Katrientje vertelt: toen we naar het asiel gingen (Kerstblog 3-5)

kerstblog

Nou, we werden dus wakker en we besloten om ons uitgebreid te gaan toiletteren. Toen kregen we honger, Loesje zei tegen mij dat haar maagje leeg was. Dus ik liep naar het personeel om om eten te vragen. En we kregen echt lekker eten.

Tonijn

 • Ooooh tonijn. Oooh Loeselien, kijk!!
 • Prrr,prrrr,prrr….oooh Katterien, me tonijn! Ik voel me hart in me buik. Ooooh lekkere kersttonijn.
 • Ooooh nee…ik heb geknoeid op mijn schone pakje Loes.
 • Ooooh ik kan ook niets zonder te knoeien eten zeg.
 • Kom maar bij mij, ik doe jou schoonpoetsen. Smikkelsmak, prrr prrr prrr

Loesje maakte mij schoon. Ze had daar weinig moeite mee hoor, want ze had nog ruimte in haar maagje.We gingen een mooie zak zoeken. Het personeel vond een mooie grote rode zak. Alleen ging het een beetje mis. Loesje was een beetje gehaast.

Kibbelen

 • Oooooh nee, dat moet onderin hoor.
 • Me kip en me garnaaaale moeten onderin Katrien, anders kan ik mij eigen niet beheersen.
 • Neehee, als je dat onderintje legt dan gaat het stuhukk.
 • Jij moet jouw eigen niet met mij eten bemoeien, anders ga ik meediteere in de zak. Ik moet nu voor mij eigen opkomen.
 • Ooooh Loes!!!
 • Katterien, met eten is me leven!

We begonnen zelfs wat te kibbelen. De haartjes vlogen nog net niet in het rond.Mijn personeel zag ons kibbelen en kwam tussenbeide. Er werd geëist dat het weer goed kwam tussen ons.

 • Oooooh Loesje, sorry.
 • Snik, snik, ik voel nu traane van emoozie en verdriet. Ik vind het zo erg Katrien. Ik wil nooit boos op jou zijn van me eigen.
 • Zullen we knuffelen?
 • Prrr prrr prrr oooh ik wil graag knuffelen. En dat we weer soolzusjes zijn Katrien en dat het bijna Kerstmis is

In het asiel

kerstblogHet personeel hielp ons verder en we waren binnen een paar minuten klaar. We dronken nog een watertje en besloten richting asiel te vertrekken. Onderweg zongen we vrolijke kerstliedjes. Na 5 minuten rijden zagen we het groene gebouw van DOA. Daar werden we door de honden Bor en Pippa opgewacht. Pippa legde ons uit dat ze last van haar ruggetje had en dat we daarom zelf even door het asiel mochten lopen.
Daar gingen we.

 • Ooooh Loesje. Moet je kijken!!
 • Ik ben ook best een beetje bang Katrien, van ze honden en als ze woef zeggen.
 • Hier mogen de woefjes spelen Loes.
 • Ik kijk mij oogies uit. Ooh wat zijn ze groot Katrien.
 • Gelukkig zitten ze achter een hek!
 • Misschien krijge ze ook sportbrokke net als me verkering Bert?

We liepen verder. Zo belande we boven, bij de katten. En wat daar gebeurde verteld Loesje in onze laatste blog over onze reis.

17 thoughts on “Katrientje vertelt: toen we naar het asiel gingen (Kerstblog 3-5)

 1. Hallo Lieve Katrientje en Loesje,

  O wat jammer nu toch dat jullie een beetje ruzie kregen, jullie lijken wel van die mensensnuiten die daar ook zo goed in zijn. Maar gelukkig hebben jullie het weer goed gemaakt. Ja je moet met dit soort dingen eggies goed overleggen hoe je alles gaat doen hoor. Maar loesje wat ben jij een stoere meisje zeg, je staat zomaar bij Bor en Pippa, terwijl jij toch erg bang bentvan die blafsnuiten. Oke ze zaten wel achter een hek, maar toch hoor ik zou dat eggies niet durven en nog wel zo groot. Nou zitte ikke me te denkere of die blafsnuiten niet aan jullie vroegen wat jullie bij hen deden, want het is tenslotte de blafsnuiten afdeling.
  Nou vrouwtje en ikke zijn benieuwd hoe jullie het morgen bij de poezen doen en of ze ook zo blij zijn met jullie als ze te miauweren krijgen van wat jullie komen doen en niet ook bij hen een nieuw huisje zoeken. Wat zullen alle dieren blij met jullie zijn.
  Tot morgen en vrouwtje en ikke hebben we genoten van het mooie verhaal, dank je wel hoor

  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje voor mijn grote vriendinnetjes. Jip

  1. Ooooh jip. We hadden niet echt ruzie hoor. We hadden wat woordjes. Oooooh en we maakte het meteen weer goed. Oooooh het is nu echtjes spannend he? We zijn in het asiel😺😺
   Dikke knuffel terug😽😽

  2. Oooh lieve Jip en mevrouw Jip,

   ik vind kibbelen niet fijn en Katrientje ook niet. Maar ik moet wel leren voor mij eigen opkomen. Dat vind ik moeilijk maar ik voel mij eigen veilig bij Katrien. Dan durf ik meer en kan ik leren.
   En wij heb alles uitgepraat en ik heb Katrien ook schoongepoetst. Nu zijn we nog dikker vriendinnetjes en we heb beloofd om nooit meer te kibbel. Ik vind kibbeling wel fijn in me bek Jip.
   Oooh en ze honden zijn spannend Jip. Ik deed me in me eigen buik meedietaasie, voor me rust in me hart.
   Oooh morgen weer, dank jullie wel voor lezen,

   Liefs van Loesje

   1. Oooooh loes,ikjes vond het zo fijn dat je mij schoonmaakte😺😺
    En we kibbeltje nooooooit meer

    1. Nee wij kibbeltjes nooit meer.
     Maar ik wil jou wel schoon poetsen na ze tonijn. Oooh of kibbelingetjes 😽🐟

 2. Ohhh wat spannend!!!
  Tja soolzusjes kibbelen ook wel eens!!
  Gelukkig kwam personeel in aksie.
  En wat is er mooier om het erna weer goed te maken!!!????
  Ik kijk alweer uit naar morgen!!!

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,
   het is al bijna morgen. Ik vind het spannend en ik heb ook moeilijke gevoelens van me eigen.
   En Katrien en me eigen heb alles goed gemaakt en ik heb me hele dag al zin in me kibbelingetjes , Oooooh…..

   Liefs van Loesje

 3. Hallo Lieve Tantes ohhhh wat is het spannend en een klein beetje kibbelen mag maar geen ruzie maken. En Tante Loesje u bent ook echt wel stoer hoor en ikke ben daar heel trots op van mijn eigen. Ik vind het mooi wat u doet en vind het jammer dat het morgen het laatste verhaal is van uw avonturen. Dag lieve Tantes een knuffel van ons allemaal en van mij natuurlijk een super knuffel.

  1. Oooooh lieve kyana. Eens ga jij ook een stoere kattedame worden hoor. En wij beiden zijn al zoooo trots op jou. Sjeteem lief meisje😽😽😽😽❤❤❤❤

  2. Oooh lieve kleine beebiepeuterkleuter van jou eigen tante Katrientje en ze tante Loesje,
   dank jou wel dat jij zo lief voor ons ben. Jij ben een geschenk van ze heemel en jij steun jou tante Loesje zo goed.
   Wij zijn trots op jou lieve beebiepeuterkleuter,

   van je tante Loesje

 4. Hallo Katrientje en Loes, hier met Gijsje. Een beetje kibbelen mag best. Het is heel goed Loesje dat je leert opkomen voor jezelf. Maar het belangrijkste is dat jullie weer goedmaken. En dat hebben jullie gedaan.
  Wat spannend, jullie zijn bij de blafsnuiten op bezoek geweest. Ik vind de blafsnuiten ook best wel een beetje eng, Loesje. Ze zijn soms zo groot en kunnen zo hard blaffen.
  Vrouwtje en ik zijn benieuwd naar het vervolg van jullie avontuur bij de katten. Dat lijkt me heel erg moeilijk. Zij zijn toch onze soortgenoten. En zij zitten in een hokje terwijl wij een fijn huis hebben. Ik ben,gelukkig,nooit in een asiel geweest. Ik ben geboren in een huis bij een collega van vrouwtje.
  Ik ga morgen het vervolg van jullie verhaal lezen. Spannend hoor.
  Knuffels en kopjes van vrouwtje en mij.

  1. Ooooh ik heb ook nooit in een asiel gezeten. Arme loesje wel. Ooooh maar ze is er niet gebleef hoor😺😺
   Loes en ikjes zijn allerbeste dinnetjes die veel van elkaar houdjes doen.

  2. Oooh Gijsje en mevrouw Dinie,

   in ze asiel is moeilijk en ik kreeg een snee in me buik. Ik wilde wegloope maar me vrouw was er nog niet. Maar ze heb me gelukkig wel gevonden en nu woon ik in me eigen huis.
   Dat willen Katrientje en me eigen voor ieder poezekater en ook voor blafsnuiten oooooh echt wel.
   Ik was bang en van me stres deden we kibbeltjes maar we heb het ook goed gemaakt want dat is belangrijk. Gijsje ik vind het lief dat jij ons kersmisverhaal morgen ook weer lees met jou vrouw.
   Jij ben ook ze gelukkige poes,

   Liefs van Loesje

 5. Dag Loesje en Katrientje, wat waren jullie dichtbij de honden, eng hoor! Gelukkig dat ze achter een hek zaten, voor de zekerheid.
  En kibbelen kan altijd gebeuren, als julliedaarna maar weer vriendinnetjes worden.
  O ja, ik vind dat de kerstmutsen jullie zo mooi staan!
  Een lief kopje voor jullie allebei van Bolle.

  1. Ooooooh bolle. Jij bent echt de eerste die iets over onze koele kerstmutsjes wat zegt. Ooooooh wat mooi he. En soms doen we een andere op. Ooooh en morgen word de laatste😭😭😭😭 maar er komt nog wat achter hoor😀😀
   Zacht kusje op je wang terug😽

  2. Oooh Bolle,

   dank wel voor ze mutsenkompliedinges, wij zijn poezen en we heb een hele versaameling. Dat is een poezedingetje Bolle, dat je er toch mooi uit wil zien op ze footo.
   En het is bijna kersmis dus me vrouw heb gezeg dat het dan mag.
   Ik vind het fijn dat jij ze oog heb voor deetaii en je ben toch een katerman. Maar jij ben anders Bolle, jij ben van ze psiegologie. Jij snap ons,

   Liefs van Loesje

Reacties zijn welkom