Loesje vertelt: over spulletjes kopen (Kerstblog 2-5)

kerstblog
Me soolzusje Katrien stond al ongeduldig in ze startblokken voor Amsterdam maar ik voelde mij eten in me buik.

Toen ben ik wel eerst naar de bak geweest want ik vind brommert rijden heel spannend. Ik zeg U eerlijk, ik had het nog nooit gedaan maar Katrien vond dat ik het nu wel moest doen van me eigen. Voor de dieren in ze asiel en voor de spulletjes die we moesten gaan kopen. Maar ik was best heel bang want als poes ga je niet iedere dag op de brommert. Behalve als je Katrientje heet van je eigen.

Inkoopjes doen

 • Ooh Katrien ik voel mij eigen nu best onzeker. Ik heb nog nooit op ze brommert gezeten en we moeten helemaal naar Amsterdam voor de boodschappen en de dieren in ze asiel. Maar ik wil het wel durven. En ik heb ook centjes van mij eigen spaarpot.
 • Ooooh wat lief Loes. En hoeveel dan? Want we zouden ook nog uitgaan dit weekend. De kattendisko is er weer en ik wil uit mijn bolletje gaan.
 • Het is bijna kerst Katrien. Onze centjes zijn voor ze dieren, dat hadden we toch afgesproken toen we garnaale en krab zaten te eten met ons eigen.
 • Oke…oke. Ik blijf wel thuis dit wiekent. Ooooh we kunnen zo inkoopjes doen want ik heb veel centjes meegekregen. Zullen we het bij elkaar leggen? Dan kunnen we moetsjo veel halen.
 • Moetsjo veel is best heel veel. Ik vind een kerstboom ook mooi voor ze asiel. Dan kunnen alle dieren de kerst zien en voelen en dat is belangrijk. Oooh ik voel me Stille Nacht Katrien….

We moesten ook nog een lijstje maken en toen heb ik nog wel snel een stuk tonijn gegeten. Katrien kreeg ook een stuk maar zij heb liever uit de Magnogwat. Ik had best veel zeenuw maar tonijn helpt dan wel.
Toen gingen we op de brommert van Katrien. Vroem, vroem, oooh ik was bang….
en Katrien zong kerstliedjes

 • Oooooh sjingul bel singul bel, sjingul ol ze weeh….oooooh sjingulhalloooo sexy katerman.
 • Oooh Katrien, misschien heb ie wel verkering! Ik ben een nette poes denk ik wel en me Bert vertrouwd mij eigen. Ik vind van het zingen best fijn maar ik ben ook verlegen. Straks loopt ie met ons mee naar ze asiel.
 • Nou ja, ik mag toch wel wat zeggen? Geef toe…hij zag er hot uit toch?
 • Ik heb al verkering met me Bert Katrien. En jou eigen heb een zwak hart! Daar moet ik ook op letten want ik voel nu veel ondeugd. En het is ook bijna kerst!
 • Tsssss we gaan wel verder hoor.
 • oooh Katterien, ooooh je rijdt zo hard!

Meedietaasie

Toen heb ik wel me meedietaasie gedaan op ze brommert. Voor rielekst in me kop en ook omdat ik bang was. Dat moet ik wel eerlijk zeggen. Katrien deed gewoon door zingen en ik had mij oogjes dicht. Toen we bij de grote winkel waren hebben we wel eerst kerstmelk gedronken en ons gekibbel over ze sexy kater uitgepraat. Dat is wel belangrijk als je soolzusjes ben van je eigen. Katrien deed haar pootjes om me heen slaan en ik voelde mij eigen weer veilig. Toen hebben we allemaal lekkere dingen gekocht voor ze dieren in het asiel.

 • Ooooh Loesje,moet je kijken wat veel.
 • Ik voel me tonijn in me buik van geluk Katrien. Zoveel lekkers!
 • Oooooh Loesje, ik word er gewoon emo van.
 • Nu hebben ze dieren een hele fijne en lekkere kerst en ik moet mij eigen ook beheersen. Ooooh Katterien tonijnsnoepjes!
 • Kom Loes, we gaan dit naar mijn huis brengen. Dan kunnen we het morgen brengen.
 • Oooh heb jouw personeel ook eten voor ons eigen in huis gehaald? Misschien wel Kersttonijn?

Spullen

Bij Katrien thuis hebben we alle spullen in ze verboden kamertje gelegd. Ik wist niet dat het bestond. En we deden ook een slotje op de deur want ze personeel mocht niets zien. Ooooh en de volgende dag zouden we naar het asiel gaan en ze twee honden ontmoeten. Bor en Pippa. Gelukkig kregen we veel te snekken en ook gewoon eten uit de Magnogwat. Ik heb toen om nog meer eten gevraagd want ik had best veel zeenuuw. En ik ben ook eerlijk geweest tegen Katrien want ik voelde mij eigen onzeker.

Honden

 • Katrien ik heb nu best moeilijke gevoelens. Van ze honden in het asiel. Ik moet het toch tegen jou zeggen. Ik vind ze groot en sterk en ze ruiken anders. Ik voel mij buik en ik moet steeds naar de bak.
 • Ooooh Loes….maar ze zijn heel lief hoor. Ik ken ze. Echt!!
 • Ik vind jou stoer Katrien. En je ben lief voor alle dieren. Ik wil nu niet meer onzeker zijn maar van me eigen ben ik het wel.

Toen mocht ik wel tussen de pootjes van Katrien slapen, zij is wel me liefste soolzusje. En de volgende dag, ooh ik wilde er nog even niet aan denken van me eigen…

Morgen deel 3: Katrientje vertelt over het asiel en de ontmoeting met Pippa en Bor

12 thoughts on “Loesje vertelt: over spulletjes kopen (Kerstblog 2-5)

 1. Lieve Loesje en Katrientje,

  PPPFFF wat een belevenis zeg en dan gaat Katrien ook nog zingen. Is niks gek hoor dat dan alle katers naar die 2 prachtige poezenmeisjes kijken en sjanzen. Ja Katrien je moet er wel eggies rekening mee houden dat Loesje verkering heeft hoor. Ja wie weet kom jij een lieve kater tegen op jullie avontuur. nou dat zou me wat worden zeg.
  Wat hebben jullie veel moeten sjouwen met al die boodschappen, ik had het gewoon thuis laten bezorgen hoor en dan in het verboden kamer gedaan. Lieve Loesje je weet ik heb het ook niet met blafsnuiten en ben er ook bank van. Komt gewoon door wat je hebt meegemaakt en dat bang zijn zit diep in je bolletje verstopt.
  Nou ik hoop dat het een hele fijne ontmoeting morgen is met blafsnuit Pippa en Bor.

  Nu maar goed gaan uitrusten voor de reis naar alle diertjes. Bedankt voor het verhaal van deze dag en veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje voor jullie van je grote vriend Jip

  1. Ooooooh, daar hadden we niet eens aan gedacht dat het ook thuisbezorgd kon worden🙀🙀
   Ooooh maar dan hadden we jullie niet ofer onze aafontuurtjes kunnen vertellen toch? En jip….die kater was echt seksie hoor 😹
   Knuffels en 2 kusjes op je wang terug😽😽

  2. Oooh Jip en mevrouw Jip,
   Katrien deed sjanse met ze katerman. Maar ik heb mij eigen keurig gedraage want ik ben al met me Bert. En hij vind het best niks aan dat wij op ze brommert van Katrien waren. Hij heb het er niet op want het is ook gefaarlijk. Maar voor ze akzie heb ik het gedurf van me eigen. En Katrien heb wel veel erfaring.
   Ooioooh morgen gaat ons kersverhaal weer verder Jip, ik vind het spannend

   Liefs van Loesje

 2. Dag Loesje, wat een avontuur hebben jullie beleefd. En wat zien jullie er stoer uit, zo op de brommert!
  Ik zou ook niet naar Pippa en Bor durven, dan zou ik denk ik weer aan mijn buik gaan likken! Of zijn het hele lieve honden? Mijn mensen zeggen dat die ook bestaan, maar ik geloof het niet zo…
  En dat je een mooie katerman ziet, dat kan best. Kijken mag wel, daar heb je je oogjes voor. Maar loes, je hebt natuurlijk wel verkering met Bertje.
  Katrien is singul, die mag ook flurten!

  Een lief kopje voor jullie alletwee van Bolle.

  1. Ooooh bolle….ik zag die knappe katerman hoor. Loesje was zelfs boos dat ik naar hem floot🙀😹😹

  2. Oooh Bolle,

   ik heb mij eigen echt keurig gedraage want ik flurt nooit van me eigen. Ik heb verkering met me Bert, hij heb me hart.
   Katrien deed brommert rijden én flirten. Zij is ze duizendpoote, Katrien durf alles.
   Ooooh Bolle doe je morgen aan me eigen denken. Ik vind ze Bor en Pippa best spannend, Ooooh….
   Als ze mij eigen maar nie bijte…

   Liefs van Loesje

   1. Dag Loesje en Katrientje, gelukkig dat jullie met zijn tweetjes zijn. Want voor één poes is het wel teveel avontuur, denk ik, om zo mee te maken!
    En ik doe voor je duimen morgen, Loesje.
    Als het echt heel eng wordt, dan stappen jullie gewoon snel op de brommert en rijden jullie KEIhard weg!
    Maar ik hoop dat dat niet nodig is, en ik denk dat de honden nooit bij jullie zouden mogen komen als ze niet lief zijn. Maar ik snap dat je het een beetje eng vind, Loes. Dat vind ik ook, terwijl ik de honden niet eens ga zien!
    Voor jullie alletwee een lief kopje van Bolle.

 3. Lieve Tantes gelukkig werd het voorgelezen want anders had ik rode oortjes gehad. Tante Katrientje u mag best sjans hebben en Tante Loesje ik weet dat u alleen maar kijkt want u heeft Ome Bert. En die weet dat u hem trouw bent. En ik heb nu al mijn verlanglijstje gemaakt voor de Kerstman. Ik wil ook een brommert, maar ze zeggen dat ik daar nog te klein voor bent. Dus dan vraag ik een step. Ik vind u allebei super stoer en niet verder vertellen dat ben ik ook stiekem. Stel dat mijn vrouwtje het gaat zien.

  1. Ooooh kleine stoere beebiepeuterkleuter,
   wil jij ook een brommert voor jou kersmis? Oooh maar jij ben nog klein en jij heb nog geen erfaaring. Jij ben echt nog te klein. Tante Katrientje is ook ze kitten, maar zij heb een andere leeftijd en zij heb ook leftijd. Kyana, jou tante Katrientje durf alles. En jou tante Loesje niet, ik moet eerlijk zijn tegen me beebieppes.
   Maar ik doe wel me meedietaasie en we heb saame toch veel plesier.
   Lief beebiepoezemeisje, doe jij onthoude van jou eigen. Plesier is belangrijk in jou leven,

   Liefs van jou tante Loesje

   1. Ooh dan is ze net als mijn overgrootmoeder Kiara die heeft dezelfde kleurtjes als ik en ze is 12. Verleden jaar liep ze op de reling van het balkon en ze kan nog heel hoog springen. Ik ben een gelukkige peuter en ik heb plezier in mijn leven. En ik heb de allerliefste pleegadoptie tantes van de hele wereld.

 4. Wat een belefenis Loesje…..achterop de brommert van Katrientje.
  Maar wat prachtig dat jullie dit doen!!!
  Verheug me op het verhaal van morgen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *