Toen kreeg ik opeens een Kerstkado

kerstkado

“Bertje kom eens hier,” zei mijn vrouw. Ik keek even want ik lag net lekker te liggen. “Kijk eens,” zei ze toen. Ze wapperde met iets. Er kwam een bekende lucht af.

Geur

Ik sprong van de bank en liep naar de geur toe. Een zachte geur van spul was het, ik kende die geur wel. “Dit is je Kerstkado Bert,” zei mijn vrouw en ze legde een banaan op mijn kraakpapier. Ja, daar kwam die geur vandaan. Die had ik vroeger ook gehad in een banaan maar die banaan had ik helemaal stuk gespeeld en toen was hij opeens weg.

Nou had ik weer een banaan met spul. Een nieuwe.

Nieuws

Eigenlijk wil ik nooit iets nieuws. Dat is moeilijk. Ik moet dan wennen en het huis is niet meer hetzelfde omdat ik weet dat er iets anders dan anders is. Kan best dat het nieuwe iets gevaarlijks is en dat ik dan moet wegrennen, je weet het nooit van te voren dus het is altijd opletten met iets nieuws. Heb ik met alles. Gelukkig verandert er thuis nooit iets, alleen komt er soms een monteur. Dan kan ik het beste onder tafel gaan zitten daar komt de monteur nooit.

Beter

Ik had eerlijk waar helemaal niet gedacht dat ik een kerstkado zou krijgen. We hebben thuis geeneens een boom en heel veel van mijn feesboekvrienden wel. En een kado is vaak iets nieuws dus dat hoef ik niet.

Maar deze banaan wel.

Nou ontdekte ik dat iets nieuws ook iets fijns kan zijn. Dat je voelt dat er iets is dat goed is en dat je toch niet hoeft weg te rennen. Zulke dingen zijn best moeilijk om te leren. Voor mijn kraakpapier was ik eerst bang en daarna vond ik het leuk en nou zit ik er elke dag op dat is mijn hobby.  Hoe dat kan snap ik eigenlijk niet.

10 thoughts on “Toen kreeg ik opeens een Kerstkado

 1. Hallo Bert,

  Een Banaan zeg, kijk dat had jij helemaal niet van de gedenkerd dat jij een Kerstkado zou krijgen. Vrouwtje weet gewoon waar ze jou heel blij mee kan maken, al is het nieuw jij weet gewoon dat dit veilig is en ook omdat vrouwtje jou nooit enge dingen zal geven die gevaar geven voor jou. Maar wat ik ook zo stoer van je vind is dat je het kraakpapier nu ook zo fijn vind. Je weet ik ben er gek op en vrouwtje heeft een grote doos vol ermee, Ja ik ben super goed om er mee te spelen en kapot te scheuren. Bert je veilig voelen in je eigen huis is nu heel belangrijk omdat er nu ook weer veel geknald wordt en gaat worden met dat vervelende vuurwerk. Was gisterenavond hier ook, maar vrouwtje zei wel Jip dan kun je er aan gaan wennen, want met Oud en Nieuw is het nog honderden keren erger (tenminste vorig jaar) Ik lag op mijn kussen bij het vrouwtje en lag wel met mijn oren gespitst te luisteren, maar ik bleef wel liggen bij vrouwtje. Komt door de druppeltjes zegt vrouwtje en ik hoop dat het ook zo goed gaat werken als het erge gaat beginnen.
  Wij hebben hier ook helemaal geen Kerstgebeuren in huis. Kan ik het niet slopen en vrouwtje houd er niet van. We doen net als bij jou thuisgewoon. Ja jij kreeg nog een lekkere Kershap tof hoor, maar die rare vrouwtje van mij had mijn smikkelhap in een andere kast verstopt zodat ik het niet zou zien. Vertel jij vanmorgen van jouw lekkere hapje, en gaat er bij vrouwtje een belletje zachtjes in haar hoofd rammelen. Nou Bert ze heeft het me al laten zien oei dat wordt smullen vandaag hoor. Vrouwtje hoopt wel dat ik dan morgen weer wel aan mijn sportbrokken ga knabbelen. Ik heb je al beloofd dat ik je morgen zal laten zien wat voor lekkers het is.
  Zo nu moet ik vlug gaan slapen, want strakjes ga ik vrouwtje weer mee helpen met haar legpuzzel maken. Hele fijne dag hoor met vrouwtje en knuffel van mijn vrouwtje. Poot en kopje van je grote/luie vriend Jip

  1. hoi Jip het kraakpapier lag best lang in huis voordat ik er iets mee deed.Ik moest er heel erg aan wennen toen lukte het pas. Wat gezellig dat je helpt met de puzzel dat is leuk en dan lukt het ook beter als je tips geeft. Buiten hoor ik soms ook iets. Maar als ik wiew is het minder erg. poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  ik vind jou dapper van jou eigen. Jij durf nu zoveel meer en je ben toch jou eigen. Ik vind het fijn van jou kaado en dat je er blij mee ben. En het heb een wiewgeur, oooh Bert. Ik vind wiewe fijn en het maakt gek in me kop.
  Ik vind iets nieuws ook spannend. Meestal doe ik wel snuffelen. Maar ik loop ook weg als het nog moeilijk is.
  Maar jij heb het wel gedaan Bert. Jij was meteen blij in jou kop van de banaan.
  Ik kreeg me kersbal Bert en die is speesjaal want hij doet niks. Hij lig bij mij en ik kijk naar me bal. Dan zie ik jou en trilt mij hartje…
  En ik kreeg kalkoen uit ze zakje.
  Mij dag was fijn en gewoon Bert, dat is belangrijk .
  Hoop dat jou dag vandaag weer gewoon is, gewoon met jou eigen vrouw Bert.
  Jij ben in mij hart,

  Je Loesje

  1. iets nieuws is gewoon spannend Loesje en ik vind dan kun je beter voorzichtig zijn. De banaan was nieuw maar ik had het al eerder gehad gelukkig. Die kersbal heb ik op je feesboek gezien wat mooi!! En dan ook kalkoen!! het is ideaal als je dag gewoon is en ook extra fijn. Al snap ik niet hoe dat kan. Je Bertje

 3. Oooooh bert. Je kreeg je banaan EN overheerlijke kipje. Ooooooh wat een verwennerij. En je kipje werd ook nog op een mooie schotel aan je gegeef. Jij hebt gewoon sjiekdepief en superlekker gegeet met de kerst.
  Ik kreeg visje. Oooooh zo lekker bert.

  1. extra is zo fijn ik wist geeneens dat ik het allemaal zou krijgen en jij ook niet Katrien voor jou zelf

 4. Hallo Ome Bert dit jaar was mijn 1e Kerstmis en hier stond er ook geen boom. Mijn vrouwtje was bang dat ik in de boom zou klimmen , de slingers eruit zou halen en de ballen uit de boom zou meppen. Nou ja zeg, ik had van de andere al gehoord dat de boom een soort krabpaal is met speelgoed. Maar wij krijgen allemaal kadootjes, o.a een catnipkussen. En we kregen in de ochtend lekker natvoer en in de avond gekookte vis met tonijn. En mijn vrouwtje haar zus en vriend kwamen eten. Voor ons wat het een gewone maar toch speciale dag met extra’s

  1. hoi Kyana dat is verstandig van je vrouw want ja, als je een klimboompaal ziet dan wil je daar toch in, dat gaat vanzelf. Volgens mij heb je een fijne kerst gehad met kussens en sneks en extra gezelligheid.

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat een mooi kado heb je gekregen. Ik ken die banaan, en het is een goede banaan.
  Ik had die banaan ook, maar Clarence heeft hem meegekregen naar zijn nieuwe huis. Mijn vrouw heeft nu een andere banaan gekocht, maar als ik daar aan lik blijft mijn tong haken.
  Ik hoop dat ik ook weer de goede krijg!
  Mijn mensen zijn gelukkig weer thuis. We hebben al met de veer gespeeld en ik heb kikkersprongen gemaakt op het bed. O ja, en ik heb aan mijn vis gelikt. Die vis heeft ook van dat spul als jouw banaan. En mijn vrouw zegt dat ik straks nog blokjes rauw hart krijg.
  Dat vind ik toch een partij lekker… als ik mocht kiezen at ik altijd blokjes hart! Mijn man wordt altijd een beetje groenig als hij dat hart ziet, maar hij eet alleen wortels. Mijn vrouw ook, maar die geeft mij toch hart. En dan ben ik echt een supergrote TEIGERT als ik dat eet!

  Bert veel plezier met je banaan en met dat alles weer gewoon is!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat goed dat je alweer de gewone dingen van de dag hebt kunnen doen, die zijn toch het belangrijkste. Behalve als je hart krijgt. Dat heb ik nog nooit gehad. Kip en vis wel. Mijn vrouw eet ook graag wortels maar ze zegt dat ik katereten nodig heb dus misschien heb ik dan ook een kans op hart. kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *