Kater Bolle over: als je wilt spelen

spelen

Spelen is belangrijk voor katten. Niet iedere kat speelt even veel of op dezelfde manier, maar elke kat speelt. Juist als je veel stress hebt is spelen goed voor je. Want door te spelen kun je je spanning afreageren.

In je hoofd

Het kan ook zijn dat je alleen in je hoofd speelt en niet met je lijf. Dat is helemaal prima, je raakt er toch ontspannen van. Ik  ben zelf een katerman die vooral in zijn hoofd speelt. En soms doet ook mijn lichaam mee. Dat gebeurt als ik heel blij ben of als  ik heel bang was en dat weer voorbij is.

Met de veer

Nu met die stijgers voor en achter mijn huis ben ik de hele dag gespannen. Niet heel erg, door mijn druksdruppel, maar toch wel een beetje. Daarom wil ik elke dag eventjes met de spelenveer spelen. Geen uren hoor, zo ben ik niet. Maar een paar keer goed springen  en rollen, dat toch wel.
Meestal spelen mijn vrouw en ik met de veer. Soms speel ik met mijn man. Als ik eerlijk ben kan mijn vrouw het veel beter. Zij maakt het spel heel spannend, met allerlei geluiden en dat de veer hele gekke dingen doet. De veer verstopt zich altijd onder het rode kleedje in de slaapkamer, Stip. Zo hoort dat, vind ik, en ik bepaal hoe het spel gaat.
Als de veer zich verstopt (jaja, ik weet heus wel dat mijn vrouw dat doet) ga ik hem vangen. En dan bijt ik de veer, en ik grom en  blaas tegen de veer. Ik ben eventjes een echte teiger, en een gevaarlijke ook nog.
Dit spel spelen we al heel lang maar ik blijf het superspannend vinden.

Popje

spelen
Popje

Er zijn nog meer spelletjes die ik kan spelen met de veer.
Daarvoor ga ik onder het tafeltje in de woonkamer zitten. Daar ligt een soort kleedje overheen en als je eronder zit lijkt het wel alsof je in een tentje bent. Toen mijn Molletje nog leefde sliep ze vaak onder de tafel, op een zacht dik kussen. Ik mocht er niet  komen want het was de prifeeplek van mijn Mol. Dat moet je respekteren en dat deed ik dus. Mijn Mol ging tenslotte ook nooit op mijn kurk liggen.
Nu mag ik wel onder het kleed. Soms laat ik zelf merken dat ik dit spel wil spelen, doordat ik onder de tafel kruip. Andere keren tikt mijn vrouw met de veer tegen het kleedje. Ik weet meteen wat ze bedoelt en kruip snel onder de tafel.
Het spel gaat zo: ik zit dus onder de tafel. Mijn vrouw of mijn man beweegt de veer heen en weer langs de rand van het kleedje. En ik pak de veer, van onder het kleedje. Ik zet mijn poot er boven op, zodat de veer niet weg kan komen. Als ik de veer heb  gevangen begint het spel weer opnieuw. Het leukste is het om een hele tijd niks te doen, net zolang tot mijn mensen denken dat ik  niet meer mee speel. Maar ineens schiet …WAM!… mijn poot tevoorschijn. Soms schrikt mijn vrouw daar zo van dat ze achterover  valt!
Popje deed dit spel ook altijd met mijn mensen. Soms deden ze hun tenen langs de rand van het kleedje bewegen en dan beet Pop ze zachtjes in hun tenen. Mijn mensen zeiden dat het net was alsof er een haai ineens opdook uit de zee, daarom noemden ze het spel
Jaws. Dat schijnt een film te zijn ofzo.

Flippertjes

Op bed kunnen we ook met de veer spelen. Daar kruipt de veer onder de dekens door en probeer ik hem te vangen. Ik maak eerst hele grote sprongen om de veer te pakken. Als ik moe ben ga ik liggen en speel alleen met mijn poot. Mijn mensen moeten dan heel erg
lachen. Waarom weet ik niet, maar ze zeggen dat ik zo grappig lig. “Met kleine flippertjes” noemen ze dat. Ik zou zelf niet weten hoe ik anders kan liggen, dus ik snap niet wat er zo lollig is. Maar dat maakt me verder niet uit, als we maar het spel met de veer spelen.

Stijgers

Soms heb ik niet zo’n zin om met de veer te spelen en mijn vrouw wel. Meestal doe ik toch maar een beetje mee, om haar een plezier te doen. Want ik denk dat zij ook een beetje gespannen is van die stijgers, dus spelen is juist goed voor haar. Andere keren heb
ik zin om met de veer te spelen en mijn mensen niet. Moet je raden wat er dan gebeurt… Juist, ik krijg mijn zin en we spelen met de veer. Omdat die stijgers er staan, en ik dus een beetje zielig ben.
Zo is die reenoovaatsie toch nog ergens goed voor.

Ik doe duimen voor Dorus, morgen!

31 thoughts on “Kater Bolle over: als je wilt spelen

 1. Hajoo oomie bolle.
  Ikke peel alleteit elleke dag. Behalfe asse ik sjaap. Dan peel ik niet. Ikke hep eggiewaar heeeeel feel peeltjes kjeeg.
  Ikke hep fillumpie bij ome bert gedaan waarin ikke ook peel. FOETBAL!!!
  Ikke kan heeel goet foetjebal doen hoor.

  Oomie bolle… frauw geef morrege steets uppiedeets hoor. Ikke ga morrege kwartjes ofer 8 naar de dokter en ikke ben kwartjes ofer 12 weer thuis. Ikke mag dan mette taksie rijen 😸😸

  1. Zo hee Dorus, dat is luks, met de taksie. Wij zijn nog nooit met de taksie wezen rijden. Wij gaan morgen pootjes draaien voor jou, hopelijk ben jij het eerste katertje dat eens wint met knikkeren. Heel veel knuffies van je dinnetjes Kruimel en Juultje en van je ooms Bas, Bjarne, Oliver en Bikkel. Wie loffe joe.

  2. Dag lieve Dorus, Heel veel succes morgen, Floortje en ik gaan voor je duimen hoor en we denken aan je. We hopen dat je wint met knikkeren. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

   1. Dag lieve Dorus,
    Succes met knikkeren morgen hoor, en heel veel sterkte voor jou en je mensen.
    Mijn vrouw en ik denken aan je en duimen voor je!!
    Heel veel lieve zachte kopjes van ome Vlo.

  3. Hallo grote voetbaljongenskater, wat super dat je zoveel speeltjes hebt, en dst je ze allemaal gebruikt! Ik heb je filmpje gezien, en je bent echt een mega-goede voetballer!
   En wat spannend dat je morgen met de taksie gaat. Maar ehm… jij mag toch hopelijk niet zelf rijden? Of heb je al je reibeweis? Laat je maar sjiek rijden, ook weer naar huis toe.
   Ik doe morgen de hele tijd aan je denken, en aan je mensen en aan je MammaLoesje. En zeker weten dat je oma prinses Katrientje en je broertje beebiePop over je waken.
   En iedereen van de blog doet aan je denken. Dat moet dus wel goed gaan, Door! Het is wel een klein beetje spannend, maar je kunt het! Denk er maar aan dat je oomie Bolle het ook kon, en je oompie Bert, en ome Jip en en ome Vlo. Alle ooms die je kent hebben geknikkerd. En ze doen superhard duimen dat jij gaat winnen!!!!
   Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat jij de volgende Cruijff gaat worden, of Maradona, of Ronaldo. Of gewoon Door de Eerste, de beste voetballer van de hele wereld!!

  4. Lieve jonge,

   jij ga winne met jou knikker. En ook met jou andere knikker. Jij ben sterk en jij ben mij beebie.
   MammaLoesje wil jou foor ze ALTIJD houwe.
   Jij weet, MammaLoesje is er foor jou.
   Het kom goed
   HET KOM GOED
   H E T K O M G O E D

   koes koes van jou MamaLoesje

 2. Hallo Bolle,

  Wat heb jij een super gave veer zeg, leggen de vogels die voor jou in jouw tuin. Nou ik heb geen veer en ze liggen ook hier niet in de tuin en er zijn toch vogels genoeg. Zou ik een poottekening voor ze moeten maken en dan in de boom hangen en dat ze dan voor mij ergens een veer zoeken en voor mijn raam leggen. Nou als ze dat doen krijgen ze van mij een lekker snekje hoor.
  Jij en je mensen maken het reuze spannend met die veer van jou, vrouwtje die was geloof ik nog niet goed wakker en dacht dat er bij je veer een muis zat, tjongejonge ik heb vrouwtje even goed op haar bol getikt en miauw gedaan van kijk nou eens goed, dat is Bolle zijn poot.

  Ik ben meer van de muizen en ballen spelen en je weet ik heb er heel veel en ja als ik een dolle bui heb en dat is wel een paar keer op de dag dan zijn die muisjes eggies niet veilig, moeten ze maar in hun holletje kruipen hoor. Ik wordt dan een brullende Jippeleeuw en race met de muizen in mijn bekkie door het huis, zie ik weer een andere liggen dan mag de muis uit mijn bekkie en is de volgende weer de klos. Vrouwtje weet dat ik voorrang heb in huis als mijn dolle bui er is, ja zeg anders knal ik steeds tegen haar op. Hier in ons minihuisje gebeurt dat toch wel vaak hoor, gelukkig zijn de boemze niet zo hard en ik krijg steeds een knuffel op mijn koppie als het weer boem is. Vrouwtje verdenkt mij ervan dat ik het per ongeluk expres doe. Tuurlijk niet( maar wel eggies, SSTT hoor.

  Zo nu ga ik samen met vrouwtje Loesje haar gaap worksjob doen, gisteren moest vrouwtje de brokjes gaan verdienen en foei wat was ze laat thuis, het was al pikke donker en na onze buikvullig was vrouwtje zo moe dat ze zei dat we het vanmorgen zouden gaan doen, we zijn gewoon heel vroeg in het Jippebed gedoken en vrouwtje ging daar uitrusten met een boek lezen en ikke gezellig bij haar liggen.

  Nou Bolle tot vanavond op het grote feest van Bret en Mevrouw Bert voor de prezetazie van het vriendenboek.

  Fijne dag voor jou en je lieve mensen en geniet nog van een dag zonder de werkmensen bij je huis en in je tuin.
  O ja morgen gaat vrouwtje een poottekening zetten op een belangrijk stuk papier voor ons nieuwe huis.
  Heel veel knufjes van vrouwtje voor jou en je mensen en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, oooo wat zou ik toch graag een keertje zien hoe jij brullend wls een Jippeleeuw door het huis rent, met steeds een andere muis! Die muizen van jou moeten wel oliedom zijn, dat ze zich niet verstoppen als ze jou aan zien komen!
   Ik snap best dat je tegen je vrouw op rent, dat is natuurlijk superspannend. Maar maak je geen zorgen, ik vertel niks, SSTTT!
   Mijn veer is wel van een vogel, maar ik heb die vogel nooit in de tuin gezien, Jip! Ik denk dat ik dan ook best een beetje bang zou zijn, want het moet een supergrote vogel zijn. Misschien wel een soort Pino van Sesamstraat, zo groot. Of een struis-vogel.
   Wat grappig dat jouw vrouw dacht dat mijn poot een muis was. Ik heb best grote poten, en helemaal als ik ze wijd maak om iets te vangen.
   Hoe is het met de poezendame in je tuin? Ik denk dat ze je leuk vind! Ze vindt je vast een superstoere knappe herenkater, Jip! Maar ja, ze moet natuurlijk niet doen alsof jouw tuin van haar is. Dan snap ik dat je boos wordt.
   De worksjop van Loes was geweldig! Floris deed ook mee, en dat was heel handig. Want dan kun je zien hoe je stoer moet gapen, ik heb er heel veel van geleerd!
   Lieve Jip, jij en je vrouw krijgen hele lieve kopjes en pootjes van je grote vriend Bolle. En van mijn mensen veel liefs voor jullie allebei, en sukses met de papieren morgen!

   1. O ja, ik kijk wel bij de boekpresentazie, maar ik kan niks schrijven! Maar ik ben zoooo benieuwd naar het boek!

   2. Hallo Bolle, hier nog even je vriend Jip, Die poezendame is echt een hele vervelende meid hoor. Ze komt steeds iedere dag in mijn tuin en voor mijn ramen mij uitdagen. Ja zeg kan ze wel, ik zit binnen en kan haar niet mijn tuin uitmeppen. Als vrouwtje thuis is gaat ze naar buiten en stuurt haar weg, maarja vrouwtje is natuurlijk ook veel weg. Ik wordt steeds bozer of liever gemiauwd woest. Maar ze trekt zich van mij niks aan. Vrouwtje had aan de eigenaar van het park gevraagd van wie die poes is, maar daar vertelde ze dat er zeker wel 7 poezen hier door het park wandelen en dat die van de mensen zijn die in het dorp wonen en dat is tegen het vakantiepark aan. Vrouwtje hoop dat deze poes een keer haar poezen verstand gebruikt en dat ik eggies geen verkering met haar wil hebben. Ik moet er niet aan denken zeg, want dan wil ze straks ook mee naar ons nieuwe huis toe. Vrouwtje zegt ammenooitnie. Tot vanavond Bolle en we weten allemaal dat jij en Vlo niet kunnen reageren maar er zeer zeker bij zijn op het grote feest. Doe je morgen maar een schrijfje, want dan is het maandag en is Bert zelf altijd met zijn schrijf er. Kopje van je grote vriend Jip

    1. Hoi Jip, wat vervelend dat die poezendame zo eigenwijs is. Maar dat heb ik wel geleerd: poesen zijn superstoer en doen gewoon waar ze zin in hebben.
     Mijn vrouw zei dat de poes misschien krols is. Ik weet niet presies wat dat is, maar mijn vrouw zegt dat het zo klinkt. Dan doet een poesendame steeds overal kopjes geven en rollen. Hier vlakbij woont een poesendame en die heeft dat ook wel eens. Nou, daar raak ik ook hiet vanaf!
     Maar dat gaat gelukkig ook weet voorbij. Over een paar dagen heeft ze dat misschien al niet meer. Als het dat is.
     En ik vind wel: nee is nee. Misschien is het het beste als je maar net doet alsof je haar niet ziet Jip. Of dat je zegt dat je al verkering hebt met je vrouw.
     Tot straks bij Bertje!
     Veel lieve kopjes van je grote vriend Bolle.

 3. Hoi lieve Bolle, hier is het heel verschillend wie er met wat wil spelen. Bas speelt nooit, volgens onze vrouw heeft hij dat waarschijnlijk nooit geleerd, dat kan ook niet als je een zwerver bent, dan heb je wel iets anders aan je hoofd dan spelen. Bjarne speelt af en toe met een balletje, of met zijn wiew kussen. Oliver speelt heel graag met muisjes, dan moet onze vrouw die weggooien en dan gaat hij ze weer halen. Kruimel speelt ook bijna niet, zij zegt dat een Diva dat niet doet want dan gaan haar diva haren in de war, maar héél soms zien we haar met een wiew kussen, dus high worden vindt ze wel fijn. Bikkel speelt met alles maar ook bij hem is de wiew kussen favoriet. Juultje weet het nog niet, ze ligt soms op al het speelgoed en weet nog niet goed wat ze ermee moet doen. Maar spelen met een wiew kussen vindt ze wel leuk. De rest moet ze nog leren. Onze vrouw heeft sinds kort een lampje gekocht, dan zien we opeens een muis op de vloer, raar joh, dan is hij er en dan weer niet. Oliver wordt er helemaal gek van. Hij snapt er niks van. Nou Bolle wij gaan weer verder oefenen met gapen, we hebben nog niet alles door van de kurzus van Loesje, dus we blijven oefenen. En vanavond de prezentasie van het boek van Bert, dan moeten we goed uitgerust zijn.
  Knuffies van Bas,Bjarne,Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lief zestal, wat leuk dat jullie allemaal met iets anders spelen! Dan hebben jullie vast een hele berg speelgoed. Ik heb zelf best veel, maar ik speel eigenlijk alleen met de veer. Balletjes en muizen snap ik niet zo goed. Dus ik begrijp Bas wel. Maar Bas, misschien denk je over een tijd ineens: ik ga achter dat lichtje met de muis aanrennen. Of niet, en dat is ook goed.
   Ik lees al dat jullie ook allemaal houden van druks, en haaj worden. Ik heb een wiewvis, en die is helemaal viezig gelikt door mij. Hij was eerst geel en nu is hij bruinig. Heerlijk is dat hè, dat wiewspul! Niet verder vertellen hoor, maar soms ik er zelfs van kwijlen, zo lekker vind ik het.
   Juul, hoe is het afgelopen met het stukje zwarte draad van je wondje? Is het nu weg?
   En Bas, hoe gaat het met eten?
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, veel plezier met de presentazie vanavond! Ik doe wel kijken, alleen ik kan niks schrijven. Maar ik ben superbenieuwd!
   Heel veel knuffies terug van Bolle, en voor jullie vrouw veel lieve kopjes.

   1. Hoi Bolle, ik heb nog steeds een zwarte draadje in mijn buik hangen!!!! De rest van de wond zie je bijna niet meer. Raar gezicht hoor, dat er een zwart draadje uit mijn buik komt. Maar volgens de witte jas, gaat dat vanselluf weg, maar kan een paar weekjes duren. Ik heb er geen last van, dus ik vind het niet erg. Mijn vrouw zegt dat ik biesonder ben, want de rest heeft niet zo’n zwart draadje. Mijn grote broer Bas eet de ene keer goed en de andere keer minder goed, het wisselt . Maar dat vind ik niet erg hoor Bolle, ik eet stiekem de rest op, want ik vind alles lekker. Ook het eten van mijn vrouw. Dat vind mijn vrouw natuurlijk niet goed, en dan krijg ik een standje, maar de volgende keer probeer ik het toch weer. Hihihi.
    Ik sta niet in het boek van Bert, want toen woonde ik nog niet hier, dat vind ik wel jammer. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar de verhalen van mijn zus en broers, dus ik ga wel meekijken vanavond. Ik plaag mijn grote Diva zus trouwens, dat mag ook al niet van mijn vrouw, echt Bolle, ik mag bijna niks, geen eten stelen en ook niet plagen , saai hoor.
    Kusjes van Juultje

    1. Wat sjiek dat je dat draadje nog hebt, Juultje. Past het mooi bij je haren?
     En wat keurig dat je er niet aan doet peuteren. Straks ga je je draadje nog missen als het weg is.
     En fijn om te horen dat Bas in ieder geval soms goed eet. Ooooo, en eet jij zijn eten op? En ook van je vrouw? Wat durf jij een boel!
     Maar je zus Kruimel is wel een hele lieve Diva, dus misschien kun js vriendinnen met haar worden?
     Ik ga ook kijken, zometeen. Jammer dat je er nog niet in staat, maar misschien komt er wel nog een keer een boek, en kan je daarin staan, met je draadje!
     Dank je wel voor de kusjes, en heel veel lieve kopjes terug van Bolle.

 4. Dag lieve Bolle, wat kan jij leuk spelen met je veer zeg, Floortje vond het ook heel leuk. Fijne dag samen met je mensen Bolle en kopje en knuffel van Ina en Foortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en Floortjr, heel hartelijk bedankt voor de komplimenten!
   Ik ben helemaal dol oo mijn veer, eerlijk waar.
   Waar speelt Floortje graag mee?
   Ik wens jullie ook een hele fijne dag samen, en jullie krijgen hele lieve kopjes van Bolle, en ook van mijn veer!

   1. Floortje speelt graag met propjes papier, het liefs kassabonnen, en ook met zachte balletjes, samen spelen we met de veer.

    1. Popje was ook dol op kassabonnen waar een bslletje van was gemaakt. En wat gezellig dat jullie ook samen met de veer spelen.
     Kijken jullie ook mee naar de boekpresentaatsie van Bert? Dat is op zijn feesboek!

 5. Wat leuke spelletjes Bolle!!!
  Dat is genieten!!!!
  En nu met de stijgers aan het huis en de hele renovasie ben je inderdaad wel een beetje zielig en verdien je extra aandacht!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  Oh ja en wij duimen morgen mee voor Dorus!!!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

  1. Hoi lieve allemaal, dat is zeker weten genieten als we met mijn veer spelen! Soms wordt mijn vrouw er een beetje iebel van, zegt ze, altijd maat die veer. Vooral als ze net naar bed wil gaan. Maar ja, wat moet dat moet, dat weet ze ook! Zeker als jullie ook vinden dat ik ekstra aandacht verdien. Ik geef het meteen door!
   Vanavond is de presentazie van het vriendenboekje, ik vind het superspannend!
   Lieve Panda, Moby, Tica, Izzy, Belle en Dopey, eenhele dikke knuffel terug voor jullie allemaal, en fijn dat jullie meeduimen voor Dorus! Dat doen we allemaal op de blog!

 6. Hai Bolle! Spelen met de veer, dat ziet er leuk uit! Ik voetbal meestal net als Dorus. Met propjes, pennen, alles wat rolt. Vrouw wordt er soms wel gek van hihi. Sterkte met de stijgers en renovatie!

  Dorus, tante Minnie hier. Heel veel succes met knikkeren morgen. Vrouw en ik zullen aan je denken 😽

  1. Hoi Minnie-met-de-mooie-naam, de veer is eerlijk waar super! Mijn vrouw zegt weleens net als jouw vrouw dat ze er gek van wordt. Maar ja, als kat ben je de baas, vind ik. Want we zijn geen hondjes, dat wij een baas hebben. Zo is het toch?!
   Dus blijf goed spelen met alles wat rolt, Minnie!
   En fijn dat jullie ook aan Dorus denken, dat gaat vast helpen als alle ooms en tantes dat doen!
   Kom je ook kijken bij de boekpresentazie?
   Heel veel lieve kopjes voor jou van Bolle.

   1. Ja, wij komen zeker kijken naar de boekpresentazie! Ik heb net al een middagsnek gehad omdat ’t feest is 🙂

    1. Gezellig! Ik kan alleen kijken en niet schrijven, maar ik ben er zeker weten bij.
     En een ekstra snek is altijd goed, dat is al een beetje feest vantevoren!

 7. Lieve Bolle,

  wat schrijfie mooi ofer jou speele met jou feer en jij zeg weer raake dinge. Van me eigen had ik vanmorgen al mij schrijf naar jou eigen gedaan Bolle maar mij Bert ze website zeg, Loesje jij heb tefeel gepraat teege jou vrien Bolle. En toen hebbie het niet geplaats. Oooh Bolle wat denkie daar nou van. Mij ferhaal aan jou eigen hang nu ergens op mij Bert ze diegietaale webdinges. Oooh, mij vrouw zeg Loes jij kan ook oferdrijfe in jou schrijfe….
  Mij vrouw ken mij goed Bolle. Toen kreeg ik mij makkareel foor mij schrik want mij tonijn is foor vanavond zeg mij vrouw. En ik heb moete gaape en mij middagslaap gedaan. Nu heb mij eigen weer kracht om opniew naar jou eigen te schrijfe Bolle.
  Jij weet van me eigen ben ik geen speelpoes. Assie zo ben als mij eigen dan denk jij feel en jij groei in jou maatje meer. Maar als mij vrouw mij eigen uitdaagt met mij feer, dan mep ik wel een keer. Anders kijk mij vrouw beteuter. Maar jij zeg het goed Bolle. Jij kan ook speele in jou kop, dattie eraan denk. In mij kop ben ik leenig van mij eigen, met gedachte en mij woorde. En ik bouw mij brugge maar van me eigen weet ik nooit waar mij eigen uitkom. Dan kan jij ver en diep gaan. En jij ben ook rieleks want jij kan gaape tussen jou brugge door.
  Maar lieve Bolle jij ben goed beezig en jij krijg mij tip. Assie speel met jou feer probeer jij offie kan gaape. Mij hart foel, jij kan al jou stijgers van jou leeve aan.

  Kommie ook kijke vanavond Bolle…

  Liefs foor jou vrouw en jou menseman en jij krijg mij feederlichte kopjes,

  Loesje

  1. Lieve Loesje, dat heb ik ook wel eens gehad dat alles wat ik geschreven had ineens weg was. Eigenlijk had ik dat vanochtend nog. Toen wilde ik de bende van zes antwoorden en had al best veel geschreven. En toen deed ik even iets anders, en boem! het was weg. Ik denk dat er heel veel losse letters rondzweven in het internet.
   Gelukkig dat je makkareel hebt gekregen, dan kun je weer een beetje bijkomen van de schrik.
   Ik begrijp heel goed dat jij vooral in je hoofd speelt. Dat heb ik zelf ook. In mijn hoofd kan ik in bomen klimmen, over de schutting springen en ik klim ook zo de stijgers omhoog. Maar alleen in mijn hoofd, want in het echt is het te moeilijk en wil mijn lijf het niet. jij kunt zeker weten met je woorden bruggen bouwen. Dat heb ik al heel vaak gezien! En dat is nog veel knapper dan dat je met je lijf over bruggen loopt, eerlijk waar.
   En weet je Loes? Ik doe heel vaak gaape als we met de veer spelen. Want soms doet mijn vrouw alsof de veer een tijdje niet beweegt. En dan word ik zoooo zenuwachtig, dan ga ik langs mijn mond likken en gaape. Zo spannend vind ik het, en die spanning moet eruit. Ik heb vandaag ook weer geoefend met de footoos van je worksjop. Want er staat zoveel in dat ik nog een hele tijd dingen kan leren. Ik hoop maar dat jij en Floris weet een beetje bijgekomen zijn van al jullie goede werk.
   En dan straks nog de presentaatsie van het Vriendenboek van je Bertje. Ik doe meekijken natuurlijk, en ik neem voor iedereen ketnip uit mijn tuin mee!
   En morgen gaat alles goed met je beebieDoor, Loes. Dat moet, daar doen we met zijn allem voor duimen.
   Dank je wel voor je feederlichte kopjes, die heb ik nog nooit gekregen!
   Je krijgt van mij hele lieve kopjes met een klein gaapje. En voor je famielie veel lirvr kopjes van mij, en van mijn mensen voor jullie allevier veel liefs.

 8. Dag lieve Bolle,
  Ik ben laat vandaag want we hadden bezoek en dan mag ik niet op de leptop.
  Wat ziet dat spelen met de veer er stoer uit zeg, zo’n grote poot…bam..op de veer.
  Poncke speelde net als Popje, hij lag ook altijd ergens onder op de loer, en was ook dol op blote tenen.
  Mijn vrouw heeft bijna twintig jaar niet op blote voeten kunnen lopen, en als haar nichtjes hier logeerden zei ze altijd “Sokken aan!!” Nou, ze hadden vlug door waarom dat was 🙂 !!!
  Zelf speel ik niet zo heel vaak, maar ’s nachts hoort mijn vrouw vaak gerommel in de kamer, en dan ziet ze de volgende dag dat mijn speelgoed op een andere plaats ligt. Ik heb echt geen idee hoe dat nu kan 🙂 .
  Ik speel, om mijn vrouw een plezier te doen, wel eens met haar met de veer, dat vindt ze leuk.
  Ik speel ook wel met plestik dopjes, en papier vind ik ook wel leuk. Maar meestal als mijn vrouw zit te lezen en ik denk dat ze het niet ziet.
  Dat met die kleine flippertjes van jou snap ik ook niet. Soms vind ik mensen vreemd hoor, maar ja ze zijn wel lief.
  Van het bezoek heb ik kauwstaafjes gekregen, lekker!! En zo’n lampje met een visje. Uit beleefdheid heb ik er een paar keer een poot opgezet. Mijn vrouw was supertrots op me.
  Ja, alsof ik niet niet weet dat dat ik dat visje nooit te pakken ga krijgen.! Ik las bij de Bende van Zes dat ze die lampjes ook in het muis hebben, wat mensen toch niet verzinnen!!!
  Oh wat was die worksjop gapen gisteren goed hè? Ik oefen op de knipooggaap ven Loesje, en de stoere gaap van Floris, die twee vond ik het gaafst. Het lukt me nog niet, maar ik blijf het proberen,
  En dan vanavond het boek….Superspannend !!! Oh, wat zal Katrientje trots zijn daar in Regenboogland!!!
  Oh Bolle, wat mooi dat je door die stijgers je zin krijgt met spelen, dat moet je natuurlijk wel zien vol te houden als ze weer weg zijn. Een stijgertrauma kan heel lang duren hoor 🙂 🙂 !!!
  Ik ga denk ik nog een tukje doen, want om acht uur moet ik weer paraat zijn voor de presentatie van het boek.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je mensen, en groetjes van mijn vrouw,
  Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo,wat goed dat het bezoek kauwstaafjes had meegenomen. Dat lampje heb je ook keurig gevangen, ik snap helemaal dat je vrouw trots op je is.
   Mijn mensen moeten altijd een beetje lachen om mijn poten. Omdat ze zo breed zijn, en ik kan ze dan ook helemaal wijd neerzetten. Zoals met de veer. En toch ontsnapt de veer elke keer, wat ik ook probeer.
   De worksjop gapen van Loes en Floris was geweldig! Dat gapen met die knipoog, dat wil ik ook graag kunnen. En dat stoere ook, zo met je tanden. Maar mijn hoektand is een beetje afgebroken, al heel lang geleden. En dan is het toch net wat minder stoer.
   Vlo, ik weet niet of ik nog elke dag met de veer blijf spelen als de stijgers wegzijn. Want dan doe ik meer patroeje. Nu kan ik alleen ’s middags en ’s avonds en in de nacht patroeje doen, maar niet de rest van de tijd. En ik kan ook bijna niet op mijn stoel zitten. Dus dan wil ik met de veer. Als ik de hele tijd patroeje doe, moet ik tussendoor ook slapen.
   Maar mijn vrouw zegt dat de stijgers er nog bijna tot het nieuwe jaar staan. En dan doet ze weleens zuchten, wegens het spel met de veer. Terwijl dat eerlijk waar superspannend is!
   Lieve Vlo, ik ga zo bij Bert kijken, net als jij.
   Je krijgt een hele berg lieve kopjes van Bolle, ook voor je vrouw. En van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

 9. Hoi Bolle,
  Hier ben ik nog even. Wat een supergaaf boek!!! Nu kennen we iedereen.
  Mijn vrouw moest lachen om jou brede poten. Plok had die ook. Hij was een gedrongen kater met korte brede poten.
  Opa noemde hem vaak “De Bolle met de platvoeten”. Hoe vind je die 🙂 !!! Hij liep soms een beetje als een buldog.
  Wat erg dat die stijgers zo lang blijven staan, je wordt nog een super huiskater zo.
  Oh…en een boek “Bolle de zwerfkater.” Wat spannend!!!!!!
  Slaap lekker Bolle, mijn vrouw en ik gaan morgen verder lezen in het boek, jij vast ook.
  Heel veel lieve kopjes voor jullie alledrie van Vlo.

  1. Hee lieve Vlo, het boek is supermooi geworden! Wat leuk om iedereen te leren kennen en hun verhaal te lezen!
   Ehm…. ja… ik schrijf ook een boekje. Spannend hè?
   En zou het nou niet grappig zijn als mijn mensen me Plok met de platvoeten zou noemen? Mijn vrouw noemt me wel vaak meneer Platvoet!
   Welterusten Vlo, ik ga ook morgen verder lezen. Er staan zoveel verhalen in het vriendenboek, ook van een hondje.
   Prinses Katrientje zit vast ook te lezen!
   Lieve welterustenkopjes van Bolle.

Reacties zijn welkom