Maar toen rook ik mijn avondeten

avondeten

Gisteren had ik best een fijne dag. Beetje slapen. Beetje hangen. Knuffelen. En later dacht ik nou heb ik echt trek in avondeten. Maar toen rook ik het.

Slanker

Een hele tijd terug na mijn eerste operazie moest ik anders eten wegens mijn gezondheid. Dus ik aan de sportbrokken en de zakjes sportvoeding. Lekker spul, vond ik. Bij mijn tweede operazie zei de dokter dat ik gezonder en slanker was geworden. Dus punten voor Bertje.

Maar ja hoe ga je dan verder.

Eten

Ik ben nou weer een beetje in mijn gewone doen na de tweede operazie. Er zijn twee kiezen uit maar ik kan gewoon brokjes eten. Alleen die zakjes sportvoeding…. ik rook eraan en alles in mij voelde: nee. Dat spul eet ik niet.

“Probeer het eens,”  zei mijn vrouw. Ze keek naar mij en ik naar haar en dan ben ik zo slap van binnen dat ik het nog ga proberen ook. Maar ik rook het en voelde: nee. Toen ging ik op een afstand van het bord zitten en keek van:  nou moet jij iets doen. En dat deed ze.

Lekker

Ze ging naar de keuken en maakt een bordje met mijn gewone eten. Wat ik voor de operazies had. Man, wat was dat lekker.  Ik kon niet meer ophouden met eten, het ging steeds sneller en sneller naar binnen en daarna heb ik het bord schoongelikt.
Even later moest ik overgeven.
Daarna had ik keihard veel knuffels nodig en die kreeg ik gelukkig ook.

Wat nu

Ja, en wat nu. Het sportetenzakjes hoef ik niet meer van thuis. Mijn vrouw zei, dat ik een smaakverandering had. Deftig he!! Dat is dat je even op je eten bent uitgekeken. Het oude eten mag ik eigenlijk niet wegens de gezondheid. Dus morgen gaat ze op zoek naar nieuw sporteten uit zakjes.

Bem benieuwd waar ze mee thuis komt.

15 gedachten over “Maar toen rook ik mijn avondeten

 1. Oooooh bert, dat heb ik soms ook. Dat ikjes zulk lekker eten krijg en dat je dan denkt dat moet op. Echt op. In 1 keer. Oooooh en binnen een minuut weet je gewoon dat je dat niet had moeten doen. Ikjes deed dat te vaak, en nu krijg ik het in gedeeltes. Maar zelfs dan lukt het me nog hoor om teveel te eten. Soms eet ik lekker en dan halen ze gewoon mijn bakje weg. En dan kijk ik van huh? Wat flik je nou?? Sjoooooo dan ben ik boos hoor.
  Maar goed….schijnbaar heb ik over mijn eigen eten ook niets te vertellen.

  1. dat lijkt me erg moeilijk Katrien als je eet en ze halen het weg. Ze moeten juist eten geven. Niet weghalen. Als je altijd genoeg lekker eten hebt kun je langzaam eten. Zo zie ik het.

 2. Hoi Bert,

  Verandering van brokjes is altijd een issue bij jullie, zo ook bij mijn Kitty en nu ook Coco,die nu 9 maanden is en wegens een waarschijnlijke voedselallergie andere brokjes krijgt.

  Gelukkig vond ze de nieuwe brokjes meteen lekker en dat gaat tot nu toe wel goed.
  Natuurlijk lustte Kitty haar brokjes niet meer toen ze de nieuwe brokjes van Coco rook en is zij nu ook a/d speciale brokjes, gelukkig kan dat geen kwaad volgens de dierenarts en mag ze dat gerust ook mee eten.

  Het zijn nl brokjes van Hill’s met een groot onweerstaanbaarheidsgehalte en 100 % smaakgarantie.
  Alleen de blikjes nat voer ,ook van Hill’s zijn geen hit en haalt Coco haar neus voor op, terwijl Kitty dat heel lekker vindt.

  1. ik had en heb ook Hills voor uit de zakjes, en net als Kitty lustte ik dat best graag tot een paar dagen geleden dus. Brokjes vind ik niet meer zo lekker als in het begin. Eten is best moeilijk als je er echt op moet letten dat merk ik nou.

 3. Hallo Bert,

  Het is super moeilijk om maar steeds op het sportdieet te moeten blijven. Ik ben ook een kerel die protesteert van vrouwtje eet jij dat maar op hoor. De zakjes natvoer had ik na 2 dagen al bekeken en nu staan al die dozen achter in de kast. Maar die sportbrokken blijft vrouwtje wel voor mijn Jippeneus zetten en je weet de aanhouder wint. Ik ben altijd de verliezer hier. Tante Ans vind wel dat je tussendoor wel een lekker zakje natvoer mag hebben als beloning en dat doet vrouwtje dan ook. Ze geeft me dan 1X per week een zakje van Royal Canin care ultra light en dan 2 dagen een half zakje. Maar je weet ik neem nu druppeltjes van Bachbloesen en nu krijg ik 2 X per dag een klein schepje en daar doet vrouwtje dan mijn druppels op, nou smullen man. Ze helpen nu al heel goed, vrouwtje zei net nog dat ik weer een ondeugende Jip was, ik haalde weer jonge jaren Jippe streken uit.

  Bert Ik wil ook wel eens te vlug eten en dan ligt het na 5 min. alweer op de grond. Vrouwtje vind dat zo jammer voor mij, ik heb het dan wel geproefd maar ik zit dan weer met een lege buik.Mijn tussendoortje aan iets lekkers op de dag is 3 X een klein stukje van een stickje met een pilletje erin voor mijn Artrose en 3 kleine snoepjes. Kijk dat moet kunnen vind vrouwtje, want ze is super trots op mij en dan verdien je met mate een verwennerijtje.

  Het sporten heb ik dus net al gedaan en boeven streken er extra bij en ik ga dadelijk ook mijn bedje maar eens opzoeken voor een dutje. Jij met vrouwtje een hele fijne dag en van vrouwtje veel knuffels en kopjes en pootjes van je grote vriend Jip

  1. jij sport echt heel veel Jip veel meer dan ik. Dan snap ik wel dat je extra snekjes mag. Maar ik ben wel atleetisch maar niet zo’n sportjongen als jij. Mijn vrouw gaat straks in de winkel kijken naar dat spul wat jij noemt ik hoop dat ik dat lekker vind en dat ik dan niet over hoef te geven want dat is naar dat weet jij ook. poot van je vriend Bert

 4. Bert je vrouw zal vast en zeker wel weer iets lekkers voor je vinden!!!!
  En af en toe een zakje van het eten voor de operazie zal toch ook wel mogen!!!
  🤗🤗🤗

 5. Lieve Bert,

  ik wil eerst zeggen dat ik als jou verkering heel trots ben. Dat je zo goed van jou sportbrokke eet en nu atleeties ben. Iedereen heb het gezien Bert, jij ben ze goede voorbeeld. Maar ik vind wel, nou mag je ook lekkere dingen eten. Om gelukkig te zijn in jou hart. Dat is belangrijk Bert.
  Overgeefe is nie fijn, ik vind het ook sonde van me eten Bert. Ik houd me eigen eten altijd binnen. En ik eet overal dwars doorheen zeg me vrouw. Zij let wel op dat ik niet ziek word want dat wil ik niet van me eigen. Maar ik vind het ook belangrijk om te eten Bert, dan kan ik genieten.
  Maar het liefst eet ik met jou. Dat we samen genieten Bert. En dan samen slaape…

  Je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, overgeefe vond ik ook moeilijk Loesje ik was erna een beetje bang van binnen. Dat ik niet meer zo goed wist wat ik moest doen. Ik wil zo graag lekker eten maar de sportvoeding uit een zakje die lust ik niet meer. En mijn vrouw zegt je moet geen diejebeet wrden. Dus daar zitten we nou in. Ik hoop dat jij nooit diejebeet wordt Loes. je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Persoonlijk kan ik me heel goed voorstellen dat je een beetje klaar bent met je sport-eten.
  Ik zal je eerlijk vertellen dat ik al na een paar weken geen sportbrokken meer lustte.
  Ik at ze gewoon niet meer, ook al kreeg ik niks anders. En gelukkig is mijn vrouw niet zo streng. Mijn man wel! Maar mijn vrouw gaf me dan zakjes gewoon natvoer. Gewoon natvoer is ook goed voor je, want daar zitten niet veel kaloorie-en in. Minder dan in brokjes, in ieder geval. Dus ik denk dat jij ook best een zakje natvoer mag hebben!

  Overgeven is niet fijn. Popje, die nu een prachtige ster is, deed dat ook vaak als hij te snel at. Dan zat hij zó lekker te eten dat hij heel blij werd en moest gaan rennen. Ja, en je snapt al wat er dan gebeurde.
  Misschien kan je vrouw je steeds hele kleine beetjes geven?
  Je hebt ook bakjes, speciaal voor dat je niet te snel kan eten.
  Ik eet zelf heel netjes, en kauw op elk brokje. Dat lukte me niet goed met de sportbrokken en daar werd ik zenuwachtig van. Dus ging ik de brokken maar gewoon doorslikken. En daarna moest ik ook overgeven. En dan kon je goed zien dat ik niet op de brokjes had gekauwd!

  Ik hoop voor jou dat je snel weer wat lekkers krijgt dat niet maakt dat je moet overgeven, Bert! Want dan heb je nóg niks gegeten!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle gisteren kreeg ik iets van Royal Canin dat was een tip van de vrouw van Jip. Gelukkig was het heel lekker. Dus dat eet ik nou. Want anders ben ik straks weer pre-diejebeet hoor ik thuis. Dat is mijn avondeten en dan heb ik verder gewoon de sportbrokken die kraak ik wel weg. Goed dat je naar je overgeef kijkt dan weet je beter wat er is. Ik hoop alleen dat je nou niet meer hoeft over te geven. kopje van Bertje

 7. Moeilijk voor je Bertje,al die veranderingen.Ik heb je vrouw gewezen waar ze veel info kan krijgen over goede voeding,zonder veel koolhydraten en dat lusten ze hier alle 3 wel.Ook doe ik de porties voor de nacht in een apparaatje, die dan.midden in de nacht een vers hapje serveert.Sparkle is nu 4 jaar diabeet,maar door de voeding kan ik haar nog mooi binnen de goede cijfers houden en tot nu toe zonder insuline. Nu is het even lastiger want door de veranderde werking van haar schildklier,heeft ze weer de neiging om aan te komen.Dus is het extra belangrijk dat ze geen of bijna geen koolhydraten krijgt.Best lastig,maar ze eet nou eenmaal graag.Is haar grootste hobby……We hebben het nu tot al 4 jaar zonder insuline voor elkaar gekregen. Mocht ze ooit insuline moeten dan krijgt ze het natuurlijk.Er is heel veel lekker eten zonder koolhydraten,veel variatie dus je vrouw zal wel voor je uit zoeken waar en wat ze kan geven.Dus succes met alles.Voordeel jij bent nog geen diabeet,dus nog wat meer keuze voor jou.Hoog in eiwit en laag in koolhydraten. En er zijn ook.lekkere snacks die nog heel goed kunnen hoor.Ja Sparkle al 4 jaar en dat met de van de dierenarts die ik toen had dat Sparkle wel als eerste keus euthanasie had,omdat doorvde suiker haar achterpootjes het niet meer goed deden.Nou,daar ging ik als de mama niet zomaar in mee.Diabetes is te behandelen.Dus andere da en andere methode.Sparkle kan al lang weer goed trappen lopen,op bed springen etc.Oke minder dan vroeger maar het kan wel.Ik wist eerst ook.niet hoe alles moest,maar veel geleerd.Verder is ze aardig gezond in inmiddels een senior kat van ruim 12 en haar ondeugende streken heb ik ook.Nu een hele fijne da die ook naar mij luistert, en kijkt naar kwaliteit van het leven van dieren.Nee we zijn allemaal happy.en dat het eten anders gaat en is,daar zijn we allang aan gewend.

  1. Ja mijn vrouw heeft gisteren heel lang op de compjuter gezeten en van alles gelezen en ze zei dat ik lekker en gezond ging eten en dat u haar had geholpen met tips. Wat fijn voor Sparkle dat u zo goed op haar let en dat ze van alles kan en doet. Dat komt ook door het eten maar ook door de liefde dat is mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *