Pootjes voor Dorus

gefoeligGisteravond had ik mijn boekpresentatie en wie was er ook: Dorus. DIe jonge katerman krijgt vandaag zijn operazie voor uweetwel. Het is een gefoelig onderwerp.

Wachten

Je kunt als katerman of poes of weer wat anders niks doen, je moet afwachten tot zijn frauw komt zeggen dat alles in orde is. Dat is best moeilijk als je om iemand geeft. Dorus is een liefe jongen.  Hij hangt ook erg aan mij geloof ik. Ik weet er niet altijd weg mee, daar ben ik heel eerlijk over. Dat jonge spul is zo wild en zo vol energie. En ik ben erg van rust, dus dat is anders.

Operazie

Een hele tijd terug heb ik ook een operazie gehad. Heel erg vroeger ook die jeweetweloperatie maar daar weet ik gelukkig niks meer van. Die andere operazie was voor mijn tanden. En iedereen leefde heel erg mee. Liefe woordjes. En vragen hoe het gaat. En ze deden nog iets anders.

Pootjes

Je hebt dus als dier kracht in je poten. In alle vier. En je hebt gefoel en je hebt dat je kunt denken dus bij elkaar is dat heel veel. Dat is energie. Ik kan het niet goed uitleggen. Je kunt zeggen dat is gek maar je moet het erfaren.  Dus als je je dan konsentreert en iets met je poten doet dan helpt dat Dorus.  Toen ik de operazie had deed iedereen pootjes voor mij. En ik ben heel goed door de operazie gekomen dus.

Daarom doen we dat vandaag voor Dorus. Het is nog zo’n jonge jongen. En als je hem ziet weet je meteen dat kan heel wat worden. Dus dat willen we met hem beleven.

Mensen kunnen het ook maar die moeten een eigen manier zoeken. Dit is voor dieren, dus maakt niet uit of je een kat of hond bent of weer wat anders, we zijn hier allemaal vrienden en vrienden helpen elkaar.

20 thoughts on “Pootjes voor Dorus

 1. Zeker weten Bert, wij gaan vandaag pootjes draaien voor Dorus en onze vrouw gaat duimen. En wij sturen heel veel liefde en positiviteit naar Dorus en zijn mensen. Dan moet het zeker weten allemaal goed komen. Voor we het weten stuitert Dorus weer door de kamer. Vanaf deze plek wensen wij Dorus en zijn mensen heel veel sterkte, ook voor jou Bert en voor Mama Loesje.
  Heel veel knuffies voor Dorus, jou en Loesje van Bas,Bjarne, Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

 2. Lieve Bert,
  Wij gaan zeker poten vandaag voor Dorus!!!! En onze vrouw gaat duimen draaien!!!!
  Met z’n allen sturen we heel veel liefde en geluk naar Dorus en zijn frauw en man!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!!
  ❤❤❤❤❤❤❤
  😽😽😽😽😽😽😘
  🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

 3. Wat lief van je bert.
  Dorusje blaft nu echt van de honger. Hij maakte ons al heel vroeg wakker. Hij gaf likjes en beet soms. Alles om maar eten te krijgen.
  Hoe ga ik het vandaag doen met hem.
  Hij gaat om 8.15 naar de dokter. En om 12 uur mogen we hem weer ophalen. Dan gaan we een taxi bellen, we gaan niet met een pas geopereerd diertje op de bus en tram. Ik geef dan om ongeveer 1 of 2 uur vanmiddag een update. Om de operatie maak ik me geen zorgen. Dat duurt maar hooguit 2 minuten. Ik maak me alleen zorgen om de ziekte die in zijn familie heerst.
  Ik zal op mijn facebook(die van dorus) en bij bert ook tegen die tijd een update neerzetten.
  Dus tot vanmiddag iedereen 🙂
  Iedereen bedankt voor de steun en pootjes 😽🐾❤

  1. Lieve Anita, Johan en Dorus, heel veel sterkte en ik doe duimpje draaien en Jip is al heel vroeg begonnen met teentjes draaien. We slaan allemaal onze poten om jullie heen en hopen op die manier heel veel steun voor jullie te zijn. Knuffels van mij en grote vriend Jip

   1. Lieve Dorus en personeel
    Mijn vrouw en ik zijn vanmorgen vroeg al begonnen met draaien. Ik met mijn poten, en m’n vrouw met haar duimen,
    We gaan door hoor, en zullen hier steeds kijken of er al nieuws is.
    Heel veel sterkte en liefs van mijn vrouw, en heel veel lieve zachte kopjes van Vlo.

 4. Hallo Bert,

  Wat was het een groot feest gisterenavond en wat een ongelooflijk mooi vriendenboek.
  Kijk nu komen we er achter hoe groot onze vriendengroep is en vrienden die zijn er voor elkaar om te steunen en helpen als een van ons het moeilijk heeft.
  Nu is het voor ons grote/kleine vriendje Dorus een moeilijke dag en tijd, hij brult van de honger en hij snapt maar niet waarom er geen hapjes in zijn bakje komen, is ook niet uit te leggen.
  Straks krijgt hij zijn jeweetwel operazie en gaat hij wedstrijd doen met knikkeren en hou er maar rekening mij dat hij gaat winnen. Zeker gaat hij de wedstrijd winnen dat hij niet de ziekte krijgt die broertje Poppy kreeg. Wij zijn zo sterk dat we dat niet laten gebeuren.
  Lieve Dorus en Anita en Johan heel veel sterkte voor jullie en Jip en ik zijn in gedachten bij jullie. Heel veel knuffels van mij en Jip.

 5. Lieve Dorus en Personeel wij draaien hier ook.pootjes en ons kasrsje brandt ooknvoor jullie!

  Liefs Ollie en Personeel!!!☺️

 6. Lieve Dorus, ik heb m’n pootjes ook gekruist voor je. Je gaat zeker weten winnen met knikkeren! Heel veel sterkte vandaag, ook voor je mensen 😽

 7. Hoi Bert,
  Wat een prachtig boek!!
  Mijn vrouw en ik vinden het zo leuk om nu iedereen te kennen en hun verhaal te horen!!
  Een gave vriendengroep hoor.
  Het zal Dorus vandaag vast helpen dat iedereen pootjes draait.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dankjulliewel voor de complimenten die vind ik fijn!! En super dat Dorus weer goed thuis is. poot van mij

 8. Lieve Bert,

  mij hart is onseeker, mij hart is bang…
  Wat kannie nog doen assie MammaLoesje ben? Assie ziek zijn in jou famielie heb dan moet jij altijd foorzichtig zijn met jou stres. Mij jonge is altijd blij en hij heb ondeug van ze eigen. Dan hebbie geen stres. Mij broer Floris heb hem gaape geleer, dattie ze eigen rieleks kan maake. Nu moetie het selluf doen en hij heb honger, hij heb altijd honger mij jonge.
  Gistere was fijn Bert, mij jonge heb ook genoote van ze vriendjes en van ze prachtige boek. Dan kan jij wel met iets aankoome assie als jonge katerman kan zegge, mij oma heb het bedacht. Dank jou wel Bert, mij jonge is gek van jou. Hij heb het van ze eigen.

  En nu liggie daar erges…
  Lieve Doorie kan jij mij hoore, jou MammaLoesje is bij jou eigen. Jij ben biesonder, jij ben mij jonge en jij ga ons nie teleurstelle. Jij ben een Prins!
  Iedereen draai pootjes foor jou en MammaLoesje lig met jou muis, die ze van jou heb gehad.
  Het kom goed…
  Lieve soolvrouw en soolman, van me eigen denk ik ook aan jullie en dattie mij jonge straks weer eete moet geeve van ze honger,

  Liefs van Loesje en mij vrouw, Floris en Zusje

  1. hoi lieve Loesje ik snap je gefoel dat je moet wachten en niks doen maar wij kunnen best wat doen dat met de pootjes is goed gelukt. En hij heeft je vast gehoord want Dorus is nou weer gewoon thuis en nou kan hij bijkomen!! je Bertje

 9. Dag Bertje.Het was gisteravond heel biesonder en wat is het vriendenboek prachtig geworden he!Ik denk dat Dorus heel goed naar jou kijkt omdat je zoveel erfaring hebt met van alles.En als je als jong katerman onzeker bent dan is het fijn om een kater met erfaring naast je te hebben die zo nu en dan zegt dat je het goed doet.Daar krijgt Dorus zelfvertrouwen van.Natuurlijk draaien we hier pootjes voor Dorus,want jij en ik{Fynn} hebben die operazie waar we het niet over willen hebben,ook gehad….MammaLoesje ook veel sterkte net als Johan en Anita.Mijn vrouw vindt het ook altijd moeilijk om ons bij da Nina te laten voor een operazie.Dan is ze stik zenuwachtig en wacht alleen maar op telefoon om te horen dat het goed gegaan is en vooral wanneer we weer opgehaald mogen worden.Ze is altijd pas gerust als ze ons weer in de handen heeft gehad.Stevige poot van Fynn en van Muzette en Sparkle zachte kopjes.

  1. hoi Fynn, en Muzette en Sparkle, ja misschien kijkt Dorus daarom naar mij dat kan best, ik weet dat soort dingen nooit helemaal precies. Het is wel superfijn dat Dorus goed door zijn operazie is gekomen. Hij heeft thuis nou ook goede zorgen daar kunnen we met ons allemaal gerust op zijn. pootje van mij

 10. Hoi lieve Bert, wat heb je dat mooi geschreven. We zijn hier zeker weten allemaal vrienden en vriendinnen van elkaar. Dat heb je gezien met je prachtige boek en met het feest gisteravond. En nu kunnen we met zijn allen Dorus enersjie toesturen, dat we aan hem denken!
  Natuurlijk doe ik mee, ik stuur zoveel mogelijk kracht via mijn poten. En ik heb hele brede poten!!!
  Ik doe aan Door denken en aan zijn mensen en aan MammaLoesje!
  Je bent een supervriend Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is waar je hebt hele brede poten en die hebben zeker weten ook geholpen. Dorus is nou thuis. En hij speelt alweer. We moeten nou allemaal bijkomen geloof ik. kopje van mij

 11. Hallo huiskater Bert, hier met Gijsje. Dorus is weer thuis. Alles is goed gegaan. Pootjes draaien hebben geholpen. Wat zullen jij en huispoes Loes in de rats hebben gezeten maar alles is weer goed.

  Het vriendenboek is héél mooi geworden. Nu leer ik mijn vriendjes nog beter kennen. Het feestje was gisteravond ook héél gezellig!
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. hoi Gijsje en mevrouw Gijs, dankjulliewel voor de complimenten en dat jullie meededen met de pootjes. Met elkaar kunnen we heel veel dat weet ik nou zeker. pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *