Katrien over het liggen in mandjes

mandjes

En ja hoor…daar is ze weer.  Vandaag gaat deze dame het hebben over mandjes.

Ik heb heel veel mandjes gehad hoor. Minimaal 1 keer per jaar krijg ik een nieuwe. De kleur maakt mij niet uit. Als het maar lekker ligt. Toevallig heb ik nu een panterprint. Past goed bij mijn huispakje.

Handdoek

Toen Catoo en ik hier kwamen wonen lag er al een mand klaar. Zo’n lekkere zachte. Alleen weet ik niet meer welke kleur. We keken naar de mand. Ja? Wat moeten we daar nou mee? We waren helemaal geen mand gewend, wij waren gewoon gewend om op de vloer te slapen. Het liefst op een handdoek. We lieten dat stomme ding ook gewoon links liggen. Of rechts, maar dat doet er nu niet toe.
We hoorden wel steeds van ga er nou eens in liggen. Nee!!! Ga er zelf op liggen als je dat zo leuk vind. Maar dat deden ze nooit.

Het personeel had het één na kleinste mandje gekocht. Ze zeiden dat, zodra we uitgegroeid waren, ze een grotere zouden kopen. Nouuuu… we groeide wel, maar niet zo gek veel. We werden smurfkatjes genoemd. Tsssss.
Enniehauw….het kwam er in het kort op neer dat ze het mandje, wat ons betrof, weg konden gooien. Zo niet leuk vonden we het.
En uiteindelijk deden ze dat ook. Vrouw gooide het op balkon. Wij mochten ondertussen gewoon weer op ons balkon na mijn uitglijer. En we zagen dat stomme mandje liggen.

Buiten

Oooooh toen kregen we een iedeej. Zou het niet koel om lekker buiten te slapen? In die stomme mand?
Nou… na een uur kwam vrouw op balkon en ze zag ons tweeen prinsesheerlijk maffen in de mand. Ze riep man er bij. We hoorde dat ze nu wel blerde. Ja!!! Nu wel ja. Toen we eten kregen besloten ze ons mandje onder de tuinstoel te zetten. Kijk… we leven in regenland en ze hadden geen zin om iedere keer een mand te moeten drogen. We kregen dus een soort van afdakje. Zo handig, want zo bleven we droog tijdens regen.
En als de zon te fel was lagen we lekker in de schaduw.

Lijf

Trouwens… sommige van jullie zagen mij een keer lijf op feestboek slapen in mijn mandje. Echt… ze gunt me soms totaal geen rust als ik even priefee wil zijn. Het is echt een wonder dat jullie me nooit op mijn roze kattenbak hebben gezien.
Als we een nieuw mandje kregen ging de oude naar het asiel. En die waren nog heel goed hoor. Wel moesten we iedere keer even aan het nieuwe mandje wennen.
Want onze geurtjes zaten er nog niet in. Zolang het mandje buiten blijft ga ik er wel inliggen, want na bijna 17 jaar wil ik er nog steeds niet binnen op slapen.

Dit was het weer.

Veel liefs en een kusje,

Katrientje (prinses zonder erwt maar wel met een zacht balkonmandje)

 

 

13 thoughts on “Katrien over het liggen in mandjes

 1. Oooh Katrientje,

  wat een mooi verhaal weer over ze mandjes. Heb jij een katermansje van je eigen? Oooh jij ben een panterprinses.
  Wij heb hier ook mandjes en in de winter slaap ik er wel in. Als me vrouw ze mandje bij de warme muur zet.
  Soms doet ze wiew in me mandje, dan gaat Zusje met me mand en al door me huis.
  Maar ik lig van me eigen het liefst op me vrouw, maakt niet zoveel uit waar. Ze schoot is wel het fijnste. En ik lig graag op me bed of op me bank.

  Oooh Katrien geen kou pakken op jouw eigen balkon,

  Liefs van je soolzusje Loesje
  Sjeteeeem

  1. Ooooooh lief soolzusdin. Mijn mandje ligt nu in het trappenhuis. Ik mag nu n8et meer op balkon van vrouw. Pas wanneer het weer 15 graadjes is minimaal. Oooooh lig jij op je vrouw?😳😳😳
   Dat deed ik alleen toen ikjes nog een bebie was. Ikjes lig nu alleen op mijn eerlijk ingepikte wolletjesdekens😺😺

 2. Dag Katrientje, je hebt helemaal gelijk met dat mandje. Soms kan een mandje op de ene plaats wél goed zijn, maar als ze het dan op een andere plaats zetten NIET!
  Mijn mensen hebben een mand van mij verschoven – nou, ik ga er mooi niet meer in! Want die mand hoort daar niet!
  Ik heb ook een mand in de tuin, maar daar slaap ik nu niet in. Mij te koud en te nat!
  Wat sjiek dat je elk jaar een ander mandje krijgt!
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Zou dat het zijn bolle? Dat ze mijn mandje op een stomme plek hadden neergelegd?😳😳 want ik weiger er gewoon om er in te liggen.
   Ikjes ga nu echt niet naar buiten hoor. Mij ook te koud en te nat.
   Sjiekdepief he? Ik hoop wel dat ik een mooie mand terug krijg hoor. En een kleur die bij mij past.

 3. Hallo Katrientje,

  Vrouwtje is weer thuis van het werken voor mijn eten en nu mocht ik jouw verhaal gaan lezen. Zo zeg, ieder jaar een nieuwe mand, wel gek hoor, ben je er net aan gewend en ruikt die zo heerlijk naar je eigenste en hup weg man. Maar snapper dat je mand alleen maar buiten staat en je binnen geen mand wil. Geeft ook niks hoor. Ik heb en nu schaam ik me tot rood achter de oren, ik heb heel veel slaapplekken en ik wissel gewoon af en ik slaap ook op de bank en de stoelen op dekentjes en in het grote mensenbed. Kijk Katrientje het huis is eigenlijk van mij en vrouwtje woont bij mij in, als ze lief is mag ze in een van de stoelen gaan zitten en dan ga ik gewoon op een dekentje op haar schoot liggen. Dat ik zoveel bedden heb, komt ook door al mijn vriendjes die hier ook hebben gewoond, Aan manden heb ik er nu 3 en de rest is dus stoel of bank os doos met een dekentje erin.maar ik heb ook een hele grote speel hoek voor mijzelf en een krabmeubel, oja en daar zitten ook 2 bedden in, was ik van de vergeten. Komt nog door de narekoos zal ik maar miauwen.
  Katrientje vrouwtje zegt ook welo eens ik ga maar eens opruimen en daarom hou ik haar goed in de smiezen dat ze niks wegdoet hoor.

  Nou ga ik echt ophouden over bedden, want ik ga ervan geeuwen en krijg ik weer slaapjes, doe ik toch nog veel meer dan normaal, komt door de narekoos zegt vrouwtje.

  Fijne dag en je had weer een heel leuk verhaal geschreven en ik benne benieuwd wat je de volgende keer te vertellen hebt.
  Vrouwtje vraagt hoe het eigenlijk zit met die geheime verrassing van jou en Loes, we moesten even wachten, maar we wachten al maanden hoor.

  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Ooooooooooooooh jip. Wat heb jij keiveel zeg🙀🙀🙀
   Kom ik aan met mijn 2 wolletjedeken en balkonmandje.
   Ik zeg ook altijd tegen vrouw dat ze blij mag zijn dat ze bij mij mag wonen hoor. Dat zou echt niet iedereen mogen.
   Zit ze mij alleen maar aan te kijken.
   Oooooooh je bedoeld ons SSSSSSSSSST??? Ooooh ik geloof dat dat maandag al is jip. Het was heeeeeel veel werkjes hoor.
   Ooooh knuffels aan mevrouw jip en jij knuffels en kusjes op je wang😽😽

   1. Katrientje nou gaat het spannend worden hoor, wij kijken er naar uit. Ik ga op mijn pootjes aftellen dan

 4. Hallo Katrientje,met Gijsje. Je hebt een mandje om in te slapen en je mandje staat op balkon nog wel! Ik mag van vrouwtje niet op balkon. Veel te gevaarlijk, zegt vrouwtje.
  In huis heb je 2 wolken dekentjes om op te liggen. Lig je niet bij jouw personeel in bed? Of bij personeel op schoot? Ik wel. Als vrouwtje op de bank gaat liggen dan ga ik bij haar schouder liggen en dan legt vrouwtje haar hoofd tegen mijn kopje aan. Ze gaat mij dan ook aaien. Ik vind dat zo fijn dat ik ga spinnen.
  ’s Nachts lig ik bij vrouwtje in bed. Ik ga dan in haar knieholte liggen. Als vrouwtje weg is ga ik op een dekentje in een stoel liggen of op mijn krabpaal of op een deken in mijn eigen bed.
  Ik heb heel veel slaap plekjes! Zalig,vind ik dat. Oh ja, ik wil ook wel is op de vensterbank liggen slapen.
  Ik begin moe te worden. Trusten, ik ga even een dutje doen.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Toen ikjes nog een bebiekatje was durfde ik af en toe op schoot. Toen catoo dat van mij overnam ging ik naast vrouw slapen. Krijg ik toch knuffels. De enigste keren dat ik op vrouw haar schouder lag was toen we in de rouw waren van catoo😿😿 toen hadden we elkaar heel erg nodig😿 een hele week hadden we verdrietjes.
   Ik heb ook veel plekjes hoor,maar het liefst lig ik naast vrouw gewoon. Op mijn wolletjedeken.

   1. Wat lief dat vrouw en jij elkaar zo tot steun konden zijn bij overlijden van Catoo. Juist bij het overlijden van een dierbare heb je elkaar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *