Basil over de aksie (Kerstblog 5-5)

kerstblog

Loesje en Katrien hebben mij gevraagd om ook wat te schrijven. Ik ben namelijk een zogenaamde ervaringsdeskundige. Die ziekenboeg van DOA ken ik van binnen en van buiten.

In het asiel

Toen ik in het asiel belandde was ik heel ziek. Er liep allemaal pus uit mijn oor en ik moest heel erg niezen en hoesten. Ook had ik heel veel vlooien en wormen en mijn gebit was verrot. Mijn oude baasje was heel lief maar ook in de war en heel arm. Daarom kon hij mij en mijn andere kattenvriendjes niet goed verzorgen. Gelukkig zijn we daar weggehaald en bij DOA beland. We waren met meer dan 20 katten en we waren allemaal ziek.

De verzorgers en dierenartsen stroopten hun mouwen op en gingen aan de slag. We werden van onze vlooien en wormen verlost, ingeënt en onze gebitten werden gedaan. Ook werden we ‘geholpen’ ..daar wil ik verder niet over praten want ik moest mijn edele klokkenspel inleveren, nou ja!

Warm en schoon

Waar ik wel echt superblij van werd is dat we in een warme en schone kennel logeerden, iedere dag lekker te eten kregen, en speelgoed en zachte mandjes hadden. Dat waren we niet gewend en we voelden ons de koning te rijk! Ik liep al heel lang met niesziekte rond en omdat die niet was behandeld bij mijn oude baasje had ik komplikaasies ofzo gekregen. Ik had poliepen in mijn ene oor en een oorontsteking in mijn andere oor die maar niet over wilde gaan.

Gelukkig ben ik een hele lieve kerel en liet ik me braaf iedere dag mijn ontstoken oor zalven. Na maaaaanden was het eindelijk goed! Ik was zo blij!

Ook werden de poliepen uit mijn oren gepulkt (toen was ik wel onder narcose hoor!), maar die krengen groeiden steeds terug. Maar gelukkig….nu zijn ze definitief weg. Ik heb eigenlijk aan al die ellende alleen astma overgehouden, maar dat behandelt mijn baasje braaf iedere dag.

Vriendin

Het gaat nu heel goed met mij! Ik woon samen met mijn vriendinnetje Summer. Zij woonde ook bij mijn oude baasje en wij zijn samen naar ons nieuwe baasje verhuisd. We worden erg verwend, worden naar de dokter gesleept als we maar even te hard boeren, we kunnen fijn spelen en worden heel veel geknuffeld!

Bij de DOA zijn ze echt maanden met mij bezig geweest, ze hebben daar echt mijn leven gered. Ik heb nu een fijn levenen en zou het geweldig vinden als jullie de dieren die nu in de ziekenboeg van DOA verblijven ook die kans zouden willen geven. Want zonder jullie hulp redden ze het niet bij DOA.

Knuffel van Basil


Helpen: wilt u Katrien en Loesje helpen om te helpen? Steunt u katten als Basil en Summer?

Als u  direct wat geld wilt storten dan kan dat op: NL 49 INGB 0000252696

U kunt ook via de site doneren, dan komt echt bij de zieke dieren terecht en wordt het nergens anders voor gebruikt: klik hier en kijk https://www.doamsterdam.nl/steun_doa_/medisch-fonds/

 

13 thoughts on “Basil over de aksie (Kerstblog 5-5)

 1. Basil wat een verhaal…….gelukkig dat jullie allemaal goed geholpen zijn bij DOA!!!!!
  Nog mooier dat Summer en jij nu zo kunnen genieten……..geweldig!!!!
  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  1. Ooooh goed he dat basil en zijn dinnetje summer samen zijn gebleef. Ik vond het zo zielig toen loesje en ikjes bij hem waren en hij zijn verhaaltje vertelde aan ons

  2. Oooh mevrouw Ceciel ,

   erg he van ze verhaal. Van ze 20 katten.
   Katterien en me eigen hebbe veel emoozie in ons hartje voor ze Basil en ze Summer.
   Maar wij zijn ook trots op ze asiel en ze goede werk.

   Dank U wel lieve mevrouw Ceciel

   Liefs van Loesje

 2. Lieve Basil en Summer. Wat super fijn voor jullie dat jullie samen een gouden mandje hebben gevonden. Hier doen wij natuurlijk mee . Want ieder dier heeft recht op een fijn leven.

  1. Oooooh zo lief dat jij ook meehelpt lieve peuterpoes kyana😽😽
   Namens basil en summer bedankt

  2. Oooh lieve beebiepeuterkleuter van ons,

   wat hebbie toch lief meegedaan.
   Dank wel van jou tantes, me hartje is geraak door jou lieve Kyana van ze beebieppes.

   Liefs van tante Loesje

 3. Lieve Loesje en Katrientje,

  Wat fijn dat jullie Basil ook een stukje hebben laten miauw schrijven over wat hem en al zijn vriendjes is overkomen en over het ziek zijn en zijn verblijf in de ziekenboeg. Wat een mooi HAPPY END dat hij samen met een van zijn vriendjes een gouden mand heeft gekregen , maar ook dat ze een kans hebben gekregen om nog een mooi en gelukkig leven te hebben. Natuurlijk wil ik ook wat uit mijn spaarpotje geven voor de zieken snuitjes in de ziekenboeg en vrouwtje gaat dit dadelijk overmaken hoor.

  Loesje en Katrientje, het was een geweldige 5 dagen om mee te maken en te lezen van jullie avonturen. Gaan jullie nu maar even vriendinnetjes vakantie houden.
  Van vrouwtje heel veel knuffels en pootjes en kopjes van jullie grote vriend Jip

  1. Oooh lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank wel dat jij en vrouw Jip alles geweest hebbe.
   Katrien en me eigen heb veel meegemaak en me kop is vol en me hart heb emoozie.
   Maar als Basil en ze Summer nu een kans hebbe op een fijn leve. Dan misschien straks ook nog een ander dier van ze asiel. Dat zou ons heel gelukkig en blij maken van ze eigen.
   Maar wij zijn nu ook moe, we benne ook op ze leeftijd hè Jip. Ik moet nu ook voor Katterien zorgen, voor ze hartje…

   Dank wel lieve Jip en mevrouw Jip, voor alles van jullie eigen.

   Liefs van Loesje

  2. Oooooh jipje.
   Wat enorm lief dat jij ook wat gedoneert hebt. Oooooh mijn stomme hartje klopt nu zo blij.
   Loes en ik hebben genoten van de 4 dagen dat we in het asiel waren.
   Namens een ziek katje echt bedankt
   Heel veel kerstkusjes op je wang😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽😽

 4. Hallo Katrientje en Loesje, hier met Gijsje. Wat staan de kerstmutsjes jullie mooi. Jullie staan weer zo mooi op de foto.
  Wat een verhaal van Basil. Wat hebben hij en zijn vriendinnetje Summer veel mee gemaakt bij hun oude baasje. Gelukkig hebben ze nu samen een gouden mandje gevonden. En is Basil door de goede zorg van de dierenarts en de vrijwilligers weer helemaal gezond.
  Ik heb vrouwtje gevraagd of wij ook geld geven voor de zieke dieren van DOA. Vrouwtje vind dat een goed idee. Ze gaat gelijk wat geld overmaken.
  Doeii!!
  Knuffels en kopjes van vrouwtje en mij.

  1. Ooooh vriendin dinie. Iedereen is zo lief en geeft de ziekjesboeg centjes. Ooooh nu moet het helemaal goedkomen om minstens 1 katje weer beter te maken.
   Ooooh echt bedankt voor de donatie. Hier word mijn stomme hartje zo blij van😽😽😽😽😽

 5. Dag Katrientje en Loesje, wat een mooi kerstverhaal dat Basil en Summer een huisje hebben gekregen!
  Mijn mensen zijn doonaateur (hoe heet dat?) van de ziekenboeg van het asiel, omdat ze zulke goeie dingen doen voor dieren. Want als je ziek bent is dat al heel erg, maar als je dan ook nog eens geen huisje en geen mensen hebt is het echt heel erg verdrietig.
  Dank jullie wel voor de kerstblogs, en de fotoos! Ik vond het heel mooi, en ook spannend!
  Een lief kerstkopje voor jullie alletwee van Bolle.

  1. Oooooh jullie zijn al dat moeilijke woord? Ooooooh wat geweldig. Volgens mij heb je het goed geschreef hoor. Ooooh bolle, heel graag gedaan hoor. We vonden het 4 fijne dagen om te mogen beleven. Koel he die fotoows. We hadden een fowtoowgraaf bij ons toen we daar waren.
   Jij krijgt 2 kerstkusjes op je wangetjes bolle😽😽

Reacties zijn welkom