Loesje vertelt: over soolvriendschap…

Loesje huispoes

In oktober had ik één jaar feesboek van me eigen. Toen ik begon met ontplooien had ik niks, nu ben ik een rijke poes in me hart. Ik heb ook al veel geleerd want ik heb verkering.

Bert helpt me altijd, hij is een zachte katerman van ze eigen. Ik kan en durf me eigen te zijn en dat is belangrijk. Maar als poes is het ook fijn om over poezedingetjes te kunnen praten. Dan laat ik me Bert met rust, hij heb ook andere dingen aan ze kop. Op me feesboek leerde ik ook vriendschap kennen, dat je je eigen herkent in een andere poes ook al ben je verschillend.

Katrientje

Toen ik me eigen ontplooide durfde ik ook te vertellen van me maatje meer. Ik ben van me eigen prettig gevuld. Maar ik vond het best spannend want ik ben ook gevoelig. Ik was onzeker en Bert steunde mij. Toen leerde ik Katrientje kennen, zij is een vriendin van me Bert. Ik zeg U eerlijk, ik hoefde niet te blaaze.

Kitten

Katrien durft skoeter te rijden en ook brommert. Dat durf ik niet want ik vind het als poes gevaarlijk in het verkeer van alledag. Maar Katrien is anders, zij is een kitten van 16 jaar en ze wordt volgend jaar al 17. Ze heb al heel veel meegemaakt en ze is toch vrolijk van ze eigen. Ze kan ook goed zingen, over Lamoerrr maar ook over rosjebief. Ze zingt iedere dag s’morgens om vijf uur voor haar personeel, ik vind dat lief.
Ik moest ook nadenken want het is bijzonder. Soolzusjes zijn zit in je hart, dat je aan één miaauw genoeg heb. En ik moest nadenken over vriendschap. Want ik heb wel verkering maar kan ik dan ook vriendschap hebben voor me eigen.

Voor me ziel

Ik voelde heel veel emoozies, me hartje stond open. En ik had ineens zin in soolfoet, dat is tonijn voor me ziel maar soms ook garnaale. Me vrouw kreeg het niet aangesleept, ze heb me visboer moete bellen. Die heb toen ze vriezer leeg gehaald. Vriendschap is een fijne emoozie in me hart. Maar je moet er ook iets voor doen dus soms moet ik ook me tonijn delen.

Onzeker

Ik dacht ook, zou me Bert jaloers zijn. Dan zou ik heel onzeker worden van me eigen. Jaloesie is heel veel emozie en je tonijn heb een nare bijsmaak. Toen heb ik met Bert gepraat, als je een makkelijke verkering heb dan doe je dat. En Bert was lief. Hij heb ook vrienden van ze eigen. We hebben verkering en geen gefangenis. Dan zou ik niks meer moge in me leve. Als je verkering heb dan wil je dat de ander gelukkig is van ze eigen. En vriendschap is net zo belangrijk maar dan anders.

Rijk

Als poes voel ik me rijk. Ik heb verkering en ik heb vriendschap in me leven. Katrientje is er altijd als ik haar nodig heb en we begrijpen elkaar. Ze heb haar eigen leve en kariejerre. Ze doet zingen en ze heb thuiswerk in muizen vangen. Ze heb nog geen pensijoen. Ze blijf altijd een kitten op leeftijd en heel aktief.

Ik vind dat mooi en speciaal. U weet ik ben anders van me eigen maar Katrien maak me altijd blij.

Me hart

Ik leerde dat ik best anders mag zijn. Dat soolvriendschap diep in me hart zit. Het heb me leve rijker gemaakt. En het is ook fijn want als poes hebbie gewoon poezedingetjes. Dan is vertrouwen belangrijk en eten ook. Soolvriendschap is speciaal, je ben dan verbonden. En je heb het niet met iedereen maar soms ontmoet je zo iemand in je leve. Dan heb U wel geluk.

Liefs van Loesje

12 thoughts on “Loesje vertelt: over soolvriendschap…

 1. Lieve Loesje,

  Wat kan jij weer mooi schrijven over wat jouw gevoel in je eigense is. Ja vriendschap is wel anders tussen poezen en katers. Ieder heeft in zijn bolletje z’n eigen dingen, Jij hebt met Bert een hele speciale vriendschap/ verkering en dat kun je maar met eentje hebben. Ja poezen hebben hun poezen dingen en katers hun kater dingen. Ik vind het heel fijn dat ik vriendjes en vriendinnetje heb op Feezebook. Ik vind het ook zo tof dat jij soolvriendinnetje bent van Katrientje. Jullie passen helemaal bij elkaar, Katrientje is de drukte maker en durft veel en jij bent heel rustig en bescheiden. Katrientje is zangeres en rijd brommert en jij bent schrijfster en kan kursie geven in medetasie.
  Ikke ben blij dat er zo’n mooie vriendschappen zijn en laat die maar hele vele jaren bestaan. Ik heb ook een super vriendin, is wel een mensensnuit, maar dat vind ik heel fijn, je snappert het al, mijn vrouwtje. Ik heb vanmorgen heel hard voor haar gezongen, niet om haar wakker te maken maar omdat zr het feestvarkentje is vandaag. Nou maar hopen dat ze ook mij trakteert op een een lekker hapje, want dat hoort bij jarig zijn vind ik. Ze heeft als kadoo heel veel knufjes van mij gekregen en daar werd ze heel blij mee.

  Loesje een hele fijne dag met je vrouwtje en Zusje en Floris, knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, doe je van mij en mijn mensen je vrouw feliecieteren?
   en ik denk dat jouw kadoo het allermooiste kadoo was dat ze maar kon wensen!
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Dank je wel lieve Bolle en jou mensen voor de Flapstaartjes, vrouwtje was daar heel blij mee. Kopje en poot van je vriend Jip

  2. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   oooh lieve mevrouw Jip was u jarig van U eigen? Dan was er feest en ook lekkere hapjes van ze feest en misschien ook sneks. Lieve mevrouw Jip ik wil ook nog zeggen feliciteert van me eigen en ook van Floris, Zusje en me vrouw. Ooh jarig zijn is biezonder net als soolvriendschap.
   Ik vind dat het wel moet kunnen Jip, jij heb ze mensensnuit als soolvriendschap. Ik denk dat jouw vrouw Jip heel lief is voor jou eigen en ik ben blij dat jij gisteren al gezongen heb voor ze jarige vrouw.
   En Jip jij heb weer gelijk van jou eigen, Katrien en me eigen zijn heel verschillend en we hebben toch soolvriendschap. Dan kunnen we van elkaar leren en dat is ook weer ontplooien. En me Bert is me grote liefde, dat is anders maar is ook uit me hart en me ziel.
   Ik vind het wel belangrijk in me leven Jip.

   Ik wens jou ze eigen Jippedag, met Jippevrouw en Jippesneks,

   Liefs van Loesje

   1. Lieve Loesje en huisgenootjes en vrouw, Ik moet je van mijn vrouwtje bedanken voor de lieve Flapstaartjes, maakt haar heel gelukkig hoor, wij waren met ons tweetjes en ja ik heb ook eens extraatje gehad. Kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip

 2. Ooooooh loesje. Ikjes voel me zoooo speesjaal vandaag. Oooooh ikhes voel me verre eert. Wij zijn soolzusjes voor altijd. Ooooh ik voel me emo en ik heb nog maar 2 tonijn in huis. Ooooh het personeel moet halen.
  Weet je….ikjes hoop dat we altijd en eeuwig vriendinnetjes zijn en blijft.
  Oooooh loesje…SJETEEMMMM 💖💖💖😽😽😽🐟🐟🐟🐟

  1. Oooh lief soolzusje,

   jij ben mij sooldinnetje en ik wilde jou eigen verrassen. En volgende week heb we speciaal iets saame en dat weten alleen wij van ons eigen en me Bert. En ik zeg niks, sssssssssssssssst.
   Maar ik wilde jou in me zonnetje zette want jij ben er altijd voor mij eigen en voor iedereen.
   Hebbie vrouw nog tonijn gehaald voor jou emozie? Oooh ik hebme eigen tonijn al op, me vrouw moet vandaag ze visboer belle.
   Lief sooldinnetje, wij blijf voor altijd vriendinnetjes. Uit ze sool en uit ze hart, ik vind jou lief Katterien,

   Sjeteeeeeeeeeem van Loesje

   1. Oooooooh loes, vrouw heeft de visboer leeggekocht. Ooooooh loes. Spesjaal voor OOOOOOOOOOOOOOOOH SSSSSSSSSSSSSSSSST
    Ooooh loesje….zo spannend

 3. Dag Loesje, wat mooi dat jij en Katrientje zulke grote vriendinnen zijn.
  En zal ik eens wat zeggen? Je kan ook aan de kleuren van jullie haar zien dat jullie bij elkaar passen! Jij bent wit met zwart, en Katrien is zwart met wit. Dus dan zijn jullie een beetje elkaars spiegelbeeld, zeg maar! En dan kan jij dingen van Katrientje leren, en Katrientje weer van jou.
  Misschien dat jij een keer achterop de brommert kan, en dat Katrientje van jou kan leren over sensietieviteit.
  En zeker weten dat je rijk bent met zo’n soolmeet, en je verkering. En ook nog je vrouw. En je vrienden van Feesboek. En tonijn.
  Maar dat is allemaal gekomen omdat je Loesje bent. Een lieve zachte poes, die veel nadenkt! En er is maar één zo’n poes/Loes en dat ben jij!

  Een lief kopje , ook voor je verkering Bert en je vriendin Katrientje, van Bolle.

  1. Ooooh bolle,wat knap dat jij ons uit elkaar kan houden zeg. We lijken echt op elkaar hè? Itz leik loeking in ze mirror. Ooooh zacht kusje op je wang terug😽

   1. Oooh Katterien,

    loeking in ze mirror, ik vind dat mooi…
    Dat ik recht in je ziel kijk en jij in die van mij eigen,

    Sjeteeeeem Loesje

  2. Ooooooh Bolle,

   wat zeg jij dat mooi van jou eigen. Dat jij kan zien dat wij op ze eigen lijken en ook nog spiegelbeeld zijn. Katterien zwart met ze witte vacht en ik van me eigen wit met zwart. En me Bert is rood met wit in ze vacht en jij ben tijger. Ooh maar ze belangrijkste is, je heb mekaar. En je kan van je eigen en ook van ze ander leere. Dat je steeds wijzer wordt Bolle. En nog meer doet ontplooien.
   Oooh Bolle jij heb weer gelijk, ik denk veel na van me eigen en ik ben ook sensietief. En Katterien is anders en dat is toch fijn. Dan is er altijd verrassing en ik houd van gewoon. Dus moet ik leere en ik voel me veilig en dan kan dat.
   Soolvriendschap is biezonder Bolle. Jij had soolvriendschap en liefde met jou Mollie, jij weet wat het is en je ben nog steeds ze kater met ze ziel op de goede plek.
   Jij ben lief van jou eigen en je ben een goede vriend, van me Bert en ook van me eigen.

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *