Loesje vertelt over de inzamelings-aksie… (Kerstblog 4-5)

kerstblog

Het voelde best spannend in ze asiel, van de honden gingen we naar de katten. Katrien en me eigen hadden veel emoozie want waarom wonen er zoveel katten in ze asiel.

Ik kreeg best veel moeilijke gevoelens en Katrien sloeg haar pootjes om mij eigen heen.

Op de bank

 • Oooh Loesje, ik vind het zo zielig dat de katten niet in een huisje wonen.
 • Ik vind het ook moeilijk Katrien. Zouden ze wel tonijn krijgen voor ze eigen? Misschien alleen harde brokke!
 • Ooooh wat zielig. Maar wat ikjes wel goed vind, het lijkt wel of ze in een huis wonen. Zullen we die bank eens uitproberen Loes?
 • Bank? Ik ben best moe Katrien. Oooh ik moet gaape en slaape, prrr prr
 • Loes? Loehoessss!!! Wakker worden!!
 • Wat? Ontbijt? Oooh ik ben in ze asiel…

Ik moest mij oogjes opendoen en ik moest mij eigen ook wassen. Anders voelde ik mij niet fris voor ze andere katten. Katrien rende al door de gangen en toen kwamen we langs een heel groot veld. Ooh weer grote honden en veel honden, ik voelde mij eigen best onzeker maar ze waren best wel blij aan het spelen. Maar ze zaten niet in een hok.

Bij de honden

 • Katterien, oooh ik vind het best moeilijk. Ik ben bang voor ze grote honden?

Katrien zat op schoot bij een vreemde mevrouw die hier werkte. Het was ze mevrouw vrijwilligster. Ze vertelde dat de honden hier de hele dag zijn en ook weer naar huis gaan aan het eind van de dag. Ik miste me eigen vrouw zo, maar ik deed me eigen groot houden. Ik deed ook rekke en strekke, dat is belangrijk als je stres heb. Toen gingen we naar het kamertje waar twee katten waren. Ik zeg U eerlijk, dat durf ik wel beter.

Bij de katten

 • Hallo katten wij komen even kijken hoe jullie hier leven.
 • En dat jullie gelukkig zijn van jullie eigen, dat is ook belangrijk Katrien. Krijgen jullie wel genoeg te eten?
 • Ooooh we hopen dat jullie snel een huisje krijgen hoor.
 • Een huisje en een vrouw en lekker eten. Van me eigen houd ik het meest van tonijn.

Katrien trok me eigen mee naar buiten en toen kwamen we langs de fysioafdeling. Ik zag een grote bak met water en water vind ik eng. Katrien had alweer gehoord dat dit voor de honden is om beter te leren lopen van ze eigen. Oooh ik hoop dat ik nooit opnieuw moet leren lopen…

Handdoeken

 • Ooooh waar zouden de zwembroekjes dan liggen?
 • Zwembroekjes? Oooh Katrien ik snap er niks van? Een hond in een zwembroek?
 • Ooooh ze gaan bloot?
 • Misschien kunnen ze ook me meeditaasie doen in ze water. Ze poten leren rekke en strekke.

Ineens begon me buik te rammelen, me neus ging omhoog en me staart ook. Ik voelde mij eigen zo hongerig. Het voelde als tonijn maar ik zag het niet. En we kwamen ook langs de keuken

 • Katrien ik voel me buik, zullen we naar binnen gaan. Ik heb nu best honger.
 • Oooooh nee Loes. Dat is niet voor ons!!
 • Jawel Katterien wij zijn ook katten en ik ruik nu echt me tonijn! En ik voel mij eigen zo hongerig.
 • Ik weet dat je tonijn ziet!! Nee Loes!!
 • Maar het kan best en er is niemand.

Ik kon alleen nog maar aan me tonijn denken en ik zeg U eerlijk, ik heb er een in me bek gestoken. Katrien heb het niet gezien hoop ik? Zij was alweer een deur verder, daar lagen allemaal handdoeken.

 • Oooooh wat veel! Kijk eens Loes!!
 • Me vrouw heb er niet zoveel, denk ik van me eigen.
 • Toen jij net tonijn liep te bietsen zei een vrijwilligster dat ze altijd handdoeken kunnen gebruiken. Dus als je thuis oude hebt mogen ze naar een dierenasiel gebracht worden.
 • Oooh wat weet jij toch veel Katrien, jij ben best een echte prinses

Dankbaar

Toen voelde ik wel veel geluk ineens en dankbaarheid in me hart. Katrien en me eigen heb een goed leve. We hebben toen alle lekkere hapjes en spulletjes aan de mevrouw vrijwilligster gegeven. Voor ze dieren. En toen kregen we knuffels en ik voelde mij eigen blozen. Katrien moest ook ze traantje wegpinken. Mevrouw de vrijwilligster ging wel alles aan de dieren geven, ze heb het niet zelf opgegeten. Dat vind ik wel goed aan ze asiel, alles is voor ze dieren en ik voelde mij hartje geraakt.

Helpen

Daarom willen Katrien en me eigen U iets vragen.
Wij zouden van ons eigen graag geld in willen zamelen voor ze zieke dieren, dat zij geholpen kunnen worden. Dan kunnen we zieke dieren beter maken en Katrien en ik vinden dat heel belangrijk van ons eigen.
Morgen zal er een mevrouw vrijwilligster Marion meer vertellen over ze ziekenboeg. Dat U weet wat het is en waar U geld aan geeft. Dan kunnen we met ons allemaal de dieren helpen.

En toen gingen we weer naar huis, maar Katrien zegt ook het is bijna Kerstmis. Dan krijg U allemaal lekker te eten en dat is belangrijk.
Katrien zeg dat ze een kerstwens heb:

 • Ik wil iedereen een fijne en fantastische kerst en een gelukkig nieuwjaar toewensen.
  Mijn kerstwens is dat ieder diertje een fijn huisje mag krijgen. Met veel liefde.
  En voor het nieuwe jaar wens ik dat we allemaal vriendjes blijven en dat in goede gezondheid.
  Loesje, voor ons wens ik een eeuwige liefdevolle vriendschap. SJETEEM.
 • Van me eigen vind ik ook dat U goed moet eten in ze nieuwe jaar en U mag ook best iets anders lekker vinden dan me tonijn.

En ik hoop ook dat U een fijne verkering heb en als U die niet heb dan kan het leven toch mooi zijn. Als we lief zijn voor ze ander en elkaar, dat is dan wel belangrijk. Als alles gewoon is dan heb U rust en kan U rielekst zijn, dat hoop ik wel voor
iedereen.
Katrientje, ik wil ook met jou me liefdevolle vriendschap want jij ben me soolzusje. Sjeteem

Dank U wel
Katrien en Loesje

16 thoughts on “Loesje vertelt over de inzamelings-aksie… (Kerstblog 4-5)

 1. Wat hebben jullie een mooie belevenis gehad!!! Prachtig!!!
  En wat een mooie wensen die jullie voor iedereen hebben!!!!
  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  1. Ooooh vriendin ceciel. Het is zo emo. We wilden echt langer blijven, maar we miste onze vrouwen (en in mijn geval mijn nan ook) zo erg.
   Ga je morgen ook lees doen?

  2. Oooh lieve mevrouw Ceciel,
   het was een zo groot afontuur, ik had het nog nooit meegemaak. Oooh ik kom nooit buiten en nu was ik met me soolzusje in ze asiel. Voor ze goede doel.
   Ooh ik hoop dat ze dieren nu ook fijne kersmis heb,

   Dank U wel lieve mevrouw Ceciel,

   Liefs van Loesje

 2. Lieve Tantes van mij. Namens mijn vrouwtje en alle katten kan ik zeggen dat wij natuurlijk mee doen. Wij zijn emo geworden en u bent samen mijn prinsesjes vlinders. Wij allemaal zeggen loef you samen

  1. Oooooh lieve bebiepeuterkleuter kyana. Hartstikke bedankt dat jij ook mee gaat doen. Ooooh ik lof jou ook ferrie mug hoor💖😽🍼🐾

  2. Ooooh lief beebiepeuter en ook al bijna kleuterpoesmeisje van ons,

   dank wel dat jij ook mee gaat doen met jou mama, jou tantes en papa en ooms en oooooh soveeel. Jij heb jou hartje op ze goede plaats in jou mooie lijfje Kyana.
   Tantes zijn zo trots oppe jou,

   Liefs van tante Loesje

 3. Hallo Loesje en Katrientje,

  Nou Voor dit stuk van jullie verhaal moest ikke en vrouwtje goed voor gaan zitten hoor, wat een lang verhaal. Er was natuurlijk wel veel te vertellen en te zien in het asiel. Loesje in snapper helemaal hoor dat je van alle spanningen erg moe werd en een dutje wilde gaan doen, van mij had je dat gewoon mogen doen en het kwam ook door de spanning dat je bang was om toch weer daar te moeten blijven. Verdikkeme had Katrien het toch weer gezien dat je een tonijn had gebietst in de keuken, ze ziet ook alles ook vind ik.Ja als je veel knor in je buik hebt moet je daar eerst wat aan doen vind ikke. Wat goed van je dat je zomaar overal meedietaazie kunt doen.
  Wat is daar een mooie kattenmuur met die planken met dekentjes erop om te liggen. Jammer dat jullie niet meer plaatjes hadden van hoe de poesjes in de kamertjes wonen.
  Nou hebben dieren in een asiel het heel goed, er wordt gezorgd voor voldoende eten, warm bedje en ook speelgoed en aandacht, maar je kunt het niet vergelijken met een eigen huis. Maar ikke denk dat ik mijn eerste levensjaar veel gelukkiger zou zijn geweest in een asiel dan waar ik toen moest wonen.
  Vrouwtje heeft ook jaren spullen, zoals mandjes, dekentjes, handdoeken, speelgoed en eten naar het asiel gebracht,
  Ook Jeroen, Jaapie, Joris Joeri en Boris heeft ze uit het asiel genomen en die hebben toen een fijn warm huisje hier gekregen. Van Joeri en Boris weet ik zelf, want toen woonde ik al hier en zij waren hele lieve vriendjes van mij en ik heb hen geholpen met hun grote moeilijke rugzak leeg te maken.
  Dank jullie voor het prachtige verhaal en het avontuur van jullie samen en benieuwd wat jullie morgen nog aan ons te vertellen hebben.
  Nu maar weer goed uitrusten en veel tonijn en magnowatvis en rosjebief eten, oja ook garnalen. Is toch wel beter dan al die sportbrokken van Bert, Bolle en mij.

  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van jullie grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   dank wel dat U ons kersmisverhaal zo goed geleze heb. Oooh en dat U weet van me tonijn. Oooh Jip het ging van ze eigen….
   Maar Katrien ziet alles, maar ik kan best vlug eten als ie lekker is. Ook al heb ik nie veel tanden in me eigen bek.
   Jip jij weet zoveel en jij heb met mevrouw Jip al veel poezekaters oppevangt in jou huis. Ik vind dat mooi. Van me eigen heb ik ook in ze asiel gewoond. Oooh ik wilde naar me vrouw maar zij moest mij eigen eerst vinden.
   Een eigen huis is beter Jip, dat je een vrouw heb en misschien een man of nog een vrouw of twee man. Me vrouw zeg, als er liefde is kom alles goed. En ik vind liefde ook belangrijk en ook eten.
   En Katrien en me eigen heb het gedaan voor ze goede doel en dat is belangrijk .
   Maar nu durf ik niet meer naar buiten want ik moet verwerken en me Meedietaasie doen Jip. En ook veel knuffelen met me vrouw. En ik mis me Bert…
   Oooh Jip en mevrouw Jip, morgen komt mevrouw Marion vertellen van ze verhaal. Dat is belangrijk .
   Oooh ik moet nu me snek Jip en dan ga ik slaape.
   Fijne dag en dank wel vanuit me eigen hartje,

   Liefs van Loesje

  2. Ooooh jipje,loesje had de tonijn al op zeg toen ik nee loesje zei. Oooooh zij heeft het wereldrekort tonijnvis opeten te pakken hoor. Ooooh jipje….er zijn heel veel fowtoos gemaakt en ik heb goedje nieuws. Ik hou zaterdag een afterpartie op mijn feestboekje met de fowtoos die niet zijn getoond. Oooooh is dat niet koel?

   1. Oooh lief soolzusje,

    wat koel, een afterpartie met ze footoos van ons afontuur. Ooooh op jou eigen Feesboek. Ooooh ik kom ook van me eigen,

    Sjeteeem Loesje

 4. Dag Katrientje en Loesje, wat een mooi verhaal van jullie tweetjes! Wat fijn dat jullie allemaal spulletjes hebben gebracht, en dat jullie dieren hebben besocht in het asiel.
  En wat een mooie kerstwensen hebben jullie!
  Ik hoop dat alle dieren een huisje krijgen, en dat iedereen gelukkig is en dat we op ee hele wereld vriendjes en vriendinnetjes zijn! Dat moet toch kunnen, vind ik?
  Dank je wel voor jullie mooie kerstverhalen, en jullie mooie fotoos en jullie mooie kerstmutsen!
  Een heel lief kerstkopje van Bolle.

  1. Ooooh bolle, er komt nog een verhaaltje aan hoor.
   Het was spannend he soms. Vooral toen we naast de grote woefs stonden😺😺
   Zacht kusje op je wang

  2. Lieve Bolle,

   wat lief dat jij ons hele afontuur heb gevolgd want jij heb ook jou eigen drukke leven. En toch maak jij tijd voor onze afonture.
   Oooh Bolle morgen kom mevrouw vrijwillig Marion, zij gaat ook belangrijke dingen zeggen. Katrien en me eigen hope dat er veel diertjes geholpen worden Bolle. Dat zij ook een vrouw vinden of een man of een mens? Dat ze ze eigen huisje vinden met een mandje en ook veel te eten.
   Ik doe vannacht me pootjes draaien en nu krijg ik nog me snek Bolle.

   Dag Bolle, liefs van Loesje

 5. Hallo Katrientje en Loesje, hier met Gijsje. Wat een leuk verhaal hebben jullie geschreven over jullie avontuur. De foto’s zijn er ook leuk bij. Jullie staan hartstikke leuk op de foto. De kerstmutsjes staan jullie leuk. Ik ben benieuwd naar de andere foto’s.
  Jammer he, dat er dieren in een asiel moeten wonen. Ze hebben het natuurlijk goed en het is beter dan buiten zijn. Maar een eigen huisje met personeel is het allerbeste. De vrijwilligers in het asiel hebben een hart van goud. Ze houden zielsveel van dieren om al hun vrije tijd in het asiel te steken!!
  Dank je wel voor jullie kerstwensen. Ik wens al mijn facebook vriendjes en hun personeel, fijne feestdagen en een heel gezond 2019. Ook hoop ik dat alle huisdieren een heel fijn huis krijgen. Zodat het asiel helemaal leeg komt.
  Ik vind het best jammer dat na morgen een eind komt aan jullie avontuur in het asiel. Ik (en vrouwtje ook) mocht graag jullie avontuur lezen.
  Knuffels en kopjes van vrouwtje en mij.

  1. Ooooh dank je. Maar het is morgen niet helemaal afgeloopt hoor. Er komt zaterdag een afterpartie met foto’s die het niet gehaald hebben. Ooooh en dat komt op mijn feestboekje. Dus het word 1 ekstra dag geniet😺😺

  2. Ooh Gijsje en mevrouw Dinie,

   me hartje is blij met wat jij zeg Gijsje. Dat jij en jou vrouw ons afontuur leuk vonden om te leze..
   En ook dat jullie ze footoos leuk vinde, Ooooh Gijsje wij heb veel moete pooseere. En me vrouw en mevrouw soolvrouw van Katrien heb veel mutsen moeten wassen.
   Morgen kom mevrouw vrijwillig Marion en zij heb ook een mooi verhaal. Dat is ook belangrijk.
   Oooh en zaterdag heb Katrientje ze afterpartie Ooooh dat is ook mooi en misschien heb ze ook nog wel bloepers van ze kersmisverhaal
   Dank jullie wel voor ze meeleve en steun bij ons afontuur,

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *