Katrientje vertelt: over preifussie voor ons katten

privacy van katten

En daar is ze weer. Vandaag ga ik het over preifussie hebben. Iets waar, wij katten, keihard voor moeten knokjes doen. Want preifussie is een recht waar haast niet 1 personeelslid zich aan houd.

Mijn personeel

Inderdaad… zelfs mijn personeelsleden schenden mijn preifussie.
Ik zal jullie daarover vertellen. Ik kan niet beloven dat ikjes het droog hou hoor. Want het is te erg.
Wat gebeurde er een keer…
Nou… mijn bak werd verschoond, maar het gebeurde op een verrekt ongelukkig moment. Ikjes moest plassen. Oooooooh echt. En dat zagen ze niet.
Hallooooo ik stond met mijn voorpootjes bij mijn achterpootjes. Zijn jullie kippig?

Eksjon

Ikjes plas en druk (ja katgenoten, wij prinsesjes drukken i.p.v poepen) in een zak eigenlijk. Zoiets heet een kattenbakzak. (Te koop bij diverse supjemarkjes, diertjeswinkels of tuinencentra. Het goejekoopst is het bij ze eksjon, maar dan moet je flink van de inslaan doen want zo vaak verkopen ze het niet daar. Vrouw heeft 10 pakken laatst gekocht a 2 euro voor 20 zakken per pak) Die zak word in mijn roze kattenbak gedaan. In die zak komt een krantje te liggen. Niet dat ikjes die ga lezen, maar dat voorkomt dat ik door die bodem heen graaf. (Het zogenaamde tokyograafwerk) En daaroverheen komt een laagje grint.
Dan stoppen ze mijn bak weer in de natte kamer. Haakje op de deur en klaar.

Breenweef

Maar goed…ikjes ben koningin in het afdwalen, dus ik ga nu weer terug naar dat ik met mijn voorpootjes tussen mijn achterpootjes stond.
Ikjes moest dus echt enorm plassen. Ik gilde en krijste en liep rondjes. Nou….toen kreeg vrouw een breenweef volgens mij. Want opeens zag ze het licht.
KatrienToen zei ze tegen man van schiet nou maar op, want trientje moet plassen. Terwijl mijn bak nog in de hal stond.

Nou… man had net de eerste schep grint in de bak gedaan en ik gilde opzijjjjjj. Ik nam me een snoekduik op de bak en ja hoor. Net op tijd. Ooooh zo lekker. Maar goed…. dan staan er wel 2 naar jou te kijken terwijl jij net lekker zit te kletteren. Oooooh ik wist niet waar ik heen moest kijken. En stoppen met plassen is geen opsie hoor. Als de wolkbreuk is losgebarsten dan istie losgebarsten.
Je schaamt je rot. En het is dat ik zwart ben want dan kon niemand me zien bloozen.
En dan staan ze nog lachend na te praten over dat je zo nodig moest.

Foowtoos

Ook wil ikjes het heb over ongewenste foowtoos. Ikjes heb echt geen moeite met fowtoos hoor. Maar dan wil ik er wel voor pooseertje doen. En niet dat ze lukraak een fowtoo schiet waarop ik slaap, of mijn benedenboel schoonhoud. Zoals laatst toen ik lijf was. En lachen dat ze deed!!! Ooooh zo erg.

Aksie

Een tijdje geleden heeft Loes nog een aksiedag gehouden. Ooooh dat was zoon groot zukses. Kat na kat kwam huilend bij onze Loes. Oooooh ze was zo sterk voor ons en liet ons gewoon onze ellendige ellende uithuilen.
We moeten gewoon weer aksie voeren. Ons personeel voor eens en voor altijd duidelijk maken dat wij dit niet meer nemen.

Dit was het weer voor deze keer.
Veel liefs en kusjes

Katrien ( strijdlustig prinsesje van beroep)

 

13 thoughts on “Katrientje vertelt: over preifussie voor ons katten

 1. Hallo Katrientje,

  Over preifussie gemiauwd, Je hebt dit stuk toch voor ons poezen-katten geschreven en wat gebeurt hier weer zit vrouwtje weer gewoon jou brief die je aan mij hebt geschreven mee te lezen en ligt ze eggies waar in een deuk van het lachen. Nou ja zeg dat is het toppunt van geen respect hebben over jou poezenbak gebruik hoor. Eigenlijk ook wel een beeje jouw schuld hoor dar ze nog steeds zit te lachen, want je kan het wel zo mooi vertellen dat we het helemaal voor ons zien hier.
  Wat mijn Jippebak betreft heb ik gelukkig wel veel preifussie, die staat in een kamertje waar alleen de wasmachine en de droogtrommel en een kast staat, vrouwtje komt er alleen maar om 2 keertjes mijn bak te scheppen en als ik op de bak zit ziet ze me ook niet want er zit een hele grote dak op. Dus ik heb alle rust daar. Ik ga altijd wel mee om te controleren of ze mijn jeweetwel netjes eruit schept, want ik hou wel van schoon en ook dat ze de paar grindjes die ervoor liggen netjes opveegt.
  Och met footoos maken heb ik geen moeite, vrouwtje meer, want het is een kunst om mij op dat plaatje te krijgen. Ik heb een speciale manier hoe ik soms slaap, en nu heb ik gisterenavond ook even mee zitten lezen op de berichtjes voor vrouwtje, ik vind het niet nodig dat zij preisussue heeft Haha. Daar werd gevraagd of ze daar dan een foto van wil maken en die wordt dan gebruikt voor de website. Kijk Katrientje zo ga ik dus heel het mensenland over hoe ik soms lig te slapen.
  Ik mag natuurlijk niks miauwen als vrouwtje ziet als ik me zit te wassen, want als zij op de badkamer met de wasbeurt bezig is zit ik er ook en kijk ook zo van vrouwtje is niet goed in haar bovenkamer, want ze gaat steeds onder een flinke regenbui staan. Maar ik zal er nooit een plaatje van maken hoor. Dat is dus echte preifussie hier in Huize Jip.

  Wel Katrientje jij een fijne dag, wat wel zal lukken met je eend en eekhoorn. knuffels van vrouwtje die nog steeds zit te lachen en serieuze poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oooooh mevrouw Jip. Dit isse helemaal niet om te lachen hoor!! En ik deed 2 uitroepdingen om dat te bevestigen!! Wat ik neer zet is echtjes altijd sereneus. Zo, ikjes heb gezegd!!
   Ooooh Jip….mijn bak staat in de regenkamer. Dus het is altijd druk daar. Ooooh dusse jij heb wel preifussie? Oooooh wat geweldig. Nou…je ziet hoe weinig ik het heb he?
   Ooooh Jip….jij ook een fijne dag hoor. En kom maar een keer bij me speel doen. Mag je ook met eendje of eekhoorntje speel.
   Kusjes op je wang😽😽

 2. Dag Katrientje, je hebt helemaal gelijk! Zal ik je eens iets heeeeel ergs vertellen? Mijn vrouw heeft een keer een foto gemaakt toen ik op mijn toilet in mijn tuin zat te plassen. Ik had het wel door, maar ja, ik zat te plassen. Dus ik kon niet weg. Ik kijk wel heel boos op de foto!
  En ikheb mijn vrouw laten beloven dat ze die foto NOOIT aan iemand laat zien!
  Ik heb voor mijn volgende verjaardag een fotootoestel gevraagd. En dan ga ik mijn mensen steeds op de fotoo zetten!
  En ik vond de foto dat je je zit te wassen heel gewoon. Wij wassen ons tenminste fatsoenlijk, daar is niks mis mee!
  Een lief kerstkopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle, wat verschrikkelijk voor je. Ik voel je boosheid en je verdriet. Dit is zo gemeen. We zijn op ons kwetsebaarst en klikkkkk fowtoow. Bolle….ik schaamde me 2 weken geleed kapot toen ik lijf op feestboek opeens was. Ikjes was mezelf priefee aan het wassen. En iedereen zag het!!! Ooooooh zo erg.
   Oooooh wat een goed iedee om jouw personeel te fowtoodingesen als zij op hun bak zitten. Zal ze leren!! Onze tijd komt hoor bolle.
   Ooooh kerstkusjes terug bolle😽😽

 3. Lieve Katrien
  Onze vrouw maakte ook de bak schoon altijd op het moment dat er een van ons nodig moet!!! Maar onze Izzy heeft haar dat afgeleerd!!!!
  Tijdens het schoonmaken sprong ze op de bak en plaste zo over de handen van onze vrouw!!!!!
  Nu vraagt ze altijd of er iemand moet voordat ze de bak schoon maakt of ze doet het als wij slapen!!!

  1. OOOOOOOOOH dat isse koel!!!! Ooooooh wat superslim van izzy.
   Hier vragen ze het nog steeds niet hoor. Ze maken het gewoon schoon wanneer zij willen

 4. Ooooh Katterien,

  oooh ik voel nu zoveel emo van jou verhaal. Oooh jij moest wachten en jij deed alles netjes van jou eigen. Ik voel nu ook respekt voor jou eigen Katrien. Jij ben wel heel goed oppevoed en jij heb niks verkeerd gedaan.
  Toen ik me akzie deed voor me preifussie heb ik veel poezen en katers moeten troosten en helpen. Ooh Katterien ze probleem met onze eigen Preifussie is groot.
  Hier heb ik wel met me vrouw gepraat. Wij heb nu ze afspraak dat ik me preifussie heb op me bak. Ik ga naar me bak als me vrouw thuiskom en ook als ze me bak verschoon. Dat is mij eigen rietueeel en ze heb gezeg dat ik mij Preifussie krijg. Soms moet ik wel ineens op me footoo voor me stukje. Dan moet me vrouw wel wachten tot ik van me eigen wil pooseere Katrien. Ik wil niet dat me Bert me ziet en ik heb niet gepooseerd van me footoo.
  Ooh Katterien wij moeten goed bij ons eigen blijfe en ik vind ze idee van Bolle om ze eigen kaamera te vragen ook goed.
  Ik vind jou dapper lief soolzusje, jij bespreek toch maar jou emoozie met iedereen. Als jij mij nodig heb dan ben ik jou sooldinnetje en sooldinnetje help ze eigen.

  Sjeteeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loes. Wij poesjes en katerpoesjes moeten dit wel doen. Oooooh ik heb een kameraa op mijn telefoon. Maar weet je wat gemeen is? Als hun naar hun bak gaan doen ze gauw de deur op slot. En ikjes ben een kleine poezenmeis en ik kan niet bij het ding komen om open te doen. Zoooo gemeen

 5. O,Katrientje,hier Muzette even.Ik heb in mijn zeer jonge jaren wat mee gemaakt,echt erg.Ik moest opeens steeds op de bak voor een paar drupjes en er kwam bloed mee.Dus moest onze scullary girl,urine opvangen van de dokter.En dat deed ze toen ik weer moest.Ik,heb al vanaf kittentijd een minder sterk rechter achterpootje en sta dus bij het plassen,want dat is makkelijker. Dat was dus de laatste keer dat ik in het bijzijn van onze scullary girl geplast heb.Ik was zoooooooo beledigd,dat begrijp je wel.Ik dus in staking,wat achteraf niet zo handig was,want bij controle na pilleslikkerij hiervoor,vertikte ik om te plassen.Zelfs een poosje in een hokje gezeten bij de da,maar daar vertikte ik het helemaal .Vreemde bak op vreemde plek.Uiteindelijk heeft de da plas geprikt via mijn buik.Zo gemeen.Maar ik deed net alsof ik het niet erg vond.Gelukkig was het goed,en sindsdien drink ik maar extra goed,en ga ik nooit meer op de bak als er ook maar iemand in de buurt is.Zo heb ik toch mijn privacy .

  1. Ooooooh muzette. Maar jij moest je plasje afstaan. Oooooh wat zielig. Oooooh maar voor meedies moet het wel onder toezicht. Oooooh maar wel goed dat je plasje goed was.
   Ooooh ikjes wist niet dat je slecht liep? Heb je er geen last van? Oooooh

   1. Hoi Katrientje, ach ik weet niet beter.Toen ik veel te jong bij mijn poezen moeder op de boerderij ben weggehaald, kwamen we in een opvang.Daar zijn Sparkle en ik ziekjes geworden.Toen naar een andere opvang gegaan samen.Ik stond al bij wijze van spreken met mijn teentjes op het pad naar Regenboogland.Maar wij hadden nog een taak te vervullen hier en zijn beter geworden. Alleen heb ik er erg slechte ogen,een minder sterk achterpootje aan overgehouden.O,ja en toen ik 7 maanden was en net naar onze scullary girl was verhuisd met Sparkle kreeg ik er epilepsie bij.Nou ja dat zeggen ze dan he.Zelf weet ik daar niets van,want je voet een aanval zelf niet.Ik klim overal op,Spring in en uit de buiten klimpaal en ben super eigenwijs. Bekijk alles op mijn manier en dat bevalt prima.Onze taak hier is onze scullary girl(oke, oke onze adoptie mama)gelukkig maken en ze zegt dat wij dat heel goed doen.

 6. Hallo Tante Katrien wat erg weer voor u. Hier moet mijn oom Gianlucca altijd naar de 1e bak die schoon is. Dan gaat die zitten en moet heel veel moeite doen voor een paar druppels. Hij is niet ziek maar mijn vrouwtje zegt hij moet even laten merken dat hij zijn schone bak fijn vind. Ik vind prefussie belangrijk. En u weet als kitten had ik een hangbuikje. Vond ik niet erg en mijn vrouwtje ook niet. Tot dat ze er een foto van had gemaakt en men zag mijn blote buikje . Nou dat vond ik niet leuk omdat er mensen vonden dat ik te dik was. En ik ben een kleuter en ik was trots op mijn buikje. Ik hoef en wil niet een sixypak. Dus ik heb gezegd geen foto’s van mijn buikje en zeker niet als ik mijn bontjas tijdelijk kwijt ben. Want dan denkt men dat ik ziekjes ben. Ik ben wel aan het sporten gegaan en de meditatie en mijn vrouwtje zegt nu ik ben mijn babyvet kwijt en heb nu een klein peuter laagje. En ik vind mij mooi .

  1. Ooooooh lief meisje. Wie zei dat jij te dik was? Oooooh wat is dat gemeen. Jij bent helemaal niet te dik. Kleine bebiekittenkatjes mogen een buikje hebben hoor. Dat had je ouwe tante ook!!
   Laat ze maar lachen hoor. Maar jij word straks een hele mooie poezenmeisje waar tante loes en ik heel trots op zijn.

Reacties zijn welkom