Ik wil toch het liefste gewoon

gewoon

Het gaat nou de hele tijd over feestdagen en over kerstmis. Soms is mijn vrouw heel zenuwachtig en dat voel ik. Dus ik heb het liever gewoon. Dat is rustiger.

Spanning

Spanningen in huis vind ik moeilijk. Dan voel ik me raar en ik weet niet wat ik moet doen om me weer goed te voelen. Dus dan ga ik heel diep slapen want dan ben ik er eigenlijk niet. En nou heeft mijn vrouw pas gezegd: “Bert, wij doen geen feestdagen, wij doen gewone dagen, dus hetzelfde als altijd.” En toen moest ze zuchten en ik gaapte dat was van de opluchting.

Ochtend

Dus we zijn gewoon met ons tweetjes. We beginnen samen aan de dag, zij wil dan altijd praten en voor mij hoeft dan niet meteen maar ja ik luister toch alleen wel met een half oor. Dan gaan we naar beneden en ik wil uit de badkamer water drinken, dus zij moet eerst dat water maken en dan moet ik erlangs, en ze moet erbij blijven want ik wil niet alleen zijn op de badkamer. Daarna wil ik een knuffel. En helemaal als ik een brokje of wat heb gegeten. Als zij terug komt van de badkamer weer, dan ga ik slapen. En zij gaat aan haar werktafel zitten. En als ik even wakker ben kan ik haar zien. Dan weet ik dat we samen zijn en dat ik veilig ben.

Middag

Het liefste heb ik de middag zoals de ochtend maar soms gaat ze toch weg. Als ik het niet meer uithou ga ik in de vensterbank zitten kijken of ze al terugkomt.

Avond

Na het avondeten wil ik weer een knuffel. Eerst eten en dan aaien, dat is ideaal. Ik speel af en toe dat ik wat met papier scheur of met een muis rol.

Voordat we gaan slapen krijg ik een snek. Knuffels. En dan gaan we naar de slaapkamer en ik ben het eerst op bed. Ze vraagt dan of ik een fijne dag heb gehad nou dat is zo zeker weten, want het was een gewone dag en die zijn het beste.

14 gedachten over “Ik wil toch het liefste gewoon

 1. Oooooh bertje. Gewoon is fijn. En fijn zijn en fijn voelen is heerlijk gewoon.
  Mag ik je wel heerlijke knuffeldagen dan toewensen bert?

 2. Hallo Bert,

  Hier bij ons is het ook zo, geen feestdagen en allerlei poppenkast, Vrouwtje wordt erg gestrest van iedereen die haar maar steeds zeggen dat ze ons huis moet versieren en veel lekkere dingen moet eten. Kijk wat andere doen vind vrouwtje prima, maar ze moeten haar ook in haar waarde laten. Er zijn best veel mensen die deze dagen doorbrengen als de gewone andere dagen en daar is niks mis mee. Oud en Nieuw vind ze helemaal een ramp, al dat lawaai waar ik super bang voor ben en nu dus druppeltjes voor krijg en die al goed werken, ik ben veel minder in paniek als nu de bel gaat , maar ook al de ellende voor het milieu en ongelukken en vernielingen die er iedere keer weer zijn.

  Ik vind het wel reuze fijn dat vrouwtje thuisvakantie doet, doet ze ook voor mij om samen te zijn en van elkaar te genieten en met de dagelijkse dingen, want een regelmatige rustige dag is heel goed voor ons.

  Bert voor jou en je vrouw hele rustige dagen en fijn doen wat jullie graag willen doen.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. zo doen wij het ook Jip, gewoon en gewoon en gewoon. Ze hangt geen gekke dingen op we hebben al genoeg spullen en ik wil ook geen herrie. Dat je samen bent op je eigen manier is het belangrijkste vind ik zelf dan. Want dan kom je door moeilijke dingen heen dan gaat het. poot van je vriend Bert

 3. Hallo Ome Bert wij doen aan een relax kerst. Dit jaar geen boom etc . Eigenlijk doen we niets bijzonders behalve dat er mensen komen eten. Met oud en nieuw is het wel anders. Dan gaat ze echt de deur niet uit. Darwin was ooit zo geschrokken dat hij zylkene kreeg. Dit jaar heeft ze het ook in huis maar dit keer nog geen zware herrie. Als het vuurwerk begint zet de radio of tv iets harder en doet ze een stukje van de gordijnen open zodat degene die iets willen zien kunnen kijken. En iets wat ze altijd doet is wat extra’s geven en brengen naar de dieren die het niet zo goed hebben . Dus voor ons is Kerstmis niet veel anders dan anders. Maar sttt we gaan dan wel stiekem zitten kijken of er toevallig iemand iets lekkers aan ons wilt geven wat we eigenlijk niet mogen.

  1. dat snap ik Kyana als er lekker eten in huis is dan ga je vanzelf opletten. Zeker weten. Je ruikt het toch. Wat goed dat jullie vrouw bij jullie blijft dan voel je je veilig dat is superbelangrijk.

 4. Lieve Bert,

  jij heb gelijk, gewoon is fijn en al ze dagen zouden gewoon moeten zijn van ze eigen. Gewoon knuffels en lief zijn voor ze ander. Ooh Bert ik voel jou stres en jij ben onrustig. Me rekke en strekke kan helpen en ook me Gaape. Dan voelt alles rielekst en ook gewoon.
  Hier doen we ook gewoon en rustig. En me vrouw moet ook nog werken. Dat vind ik moeilijk Bert want dan is ze er niet.
  Ik doe ook werken aan me worksjop want ik wil iedereen helpen met ze nieuwe jaar. Dat is belangrijk.

  Oooh Bert, ik doe gewoon. Me leve is goed zo en me tonijn doet ook gewoon. Misschien krijg ik wel een lekkere snek en ik hoop dat jij en jou eigen vrouw rust hebbe en elkaar. Dan is het goed,

  Liefs van jou Loesje

  1. Het is hier best vaak rustig maar soms voel ik me toch raar dan is er iets anders dan anders. Ik heb het liefste elke dag hetzelfde Loes. Dan ben ik niet bang. Dat is moeilijk. Soms is er geluid van buiten. Dan krijg ik knuffels. Bij jou is het ook anders en nou ga je anderen helpen wat ben je toch een lieve poesevrouw!! je Bertje

 5. Bert de gewone dagen zijn inderdaad de beste!!
  Wij houden er ook niet van als onze dagen niet gewoon zijn!!!
  Ook hier geldt dat al die kerstdagen gewone dagen blijven samen met onze vrouw!!
  🤗😽

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Je hebt helemaal gelijk dat gewoon het beste is. Eigenlijk zou het altijd gewoon moeten zijn, vind ik.
  Mijn mensen gaan naar mijn opa’s en oma’s voor kerst, dus ik ben overdag alleen.
  Nou, dat geeft niks. Ik ga gewoon slapen en misschien ook even in mijn tuin kijken.
  Ean moet er ’s avonds ekstra geknuffeld worden, en ekstra met de veer worden gespeeld.
  En ik heb dan ekstra lekker eten verdiend, dat vind ik wel.

  Mijn vrouw is ook zenuwachtig van al die dagen, en dan wordt ze een beetje bozig aan mijn man. Dat is niet gezelig, dat vind mijn man ook.
  Maar dan zegt mijn vrouw dat ze elke dag lief kan zijn, maar niet zo goed met kerst.
  Dat hoort niet, heb ik haarverteld. Want ik heb al lang begrepen dat je met kerst lief moet zijn voor iedereen!
  Ik denk dat mijn vrouw (en stiekem ook mijn man) ook het liefst gewoon doen, net zoals altijd.
  Ik ga in ieder geval zelf alles doen zoals altijd. Want dat is het fijnste!

  Ik hoop dat je samen met je vrouw hele fijne gewone dagen hebt, Bert!

  Een lief gewoon kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle gelukkig heb jij overdag je gewone dingen want als je mensen anders zijn dan voel je dat als kater toch. Ik wel. Mijn vrouw is ook zenuwachtig dan zegt “O Bert” en dan zorg ik dan we gaan bankhangen. Ze heeft me verteld wat Kerst betekent daar kan ik met mijn kop niet bij. Ik hoop dat je mensen vanavond weer gewoon zijn maar wel dat ze extra knuffelen en spelen en eten geven. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *