
En kusjes geven en likjes.
Want ik ben veilig. En ook nog gezond.

30 thoughts on “kater Bolle over: als je last van je buik hebt

 1. Lieve Bolle
  Gelukkig dat je weer beter bent!!!
  Fijn dat je man en vrouw daar zo mee om zijn gegaan!! Zo hoort dat ook…..je kunt er niets aan doen als je moet spugen!!!
  Mooi dat je voelt dat ze zoveel van je houden!!!!❤😽

  1. Dag mevrouw Ceciel, ik ben ook blij dat ik weer beter ben. Want ziek zijn is helemaal niet fijn, vind ik.
   Ik heb een hele tijd allerlei lekkere dingetjes gekregen, maar nu krijg ik weer mijn gewone brokken. Jammer hoor, ik vond al die kleine snekjes wel lekker!
   Ik wens u een fijne dag, met een zoneetje, en u krijgt een lief kopje van Bolle.

 2. Ooh watte erg dat uwe siek waz ome bolle.
  Isse alles nu eggiewaar weer goet?
  Ik moese vanacht naar de spoetdok. Ik hat mijn pootje gekneust en ik hat pein. Ik kon er ook niet meer loopie op doen. Ik was aan het huil doen. Frauw dag dat ik mijn pootje gebrook hat.
  Mefrauw dok sei dat ik het neust hat en nau mag ik niet met mijn muisies speel doen.
  Nou kan ik weer iets goet loop, maar ik mag niet speel doen. Ze heppe al mijn muisies vetopt.

  1. Oh Dorus, kleine brokkenpiloot!! Voorzichtig aan hoor, niet spelen niet rennen, en vooral je mensen niet zo laten schrikken!!! Eh,.en je lekker laten verwennen!!!!
   Heel lief zacht kopje van Vlo.

  2. Oh ienemiene Dorus, je moet wel voorzichtig doen hoor en mij niet zo laten schrikken.
   Ga maar goed rusten met je pootje, het wordt van de week toch veel te warm om te spelen. Beloof je me dat je goed op zult passen kleine Dorus? Heel veel knuffels van je dinnetje Kruimel.

  3. Ooo, kleingroot Doormannetjeskuiken, wat lees ik nu? Is je pootje neust? Doe maar heel rustig aan, en niet springen en niet rennen, dan wordt je pootje vanzelf weer gezond. Last de muisjes maar slapen, dat moet soms eventjes.
   Ik ben weer helemaal beter, en dat moet jij nu ook worden, met je pootje!
   Zal ik nog eens wat zeggen? Ik ben al 12 jaar, en ik heb wel 10 kindertjes opgevoed. Weet je wat heel belangrijk is? Dat je voorzichtig doet.
   VOORZICHTIG.
   Dat is een moeilijk woord, maar dat betekent dat je goed op moet letten met wat je doet.
   Groeien en eten en spelen en knuffelen en spinnen en slapen kan je al, dus nu kun je weer iets nieuws leren. VOOR-ZICH-TIG.
   Zal je het onthouden, Door?
   Heel veel kopjes en neusjes van je ome Bolle, die supertrots is dat je al zo’n grote jongen wordt!

 3. Dag lieve Bolle,
  Wat erg dat je ziekjes bent geweest, en nog erger dat je bang was, want bang zijn is erg!
  Wat ben je toch een nette kater om niet op je handdoek te spugen, knap hoor, maar ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom je vrouw daarom moest lachen, ze zou trots op je moeten zijn.
  Fijn dat je weer beter bent, wat zullen je mensen bezorgd zijn geweest zeg!!! Maar als je nog eens spuugt, niet meer bang worden hoor, dat hoeft bij jouw mensen echt niet!!
  Mijn vrouw wordt ook nooit boos, en ik ben nog wel een K.K dat is een kotskater. Door mijn voedselallergie moet ik speciaal voer, maar omdat ik nooit haarballen spuug en een helle dikke vacht heb, ga ik te weinig op de bak voor een grote boodschap, daar moet ik dan weer ander voer voor, waar ik wat meer van ga spugen. Alle antihaarbalpasta’s weiger ik hooghartig. Nu krijg ik sinds een paar dagen lactulose door wat heel erg lekker voer, maar dat voer mag ik ook eigenlijk weer niet, dus dat wordt afwachten.
  Ik spuug wel vaak netjes onder de bank of de tafel, maar mijn vrouw heeft gezegd dat dat echt niet hoeft, omdat het zo lastig opruimt 🙂 . Ik moet er wel om lachen als ze zich onder de bank wringt eerlijk gezegd 🙂 . En ze heeft kat en spuugbestendige vloerbedekking die al langer dan 20 jaar ligt, en nog steeds makkelijk schoon te maken is.
  Wat knap dat Pop zo goed kon slopen!! Poncke en Derrick konden dat ook zo goed. Poncke deed de bank en de stoelen, en Derrick zorgde voor het behang en de houten kasten.
  Alle meubels staat er nog, en ik kijk er met bewondering naar!! Helaas voor Derrick zijn de muren geverfd later, dus daar viel niets meer te plukken, maar gelukkig had hij de kasten nog.
  Over me banken en de stoelen liggen vliesdekens, jammer, zo kan je de kunstwerken van Poncke niet meer bewonderen.
  Zelf sloop in niet zoveel, ik gebruik mijn krabpalen en de deurmat, maar ik kan wel een berg troep maken als ik mijn papier verscheur.
  Pssst, Bolle, ik was gisteren jarig. Niet verder vertellen hoor, maar ik heb me doodgeschaamd voor mijn vrouw, die heeft voor me gezongen, en het raam stond open, alle buurkatten konden het horen!!! Gelukkig heb ik wel lekker voer gekregen, iedere keer als ik erom vroeg. Ik probeerde het vanmorgen weer, maar dat lukte niet. En ik heb een mail gekregen van mijn vorige vrouw!!! die was me ook niet vergeten. Ik ben nu 9, dus in de kracht van mijn leven!!!! En ik heb een paar staartveren van een ekster gekregen, en een madnipspeeltje.
  Bolle, zul je voorzichtig zijn, en geen dingen eten waar je weer ziek van wordt?! Laat je nog maar even lekker verwennen door je mensen, je moet het wel uitbuiten hoor, maar wel zorgen dat je mensen zich geen zorgen maken, dat is zielig.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou, en ook voor je mensen van Vlo, ook van mijn vrouw.

  1. Hoi Vlo, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Negen is een hele mooie leeftijd.
   Onze vrouw doet dat ook, van dat zingen, erg hè, wij doen dan altijd net of we het niet horen. Knuffels van ons allemaal.

   1. Dank jullie wel allemaal!! Wat ben ik blij te horen dat jullie ook zo’n vrouw hebben 🙂 , ik dacht dat ik de enige was!
    Lieve kopjes voor allemaal van Vlo.

  2. Oooh Vlo, wassie jaarig?
   Van me eigen ga ik jou jarig zijn niet verder vertelle want jij heb jou eigen preifussie. Assie nou 9 jaar ben dan ben jij bijna seenior net als mij Bert. Mij vrouw zing ook altijd voor mij eigen maar ik geef er niks om. Hoop dattie veel sneks heb gehad en dattie gauw weer jaarig ben.
   Feliziteerd van mij eigen en mij Bert,

   Liefs van Loesje

   1. Dank je wel hoor Loesje, en fijn dat je het niet verder vertelt.
    Ik heb veel lekkers gekregen hoor, en ik heb ook mijn vrouw proberen wijs te maken dat ik vandaag weer jarig was, maar ze vloog er niet in, jammer!
    Oooh, zingt jouw vrouw ook al? Dan is het zeker gewoon, gelukkig maar.
    Zachte kopjes van Vlo.

  3. Hallo Vlo, wat jammer dat we niet wisten dat je Jarig was gisteren, maar oke ook weer wel goed, want stel je voor dat al ons personeel naar jou was gekomen om een serenade te geven bij dat raam dat open stond. oei dan had jij helemaal rode oortje gekregen.
   Toch wil mijn vrouwtje en jou nog feliciflapstaarten met je verjaardag en wauw wat een mooie leeftijd 9 jaar. van vrouwtje een knuf en van mij grote poot en kopje, Je grote vriend Jip

   1. Dag Jip en mevrouw Jip,
    Bedankt voor de feliciflapstaarten hoor. Eerlijk gezegd merkte ik ook gisteren pas dat ik jarig was toen mijn vrouw begon te zingen. Misschien kan jouw vrouw wel zingen? Dan zou het minder erg geweest zijn 🙂 !
    Bedankt voor jullie Knuf, poot en kop, en voor jullie allebei zachte kopjes terug van je vriend Vlo.

  4. Dag lieve Vlo, als allereerste natuurlijk gefeliesieflapstaart met je verjaardag! 9 jaar is een prachtige leeftijd om te hebben. Je bent oud genoeg om wijsheid te hebben opgedaan, en nog jong genoeg om af en toe een keertje te rennen. Ik hoop dat je er nog 9 keer 9 jaar bij krijgt!
   En dat zingen, ja, dat is zo’n mensending wat voor een kat niet te begrijpen is. Je moet maar zo denken: de buurkatten weten ook wel dat jij daar niks aan kunt doen. Mensen zijn nou eenmaal rare beesten.
   Wat rot dat je een K.K. bent. Dat is lastig, als je zoveel dingen niet mag eten. En als je ook dingen niet WILT eten. Hopelijk heb je geen last van je buik met het eten dat je nu krijgt. Het is jammer dat eten dat goed voor je is vaak niet lekker is, en dat eten dat lekker is niet goed voor je is.
   Ik lust ook geen haarbalpasta en ook geen brokken ervoor (ertégen, zegt mijn vrouw).
   Mijn mensen hebben van alles geprobeerd, maar nee, ik wil het allemaal niet. Dus is spuug regelmatig haar uit. En mijn vrouw zegt dat mijn buitenweecee er na een regenbui uitziet alsof er vloerbedekking ligt. Van mijn haar.
   Keurig dat jij onder de bank spuugt, Vlo!. En dan is het toch weer niet goed, erg is dat. Pop spuugde graag ’s nachts, onder het bed. En ja, hij kon supergoed slopen! Hij wist hest dat het niet mocht, maar hij deed het als hij vond dat hij meer eten moest krijgen, of aandacht. Wij hebben ook flies op de bank. Maar daar kroop Pop gewoon onder.
   Derrick en Poncke waren ook druk met de inrichting, als ik dat zo lees. Ja, elke kat heeft weer zijn eigen smaak!
   Lieve Vlo, ik hoop dat je een lange tijd niet hoeft te spugen!
   Veel lieve kopjes voor jou en je vrouw, en nog een keertje de beste wensen voor een prachtig negende levensjaar! Ook van mijn mensen lieve groetjes voor jullie allebei.

   1. Oh Bolle,
    Ik heb meteen aan mijn vrouw laten lezen dat jij die vieze pasta ook niet lust!!!
    Dank je voor jullie felicitaties, en ik ga proberen een stokoude kater te worden.
    Wat goed te horen dat jouw in jouw buiten wc ook zoveel haar ligt. Mijn vrouw vindt vaak ook drollen die half oranje zijn, zo raak je het toch kwijt.
    Het gekke is dat, al ben ik een K.K., ik nooit echt misselijk ben. M’n eten floept er gewoon weer uit, meestal met een fraaie boog. Gelukkig niet zo vaak meer als vroeger. Mijn voorgangers maakten altijd veel misbaar, en riepen eerst Mauwauwauw en deden dan wukwukwuk, en dan kwam het.
    Ik kan erna meteen weer eten, zij meestal niet.
    Poncke wist ook wel raad met fliesdekens, hij kroop er gewoon onder, of trok ze van de bank af, schoffelde ze op een hoop, en ging erop liggen slapen.
    Bolle, zal je wel voorzichtig zijn met eten als het zo warm gaat worden? Maar je schreef dat je de soep al zag staan, en je mensen kennen vast je gebruiksaanwijzing, dus dat zal vast wel goed komen.
    Overigens spuug ik ook nooit in de keuken of de badkamer, waar zeil en tegels liggen, dat spettert teveel, vloerbedekking is veel fijner, dat mensen dat nu niet snappen!
    Hoe gaat het met Rode Stip, was het echt nog jou Stip nadat hij gewassen was?
    Bolle, doe het rustig aan, niet meer ziek worden hoor.
    Heel veel lieve zachte kopjes voor jullie alle drie van Vlo. en groetjes van mijn vrouw.

    1. Wat grappig Vlo, jij en ik zijn hetzelfde met spugen. Ik doe het ook gewoon even tussendoor, en voel me niet echt beroerd. Vorige week wel een beetje, maar dat was omdat ik bleef overgeven. Toen wilde ik de eerste tien minuten ook niks eten, maar daarna wel weer.
     Spugen op tegels is vies, dan spettert het omhoog in je gezicht en het loopt tussen je tenen, bah.
     Mijn Stip is al niet meer schoon meer, na vorige week. Dus nu is het echt weer mijn Stip.
     Ik vind wukwukwuk mooi klinken, dat ga ik ook zeggen! Maar niet meer zo vaak doen, want dat is niet fijn. En ik ben er geeneens slank van geworden.
     Ik doe opletten met de warmte, Vlo, doe jij dat ook? Zeker als je zoveel haren hebt!
     En is de GroteLLZwerver nog bij jou in de tuin? Vraag je of hij ook oplet?
     Mijn vrouw heeft allemaal soepjes gekocht, van Feliks. Dat vind ik superlekker. Mag jij dat hebben? Ik denk van niet. Maar misschien kun je een keertje een klein beetje proeven.
     Allemaal lieve kopjes terug van Bolle, voor jou en je vrouw, en verl lieve groetjes van mijn mensen.

     1. Hoi Bolle,
      Goed te horen dat Stip weer helemaal jouw Stip is. Nu maar hopen dat je mensen hem niet weer gaan wassen.
      GLLZ ligt als het warm is helemaal onder de klimop, en als het bloedheet is wandelt hij naar de schuur waar RoodWitteZwerver altijd sliep. Daar staat een stoel met een dekentje voor hem klaar. Z’n waterdichte warme hokje hier gebruikt hij alleen als het regent. De ouders van een goede kennis van mijn vrouw waarvan de schuur is, zetten altijd water voor hem neer, en hij drinkt daar ook altijd uit de vijver. Op etenstijd meldt hij zich altijd hier 🙂 . We hebben hem wel gezegd op te letten, maar hij kan heel goed voor zichzelf zorgen. Het verbaast ons wel dat hij nog niet naar z’n volgende adres getrokken is, misschien komt dat door de warmte. Je moet de groeten van hem hebben.
      Ik krijg die soep heel soms, maar dan doe ik 3 dagen met zo’n zakje, en dan gaat er ook nog water door, maar ik vind het wel heel lekker.
      Goed dat jij ook gewoon door kan eten na het spugen, want je moet natuurlijk wel in je naam blijven passen.
      Heel veel kopjes van Vlo.

   1. Dank je klein lief Dorismanneke,
    Zal je braaf zijn en voorzichtig met je pootje?!
    Heel lief klein zacht kopje van Vlo.

 4. Oh Bolle wat erg dat je zo ziekjes bent geweest. Een van ons heeft vanochtend op het balkon gespuugd, onze vrouw heeft niet gezien wie het was, en wij vertellen het niet. Ze was ook niet boos hoor, ze zegt altijd: dat kan gebeuren. Wij doen het alleen ook altijd op plekjes waar onze vrouw moeilijk bij kan komen, dan hoeft ze het niet te zien, en we denken dan dat we haar helpen. Maar onze vrouw zegt altijd dat we als we moeten spugen dat op een plekje moeten doen dat makkelijk schoon te maken is en dat ze kan zien dat er gespuugd is, anders gaat het zo ruiken. Soms moeten we gezellig achter elkaar spugen, vrouw denkt dan altijd dat we dat zo afspreken, dat eerst de een en dan de ander gaat spugen. Net als ze het heeft opgeruimd van de een en denkt dat alles weer schoon is, dan kan ze weer opnieuw beginnen met schoonmaken. Maar heus waar Bolle, dat weten we echt niet van elkaar. Bolle onze vrouw zegt dat het de komende dagen heel warm gaat worden en dat we rustig aan moeten doen en goed moeten drinken. Zal je goed voor jezelf zorgen Bolle, dat je niet weer ziek wordt, goed de schaduw opzoeken in je tuin en ook goed drinken. En eraan denken dat onze mensen niet boos worden als we ziek zijn en moeten spugen, ze houden namelijk heel veel van ons en zijn alleen maar heel erg bezorgd als er iets met ons is. Heel veel knuffies van ons Bolle, en een pootje voor je vrouw en man. Pas goed op jezelf! Pootjes en knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Dag lieve vijf, dat is inderdaad handig, dat jullie spugen oo plekjes die je niet makkelijk kunt zien. Dan hoeft niemand te weten dat je dat gedaan hebt.
   Als het lukt, spuug ik het liefs buiten in mijn tuin. Maar vorige week gingen mijn mensen steeds in mijn hele tuin kijken of ik daar overgegeven had. Dus dat schoot niet op.
   En wat gezellig, dat jullie met zijn allen spugen! Dat deden Pop, Beer en mijn Molletje ook wel eens. Mijn mensen vonden het niet altijd leuk, want soms gingen ze het dan ook nog opeten van elkaar. Als ze buiten moesten overgeven, kwam een buurkat vaak snekken. Ja, het is anders toch zonde van het eten? Ik zie het probleem niet zo.
   Mijn mensen vinden het jammer dat niemand ooit op de tegels spuugt, maar altijd op de vloerbedekking. Maar ja, dat is gewoon fijner, vind ik. En dat vonden Pop, Beer en mijn Molletje ook.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel en Oliver, doen jullie ook oppassen met de hitte? Dst jullie goed drinken en eten? Vooral jij Bas, dat je in ieder geval genoeg drinkt! Ik doe aan je denken, dat dat goed gaat lukken!
   Ik ga lekker in mijn tuin liggen, en ik hoop dat ik weer soepjes krijg. Maar ik zag al twee pakkem staan, dus ik denk dat dat wel goed komt.
   Hele lieve kopjes en knuffels voor jullie allemaal, en natuurlijk ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 5. Hallo Bolle,
  Wat erg dat je vorige week ziekjes was en ja dan kan het gebeuren dat je veel spuug moet doen. Jij hebt gelukkig net als al jou vriendjes en vriendinnen hele lieve en geduldige vrouwtjes en mannen.
  Hopelijk ben je nu niet een magere Bolle geworden door al je spugen, want als dat zo zijn dat moet jij een andere naam en dat willen we niet.
  Fijn dat je weer bent opgeknapt. Vrouwtje kan zich helemaal indenken dat jouw vrouw en manmens bezorgd om je waren, want je was eggies lang ziekjes hoor.
  Ik kan er ook wat van hoor en ik vind het heel erg dat ik dan spuug heb gedaan, ik ben er niet zo een van niks miauwen en hahaha, vrouwtje trapt erin. Nee ik doe miauwen als ik spuug heb gedaan als vrouwtje thuis is en als ze weg was doe ik miauw en loop dan naar mijn spuug. Ik krijg ook nooit moppers hoor en vrouwtje gaat het meteen opruimen en schoonmaken en ik krijg veel knuffels en ze zegt altijd dat ik er niks aan kan doen en het niet erg is.
  Doe je nu welrustig aan en laat dat racen maar zitten deze week, veel te heet hoor en voorzichtig aan doen.
  Vrouwtje moet nu weer weg naar haar oppas poesjes en ga ik denk ook maar lui doen.
  Fijne dag en veel beterschaps knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je nu wel wat bezorgde vriend Jip. Ook kopjes voor jouw vrouw en manmens

  1. Dag lieve Jip, gek hè, maar ik ben nog steeds gewoon Bolle, en niet Magere. Ik had stiekum een beetje gehoopt dat ik nu heel slank zou zijn, maar nee. Misschien omdat ik steeds kleine, lekkere snekjes kreeg? Nu krijg ik weer mijn gewone brokken.
   Ik had een paar dagen steeds best veel honger, omdat alles er uit was gekomen. Maar nu is mijn buik weer zoals altijd: rond!
   Wat keurignetjes dat je je vrouw altijd waarschuwt als je gespuugd hebt. Dat is zeker weten handig, dat ze het meteen schoon kan maken.
   Weet je wat zo raar was, Jip? Ik was maar één dag ziekjes, maar zelfs toen bleef ik gewoon even later weer eten, en spelen en alles doen wat ik normaal doe. Ik ben wel eens echt ziek geweest, en dan konden mijn mensen dat meteen merken. Ik lag alleen maar op de bank, of op bed, en ik wilde niet eten en niet spinnen. Dan zetten ze me zo HOP! in mijn reistas en moet ik naar de dokter.
   Ik heb al weer een paar keer gereesd, Jip! Maar als het weer warm wordt kunnen we beter even pauze nemen, toch? Straks vallen we anders nog om tijdens het reesen, en dat is niet goed.
   Ik lig nu lekker in mijn tuin, in de schaduw, te slapen. Doe jij ook maar rustig aan lieve Jip, dan ben je straks fit als je vrouw thuis komt van de oppaspoesjes. Die zijn vast heel blij dat ze langskomt, en jij bent blij als ze weer thuis is.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw, en ook voor de oppaspoesjes, van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen voor jou een knuffel en voor je vroue veel lieve groetjes!

 6. Lieve Bolle,

  jij krijg eerst mij zachte kopje dattie ziek was van jou buik. Dattie moest spuuge. Ooooh Bolle, mij hart leef met jou mee. Van me eigen vind ik spuuge fies en ik vind het ook sonde van mij tonijn. Assie net lekker jou tonijn heb ge eete dan kan jij beeter uitbuike dan uitspuuge. Van me eigen spuug ik alleen assie spuuge moet, anders vind ik er niks aan. Soms assie antibiootie krijg dan moet ik wel spuuge, maar nooit van mij tonijn.
  Mij broer Bart moest veel spuuge. Mij vrouw zeg mij broer Bart was ze kampiejoen spuuge. Hij kon in ze ronde spuuge, dattie ze eigen pieroewet maakte.. Dan moest jij wel uitkijke Bolle en mij vrouw zeg, ze kom niemeer uitgepoets.
  Hoop dattie nu weer beter ben Bolle want ziek zijn kan jij niks aan doen. Soms word jij ziek en kan jij niet meer beeter worden. Dan ben jij wel heel ver van jou huis.
  Gelukkig zorge jou mense goed voor jou en jij heb ook jou menseman. Dan hebbie nog meer ooge die jou kunne bewaake. Beloofie mij dat jij geen hooi op jou vork neem assie ook iets anders kan neeme.
  Dan heb ik wel meer rust. Jij ben wel mij hele goede vriend. Jij ben belangrijk in mij leeve. En jij ben ook belangrijk voor mij Bert.
  Dat wilde ik graag zegge van mij eigen.

  Liefs voor jou vrouw en jou menseman en jou eigen Bolle, jij krijg zachte kopjes en ook liefs van mij familie,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dank je wel voor je zachte kopjes.
   Ik ben heel blij dat ik weer beter ben, en mijn mensen ook.
   Ik was de eerste dag net als je broer Bart, denk ik. Ik wist niet hoe ik moest noemen, maar pieroewet-spugen klinkt presies als wat ik deed.
   Wat erg voor Bart, dattie dat vaak had. Had hij het aan zijn niertjes? Mijn Molletje moest ook vaak spugen, wegens haar niertjes. Dan lag ze op haar dekentje op de zitzak, en spuugde een beetje, en ging gewoon weer slapen. Mijn mensen noemden haar altijd een echte punkert, ik weet niet presies wat dat is. Ik vond het wel heel stoer.
   O, en ik vind het niet eerlijk dat je moet spugen van de antibiootie! Dat krijg je omdat je ziek bent, en dan moet je er ook nog van spugen, bah. Doe maar een hele tijd niet nieserig worden, Loes!
   Ik denk dat je nog je pootjes vol gaat krijgen met je beebie Door. Hij klinkt als een druk, ondeugend kittentje. Dat is goed, want dan is hij gezond, maar je maakt je wel bezorgd natuurlijk. Maar zo is dat met kinderkatjes; je doet geen oog dicht. Ik hoop dat ik hem een nieuw woord heb geleerd: voorzichtig. Want dat is een woord wat beebiekatjes niet kennen.
   Loes, ik beloof je dat ik rustig doe, eerlijk waar. Mijn vrouw zegt dat ik altijd rustig doe, maar die weet er niks van. Ik neem zeker weten geen hooi op mijn vork, want ik denk dat ik dan weer moet spugen.
   En dank je wel dat je schreef dat ik belangrijk ben in jouw leven, en in dat van Bert. Dat vind ik het allermooist om te horen! Ik krijg helemaal een brok ervan, zo mooi vind ik dat! Jij en je verkering Bert zijn ook superbelangrijk voor mij, en ik hoop dat we nog heel lang vrienden blijven.
   Heel veel lieve kopjes en pootjes voor jou en je vrouw en Floris en Zusje van Bolle, en van mijn mensen veel liefs voor jullie allevier.

 7. Hoi Bolle,

  Wat fijn dat je nu weer beter bent is niet fijn dat spugen en dan ook weer aan vroeger denken hoe je behandeld werd bij je vorige baasjes!
  Nou je bent met je kontje in de boter gevallen bij je huidige personeel, niets is te veel voor ze als jij het maar goed heb.
  Jij verdient dat zeker nadat je zo’n vervelend Personeel hebt gehad voordat je in je huidige huisje terecht kwam.

  Liefs Ollie

  1. Hoi lieve Ollie, ik ben ook blij dat ik niet meer hoef te spugen. Maar ik ben geeneens slank geworden, dat vind ik wel jammer.
   Mijn vrouw zegt altijd tegen mij dat ik eventjes opzij moet gaan met mijn kleine kontje, en nou zeg jij dat ik met dat kontje in de boter ben gevallen!
   Ik weet wel zeker dat jij ook weet hoe,belangrijk het is dat je een fijn huisje en lieve mensen hebt. Gelukkig maar dat we dat allebei hebben!
   Doe je nog steeds veel praten, Ollie?
   Pas je goed op deze week, als het zo warm wordt? Ook al ben je een beetje Spaans, en misschien de warmte wel gewend. Maar het gaat nu superwarm worden!
   Veel lieve kopjes terug van Bolle.

 8. Lieve Ome Bolle, u deed mij even schrikjes hoors. Maar gelukkig bense u beters. Spjoegjes doens wij hier ook soms. En wij krijgjes daarvoor nooit straf. Ons vrouwtje zegt daar kunnen jullie niks aan doen. Wij doens se soms op se bed maar dat komt er ineens uit dat wij niet van het bed af kan springen of op se keukenvloer. En ons vrouwtje house ons ook in de gaat. En wij sorjges nu voor ons vrouwtje haar oogje is rood en prikt en se hebbe sjalf. Die is vjet en siet de waasjes. Opa Guillaume ligst dan naast haar met zijn pootjes om haar pols. Ikke ben niet zo ondeugjes wants ikke vindse sielig.en sje heeft se stukjes. En ik was wel teleurstelt. Ik wilde se trap die u ook heeft maar die komst er niet. Wij weten niet of de andere buren katten aarsig vind en daarom geen trap maar missjien een kleine in se midden van de tuin. Een hele dikke knuffels van mij en alle andertjes hier

 9. Dag lieve kleinegrotetienepuuber Kyana, gelukkig dat jullie vrouw ook niet boos wordt als jullie moeten spugen. Want je kunt er niks aan doen, soms moet het gewoon ineens.
  Wat lief dat jullie nu zo goed voor jullie vrouw zorgen! Ik denk dat het best moeilijk is voor je om minder ondeugend te zijn, dus dati s een groot kadoo voor je vrouw dat je dat probeert. Daar is je vrouw vast heel blij mee. Ondeugend zijn kan altijd nog (ssssttt!!).
  Van de trap is wel een beetje jammer, maar je hebt inderdaad soms mensen die katten niet leuk vinden (eerlijk waar, ik vind dat zoooo raar!) en dan kan je beter in je eigen tuin blijven. Een kleine trap in het midden is ook leuk. En…. een tuin is superleuk! Er is zoveel om te snuffelen en te kijken en te eten en te graven. Als je je tuin hebt, laat je dan weten hoe je het vindt?
  Dikke knuffels voor jou en je familie, en veel beterschap gewenst voor je vrouw, van je Ome Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *