Waarom aaien helpt als er iets is

aaien

Dorus zit in de ziektewet wegens zijn operazie dus daarom ben ik er. Ik weet dat hij nou extra aaien krijgt en dat is fijn en het is ook belangrijk. Aaien helpt als er iets is.

Ervaring

Ik heb zelf al van alles meegemaakt in mijn leven dus ik ben een kater met levenservaring. Dat is als huiskater zijnde:

 • dat niet je eigen dokter op bezoek komt maar een andere dokter en die is eng
 • monteurs in huis
 • ik moest een operazie en daarna voelde ik me heel raar en ook wel bang
 • soms ben ik uren alleen dat is moeilijk voor mij

En altijd heeft aaien me geholpen, maar u snapt vanzelf wel het ene aaien is het andere aaien niet.

Aaien is dat je vrouw of je man met een hand over je vacht gaat. Met de platte hand. Anders is het knuffelen en het gaat nou over aaien. Dus dat wil ik duidelijk zeggen.

Zacht

Persoonlijk hou ik het meeste van zacht aaien over mijn hele lichaam dus niet dat het op mijn kop begint. Over mijn staart hoeft ook niet. Alleen mijn lichaam dus. Van de ene kant naar de andere en dan de hele tijd en dan zonder dat er gepraat wordt. Van dit aaien voel ik me altijd rustig en tevreden worden van binnen. Dat ik langzaam ga voelen dat alles in orde is en dat ik thuis ben en dat ik een vrouw heb die van me houdt.

Dan val ik ik slaap en als ik wakker word heb ik het aaien weer nodig.

Het is dus goed voor lichaam en geest, dus dat ik me van binnen beter voel. En na mijn operazie kreeg ik aai-therapie dat is extra lang aaien en heel zacht en ook met een beetje kussen maar niet te veel. En nou weet ik zeker dat Dorus ook aaitherapie krijgt want het gaat al heel goed met hem.

19 thoughts on “Waarom aaien helpt als er iets is

 1. *poink poink poink*
  Hajooo iedereen. Daar ben ikke weer. Hihihi.
  Alles is goet hoors mette mij. Folgende week ga ik ofer mijn inkieswarte dag pjate. Ik ga nu weer pele hoor😸😸😸
  *poink poink poink*

  1. Hallo poink Dorus,

   Wat fijn dat jij al weer een klein schrijfje doet om te vertel miauwen dat het goed met je gat. Rustig aan doen hoor, want je weet wat Ome Bert schrijfjes doet, je bent nu in de ziektewet hoor.
   Heel veel knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip

   1. Hoi Dorus, fijn te zien dat je er bent!
    Oh Oh, inktzwarte dag….dat betekend vast dat je verloren hebt met knikkeren 🙁 .
    Rustig aan doen met poinken hoor, laat je maat lekker verwennen,
    Heel veel lieve kopjes van ome Vlo.

  2. Hoi Dorus, wat fijn dat het goed met je gaat. Laat je nog maar lekker verwennen. Knuffies van je dinnetjes Kruimel en Juultje en van Bas Bjarne Oliver en Bikkel.

  3. Hoi stuiterbal! Wat fijn dat je je alweer zo goed voelt!
   En al je ooms hier weten hoe het voelt, zo’n knikkerwedstrijd. Je gaat met knikkers naar de dokter, en komt zonder terug. Er is niks aan, het is helemaal geen leuk spel.
   Ga maar lekker spelen, grote jongenspoink, en heel veel lieve pootjes en kopjes van je oomie Bolle.

  4. Lieve jonge,

   denkie er wel om dattie ook uit moet sieke want jij sit wel in jou siektewet. Bennie wel foorzichtig met jou eigen. Jij ben zo een sterke katervent, jij poink van jou eene naar jou andere. En jij heb wel jou inkieswarte dag achter jou rug. Oooh inkieswart, dan hebbie nie feel eete gekrijg….

   MammaLoesje houw jou, koes koes

 2. Hallo Bert,

  Klopt helemaal wat jij miauwschrijft, van aaien wordt je rustig, nou ik heb al heel veel aai therapie gehad in mij leventje van vrouwtje. De laatste tijd zelfs heel vaak door het verhuisgedoe en nu wer met een opdringerige poes die buiten voor mijn ramen komt en verkering wil, ik heb haar al zovaak laten weten dat ze uit mijn tuin moet maar ze wil niet luisteren en oei dat wordt ikke wel verdraaide boos. Nadien ben ik helemaal gestresst en als vrouwtje thuis is gaat ze me ook aaaien. Ik vind het ook fijn als ze heel zachtjes bij mijn oren fluistert en ppprrrttt doet zachtjes achter mijn oren . Dan wordt ik ook weer rustig.
  Bert vrouwtje moet zo weer weg en is het maar een klein schrijfje vandaag, fijne dag en knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat is ook wat nou ben je van de mensenherrie af en nou heb je een poes die vervelend doet. Gelukkig kan je vrouw heel erg goed aaien dan kun je elke keer weer rieleksen en rustiger worden van binnen. Ik hoop dat die poes het snapt dat je echt niks met haar wil. poot van je vriend Bert

  2. Lieve Jip, wat vervelend van die poesendame!
   Misschien kan je aan je vrouw vragen een soort plestik op de ramen doen, dat je niet alles meer kunt zien?
   Ik doe duimen dat ze die poes snel begrijpt dat jr echt niet met haar wilt trouwen! Zal ik een keertje op de fiets langskomen, dan doe ik keihard blazen en grommen buiten.
   Heel veel lieve kopjes om je te helpen, van je grote vriend Bolle.

 3. Wat fijn Dorus dat je alweer poinken kan en dat het goed gaat 🙂 Speel maar fijn, grote kleine katerman!

  Bert, je hebt helemaal gelijk. Aaitherapie is fijn. Daar word ik rustig van. Want soms denk ik aan vroeger, van voor ik bij vrouw woonde. Maar dan word ik goed geaaid en ga ik spinnen en is alles weer goed <3

 4. Hoi Bert,
  Je hebt het wel over kwaliteitsaaien zo te horen. Heerlijk is dat hè?
  Gelukkig kan mijn vrouw er ook wat van. Wat ik ook heerlijk vind is “oortje frutselen” . Van die zachte kriebels achter je oren, heerlijk.
  Mijn vrouw mag mijn kop wel aaien, dat vind ik wel fijn, maar van m’n staart moet ze afblijven.
  Dat is ook een beetje een teer punt, want daar zit een knikje in. Mijn vrouw vindt dat juist schattig. Ze zegt dat, als ik met m’n staart omhoog loop. ik net een botsautootje ben, nou ja…!!!!!
  Geniet maat lekker van je aaien Bert, en fijne dag toegewenst.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja het is je vrouw dan verdraag je het maar het is toch ook dat je denkt… ik ben geen botsautootje. Ik ben het ook niet VLo. Je bent kater en dat is genoeg en alles wat je moet zijn. Plus dat een staart gewoon gefoelig is. Dat heb ik ook. pootje van mij

 5. Bert aaien is echt rustgevend……je kunt er heerlijk mee rieleksen!!!!
  Het geeft je ook het gevoel dat je er niet alleen voor staat!!!
  ❤😽

 6. Hoi Bert, aaien is heerlijk! En het is goed dat je weet hoe je dat presies wilt, en dat je vrouw dat ook weet. Dat zit wel goed bij jullie, dat lees ik al.
  Ik vind het zelf hel fijnste om op mijn kop geaaid te worden. Bovenop, achter mijn oren, onder mijn kin en aan mijn wangen. Op mijn hele lijf ook wel, maar dan wil ik stevig graaid worden, niet zachtjes. Soms doet mijn vrouw met haar vingers in mijn vacht kneden, zo langs mijn ruggegraat naar beneden. Nou, dát vind ik me toch een partij lekker!
  En je hebt helemaal gelijk, aan je staart hoeft niks te gebeuren. Heel soms kamt mijn vrouw hem eventjes, omdat er allemaal losse haren in vast zitten. Dan word ik altijd een beetje bozig. Ze zegt altijd “jaja, het is al gebeurd”, dus ze neemt me geeneens seriejeus!

  Wat superfijn hè, dat Dorus zich weer helemaal goed voelt!

  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle aaien is heel perzoonlijk dat weet ik nou zeker. Over je kop wat jij fijn vindt daar krijg ik gauw de zenuwen van. Dat ik denk watnou watnou. Terwijl over mijn lichaam dan ga ik juist steeds minder denken dus dat is goed. Maar dat van je staart dat heb ik ook. Daar hoeft eigenlijk niemand aan te komen dat is zo privee. kopje van mij

 7. Lieve Bert,

  jij schrijf het goed hoe het moet assie wil dat jou vrouw jou aai. Jij ben een gevoelige jongen Bert, dan moetie zachtjes aaie. En jou staart is jou staart, die is van jou eigen. Daar hoefie niks mee te doen want jou staart heb al gevoel genoeg. Jij kan zo jou kurzus aaie geefe Bert, jij ben een speesiejalis.
  Van me eigen vin ik het ook fijn as mij vrouw mij aai. Zij is wel de enige die mij eigen mag aaie. Zij ken mij goed, zij weet hoe het moet. Zachjes door mij vacht en zachjes onder mij kin. En tusse mij oore, jij weet het zit vaak tusse jou oore Bert. Dan is aaie fijn.
  Soms ga ik er wel foor ligge en dan maak ik mij aai geluidje. Mij vrouw kom mij dan snel aaie en soms ook op mij buik. Maar dat vin ik wel gefoelig en ik wil het maar soms.

  Gelukkig heb mij Dorus gisteren veel aai gehad. Van ze mense Bert, hij heb er twee. Dan kan jij kiezen van jou aai. Foor een jonge spring in mij feld is het wel goed assie zo op kan groeie. Hij heb het wel getroffe van ze eigen.
  Vandaag doe ik wel rustig aan Bert. Mij vrouw zeg dattie van mij nacht weer mij tonijn ga ferdiene. Ik moet nu wenne, dan is aaie ook fijn.
  Dank jou wel dattie zo aan mij Dorus denk, jij ben wel belangrijk foor mij Dorus.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, ik fin dat je nou best tijd voor jezelf mag nemen. Je hebt je worksjop gedaan je hebt je zorgen om Door en je hielp met de boekprezentaasie en noy gaat je vrouw werken dus dat zijn veel erfaringen voor een huispoes. Dus ik zeg rustig aan is een goed idee en het liefste heel erg rustig aan, kopje van je Bertje

 8. Dag liever Bertje,
  Ik doe ook zo graag mijn Tijger aaien, hoewel hij er niet altijd zin in heeft, hij heeft dan andere dingen te doen en wil dan liever niet stilzitten of liggen. Maar vaak is aaien niet alleen heel fijn voor de katten maar juist heel erg relieksend voor de mensen die het doen. Dus het aaien ondergaan is eigenlijk ook een soort werk waarmee jullie je mensen helpen.
  lieve groetjes van het vrouwtje van Tijger

  1. ja dat is waar, zo helpen we vaak mensen. Misschien wil Tijger wel meer aaien als hij ouder wordt, dat heb ik zelf ook dat ik zachter ben van binnen. kopje van mij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *