Wat ik leerde toen er opeens zon kwam

zon

Ik ben bezig met mijn wintervacht, de verwarming staat bij mij thuis aan en soms zeggen vrienden op mijn feesboek dat het straks heel koud gaat worden. Maar gisteren had ik opeens zon. Lekker warm.

Veel gefoel

Ik ben een katerman met veel gefoel van binnen. Dus als ik iets fijns hoor dan heb ik fijne gefoelens en hoor ik iets naars dan is het moeilijk. Als vrienden beginnen over heel erg koud dan is het meteen anders van binnen. Net of er hele verschrikkelijke dingen gaan gebeuren.

Als mijn vrouw overdag lang weg moet, zegt ze dat nooit. Ze zegt alleen ik kom altijd weer terug Bertje en dan zijn we weer samen. En dat is ook zo. Dus ik heb het liefste dat alles poosietief is.

Het warme

Gisteren lag ik lekker op de bank en ik was helemaal klaar om te doezelen wegens dat er regen en wind was dat kan ik zien door het raam. Toen opeens kwam er een verandering. De zon begon te schijnen. Eerst alleen door het raam en toen steeds meer in de huiskamer. Ik sprong van de bank af en ik ging op het tapijt zitten, midden in het warme.  Mijn vacht werd warm, mijn oortjes ook en van binnen werd ik vanzelf ook warm. Daarna ben ik gaan liggen en ik doezelde helemaal weg maar ik sliep niet want ik wilde de hele tijd dat gefoel hebben hoe fijn het was de zon op me te voelen schijnen.

Poosietief

Nou komt wat ik heb geleerd. Dat is dat er opeens iets heel fijns kan gebeuren ook al denk je ik moet wachten tot de zomer komt eer het weer warm is want iedereen zegt het.  Dus er kan altijd en elke dag iets fijns gebeuren, ook als je denkt kanniet en iedereen zegt van niet. Dan kan het want ik heb het zelf meegemaakt toen opeens de zon kwan. Dus je moet poosietief zijn dat weet ik nou zeker.

16 thoughts on “Wat ik leerde toen er opeens zon kwam

 1. Hajoo oompie. Ikke hat ook son giseren. Maar ikke mog niet eens naar buite. Vanweege mein operaasie en dat het onder nog nie geneeze is. Ikke mag pas morge naar buite as het superwarm is.

  1. hoi Dorus, ja ze zijn bij jou thuis voorzichtig en dat is ook goed. Een operaasie is best veel voor een kater om mee te maken dus dan is een dagje ekstra binnen blijven goed ook al vind je het moeilijk!!

 2. Hallo Bert,

  Zonnetje maakt ons altijd heel blij in ons bolletje en ja we worden zo heerlijk warm, Dat wordt dus veel genieten weer de komende dagen Bert, want we krijgen weer veel zonnetje hoor. Maar Bert ikke kan er eggies niks aan doen hoor, maar de winter is koud, maar er is dan ook heerlijk de warmte van de verwarming en in de winter is er ook veel zon en dan kun jij daar ook veel van genieten en blij van zijn.
  Bert ga vandaag maar veel genieten en dat ga ikke ook doen, veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat superfijn dat er nog weer zon gaat komen daar verlang ik nou al naar. Vandaag pak ik ook mijn werk weer op als controleur van de straat. Ik hoef dat die poes bij jou weg blijft dan heb je rust aan je kop. poot van je vriend Bert

 3. Goedemorgen Bert, wat heb je een mooi verhaal geschreven. Over jouw gefoel toen de zon opeens kwam. En over hoe je zo warm werd van binnen en ook je oortjes. Je bent een wijze kater Bert. We wensen jou een fijne zonnige dag en sturen jou een kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dankjulliewel voor de complimenten ik hoop ook dat er weer wat zon komt!! pootje van mij

 4. Hoi Bert, je hebt groot gelijk, positief is goed. Hier is nu nog geen zon, maar onze vrouw zegt dat het de komende dagen wel weer warm gaat worden. Voor ons maakt het eigenlijk niet zoveel uit, want als ket koud is kruipen we lekker dicht bij elkaar in een mandje. Maar zon is natuurlijk wel fijner. Dat alles van buiten en van binnen lekker warm wordt. Onze vrouw vertelt ons over en uit het vriendenboek Bert, zo leren we al onze vriendjes en dinnetjes goed kennen en zien we ook de foto’s, daar worden wij dan weer warm van van binnen, dat is ook een fijn en positief gevoel.
  Vandaag is onze vrouw weer lekker thuis dus gaan we veel knuffelen en we hebben ook al een snek gehad, dus vandaag is ook goed.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje, ik hoop dat jullie morgen zon hebben en wat fijn om zo voorgelezen te worden!! Er staan heel veel verhalen in en allemaal echt gebeurd. Als ik genoeg verhalen heb maak ik straks een zomerboek. pootje van mij

 5. Lieve Bert,

  mij hart sprong van mij fensterbank van mij geluk. Zo mooi assie schrijf van jou poosietievieteit en jou warmte in jou hart.
  Zeeker weete dattie poosietief moet zijn. Jij kan jou weereld beeter aan en jij zie jou weereld anders. Assie poosietief ben foel jij andere gefoelens dan assie neegatiefe gefoelens heb. Van me eigen heb ik mij erfaring en mij hart kies voor poosietief. En morgen kom er nog meer zon Bert.
  De zon heb jou gehoor, jij krijg nog ekstra

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, mijn hart kiest ook voor poosief net als jij. Anders had ik jou nooit om verkering durven vragen en geen webiste kunnen beginnen en van alles niet. En nou ben ik een kater met verkering. Ik hoop dat jij morgen ook zon hebt, je Bertje

 6. Hoi Bert,
  Oh…had jij zon gisteren? Ikke niet.
  Vanmorgen regende het hier, maar nu gaat de zon schijnen. Precies op tijd, want nu komt de zon in de vensterbank, dus ik ga zo heerlijk liggen bakken.
  Daar word je dan meteen helemaal positief van, dat gaat vanzelf met zon op je vacht.
  Mijn wintervacht is bijna klaar, alleen m’n achterwerk nog een beetje. Dan is de kou lang niet zo erg Bert, daar hebben we juist die wintervacht voor gekregen. En bij mij zit de verwarming onder de vensterbank, dus ik kan daar lekker warm op liggen, al is het buiten koud.
  Positief denken Bert, in de winter heb je de verwarming lekker aan, en je hebt soms ook nog zon. Toen het van de zomer zo warm was, kregen we vaak de ene poot niet voor de andere, dat vond ik ook helemaal niks!. En Bert, je hebt een lieve vrouw en een warm huis, wat wil je nog meer?!
  Je zegt het zelf, je denkt kanniet, en dan kan het toch, je bent een wijze kater !!
  Kop en poot van Vlo.

  1. het was even zon Vlo, net als vandaag. En vandaag had ik het ook niet gedacht. Jij volgens mij ook niet en toen lag je tpch maar lekker helemaal warm en tevreden in de vensterbank. En je hebt gelijk, als thuiskater heb ik het superfijn!! poot van mij

 7. Hoi Bert, wat een fijne verrassing dat je plotseling een zonnetje kreeg, terwijl je dacht dat dat niet kon! Dan voelt het zonnetje nog ekstrafijn, omdat je het net had verwacht.
  Ik was gisteren lekker aan het patroejeren over de daken van de schuurtjes. Dat kwam ook door de zon. Want in de regen begin ik daar niet aan, ik kijk wel uit.
  En vandaag is er hier ook weer zon, ik hoop bij jou ook.
  Het is helemaal waar wat je zegt: soms kan iets toch, ook al zegt iedereen van niet. En als je heel goed oplet zijn er elke dag wel hele kleine kadootjes waarvan je eerst dacht dat het niet kon. En als ze er een dagje niet zijn komen ze misschien de volgende dag weer wel. Er is altijd wel iets poositiefs, de ene keer klein de andere keer groot.
  Ik lig nu lekker op het grote bed te lezen in het Vriendenboek. Dat is een heel groot kadoo. Dus ik zeg nog een keer dank je wel, Bert!
  Lieve zonnekopjes van Bollr,

  1. hoi Bolle dus je kunt nog steeds patroejeren ondanks de mannen in de stijgers? Dat is mooi. Dan heb je toch iets van je eigen dingen waardoor je het gefoel hebt ik heb mijn eigen leven nog. Wat super dat je het Vriendenboek mooi vindt!! Er staat heel veel in en achterin staat ook iets dat merk je vanzelf wel. kopje van mij

 8. Dat is fijn he Bert als er onverwachts iets fijns gebeurd ??
  Daar kun je dan echt intens van genieten!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *