kater Bolle over: als je een vierkant hoofd hebt

vierkant hoofd

Al zeg ik het zelf, ik ben geen lelijke jongen. Ik ben groot, heb mooie ogen en veel verschillende kleuren in mijn haar. En dan heb ik ook nog eens hele brede schouders.
Al ben ik meer van de psiegologie en de diepe gedachten, ik vind dat mijn buitenkant er ook best mag zijn.

In-teelt kat

En toch klopt er iets niet helemaal aan mij, zei de dierendokter. En mijn vrouw zag het meteen de eerste keer dat ze me goed kon bekijken.
Ik ben namelijk een in-teelt-kat.

Wat is dat, denk je nu misschien.
Nou, ik wist het zelf ook niet, maar mijn mensen hebben het me uitgelegd. Inteelt is als twee katten die familie van elkaar zijn een kindje krijgen. Dus zeg maar broer en zus ofzo die samen papa en mama worden.
Als mens denk je a-jakkes, van die familie, maar ons katten maakt dat niks uit.
Maar toch is het beter als het niet zo gaat, zei de dierendokter, want de kindertjes kunnen ziek zijn. Of niet echt ziek, maar een beetje raar. Dat je een vierkant hoofd hebt, bijvoorbeeld (nee hoor, grapje!). Maar de kinderkatjes kunnen een beetje gehendikept zijn.
Daarom is het ook zo belangrijk dat katten hulp krijgen. Nee: dat ze geholpen worden.
Ik weet niet precies waarmee katten hulp nodig hebben, maar mijn vrouw zegt dat het zo heet. En dat ik ook geholpen ben. Heb ik nooit geweten!

Flippers

De dokter zei dat ik door die in-teelt kromme benen heb. En ook door een vietamienentekort.
Dus als beebie had ik weinig te eten en was ik aan mijn benen verkeerd gegroeid. Zielig hè?
Als ik ren gaan mijn achterbenen niet van voren naar achteren, maar naar de zijkanten. Ik zou niet weten hoe je anders moet rennen, maar mijn mensen vinden het altijd heel leuk om te zien.
Ze zeggen dat ik flippers heb, als ik ren. Gelukkig doe ik dat niet zo vaak, anders denkt iedereen straks nog dat ik een dol-fijn ben!

Tradietie

En ik heb ook een beetje een vreemde mond, zei de dokter.
Want mijn onderkaak gaat verder naar voren dan mijn bovenkaak. Een centenbak heet dat in mensentaal. Daarom heb ik soms last met eten. Want de onderkant van mijn mond raakt eerder het bakje dan de bovenkant, en daar schrik ik dan van.
Het liefste eet ik van de grond, dat vind ik het makkelijkst. Mijn brokjes eet ik dus van de vloer, binnen en buiten.
Maar dat willen mijn mensen binnen niet altijd als ik natvoer, of rauwe stukjes vlees eet.
Nou, ik vind dat juist wel handig, die vloerbedekking – dan glijdt het vlees niet weg.
Dus vaak haal ik mijn vlees of natvoer uit mijn bakje en leg het tóch op de vloerbedekking voor ik het eet. Dat deed de GroteBeer, die hier voor mij woonde ook. Dus ik pas in de tradietie!

Lenig

Ik heb er zelf trouwens geen last van, van die hendikeps. Ik weet niet beter, want ik ben altijd zo geweest.
Het is zelfs wel handig, want ik ben daardoor heel lenig.
De eerste keer dat ik vlooienspul kreeg achter mijn hoofd, zo tussen mijn schouders, kon ik erbij met mijn achterpoot. Ik krabde alles weg en likte het van mijn tenen. Vies, dat spul!
Mijn mensen hebben het overal op mijn rug en zelfs bovenop mijn hoofd geprobeerd, maar ik kan er altijd bij. Zelfs precies bovenop mijn hoofd! Dan ga ik zitten, en krab met mijn achterpoot bovenop mijn hoofd. En lik het weer van mijn tenen af. Jekkie, ik vind dat echt niet lekker dat vlooienspul!
En ik kan een koprol maken, maar dan naar de zijkant toe. Dat doe ik soms als we met de veer of het ding aan het touwtje spelen.

Vierkant

Dus in-teelt of niet, het maakt mij helemaal niks uit.  Mijn Molletje interesseerde het ook niet.  En mijn mensen ook niet, want die houden van mij zoals ik ben. Ja natuurlijk, want ik houd ook van mijn mensen zoals ze zijn!
Maar dat vierkante hoofd… dat krijg ik misschien nog wel eens.
Van alle aaien en kusjes die ik bovenop mijn hoofd krijg!

15 thoughts on “kater Bolle over: als je een vierkant hoofd hebt

  1. Hartelijk bedankt voor het kompliement, en van het hartje vind ik heel mooi gezegd!
   Een lief kopje van Bolle.

 1. Hallo Bolle,

  Nou een ding is heel zeker Bolle, je bent een hele mooie kater en het is maar goed dat je een je weet wel bent, anders had je alle poezenmeiden achter je aan zitten hoor.

  Er was me nog nooit iets aparts aan jou opgevallen hoor, en nu jij dat vertelt zie ik nog niks.
  Je vertelt dat je een inteelt kater bent en ja vrouwtje heeft mij dat wel eens vertelt en het is net als bij de mensensnuiters, het kan dan wel tot heel raar gaan . Mensensnuiten weten dat ze dan op moeten passen met hun nakomelingen, maar ja een poezen en kater hart weet dat niet. Staat ook niet bovenop op ons kopje geschreven wie onze familie is.
  Wauw dat is me ook wat met jou atletisch lenig zijn, hoe moet vrouwtje jou dan helpen om van die kriebelgasten af te komen en dat spul in je bekkie is toch ook niet gezond lijkt mijn met mijn Jippekoppie. Ik zelf krijg niet van dat spul op mijn bontjasje, vrouwtje kijkt mij goed na, je weet ik kom alleen maar op het balkon. Vrouwtje heeft nog nooit een kriebelbeestje gevonden.

  Ja ik zie het er komt bij jou net als bij mij een vierkante kop aan, haha, allemaal van die knuffels en aaitjes

  Bolle blijf jij maar mooi je zelf van hoe je er ook uitziet, je bent voor mij een hele grote vriend , sorry natuurlijk ook van mijn vrouwtje. Heb een fijne dag en er zal ook wel sneeuw bij jou thuis in de tuin liggen, vertel maar een keer hoe je dat vind. Op mijn balkon liggen een paar vlokken en daar heb ik al aan gesnuffeld en toen vlug naar binnen, want het is koud buiten. Beneden in de tuin en Uiterwaarden is het wel wit van de sneeuw.

  Heel veel knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Dag Jip, dus jij krijgt straks ook een vierkant hoofd? Gelukkig maar, dan word je genoeg geknuffeld en gekust.!
   Ik krijg mijn vlooienspul tóch tussen mijn schouders, maar dan een speciaal spul. Dat het niet uitmaakt of je het oplikt of niet. Want buiten zijn er wel vlooitjes, en die wil ik liever niet!
   En dank je wel dat je zegt dat ik een mooie kater ben. Ik heb nu niet echt meer interesse in dames, want ik denk nog altijd aan mijn Molletje. En die had dat NOOIT goed gevonden, als ik naar andere poezen keek!
   Ik heb ook sneeuw in mijn tuin, en ben daarom heel snel weer naar binnen gerend!
   Voor jou en je vrouw een heel lief kopje van jullie vriend Bolle.

 2. Ooooh bolle….het gaat om je binnenkantje hoor. Als dat mooi is maakt je buitenkantje niets uit.
  Je weet.. 3 maart hoopjes ik 17 te mogen worden. Als je mij in het echtjes zou zien zou je echt niet zeggen dat ikjes volwas ben. Ik ben namelijk veeeeel te klein. Ik was nestje nummer 2 in het jaar dat ikjes was geboor. Maar daarvoor had mijn mama ook al veel nestjes gehad. En toen ik met Catoo naar Amsterdam verhuisde was mama alweer 2 weken zwanger.

  1. Dag Katrientje, 17 jaar alweer? En toch rijd je nog brommert en gooi je nog kerstbomen om? Zo wil ik ook wel 17 worden!
   Wel heel zielig voor je mama, dat ze zoveel kindjes kreeg. Dat is best zwaar, denk ik. Misschien kreeg ze daarom een mini-Katrientje! Was Catoo ook een klein katje?
   En heb je een speciale brommert, voor kleine katjes? Of gewoon een grote?
   Een lief kopje voor jou, van Bolle.

   1. Oooooh bolle. Ik heb een superkoele brommert hoor.
    Catoo was een paar centimers groter dan ikjes en ongeveer 2 kilo zwaarder.
    Maar bolle….wat als jouw personeel een restje tapijt koopt en daar stukken van maakt waar jij op mag knoeien. Dan blijft alles daaronder schoon.
    Zacbt kusje op je wang😽

    1. Dag Katrientje, mag ik van de zomer een keer achterop de brommert? Dat jij rijdt, want dat kan ik niet, en dan ik achterop?
     Ik heb al een soort speciaal iets onder mijn bakje (een plees-mat, zegt mijn vrouw). Maar ik vind dat mijn eten gewoon op de vloerbedekking hoort. Dus ik haal het uit mijn bakje, op de pleesmat en dan op de vloerbedekking. Handig hè!?
     Een lief kopje voor jou van Bolle.

    2. O, en Katrientje: het was niet lelijk bedoeld, hoor, van je brommert! Ik vind het juist super dat je dat kunt! Ik dacht alleen dat er misschien brommerts in allerlei maten waren. Want een leeuw of een olifant heeft een heel grote nodig, en ern muis een veel kleinere!
     Een lief kopje voor jou van Bolle.

     1. Ooooh bolle, natuurlijk mag je achteropje hoor. Ooooh dan gaan we aafontuurtjes beleefen😸😸

 3. Oooh Bolle,

  ik heb jou verhaal geleze en ik vond het weer heel mooi. Dat jij in teelt ben, ik heb mij best gedaan Bolle maar ik kan er niks van zien van me eigen. Ik vin jou een knappe katerman. Jij heb ze beste stukke van je inteelt voor jou eigen gekreege. Jij mag trots zijn op jou loeks.
  En jij ben ook slim want jij leg jou vleesje op ze tapijt. Dan kan je rustig eten en dat is belangrijk, ook voor jou Bolle. En ik vin het ook goed van jou eigen dat jij jou eigen spaarpotje heb.
  Bolle jij ben een mooie katerman, ik denk dat jou Mollie trots op jou eigen is geweest. En nog! Ik voel in me hart, zij is altijd bij jou.
  Zij is bij jou om wie jij ben als katerman, jou binnenin Bolle.
  Jij ben ze beste inteelt want jij ben onze lieve vriend Bolle,

  Loesje

 4. Dag Loesje, dank je wel voor alle kompliementen! Ik word er helemaal verlegen van…
  Van dat spaarpotje, daar had ik nog geeneens aan gedacht. Misschien kan ik daar wat ekstra brokjes in bewaren, voor als ik de tuin inga.
  Ja, en mijn Molletje is altijd bij me. Dat is zeker waar.
  Je weet hoe het is ,Loes, als je verkering hebt. Dan woon je in elkaars hart. Net als jij en Bert.
  En weet je wie ik ook in mijn hart heb? Mijn vrienden van de blog!
  Zo heb ik een hart vol met geluk,en dat is super!
  Een heel lief kopje van Bolle.

 5. Hallo Ome Bolle,

  Ik vind u mooi en knap en vooral heel lief.
  Ik en ook de andere poezen en katers hier hadden het niet gezien.
  Maar wat wij het belangrijkste vinden is dat u hart groot en lief is en dat de mensen waar u nu woont van u houden zoals u bent.
  Een super dikke knuffel van ons allen maar speciaal van Kyana

  1. Dag lief kattenkleutertje Kyana, dank je wel voor je kompliementen, daar ben ik heel blij mee!
   En wat gezellig dat je er weer bent! Je hebt helemaal gelijk dat het om je binnenste gaat, en niet om de buitenkant.
   Je bent een heel lief slim klein poezenmeisje, en met jouw hartje zit het zeker weten ook prima!

   Een lief kopje voor jullie allemaal, met voor jou een likje over je hoofdje erbij, van je ome Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *