Hoe ik herstel van mijn operazie

herstel

Hoe ik herstel van een operatie, dat is niet snel gezegd. Het moet langzaam. Dat weet ik, want ik voel het van binnen en de dokter zei het en mijn vrouw ook al.

Sloom

Toen ik pas terug was van de operatie, voelde mijn kop raar. Ik was sloom. Het liefste wilde ik liggen en slapen maar ik wilde ook mezelf wassen en eten en rondlopen alleen lukte dat niet omdat mijn poten te zwaar en te raar waren. Ik probeerde het. Maar het lukte niet. Dus toen ging ik slapen. Ja, dat moest ik zelf ontdekken.

Wat ik heel fijn vond is dat mijn vrouw bij me bleef. Ook de dag erna. Ze zat gewoon aan haar werktafel net als altijd en daardoor voelde ik dat alles in orde was. Dat helpt. En ze aaide me vaker, heel zachtjes. Dat was ook fijn. Want ik heb psiegies best veel meegemaakt.

Pil

Van de dokter moet ik de hele week een pil nemen tegen de pijn. Die krijg ik in een avondsnek van Sheba. Mijn vrouw maakt de pil superkleinfijn in een vijzel dus ik proef het haast niet. Ik weet het wel. Maar ja, met extra aaien en Sneba liggen dat soort  zaken anders.

Maar ik laat me niet in mijn bek kijken, en ik gaap ook expres de andere kant op. Daar ben ik nou voorzichtig mee.

Brokjes

Binnen een paar dagen ben ik weer aan de brokjes gegaan. Ik kraak zo graag dus die kon ik niet lang missen. Het valt niet mee, daar moet ik eerlijk over zijn.

 • soms slik ik ze door maar mijn verkering Loesje zei dat zoiets niet goed is en zij heeft veel minder kiezen bij mij zijn er maar twee uit
 • soms eet ik aan mijn goede kant, dus waar geen kiezen weg zijn dan kan ik toch kraken
 • vanmorgen viel er een brokje uit mijn bek tijdens het eten, netjes eten lukt gewoon niet altijd

Beter

Ik voel me wel veel beter nou. Ik slaap extra, ik krijg extra knuffels en die Shebasnek vind ik lekker.  Maar ik voel ook dat er best iets met me gebeurd is.

12 thoughts on “Hoe ik herstel van mijn operazie

 1. Lieve Bert,

  Je moet het tijd geven, maar het komt allemaal goed uiteindelijk.
  Je krijgt in ieder geval super veel liefde en knuffels van je vrouwtje, das fijn.
  Wel knap hoor dat jij je pilletje zo makkelijk inneemt.

 2. Hallo Bert,

  Ja ik moest een dag na jou naar Tante Ans voor mijn narekoos en operazie, Vrouwtje had me dat wel verteld maar ik wist eggies niet wat me boven de kop hing hoor. Staat mijn reismand ineens in de kamer en ik heb er eens ingekeken en dacht daar stop ik vrouwtje wel in, maar verdikkeme zij past daar natuurlijk niet in. Er is een tijd geweest dat ik gewoon alvast in die mand ging liggen slapen en dat vrouwtje dan het deurtje voor mijn veiligheid dicht moest doen, maar sinds mijn laatste vriend Boris erin moest en zo tekeer ging en niet meer terug kwam, vertrouw ik die mand echt niet meer, en ook geen andere, want we hebben er 3 in huis staan.
  Ik heb voor vrouwtje een paar liedjes gezongen, maar daar stopte ik ook maar mee, zij zelf was ook vreselijk van de zenuwachtige hoor. Wachten hoefde ik niet bij Tante Ans, want we hadden afgesproken dat ik zou komen.
  Tante Ans tilt mij uit de mand en Bert weet je wat ze me toch zei: Jipje je bent helemaal niet meer dik, ik zal jou eens even wegen, Nou 6 onsjes eraf. Ik hoef maar een heel klein beetje minder te wegen, eggies niet veel meer en ik heb een reuze pluim gekregen, Weet je, ze zei dat 6 onsjes voor een kater in die korte tijd heel veel is.
  Ze tilde een lipje van mij op om te zien waarom vrouwtje had gebeld.
  Ik mocht in mijn eigen mand blijven tot ik geholpen werd.Ja Bert je weet het je krijgt eerst een prikje en dan wordt je heel rustig en dan na een poosje een prikje en ik weet niks meer. Tja dat noemen we een narekoos. Ik werd een heel klein beetje wakker en mijn deken van de reismand lag fijn bij mij.
  Tegen 6 uur was vrouwtje erweer om mij mee naar huis te nemen. Ja ik voelde mij ook zo raar in mijn koppie, ik dacht eerst dat ik teveel had gewiewd.
  Tante Ans heeft een vervelende kies eruit gehaald en er zit achter in mijn bekkie nog een heel kleintje en die is ook niet helemaal goed, maar die hoeft er nog niet uit, omdat ik daar geen last van heb. Ze verwacht dat die vanzelf eruit gaat net als al mijn andere kiezen, Ja eggies die zijn er allemaal zelf uitgegaan zonder dat ik of vrouwtje dat in de smiesjes hebben gehad. Tante Ans vertelde dat dit heel soms voorkomt, ze lossen gewoon op. Nou het zal mij een Jippezorg zijn, ik kan er tenminste geen last meer van krijgen.Over een half jaar moet ik weer terug komen om te laten kijken hoe het met mijn bekkie is.

  Ja en dan thuiskomen, Ik was zo raar in mijn kop en kon helemaal niet goed lopen, en ik keek door kleine spleetjes van mijn ogen, ik vond het veel te licht in huis, terwijl vrouwtje maar een klein lampje bij de laptop aan had gedaan.ik was helemaal dronken van de narekoos, ik had ook helemaal geen rust in mijn lijf, ik probeerde maar te lopen en dan weer even op de het vloerkleed liggen. Maar ik heb de narekoos wat geholpen om uit mijn lijf te gaan, ik moest 3 keer spugen en toen ging het een beetje beter, Voor vrouwtje en ik naar bed gingen heb ik met kleine beetjes een zakje natvoer gegeten en we zijn toen gaan slapen. Ik kon ook steeds beter lopen en al had vrouwtje voor mij allemaal opstapjes gemaakt ik kon ineens weer goed springen.

  Ik has van Tante Ans een zakje hele kleine sportbrokjes gekregen en vrouwtje had poezensoep en natvoer uit een zakje voor mij. Ik hoefde geen pillen meer, Ik had toen toen ik narekoos had een prik voor de au en een met antibiotica, (wat een moeilijk woord zeg) gekregen en dat zou voor mij genoeg zijn.

  Tjaen dan komt de dag dat ik weer mijn gewone sportbrokken moet gaan eten en ik Jippe zijnde wil die dan natuurlijk niet meer eten, Ik was tot op mijn velletje verwend zei vrouwtje, nu hebben we een dag gedaan wie het het langste vol zou houden, ik om lekkere verwen hapjes te krijgen of het vrouwtje die zegt je moet nu weer sportbrokken eten. Help Bert, ik heb verloren en eet nu toch maar weer mijn sportbrokken
  Spelen en veel rennen doe ik nog niet en net als jij nog veel slapen, maarja het is wel zo dat we moeten bokomen van de narekoos, operazie en het stress avontuur.

  Tja het is een lang verhaal geworden, maar ik mocht vandaag lang op de laptop om jou en mijn vriendjes en vriendinnetjes het te vertellen. . Nu ga ik jou nog een fijne dag wensen met vrouwtje en ik mag niet vergeten knufjes mee te sturen voor jou van vrouwtje.
  Veel pootjes en kopjes van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip,

   hier Loesje, ik wil even zeggen dat ik ook trots op jou eigen ben. Jij heb het net als me Bert zo goed gedaan. En je ben ook 6 onsje kwijt in je lijf. Ik denk wel dat ik die gevonden heb in me eigen.
   Maar jij moet nu ook goed herstellen en veel rusten en slapen en knuffels van je vrouw.
   Narekoos is nie fijn, jij moet jou eigen tijd nemen Jip. Maar jij ben een wijze jongen en ik voel in me hart, alles kom goed.

   Liefs van Loesje

  2. hoi Jip wat goed dat je het zo uitgebreid vertelt daar heb ik veel informazie van en andere katten ook, want ik ontdek nou dat iets aan je tanden bij ons katten best vaak voorkomt. Ik vind dat je heel dapper bent geweest en je voruw ook want het was voor jullie alletwee heel moeilijk en misschien van binnen nog wel. kopjes van jullie vriend Bertje

 3. Lieve Bert,
  ik vind dat jij het heel goed doet, herstellen. Jij neem jou tijd en jij eet jou vieze pil. Goed van jouw vrouw om die met ze vijzel fijn te maken. Me vrouw heb dat ook gedaan want ik eet alles. Maar stukjes pil laat ik wel liggen van me eigen. Dan eet ik er omheen en dan word ik niet beter.
  En ik vind het knap van jou eigen dat jij alweer zo goed kan eten. Bert ik heb ook een tijd me brokke heel doorgeslikt, oooh toen voelde ik wel me buik. Maar ik vond me eten belangrijker. Ik was gulzig zeg me vrouw.
  Ik heb nu nog 4 kiesjes en ik gebruik ze allemaal. En Bert ik krijg ook tandenbrokke, dat zijn brokke die me tanden schoon houden. Oooh Bert die vind ik zo lekker, maar ik krijg er maar een paar op me dag. Maar het help wel zeg me dierendokter, nu gaat het niet zo snel verkeerd.
  En Bert jij moet goed rusten nou. Narekoos is naar. Jij moet jou tijd nemen en heel veel knuffels krijge.
  Van mij krijg jij me grootste knuffel want ik ben zo trots op jou eigen,

  Je Loesje

  1. Misschien krijg ik nou ook van die tandenbrokke Loesje omdat jij er goede ervaringen mee hebt,maar ik moet eerst de week met pillenslikken doen. Dan kijkt mijn vrouw verder zegt ze. Ik moet nou oppassen met alles dat ik niet een maatje teveel wordt en ook op mijn tanden. Dat is best moeilijk maar met jouw steun en steun van thuis gaat het lukken!! Zachte kop van je Bert

 4. Ooooh bert, je doet het echt geweldig. Ikjes heb alleen nog maar mijn 4 lange tandjes. Al mijn kiesjes zijn foetsie, weg.
  Ik ben die kwijtgeraakt na mijn narekoosjes. Ooooh het leek wel of ikjes dronken was, zo erg liep ik.
  Wat ik echt heel goed vind is dat jij en je vrouw nu rustiger zijn. Weet je nog dat je vrouw nog zo ongerust was, en naar later bleek, zelfs terecht. Vrouw had, toen ik ziekjes was, ook dat gevoel. Nou….jij weet hoe dat af liep.
  Maar ik weiger om sportvoeding te gaan eten hoor. Echt niet dat ikjes dat ga doen. En trouwens…vrouw zegt ook niet dat ik dat hoef😺😺

 5. Bert je doet het super goed!!!!
  En ja het hele herstel heeft toch wat langer tijd nodig!!! Maar met rust, lekkere sneks en de liefde van je vrouw gaat dat helemaal goed komen!!!!

  1. Soms eet ik even wat minder en dan kijkt ze meteen van erisiets dat geeft best druk in mijn kop. Dus zij moet ook herstellen.

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle,

  Ik vind dat je het heel goed doet!
  Je hebt een hele hoop meegemaakt, en dan heb je tijd nodig om weer helemaal de oude te worden. Dus doe maar rustig aan, dan ben je op een dag ineens weer beter.
  Met eten moet je nog even wennen, denk ik.
  Mijn Molletje had nog maar twee kiesjes ofzo, en die at het liefste brokjes. Ze kon eigenlijk niet eens meer edht kauwen, maar het gaf nooit problemen. Mijn mensen hebben ook een tijdje brokjes voor haar in water geweekt. Dat had de dierendokter gezegd. Dan zijn het brokjes, maar toch zacht. Maar dat lustte ze maar eventjes, en daarna niet meer.
  En bij de GroteBeer viel er ook wel eens wat uit zijn mond, maar dat gaf niks. Dat kan gebeuren, toch?
  Mijn vrouw moest gisteren voor haar tandjes naar de dokter, en die kon daaarnq ook heel moeilijk eten en drinken. En toen zei ik tegen haar ook dat dat niks uitmaakt!

  Een lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom