Katrientje vertelt: over aksie voeren en Loesje is bang (Kerstblog 1-5)

Ikjes heb een soolzusje. Ze heet Loesje en we hebben elkaar op Feesboek ontmoet.

Bij Bertje en toen kreeg Loesje haar eigen Feesboekpagina en ikjes ging zingen en toen waren we soolzusjes. Ik heb een brommert. En Loesje heeft verkering. En toen ze bij mij thuis zeiden dat er Kerstmis aankwam toen mocht ik aan de telefoon om Loes te bellen.

 

Aan de telefoon

 • Hallo Loesje, met ikjes. Hoe is het met je?
 •  Oooh Katrientje, ik ben aan het uitbuiken van me tonijn. Ik lig op me eigen meedietaasiepaal en ik doe ook oefeningen.
 •  Oooh gaaf maar waar ik voor bel. Ik heb moetsjo zakgeld en ik wil lekkers kopen voor de diertjes in het asiel. Wil je met mij meegaan?
 •  Ik? Ooooh Katrien ik voel nu veel moeilijke gevoelens. Van vroeger toen ik ook in ze asiel zat. Toen voelde ik mij niet gelukkig, ik was ook bang Katrien.
 •  Ooooh daar heb ik helemaal niet aan gedacht.
 •  Wat als ze me weer willen houden? Ik vind het best moeilijk als ik het van me eigen mag zeggen.
 • Neeee natuurlijk houden ze je daar niet.
 •  Oooh Katrien, ik voel me hartje en traantjes. Ik wil niet weg bij me vrouw en ik heb ook verkering met me Bert.
 • Oooooh kom in mijn pootjes lieverd. Weet je, ik ga even met het DOA bellen. Dan weten we meer.
 • Doe je dan wel zeggen dat ik niet wil blijven van me eigen. Dat ik al me huisje heb gevonden. Oooh ik ga nu eerst me tonijn eten.

Aksie voeren

Nou toen heb ik de telefoon nog in mijn pootjes gehouden. Ik naar het DOA bellen. Ik zei dat we aksie wilden voeren en Loesje bang was dat ze ons wilden houden.
Zou echt niet gebeuren hoor zeiden ze. En aksie voeren was goed.
Dus ikjes op mijn brommert naar Loes toe. Ikjes hoefde maar 71 boompjes te rijden.

 • Halloooo Loes.
 •  Oooooh Katrien, je bent er al. Prrr, prrr, prrr, ik moet nu spinnen van geluk.
 •  Ik heb lekkere dingetjes bij mij zodat we kunnen snekken tijdens het ooferleg.
 •  Snekken, ooooh ik ben nu de gelukkigste Loesje. Ik zie garnaale en zalm en kipmootjes, ooooh ik voel mij eigen nu zo fijn. Kom maar snel binnen Katrien dan gaan we in me mand zitten en de Lei-jon King kijken dan kan ik aan Bert denken.  Ja wat gebeurde er: Loesje valt in slaap. En toen ze wakker was, voelde ze zich bang.

Ja wat gebeurde er: Loesje valt in slaap. En toen ze wakker was, voelde ze zich bang.

 • Oooh Katrien, ik voel mij eigen zo verdrietig. Me droom was een nachtmerrie. Dat ik toch in ze asiel moest blijven en ik mocht me Bert niet meer zien op me kompjuuter. Maar ik heb wel verkering van me eigen!
 •  Ooooh lief dinnetje. Kom maar in mijn pootjes hoor. Je hoeft echt niet bang te zijn.

Naar Amsterdam

Nou zo zijn we dus in slaap gevallen dat kan best als je soolzusjes bent. En toen zeg ik nou moeten we naar Amsterdam om spulletjes te gaan kopen voor de dieren in het asiel.

Morgen in deel 2: Loesje vertelt over spullen kopen

15 thoughts on “Katrientje vertelt: over aksie voeren en Loesje is bang (Kerstblog 1-5)

 1. Ohhh Katrientje wat een mooie aksie!!!!
  Maar wat zielig voor Loesje dat zij zo bang is….let maar goed op haar!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!

  1. Oooooh vriendin ceciel. Ik let echt heel goed op loesje hoor. We staan zij aan zij. Zoals echte dinnen doen😽❤

  2. Dank U wel lieve mevrouw Ceciel dat U mij steun.
   Dat U mij bang zijn begrijp. Maar me soolzusje heb mij ook geholpe

   Liefs van Loesje

 2. Hallo Katrientje en Loesje,

  Soohee wat hebben jullie samen een prachtig plan om aktie te gaan voeren voor de dieren in het asiel, O zeg hadden jullie zoveel centjes gespaard dat jullie nu samen naar Amsterdam gaan om boodschappen te doen en dat helemaal op de brommert. Loesje wel op tijd je meedietaazie oefeningen doen hoor, want Katrientje durft veel en jij bent net als ik een angstig poezen/katerbeest. Zorg ook dat jullie rugzakje goed gevuld is met jullie hapjes om rustig te worden. Hebben jullie wel een wagentje voor aan de brommert vast te maken voor al die boodschapjes.?
  Nou ik merk dat het een heel spannende week gaat worden met jullie verslag iedere dag, en o ja doen jullie wel een extra bontjasje aan voor de kou en de regen.

  Ik vind het de moeite van het wachten waard hoor en jullie samen konden heel goed jullie geheim van de SSSTTTT bewaren. Vrouwtje en ik hebben weer rechte tenen die krom waren van de spanning van het wachten.

  Wel heel voorzichtjes doen in die drukken stad, ik zou eggies niet mee durven hoor.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopjes voor jullie voor de helden daad van jullie.

  Jullie grote vriend Jip

  1. Oooooh jipje. Het gaat zo spannend en emo worden. Het gaan 5 delen in totaaltjes worden. Koel he? En we zullen alle gevoelens gewoon eerlijk vertel doen. Want soms …..ooooh dat lees je morgen wel😺😺
   Ooooh 😽😽 op je wang

  2. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   wij begrijp elkaar wel goed. Ik durf eigenlijk niet op ze brommert van me eigen en me Bert vind het ook niks. Hij heb ook bange emozie Jip, maar hij is ook stoer net als jij van jou eigen. En jou vrouw ook want zij heb ook werk waar ze brokke verdiend voor jou eigen.
   Ik heb mij meedietaasie gedaan Jip, nu voel ik mij eigen wel beter en Katrien heb mij wel goed geholpen

   Liefs van Loesje

 3. Wat een avontuur gaan jullie beleven. Samen naar het asiel om de arme dieren cadeautjes te brengen. Wel goed op Loesje passen,Katrientje. Loesje heeft echt een trauma van het asiel overgehouden. Ik vind het wel knap van Loesje dat ze met je mee durft te gaan.
  Gijsje en ik zijn benieuwd naar deel 2 van jullie verhaal.
  Knuffels en kopjes voor jullie van Gijsje en mij

  1. Oooh lieve mevrouw Dinie en ze Gijsje,

   spannend hè ons verhaal. Oooh ik was zo bang op ze brommert want ik had geen ervaaring.
   Maar Katrientje heb goed op mij gepast en ook heel hard gereede, Ooooh…….
   Ik heb best ze trouwma Gijsje, maar ik ben er ook eerlijk over. Dat is wel belangrijk.
   Oooh morgen is ook spannend,

   Liefs van Loesje

 4. Dag Katrientje en Loesje, wat goed dat jullie een aksie gaan doen! En ook heel goed dat jullie naar het asiel gaan. Want daar wonen allemaal dieren zonder mensen, en dat is niet fijn. Daar weet Loesje alles van, en Bert ook.
  Mijn mensen hebben pas ook spulletjes gebracht voor de dieren, maar ik was niet meegegaan. Want ik ben bang voor de honden die daar ook wonen.
  En wat zielig voor Loes, dat ze zo bang is! Maar Loesje, ik weet zeker dat ze je niet gaan houden daar, want je hebt je vrouw. En Bert. En Katrientje. En je vrienden van feesboek en de blog. En wij weten allemaal dat je een huisje hebt, waar je heel gelukkig bent. Dus je kunt gewoon met Katrientje weer terug naar huis komen, als jullie je spulletjes hebben gegeven!
  Het asiel is alleen voor dieren die geen huis hebben, en geen mens!
  Kijken jullie wel uit op de weg? Want het is best vroeg donker. Gaan jullie samen op de brommert? Dat jullie dan wel de lampen aan doen! En voorzichtig rijden!

  Een lief kopje voor jullie alletwee, van Bolle.

  1. Ooooooh bolle. Loesje was heel bang dat ze moest blijven, maar ze had haar angst overwonnen hoor. Oooooh ze was zo dapper. Ooooh en morgen lees je over de brommert😺😺 en dat gaat keileuk worden🛵😺

  2. Oooh Bolle,

   heb jij ze kersverhaal geleeze van Katrientje En mij eigen? Ik snap wel dat jij jou mensen alleen naar ze asiel heb gestuurd.ik heb me eigen best groot gehoude voor ze akzie Bolle. Wij vinden het belangrijk dat alle dieren iets heb met ze kerst.
   En toen moest ik ook mee op ze brommert, Ooooh ik vind het nu nog spannend.
   Dank je wel Bolle dat jij ons volgt. Ik voel mij eigen nu wel veiliger en Katrientje zeg dat ze best foorzichtig is in ze verkeer.
   Ik vertrouw haar wel,

   Liefs van Loesje

 5. Ohhh Tante Katrien en Tante Loesje wat ik ben ik supertrots op u samen. Wat mooi een aksie en wat lief van u.
  Hier denken ze ook altijd aan de diertjes die het niet zo goed hebben. Ons vrouwtje krijgt altijd zakjes op de kattenshow en speeltjes etc. En soms als we wat winnen krijgen we een grote zak voer. En we sparen altijd iets van ons zakgeld ook ikke straks.
  Let u samen wel goed op elkaar want ik heb wel de allerliefste coolste internet adoptie pleegtantes.
  Nu ga ik zo weer spelen .

  1. Oooooh bebiepeuterkleuter😻
   Je tantes kijken heel goed uit hoor. Oooooh ga jij ook sjoowen? Wel lief van jullie dat jullie je eten doneertje aan asielkatjes.
   Speel maar fijn hoor kleine kyana😽😽

  2. Oooh ze lieve beebiepeuterkleuter van ons eigen,

   Oooh ga jij ook sjooowe van ze sjouw? Jij gaat alles winnen want jij ben ze mooiste beebiepeuterkleuter van me Feesboek.
   En ik ben supertrots dat jou mama ze prijze doneer aan ze zielige dieren. Ik vind dat lief Kyana.
   Ooooh spannend allemaal en we kijk goed uit,

   Liefs van tante Loesje

Reacties zijn welkom