Waarom die ene lange ochtendknuffel zo belangrijk is

ochtendknuffel

Elke ochtend krijg ik thuis knuffels. Op bed. Op de overloop als we naar beneden gaan. Beneden. En dan komt die ene lange ochtendknuffel. Die is extra belangrijk.

Kleine knuffel

Elke knuffel is belangrijk op een eigen manier, en ik kan niks missen. Dat zal ik uitleggen.

 • op bed: als ik op bed lig als we aan de dag beginnen, wil ik een hele zachte goedemorgen-aai over mijn kop. Dat ik weet dat ze wakker is en dat het allemaal in orde is en dat we zo gaan opstaan en dan kan ik water uit de badkamer gaan drinken.
 • op de overloop: nou weet ik zeker dat we gaan opstaan, ik geef de boeken die er staan kopjes en ik krijg aaien over mijn lichaam, de dag gaat serieus waar beginnen
 • beneden: voor of na het water drinken uit de badkamer ga ik op mijn kussen liggen en dan wil ik knuffels met een gesprekje, dat alles fijn is en wat we vandaag gaan doen en dat ze veel van me houdt en al die dingen meer. Dan voel ik me ontspannen en tevreden.

Als ik genoeg heb gedronken in de badkamer, mag zij erin. Daarna gaat ze aan haar werktafel zitten en dan kom ik erbij op de bank achter haar of op het krukje naast  de tafel. Aaien, ja tuurlijk. maar dat tel ik even niet mee. Een poosje later komt het. De echte grote ochtendknuffel.

Grote knuffel

“Mewww?” vraag ik dan. Ze kijkt en snapt het. “Ga maar naar je kussen, Bert,” zegt ze, “ik kom mee.” En dan komt de grote knuffel.
Zachtjes aaien met de ene hand en de andere hand tegen mijn schouder.
Friemelen in mijn buikvacht.
Zachte woordjes die ik geeneens altijd kan verstaan maar die toch heel fijn zijn om te horen.
Soms stopt ze haar gezicht in mijn vacht en dan gaat ze vachthappen. Of ze gaat op mijn heup liggen. Ze doet van alles en ik voel me dan steeds meer ontspannen worden, ik zak er helemaal in weg.
En zo val ik dan in slaap.

Dus daar is die ochtendknuffel voor,  om superheerlijk in slaap te vallen.

10 thoughts on “Waarom die ene lange ochtendknuffel zo belangrijk is

 1. Hallo Bert,

  Een goede start van de dag vind ik ook heel belangrijk, meestal ben ik voor vrouwtje al wakker en net als ’s nacht ga ik naar de woonkamer om te spelen of buiten te kijken. Maar ik ga erna altijd weer terug om te kijken hoe het met vrouwtje is en of ze nog wakker is. Als het tijd wordt dat vrouwtje moet opstaan ga ik op het tafeltje of hoofdkussen zitten en op haar hoofd zachte pootjes aaien, maar net als vanmorgen als het koud is kruip ik onder her dekbed en ga stevig tegen haar liggen en dan is ze natuurlijk allang wakker en gaan wij knuffelen en ik knorren en zij zachtjes praten. Dan is het echt tijd om eruit te gaan en gaat vrouwtje mij eerst verzorgen van eten, drinken en een schone Jippewc. Ze wenst me ook altijd smakelijk eten met een aai over mijn bolletje en rug. Heerlijk zo ontspannen aan een nieuwe dag te beginnen. Ik heb geen klagen over aandacht en veel knuffelen en spelen. Ja ik doe natuurlijk ook vrouwtje knuffelen met mijn kopje en pootjes en tegen haar miauwen, is toch gezellig en we horen en zijn er voor elkaar.
  Wij hopen dat alle poezen/katten ook heel veel knuffels en liefde krijgen in hun huisje en dat degene die op de straat moeten leven ook eens een vriendelijk woordje of aai krijgen van lieve mensen die ze tegen komen. Zeker nu we weer winter en kou krijgen. en dat mensen er ook aan denken om hen wat te eten te geven en in hun tuin eventueel een warm huisje te maken.

  Bert veel knuffelen vandaag, want dat doen wij ook. Knuffel van vrouwtje en warme pootjes en kopjes van je grote vriend Jip.

  1. oooo wat een superknuffelvrouw heb jij Jip. Nou weet ik het zeker. Dat je zo samen hetzelfde fijn vindt is belangrijk en gezellig. Ik geef ook kopjes. Soms lukt het niet dan duw ik alleen met mijn kop tegen haar neus. ANdere kopjes lukken beter. Ik hoop ook dat iedereen knuffels krijgt en eten en liefde. poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  ik vind knuffelen ook belangrijk maar ik ben bescheiden van me eigen. Floris en Zusje willen ook aandacht en knuffels. Maar me vrouw doet ze wel probeere te verdelen. Ik vind het fijn om bij me vrouw op schoot te liggen en dan zachte, lieve aaitjes voor over mij vacht. Dan ga ik wel zachtjes spinnen.
  En ik slaap op me vrouw of tegen haar aan en als we wakker worden krijgen we allemaal knuffels. Dan weet ik dat me dag begin en dat ik me eten krijg.
  Als me vrouw thuiskom van ze werk geef ze ons eerst knuffels. Floris en Zusje eerst want ik zit altijd op me bak. Dan voel ik me veilig en ontspannen als me vrouw weer thuis is. Daarna krijg ik ook knuffels en ze zeg ook heel vaak dat ze van ons houd. Oooh Bert ik voel mij eigen best geraakt in mij hart. Wij hebben liefde en me tonijn. En als ik droom ben ik bij jou en wij heb onze eigen knuffels. Dat is onze preifussie.
  Ik vind het fijn dat jij het ook zo goed heb Bert, dat je knuffels van liefde en geluk krijg…

  Liefs van je Loesje

  1. Dat lijkt me best moeilijk Loesje om aandacht te delen. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Je wilt toch dat ze je aait en meteen. Maar volgens mij is het bij jou thuis goed verdeeld dat iedereen weet wat je wanneer krijgt. Dus dan is het goed. Je Bertje

 3. Ik ben soms gek op knuffels en soms ook niet. Soms als vrouw me wil aaien krimp ik ineen. Dan zeggen ze oh….ze wil het niet. Vooral als ik langsloop krimp ik ineen. Oooooh dan zeg ik nee dank je. En als ik slaap miauw ik wel eens van nu ff niet!!! Maar niet altijd hoor.soms zijn aaitjes fijn. Ooooh en dan geniet ik er van.

  1. het kan best dat je dan schrikt Katrien, ik vind persoonlijk dat je een knuffel aan moet zien komen. Dus niks plotselings. Daar schrik ik van. Maar langzaam aaien dat je weet wat er komt dat is weer fijn!!

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat gezellig, zo als jij en je vrouw opstaan! En dan daarna nog die extra lange knuffel op je kussen – jij boft maar, Bert!
  Ik sta altijd samen met mijn vrouw op. Als zij opstaat komt ze naar mijn kurk toe en gaat dan op de grond zitten om mij kusjes te geven. Dan loop ik mee naar de woonkamer, en krijg wat natvoer. Dan loop ik even een snel rondje door de tuin en als mijn vrouw dan klaar is in de badkamer (serieus! Wat ze daar allemaal doet dat het zo lang duurt?!) en dan gaan we samen de krant lezen. Zij aan het buro, ik op het buro en op de krant. En na een tijdje ga ik dan weer naar de slaapkamer, met mijn vrouw. Daar ligt mijn man dan nog. Mijn vrouw tilt me op bed, gaat er naast zitten en gaat me knuffelen. En dan slaap ik samen met mijn man nog een uurtje.Zo hoort het te gaan bij mij thuis!
  Soms gaat het anders, maar dat vind ik niet zo gezellig als dit. En dan moet ik het ’s avonds allemaal inhalen, dat is best lastig.
  Is alles nu weer goed met je tanden, Bert? Mag je al brokjes eten?

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, wat een goede gewoonte heb je thuis, zo kun je je aandacht goed verdelen over je vrouw en je man en dan blijven ze alletwee tevreden. Dat is belangrijk. En in de tuin heb je ook nog even tijd voor jezelf dat is ook belangrijk. Ik hou ook niet van veranderingen. Als je een gewoonte hebt, moet je die volgen waarvoor heb je anders een gewoonte. Ik ben nog steeds aan het beter worden maar brokjes lust ik al wel. kopje van Bertje

Reacties zijn welkom