Loesje vertelt: assie veel meemaak

Loesje

Deze week was mij drukke week. Het was intenzief en dan moet jij goed op jou eigen passe. Dattie nie ofer jou spanne raak want dan ben jij heel ver van jou eigen huis.

Van me eigen ben ik mij binnenpoes. Dan blijfie altijd in jou eigen huis. Dus u begrijp dattie dan wel goed op jou selluf pas. Vandaag wil ik graag met u terugkijke op mij drie belangrijke dinge van mij week. Assie saame terugkijk dan kan jij jou gefoelens deele. Dat is belangrijk foor mij eigen als poes. En assie het van u eigen ook heb meegemaak, wil u er misschien ook ofer praate.

Mij worksjop Gaape

Zaterdag heb ik mij worksjop Gaape gegeeve zo dattie rieleks kon zijn foor mij Bert ze boekpresentazie. U mag bes weete, daar kom feel bij kijke. Maar assie verkering heb met jou katerman van jou droome, dan geef jij alles. Mij vrouw heb mij footoos en mij fillumpies gemaak. Dat is mij groote opgaaf want jij wil iedere ekspressie goed op jou footoo. Dan moet jij jou vrouw reegieseere. Hebbie ooit jou vrouw gereegieseer? Dan weetie genoeg!
Mij broer Floris heb alles uit ze eigen gaap gehaal om goed foor ze dag te koome en ik zeg u eerlijk. Mij hart heb mij traan gelaate van mij trots zijn. Hij is wel super seenior van ze leeftijd. Dattie foel dat iedere dag tel en jij kan dan nog iets neerzette. Dan ben jij wel goed beezig. Dank u wel dattie meegedaan heb en dattie zo poosietief reageer en ons kompliemente geef. Wij ga het nooit fergeete. U heb ons hart geraak.

Mij Bert ze boekpresentazie

LoesjeSoms hebbie zo jou eigen hoogepunt in jou leeve. Dattie foel hier gebeur iets biesonder. Zo was mij Bert ze boekpresentazie en ik zeg u eerlijk. Assie jou verkering ga hellupe dan hebbie ook jou zorg foor jou gaste. En als poes wil jij ook dat jou verkering het naar ze zin heb op ze eigen feesje. Mij Bert zorg altijd goed foor iedereen van ze eigen en dan hebbie selluf niks. Van me eigen heb ik wel gezorrugt dattie ze vis kreeg. Jij ben poes of jij ben Loes, van me eigen ben ik mij eigen. Dat mij Bert wel weet van wie hij ze vis krijg. Ik zeg u eerlijk, selluf ben ik wel tot  na mij sluitingstijd gebleefe. Mij Bert lag al bij ze vrouw te slaape. Toen heb ik mij laatste vis nog opgeruim. Jij ga toch nie jou vis jou folgende dag weggooie assie in jou binnenste nog ruimte ofer heb. En het is ook beeter foor jou miljeu. Assie het snel selluf eeve op eet heb niemand er las van.
En mij hart was blij en trots op mij Bert. U kan het zien op mij footoo. Hij heb zo een mooi vriendeboek gemaak. Jij wil nooit jou andere boek meer leeze. Mij Bert zeg, Loes folgend jaar maak ik er weer een. Hij heb zofeel enerzie mij Bert, mij hart wil nooit meer zonder mij Bert.

Mij beebie ze operazie

Voor mij eigen mij moeilijke dag, want wat kan jij doen? Jij kan niks doen en jij moet jou beebie oferdraage aan jou dieredokter. Gelukkig hebbie dan jou Dorusmuis en mij visboer heb mij makkareel gedoneer. Dan hebbie wel jou aflijding. Mij soolmense hebbe hem weggebracht en hij heb gekrijs in ze bus van ze honger. Hij weeg nu fier kielo, mij hart is trots. Maar hij mag geen stres hebbe mij jonge. Hij heb in ze eigen famielie ze ziekte fip. Dan kan jij somaar over jou Regenboogbrug gaan net als mij beebie Poppie. Het is moeiluk en innewikkelt en van me eigen probeer ik er nie aan te denke. Maar jou Mammahart maak ze eigen altijd zorge. Assie er een heb weet u wat mij hart bedoel. Het is moeiluk en jij moet er wel mee leere leeve.
Mij Dorus geef er niks om, hij zeg mamsie van me eigen ga ik knikkere. Dan weet jij genoeg. En hij heb zo hard geknikkerd dattie al thuis was foordat ze MammaLoesje ze derde makkareel had weggewerk. En hij heb ge-eete en hij rees door ze huis offie ze knikkers nog heb. Jij weet nooit hoe het ferder ga, maar dit was mij hoogepunt in mij hart. Mij beebie is nu fier kielo puuber en hij wor tien kielo folwasse!

Dank u wel dattie er iedere keer van mij hoogepunt was. Van me eigen ben ik trots dat mij hart erbij hoor. Bij al mij vriende van mij Bert ze boek. Dan kan jij feel aan!

Loesje

 

10 thoughts on “Loesje vertelt: assie veel meemaak

 1. Oooh mamsie. Uwes was heeeel stjerk dees week. Uwes hat mooie dinge daan. Een wurksjop en het boek. Ikke sjau dat nooit kunne.
  Oooh mamsie, ik hat sjo gjaag wille winne met knikkeren. Dan hat ik uwes de gewonne knikkertjes gegeef.
  Dan hat uwes ze in een bakkie kunne bewaare.
  Benne uwes niet meer van uw onnerus?
  Koes koes mamsie

  1. Oooh mij kleine jonge,

   Jou MammaLoesje Loesje foel jij bedoel het goed maar assie knikkes in jou potje krijg…..
   Jij kan ook oferdrijve!
   MammaLoesje kan ze nie eete en ze heb geen troofeeje kas. Oooh wat hebbie toch jou pisarre ideeje ooooh wat ging er mis in mij opfoeding 🙀🙀🙀
   MammaLoesje heb nu meer rust maar ze moet wel bijkoome van zofeel emoozie.
   En zofeel makkareel,

   koes koes houw jou

   Jou MammaLoesje

 2. Lieve Loesje, Floortje en ik hebben jouw mooie mail gelezen, je hebt een hele drukke week gehad maar het was allemaal zo prima geregeld. Jouw wurksjop, jouw Bert zijn boekpreezentasie en het feest daarna, super. Wij vinden jouw een superpoes. En dan nog de spanning van Dorus zijn operaazie. Jet hebt het allemaal meegemaakt, gesterkt door alle vrienden. Fijne dag lieve Loesje en dikke knuffel en kus van Ina en Floortje

  1. Lieve mevrouw Ina en mij vriendinnetje Floortje,

   dank u wel dattie mij zo folg en meeleef met mij leeve. Soms kom er zofeel op jou eigen af. Jij heb jou eene nog nie gehad of jou andere sta Alweer foor jou deur. Moet jij dan oope doen. Ik zeg U eerlijk assie visboer heet dan doe ik wel oope. En soms kannie nie anders en assie dan zofeel vriendjes heb in jou leeve dan kom het altijd goed.
   Dank u wel dattie mij begrijp en dattie mij eigen steun,

   Liefs van Loesje

 3. Dag lieve Loesje, dat was zeker een heleboel dat je hebt meegemaakt. En dan ook nog zulke belangrijke dingen, waar je in je hart en hoofd ook daarna en daarvoor mee bezig bent.
  Gelukkig is alles supergoed gegaan.
  Eerst gaf jij die geweldige worksjop gaape. Daar konden we allemaal leren hoe je het beste kunt gaape, voor het meeste effekt. Voor als je dievoo of dievaa wilt zijn, of stoer, of rielekst.
  Ik denk dat Door heeft geleerd om stoer te gaape, bij de dierendokter. Dat ze een beetje bang voor je worden. Soms is dat nodig, anders zit je maar uren te wachten in een kooitje voor je naar huis mag. Dus dat kwam heel goed van pas! Ik zelf ben aan het oefenen met rieleksen, en het lukt tot nu toe best goed. Jij en Floris en jullie vrouw hebben een piekoo belloo worksjop gemaakt!
  Toen kwam de presentazie van het boek. Met een knalfeest! Gelukkig dat jij er ook was om je Bertje te helpen. Met sneks en water en alles. En het opruimen na een feest, dat vergeet iedereen wel eens. Dus komplimenten dat jij dat hebt gedaan, Loes.
  Het boek is prachtig geworden. Zoveel vrienden en vriendinnen, dan ben je superrijk in je hart. En er staan ook prachtige sterren in. Natuurlijk prinses Katrientje, die het plan had bedacht. Maar ik zag er nog een paar. Dat is omdat onze sterren er altijd bij blijven horen. Wij dragen ze met ons mee, in ons hart.
  Mevrouw Bert heeft een geweldig boek gemaakt, samen met Berts en jouw hulp.
  Jij en Bert zijn een power-koppel!
  En dan jouw beebie. Jouw kleine beebie van 4 kieloo. Dat is best al een beetje groot, je kunt merken dat hij goed zijn best doet met eten en groeien. En nu kan hij ook in de breedte gaan groeien, net als wij allemaal. Dat hoort erbij, als je volwassen wordt.

  Je hebt het allemaal super gedaan, Loes!
  Je hebt ons laten zien dat we met heel veel vrienden en vriendinnen zijn, en dat we samen sterk staan. Samen kunnen we bijna alles!
  Dat is prachtigmooi om te weten, en om in je hart te bewaren.
  Dank je wel voor alles, lieve Loes. Je bent een superlieve vriendin!

  Heel veel lieve zachte slaperige kopjes voor jou van Bolle, en ook veel lieve kopjes voor je famielie. En van mijn familie liefs voor jullie allevier.

 4. Dag lieve Loesje,
  Het was een prachtige week met jouw worksjop. het vriendenboek en de gelukkig goed verlopen operazie van Dorus.
  Mijn vrouw en ik vinden het zo leuk dat we nu heel veel vriendjes en vriendinnetjes kennen.
  Ik ben heel hard aan het oefenen met gapen. De knipooggaap lukt nog niet, maar de stoere gaap gaat steeds beter.
  Bert en jij zijn een superstel!! En die, niet meer zo kleine Dorus…..oef, nou dat wordt me er één!!! Daar ga je je poten nog aan vol krijgen 🙂 !!
  Ik ben supertrots dat ik bij zo’n mooie vriendenclub mag horen.
  Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en je hele familie, en liefs van mijn vrouw, Vlo.

 5. Oooh Bolle,

  hebbie toch nie tefeel van jou rotte blaadjesdruppel gehad van jou vrouw? Dan wor jij nie blij maar jij wor wel rustig in jou kop. En jij kan alles goed op jou rijtje zette. Jij ben ook helder en jij kan jou eigen goed ferwoorde.
  Oooh Bolle het was zo een drukke week mij week. Mij emoozie heb mij hoek van mij hart wel gesien. Van ze binne en ze buite. Jij maak zofeel mee. Mij broer Floris heb ze eer hoog gehouwe, hij slaap al daage van ze bijkoome. En hij moet ook ferwerke. Van ze verkering, hij snap het nie altijd Bolle. En jij kan het ook nie begrijpe. Jij zie jou prachtige boek en jij zie sterre van ofer ze Regenboogbrug en Katrien is nu prinSter. Zij ga nooit meer bij ons eigen zijn maar zij laat ze mooie idee aan ons eigen na. Ze mooiste boek van mij Bert en al onze vriendjes. Dan ben jij foor altijd in ons eigen midde.Zij ga nie fergeete worre Bolle en folgend jaar ga mij Bert het weer doen van ze eige. Dan kan mij beebie Dorus en ze vriendje Jiekieta ook meedoen. Oooh mij beebie weeg dan seeve kielo.
  Assie zofeel mooie dinge meemaak kan jij het wel aan Bolle. En jij foel zofeel helpende poote.
  Dank jou wel dattie er altijd ben Bolle, jij ben mij beste vriend van mij Bert en ook van mij eigen.
  Oooh Bolle en nu wil mij beebie weete hoe jij jou Beebie maak???
  En ik ken mij jonge, hij zaag gewoon door tottie ze zin krijg. Jij heb feel erfaring. Bolle met jou beebies in jou tuin. Kennie mij misschien hellupe. Saame weet jij nog meer Bolle…

  Dank jou wel en nu moetie gaan ruste van jou stijger in jou tuin Bolle. En dattie nie tefeel van jou rotte blaadjes neem foor jou stilte in jou kop. Bolle jij ben sterk want jij ben Sur Bolle

  Liefs van mij famielie voor jou vrouw en jou menseman en ook van mij eigen. Jij krijg mij zachte makkareelekopjes

  Liefs Loesje

 6. Loesje het was voor jou echt een drukke week hè met hele mooie momenten en zeker ook met een spannend minder leuk moment!!!
  Maar als je goed voor jezelf zorgt dan pas kun je ook goed voor anderen zorgen en hoef je niet over je spanne te raken!!!
  Gelukkig dat het nu weer rustig is en dat je lekker kunt bijkomen van alles!!!!
  ❤😽

 7. Hallo Loesje,

  Nou hier ben ik dan eindelijk om jou en schrijf te doen. Ikke had hier vanmiddag eerst nog een bak garnalen te pellen met de poes hier in de tuin. Was ze er verdorie weer en ja ze doet mij maar uitdagen en slijmen of ik verkering met haar wil. Ik snappe er niks van hoor , ik brul en doe lelijk dat ze weg moet gaan en vanmiddag heb ik met de poten nog op de rammen geslaan, maar deze dame gaat alleen weg als vrouwtje naar buiten gaat en zegt dat ze maar een andere verkering moet gaan zoeken. Maar goed nou ga ik het over jouw mooie schrijf hebben hoor.
  Sapjandorie wat heb jij een drukke en emozioneel week gehad. Het was maar goed dat het bij drie drukke en ook moeilijke dagen ging. Je bent in ieder geval goed begonnen met je worksjob, dan kon je voor de andere was rielekzen. Weet je Loesje misschien is het een idee om die vervelende poes hier ook die worksjob te laten doen dat ze wat rustiger in haar koppie wordt.
  Maar wauw wat een knal feest is het geweest met het prezeteren van het vrienden boek. Wat heeft Mevr. Bert en Bert samen een heel jaar hard gewerkt om dit te maken, het is zo mooi en wat geweldig dat we voor volgend jaar weer een stukje mogen schrijf doen voor het tweede vrienden boek. Bert heeft al aan mij gevraagd of ik het over mijn verhuizingen wil gaan hebben. Wel daar is meer als genoeg over te schrijf hoor. Door het boek kom je erachter hoe groot onze vriendenclub is en ja als er dan een van de vrienden het heel moeilijk heeft dan slaan we eggies alle poten samen voor de steun. Kijk maar voor Dorus die naar de knikker wedstrijd ging en het heel spannend was, want ja hij is van de drukke en er was best kans dat hij te druk ging doen in de wedstrijd. Oke hij heeft de knikkers verloren, maar dat is helemaal niet erg. Hij wil toch voetballer worden en ja het hoort nu al wel wat bij de grote kerels en die knikkeren niet meer hoor. Dat is voor de kleintjes.
  Loesje jij en Floris moeten nu maar eens een weekje van de vakanzie gaan doen en uitrusten.Hier weten we wat het is om heel veel van de drukke te hebben en vrouwtje loopt soms ook op haar slofjes, maar ze zegt steeds tegen mij: Jip het is voor ons samen en ooooo het gaat zo iets fijns en moois worden. Vrouwtje is vandaag nog een keer naar het huis geweest om met de mensen dingen te bepraten. Nu kan vrouwtje weer verder met alles te gaan regelen en zo.

  Lieve Loesje super bedankt voor je mooie schrijf en alles wat je deze week hebt gedaan voor ons vriendjes samen met je vrouw en Floris, je lieve verkering Bert en Mevr. Bert.

  Heel veel dank knuffels van mijn vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip die heel blij is om bij de fantastische club te mogen horen

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel van jou mooie schrijve. Maar wat zeegie nou, hebbie een poes in jou tuin die verkering vraag aan jou eigen. oooh Jip wat hebbie nou aan jou raambel hange. Jij weet toch niet wat jij allemaal mee kan maake foordattie het meemaak. En hebbie geschreeuw en op jou raame gemep. Mij hart foel, jou poes heb rust in ze kop noodig want anders ga ze jou steeds fraage offie verkering wil. En iedereen van jou vriende weet, jij heb verkering met jou mevrouw Jip.
   Misschien moet jij probeere een keer niks te doen, daatie het nie interesseeeer. Misschien kom ze dan niemeer terug. Als mij Bert mij eigen nie had zien staan dan had ik mij eigen niemeer durfe laate zien. Maar van me eigen ben ik wel ferleege en jou poes heb de schreeuw in ze lijf.
   Hoop dattie vandaag wel rust heb Jip.
   Van me eigen is mij reakzie laat maar mij vrouw moes slaape anders kan ze mij tonijn niemeer ferdiene Jip. Nu kom ze zo weer naar mij huis. Doe jij mij vrouw nie fertelle dat ik selluf mij kompjuuter heb aangezet. Maar mij eigen wilde jou graag leeze en schrijve Jip, assie goede vriende ben dan doe jij dat. En wij zijn nu met ons allemaal van ons eigen vriende. Dan leef jij met jou ander mee.
   Dank jou wel Jip dattie altijd met iedereen meeleef. Ook met mij Dorus en dattie ze knikkeroperazie heb gehad. Hij rees alweer daage door ze huis, hij is druk van ze eigen. Van mij hebbie het nie, jij weet van mij eigen ben ik ferleege en bescheide.

   Jip wij leev allemaal met jou eigen mee en met mevrouw Jip. Van jullie voor altijd ferhuising. Dat is nu belangrijk en jij kan er in het nieuwe boek van mij Bert heel mooi ofer schrijve. Dan leef wij allemaal met jou en jou vrouw mevrouw Jip mee.
   Zorgie wel goed voor jou vrouw, zij heb zofeel te reegele van jou nieuwe voor altijd huis. Oooh ik vin het spannend…
   Nu ga ik stoppe van me eigen Jip, anders kom mij vrouw straks thuis en denkie wat heb Loes nu weer gedaan?
   Dank jou wel Jip en van mij eigen en mij famielie krijgie mij fijne dag en zachte kopjes. En ook voor jou vrouw,

   Liefs van loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *