Kater Bolle over mijn kerstwensen

kerstwensen
Van links naar rechts: Spruit, Juultje en Bolle dat ben ik dus.

Voor mensen is het straks  kerstmis, zei mijn vrouw. Kerstmis is ook voor dieren, maar die vieren dat eigenlijk niet echt. Denk ik. Mijn vrouw zei dat het kerstmis is omdat er een kindje werd geboren.
Ja, en daar weet ik toevallig wel wat vanaf, van kindertjes!

Kinderkatjes

Ik heb eerder al verteld van de tijd dat ik nog alletwee mijn oren had.  Dat ik het best druk had, zo met die twee oren. Dat kwam omdat ik toen een hele berg kittens heb gemaakt.
En als ge-eemansiepeerde kater zorgde ik ook voor mijn kitkatjes. Want dat hoort er bij, vind ik.
Ik was altijd heel lief voor ze. Ik waste ze, liet ze voorgaan met eten, leerde ze dat ze hun nageltjes moesten intrekken tijdens het spelen en hoe ze muizen konden vangen. Ik heb ze alles geleerd wat ze nodig hebben in het leven.
Twee nestjes heb ik gemaakt, en helpen opvoeden. In totaal wel negen kinderkatjes. En misschien had ik er nog wel meer gemaakt, als ik de kans had gekregen.

Sjip

Maar voordat ik die kans kreeg werden we allemaal gevangen.
We kregen een narkoos, en een sjip, en de dierendokter deed iets zodat er geen kleine katjes meer bij konden komen. En daarna werden we met zijn allen weer teruggebracht.
Mijn kinderen waren niet zo heel erg bang voor mensen. Dus die zijn binnen gaan wonen.
Maar ik wilde dat niet.
Hoe het bij verder ging, heb ik al eens geschreven. Ik ben buiten blijven wonen, totdat ik besloot bij mijn lieve Molletje te gaan wonen.

Gezellig

Maar weet je wat zo bijzonder is? Een paar van mijn kinderen zie ik nog wel eens!  Niet allemaal, maar twee ervan komen soms langs in mijn tuin.
Mijn zoon, die mijn mensen Spruit noemen (geen idee waarom, een kat is toch geen groente?!) heeft de hele zomer bij ons in de tuin gewoond. En mijn dochter, die mijn mensen Juultje noemen, kwam in de herfst vaak langs.
Ik vond het best gezellig.

kerstwens
Ik en Spruit na een catnipsessie.

In het gras

Ik speelde met Spruit, en we lagen samen in het gras. Spruit is verlegen, en ligt graag bij mij in een mand. Hij is nog al onder de indruk van mij. Ja logisch, ik ben zijn vader natuurlijk.
Juultje is een beetje een kattekop, en heel eigenwijs. Ze durft bijna alles en laat zich door niemand iets vertellen. Dat zal wel een poezending zijn, dat eigenwijze.
Spruit en Juultje speelden vaak samen. Dat werd me dan toch te druk, dat gespring en gedraaf.  Ik zal het maar eerlijk zeggen: daar werd ik best wel een beetje bang van. Maar als ze rustig waren, konden we goed door één deur.

In huis

Alhoewel. Spruit wilde ook graag hier in huis wonen. Hij probeerde steeds binnen te komen, en wilde dan ook in mijn mand of op mijn kurk slapen.  Kijk, alles goed en wel, maar ik ben liever alleen met mijn mensen.
Nou ja… het allerliefste zou ik samen met mijn mensen en mijn lieve Molly wonen!  Maar dat kan niet meer, omdat Mol een prachtige ster is geworden.
Hoe dan ook, ik wil niet dat mijn zoon hier komt wonen.
Ik ben geen “hotel papa”, zei ik tegen mijn mensen. Volwassen is volwassen, en ik heb nu andere dingen aan mijn hoofd.
Spruit heeft tenslotte al een huis. En gelukkig woont hij daar nu ook weer gewoon.  Het is dus niet zo dat hij geen dak boven zijn hoofd heeft, of op straat moet wonen. Dat zou wat anders zijn, natuurlijk.

Eigen huisje

Het is voor geen enkele kat fijn als je geen huis hebt en moet zwerven. Ik denk zelfs dat dat voor mensen ook niet fijn is.
Mijn vrouw zegt dat kerstmis daar mee te maken heeft. Dat er een kindje werd geboren in een stal, omdat er nergens meer plaats was om te wonen of te logeren. En dat is natuurlijk verdrietig. Dat hoort niet, vind ik. Het hoort dat iedereen een eigen huisje heeft!
Mijn kerstwens is dan ook dat alle mensen en dieren op de hele wereld veilig en gelukkig zijn. Dat er geen enge dingen gebeuren en dat niemand bang hoeft te zijn. Dat alle mensen en dieren van elkaar houden. Dat we allemaal vrienden zijn, of we nou een witte of een rode of een zwarte vacht hebben. Of veren. Of schubben. En dat iedereen een eigen huisje heeft.
Net als ik heb. Zónder Spruit.

12 thoughts on “Kater Bolle over mijn kerstwensen

 1. Oooooh bolle. Toen Loes en ikjes in het asiel waren voor onze kersemutsblogjes vonden we het zo erg dat er katjes in het asiel waren.
  Maar weet je bolle…beter in het asiel dan dat ze zielig over straat moeten zwerven. Want nu krijg ze lekker eten. Oooh bolle….je weet, ikjes heb er nooit ingezeet. En daar ben ik heel blij om. Maar het is goed dat ze er zijn.

  Oooh bolle….kerstavond verschijnen de mooiste en helderste sterretjes aan de hemel. Die zullen schitteren voor iedere kat die iemand mist in regenboogland.
  Jouw Molletje en mijn zus Catoo zullen ook gaan schitteren.
  Prettige kerst bolle. 2 zachte kersemutskusjes voor jou😽😽

  1. Dag Katrientje, ik vind het ook zielig als een dier in het asiel moet wonen of op straat moet zwerven. Het mooiste zou zijn dat alle dieren een eigen huisje en eigen mensen hebben. Net als jij en ik!

   En ik ga zwaaien op kerstavond! Voor mijn Molletje en alle andere beestjes die gemist worden! Doe jij de groetjes van mij aan Catoo, als je haar ziet twinkelen?
   Lieve Katrientje, dank je wel voor je kersemutskusjes. Die had ik nog nooit gekregen, maar nu wel!
   Voor jou en je mensen ook een mooie kerst, en voor jou hele lieve kerstopjes van Bolle.

 2. Lieve Ome Bolle. Wat heeft u dat mooi geschreven. Ik ben inmiddels een kleuter aan het worden maar ik weet wat u bedoeld. Ik woon hier met mijn Mama en met mijn opa,s oma,s en overgrootouders. Mijn vrouwtje heeft soms een nestje kittens en als de oudere katten geen kindjes meer mogen worden ze geholpen en blijven ze hier wonen. Wij blijven hier wonen voor het leven zegt ze. En hier hebben we een spaarpot voor de dieren die het niet zo goed hebben. Zo helpen we een klein beetje mee en de dag voor Kerstmis gaat er een doos naar de dieren die het nodig hebben. Lieve Oom Bolle en personeel hele mooie feestdagen . Dag lieve Oom Bolle

  1. Dag lieve kleine kleuterKyana, wat ben je groot aan het worden! Wat gaat dat snel, dat je al zo’n kleuterdame aan het worden bent!
   Het lijkt me heel gezellig om in zo’n grote familie te wonen. Ik weet zeker dat er altijd wel iemand is met wie je kunt spelen, of van wie je iets kunt leren of bij wie je in een mandje kunt kruipen!
   En wat lief dat jullie ook zorgen voor dieren die het niet goed hebben, want dat zijn er nog veel te veel. Het zou het fijnste zijn als alle dieren een fijn huis zouden hebben, net als jij en ik!
   Lieve Kyana, ik wens je een hele fijne kerst. Ook voor je mensen en je familie natuurlijk!
   En ik ben heel trots dat ik zo’n slim en lief kattenkindje mag kennen!
   Een heel lief kerstkopje van je Oom Bolle.

 3. Hallo Bolle,

  Wat jou Kerstwens is daar kunnen vrouwtje en ikke ons heel goed in vinden. Maar zoals er door de meeste mensen Kerstfeest wordt gevierd, daar hebben wij heel veel moeite mee. Men staat daar helemaal niet bij stil, ze zijn druk bezig om het huis vol te laden met veel eten en drinken en de gedachten waar het om gaat daar wil men niet aan denken.
  Wij doen hier met die dagen gewoon in huis net als iedere dag, en ik mag mijn spaarpot omkieperen om de laatste centjes te geven aan goede doelen voor de dieren.

  Wat lief van jou dat jij nog wat zorgt voor Spruitje en Juultje, dat zie je niet vaak hoor Bolle, nou daar mag dus menig dier en mens zich een voorbeeld aannemen. Maar dat Spruitje thuis moet blijven wonen vind ik een goede zaak, want anders worden daar vrouw/baas heel verdrietig

  Ik ga nu samen met vrouwtje gewoon fijne dagen maken met de goede gedachten die bij de Kerst horen en vrouwtje heeft een beetje thuisvakantie en is ze fijn veel bij mij thuis.

  Bolle jij met vrouw en man hele fijne dagen en wij wensen jullie allemaal een mooie en gezond 2019 en dat vrouwtje en ik nog heel vaak kunnen genieten van jouw schrijven hier.
  Zorg wel dat je binnen bent met het vuurwerk hoor. Omdat ik er zo bang van ben en al zo’n angstige Jip voor lawaai heeft een vriendin speciaal voor mij Bachbloesem druppels gemaakt en het werkt heel goed, ik wordt er rustig en minder angstig van. ( ik gebruik ze nu anderhalve week.

  Heel veel knufjes en aaitjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, ik vind ook dat Spruit en Juultje het beste kunnen blijven wonen waar ze nu wonen! Maar ze mogen natuurlijk altijd langskomen in de tuin!
   Het klinkt gezellig zoals jij en je vrouw kerst doorbrengen. En het mooiste kado is natuurlijk dat jullie samen kunnen zijn. Daar kan niks tegenop, toch?
   Mijn mensen zijn overdag naar mijn opa’s en oma’s. Dus dan moeten we ’s avonds of ’s nachts maar ekstra met de veer spelen en knuffelen, vind ik.
   Die avond en nacht met al dat geknal mag ik niet naar buiten! En ik denk ook niet dat ik dat zou willen – veels te eng.
   Wat fijn dat je druppels om minder bang te zijn helpen, Jip!
   Mijn mensen hopen dat er op een dag niet meer geknald en geflitst wordt. Voor de dieren. En ik hoop dat zelf ook, want het is niet fijn om bang te zijn!
   Jip, ik hoop dat jij samen met je vrouw hele fijne dagen gaat hebben, en voor jullie alletwee hele lieve kerstkopjes van je vriend Bolle.

   1. O ja, Jip, en wat lief dat je je spaarcentjes geeft voor dieten die het nodig hebben!
    Dar vind ik super! Nog een lief kerstkopje van je vriend Nolle.

 4. Bolle dat is een bijzonder mooie Kerstwens!!!!
  😽😽😽😽😽♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  1. Heel hartelijk bedankt! Misschien gaat het deze keer lukken, dat we allemaal overal vrienden zijn!
   Een heel lief kerstkopje van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  me hartje werd geraak toen me vrouw jou eigen mooie verhaal aan mij eigen voorlas. Oooh Bolle ik vind het lief. Jij ben pappa Bolle en je zorg nog voor je eigen katerkinder. Mag ik jou iets vraage van me diepe binnen? Heb jou Mollie ze kinder ook gekend? Oooh Bolle dan waren jullie je eigen gezinnetje. En anders ook maar dan zonder jou eigen katerkinder.
  Ik vind ook jij heb gelijk, jij ben geen hotelpappa jij ben gewoon pappa Bolle.
  Ik vind het mooi, het raak me hartje Bolle. Jij spreek nog met liefde over jou Spruit en ze Juultje.
  En jij heb gelijk, zij heb hun eigen huis en dan is het goed. In ze asiel wonen is moeilijk, ik heb daar ook gewoon tot me vrouw mij kwam halen en ik me tonijn kreeg.

  Dank jou wel voor jou mooie kerswens. Voor alle dieren en ook met ze schubben. Ik vind het mooi.
  Me vrouw en wij doen rustig met ze kersmis, me vrouw heb wel vis van me visboer besteld dan hebbie ook ze goede kers.
  Lieve Bolle, jij heb gelijk van jou eigen. Jou verhaal is mooi en me vrouw, Floris, Zusje en me eigen wensen jou en jou vrouw en ook ze man veel rust en knuffels voor ze kers. Oooh Bolle en veel lekkere sneks.

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, wat lief dat je het vraagt van mijn Molletje! Ze heeft mijn kindertjes niet gekend, maar ze was altijd wel heel lief als er kleine beebiekatjes door de tuinen liepen. En ook wel een beetje bazig, dat ze niet mochten rennen enzo. Maar ze ging ze ook wassen!
   O Loesje, het moet zo moeilijk zijn geweest voor jou eigenste, in het asiel! Zo een sensietiefe poes, en zo verlegen van je eigen. En dan al die drukte om je heen, en al die dieren die je niet kent. En dan ook nog honden. Wat verdrietig!
   En dat je dan toch nog terug durfde, speciaal voor zielige diertjes, voor de kerstblog van jou en Katrientje. Dat vind ik heel mooi!
   Gelukkig dat je nu je vrouw hebt, en je huisje en je verkering Bert en je feesboek en je soolmeet Katrientje en al je andere vrienden van hier!
   Ik hoop dat je een fijne kerst gaat hebben, met Floris en Zusje en je vrouw. En met lekkere kerstvis!
   En ik zal dat van die kerstsneks nog even zeggen aan mijn mensen, dat ze het niet vergeten!
   Een heel lief kerstkopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *