Loesje vertelt over sessuweele foorlichting 

LoesjeVoorige week heb mij eigen u mij belangrijke fraag gesteld en u heb massaal gereageer. Daarfoor wil ik dank u wel zegge van mij hart.

Informazie

U weet nie hoe het foel assie zofeel steun krijg en iedereen denk mee. Dan kan jij erruges koome, jij kan iets bereike. Mij vraag ging ofer beebies. Offie mij kan fertelle waar mij beebies fandaan koome. U heb mij zofeel informazie gegeeve. Mij heele wiekent heb mij eigen op mij denkpaal moete ligge. Want jij moet ook ferwerke en jou tonijn eete.
En van mij eigen heb ik mij nieuwe smaak ondek. Mij saardiene en ik zeg u eerlijk assie zofeel emozie heb dan ga jij schrokke. Jij kan jou eigen niemeer beheerse.

Revoluzie

Assie foorlichting ga geeve moet jij wel weete waar jij ofer praat. Jij kan nie somaar tusse jou bloem en jou bij gaan zitte, jij moet echt iets fertelle. Van me eigen vin ik het wel moeiluk, ik zeg het u eerluk. En assie zofeel informazie heb, waar moet jij beginne? Van me eigen denk ik dattie het beste bij jou begin kan beginne. Dattie jou eigen ofer jou onseekere drempel til. Assie mij informazie goed bekijk dan zie jij jou sessuweele revoluzie door jou jaare heen.
Mij vriend Dikke Rooie zeg dattie froeger een katteplant heb gehad die een paar keer van ze jaar bloei. Assie als poes daarvan ga eete dan kan jij kittens krijge. En mij vriend Vlo zeg dattie vroeger kittens aan ze boom heb hange. Assie rijp was vielie naar beneede en dan kwam Mammapoes om jou op te raape. Mij oom Peter heb froeger meegemaak dattie in ze kisje keek bij ze Mammapoes en de folgende dag laage er kittens. Dan weet jij zeeker, jou kittens koome uit kisjes met zand.
Assie alles goed lees dan foel jij dattie nie alles kan ferklaare met jou ferstand. Jij kan beeter jou tonijn met jou garnaale eete dan blijfie wel bij jou tijd. Froeger was alles anders, maar mij tonijn blijf altijd mij tonijn!

Gefladder

Assie nou denk dattie weet waar beebies fandaan koome dan ga u er nog maar eens goed foor zitte. Jou jeug van teegewoordig heb ze heele andere idee en jij sta soms met jou proteesie te klappere assie die heb. Mij groote vriendin mevrouw Alma zeg, Loes jij heb een katerman en een damespoes noodig. En mij niggie met ze mooie krullies en mij sjoonzoon Loesjeheb mij fertel hoe ze jeug van teegewoordig beebies op mij weereld zet. Jij heb als katerman jou knikkers noodig en jij foel het als jou poes jou lief vin want zij ga rolle. Dan bijt jou katerman jou heel hard in jou nek en hij ga op ze poezedame zitte. Dan duw de katerman ze poezedame voort en assie nie uitkijk dan hebbie zo jou huis vol met jou kittens.
Oom Jip heb mij eigen nog op mij heele belangrijke deetaij geweese. Hij zeg jij heb er niks aan om al jou pretnesjes op jou weereld te zette. Jij kan beeter aan jou geboorebeperking doen. Dan hebbie geen gedoe en jij heb geen gefladder van jou mormoontjes. Daar hebbie wel een punt denk ik van mij eigen.
Maar ik zeg u eerluk en misschien vin u mij wel ouwerwest. Van mij eigen mis ik mij roomanties saame zijn wel. Dattie saame lig op jou kussen en jij geef kopjes met jou tonijnsmaak. Of jij rol door jou gras en jou katerman heb tonijn foor jou eigen gefange. Dan foel jij jou hart en en jij spin van jou geluk.

Fertelle

Maar nu kom mij groote fraag, wat ga mij eigen mij Doorie fertelle. Hij kom nog maar net kijke van ze eigen maar jou jeug van teegewoordig is ze tijd ver fooruit. Hij heb nu al ze hart ferloore aan mij sjoonzoon en die heb sofeel krullies dattie Hollans nekst topmoodel is.
Van me eigen ben ik wel trots op mij jonges want jij ben assie twee katers ben altijd kwesbaar. En zij trek ze eigen niks aan van ze omgeefing, zij heb er nog geen errug in. Mij hart zeg, zo hoor het en zo moet het zijn van ze eigen.
Maar beebies krijge ga nie lukke. Mevrouw Alma heb het mij fertel, zij zeg Loes twee katers kunne knuffele maar er kom geen beebie van. En assie twee poeze ben ga het ook nie gebeure. Toen heb mij eigen wel zeeve saardiene weggewerkt van mij geluk en mij rust. Jij moet er toch nie aan denke dattie ook nog oma Loesje ga worre! Jij ben er selluf ook nog van jou eigen.
Mij jonge moet weete, hij mag ferlief worre op wie ze hart wil. Dat is mij aller belangrijkste les. Assie folwasse is en hij wil met ze Jiekietta beebies, dan kannie altijd beebies aa-dop-teere. Beebies met zwarte krullies en glans in ze hart van geluk.

Mij saamefatting:

 • froeger fiele beebies van ze boom of ze laage in kisjes
 • teegewoordig hebbie een katerman en een poezedame noodig voor beebies
 • jij doe er ferstandig aan dattie aan geboorebeperking doe
 • twee katers of twee poezedames kunne geen beebie krijge van ze eigen
 • jij kan wel aa-dop-teere
 • jij mag ferlief worre op wie jou hart wil
 • waar is mij roomantiek
 • saardiene is mij nieuwe smaak

Hoop dattie er iets aan heb,

Loesje

17 thoughts on “Loesje vertelt over sessuweele foorlichting 

 1. Hoi lief dinnetje Loesje, wat leg je het allemaal weer goed uit. Ik denk wel dat Dorus hier iets aan heeft. Alleen jammer dat 2 jongens geen babies kunnen krijgen, had heel mooi geweest een zwarte panter met krullen. Maar je hebt ook wel gelijk dat het beter is om aan geboortebeperking te doen, er zijn nog zoveel katjes die een goed huis zoeken, dus adopteren is inderdaad beter. Lieve Loes ik ben heel blij dat jij mijn dinnetje bent, je bent zo wijs en slim. Ik heb vandaag maar weinig kompjutertijd want mijn vrouw moet zo weer naar haar werk.
  Knuffies van je dinnetje Kruimel en ook van Bas, Bjarne, Oliver, Bikkel en Juultje.

  1. Lieve Kruimel,

   dank jou wel dattie mij sessuweele foorlichting heb wille leeze. Mij hart wacht nou in mij spanning af of mij Doorie er tevreede mee is van ze eigen. Hij heb soms zofeel fraage, jij weet nie waar jij moet beginne.
   Gelukkig heb mij eigen wel feel informazie gekreege Kruimel, iedereen kan nou leeze hoe het werk. En ook van mij sessuweele refoluzie.
   Misschien kan mij Doorie ofer lange tijd wel beebies krijge, jij weet nooit wat er nog gebeur. Maar assie aa-dop-teer dan hebbie ook reekening gehouwe met jou pretnesjes en jij hoef geen pretnesjes op jou weereld te zette. Oom Jip heb wel ze punt geskoor.
   Nu ga mij hart afwachte Kruimel.
   Hoop dattie jou fijne dag heb en dattie rust heb in jou huis.
   Liefs foor jou broers en Juultje en mij kopjes foor jou eigen,

   Loesje

 2. Oooooh mamsie. Ikke hep ut lees. Ooooh uwes hep goet uitteleg. Ooooh nu weet ik waar beebies fannedaan koom 😸😸
  Dank uwes mamsie😽😽😽😽

  1. Ooooh mij jonge,

   mij pak fal van mij hart. Mij Doorie heb het geleeze en jij begrijp mij sessuweele foorlichting. Ooooooh jij ben slim en MammaLoesje ga ze heele wiekent bijkoome. Mij informazie ferwerke en mij saardiene wegwerke.

   Koes koes van jou MamaLoesje

 3. Hallo Loesje,

  Wat heb jij een moeilijke taak gehad om een goed begrijpend antwoordt te geven aan puber Dorus. Het was heel fijn dat wij als grote vriendjes en dinnetjes club je mochten meehelpen met denken en ideetje geven.
  Ik heb al gelezen dan Dorus het heeft begrepen en nu moet hij eerst maar eens een grote kater worden en Loesje maak je dan maar geen zorgen meer om hem, want dan heeft hij in deze moderne tijd geen voorlichting meer nodig.
  Je hebt echt een heel mooi en duidelijke schrijf gedaan die voor alle jeugd te begrijpen is.
  Dank je wel dat je mijn punt van het niet doen van pretnestjes heel goed vind, en nu ga ik weer verder met mijn drukke huistaak van controle van alle drukte in mijn tuin en daarna ga ik een reuze middagslaap doen, vrouwtje is dan weer oppad voor ons huisje en is weer thuis als het pikke donker is.
  Loesje neem jij maar eens een tijdje vrij om bij te komen van alles waar je druk mee was voor deze schrijf. Heel veel kufjes van vrouwtje voor jou, Floris en Zusje en groetjes voor vrouwtje. Kopjes en grote poot van je grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel foor jou schrijf en dattie mij hellup heb gegeeve met mij fraag foor mij puuberzoon. Hij is ook nog mij beebie en hij denk dattie al ze heele weereld aan kan. Van me eigen denk ik dan jij moet jou beebie ook jou beebie laate. Hij heb nu ze informazie en ze sessuweele foorlichting. De rest ga hij wel selluf ondekke en daar hoef ze MammaLoesje nie bij te zijn van ze eigen. MammaLoesje moet er nie aan denke van ze hart. Jij heb gelijk Jip, hij ga het selluf wel onderfinde. Hij weet nu dattie aan ze boom kan sjudde en dat roomanties zijn belangrijk is.
   En jij heb mij goede punt geskoor Jip jij zeg denk om jou pretnesjes en jij heb gelijk. Het is belangrijk.
   Dank jou wel Jip, jij ben een wijze katervriend.

   Ga jou vrouw vandaag weer voor jullie voor altijd huisje zorruge. Oooooh Jip mij hart foel nu zofeel geluk. Het wor prachtig foor jullie eigen, saame.
   Van me eigen ga ik mij wiekent op mij denkpaal ligge en saardiene wegwerruke

   Liefs van mij eigen en ook foor jou vrouw mevrouw Jip,

   van Loesje

 4. Dag lieve Loesje, wat heb je alle informaazie goed verwerkt, je bent een hele verstandige poes. Met nadenken, zallum, tonijn en saardien in jouw buik kom je tot goede konkluzies .Heel veel zukzes met jou foorlichting aan jou liefe Dorus. Kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh lieve mevrouw Ina en Floortje,

   Dank u wel dattie mij sessuweele foorlichting heb geleeze. Mij kop zit nog fol van ze informazie en u heb gelijk. Jij kan alleen maar tot jou goede konkluuzie koome met jou zallum, tonijn en saardiene in jou buik. Dattie foel het leef, net als jou vis in jou buik. Dan kan jij mooie dinge kreejere.
   Dank u wel foor u reakzie en geefie Floortje mij zacht kopje,

   Loesje

 5. Loesje dat was heel wat om een goeie sessuweele voorlichting te geven. Maar je hebt het super goed gedaan!!!!
  Voor allemaal begrijpelijk!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   hebbie het geleeze saame met mij Tica, Belle en Izzy? En heb de jonges ook geluister want zij heb ook sessuwaaliteit. Oooh het was mij groote klus maar tussen U eigen en mij eigen gezeg, mij klus van opfoede van mij jonge is mij grootste klus van mij hart. En mij leeve…

   Liefs van Loesje

   1. Loesje ja ook de jongens hebben geluisterd toen ik het foorlas!!!!
    Zij zijn blij dat er geen boom meer in de tuin staat waar de kittens kunnen uitvallen!!!!
    En de grootste klus van jou hart en leeve gaat……jou jongen dat gaat helemaal goed komen hoor!!!!
    Je doet het super Loesje!!!!

    Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
    😽😽😽😽😽😽😘

 6. Dag lieve Loesje, wat een goed verhaal heb je geschreven, over hoe beebies op de wereld komen. Dat is een hoop werk geweest, maar je hebt het dan ook supergoed uitgelegd. Dank je we!
  Gelukkig dat Door het nu weet en tevreden is met de uitleg. Want het is beter dat hij niet op de kompjoeter gaat zoeken, daar zie je soms hele rare dingen.
  Wat biesonder dat beebieskrijgen zo veranderd is, door de tijd heen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik blij ben dat beebies niet meer uit de boom vallen, want dat is best gevaarlijk lijkt me. Voor de beebie zelf, maar ook voor als je er onderdoor loopt. En zo’n plant… ik moest ineens denken aan een paar jaar geleden, toen liepen hier allemaal jonge kitkatjes door mijn tuin die ik niet kende. Ze vonden mij wel allemaal lief, en ik vond hun ook best lief. Gelukkig woonden ze ergens anders, want het waren er wel 4! Maar misschien staat er zo’n plant in mijn tuin, dat de mammapoes daar van had gegeten?
  Het is jammer dat Door en Jiekieta geen kindertjes kunnen krijgen samen. Maar ze kunnen wel roomanties zijn samen, en dat is ook prachtig. En als ze groot zijn kunnen ze misschien een beebie uit het asiel aa-dop-te-re.
  Ik denk zelf dat roomantiek altijd kan als je verliefd bent op een andere kat. Of je nou twee jongens of twee meisjes bent, of een jongen en een meisje. Gelukkig maar, want de liefde is voor iedereen! En saardiene ook!
  Heel veel lieve kopjes voor jou Loes, en voor je famielie, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   hebbie mij sessuweele foorlichting geleeze. Oooh dank jou wel. Het was mij groote klus, mij uitdaaging foor mij Doorie. Jij zeg dattie blij ben dat jou beebies nie uit jou boom falle maar mij jonge heb het in ze kop gehaal om aan ze boom te gaan schudde met ze Jiekie. Hij zeg ik fang ze in mij kisje. Jij zou toch foor minder jou prooteesie uit jou bek laate falle.
   Maar hij is nog klein, dan hebbie kleine herses. Van me eigen vin ik het goed, hij leer het wel van ze eigen. Assie ze roomanties zijn maar nie fergeet. Jij mag nooit somaar aan jou boom schudde, jij moet op ze minst roomanties saame jou vis eete. Dan kan jij daarna schudde wat jij wil.
   Van me eigen ga ik mij wiekent wel bijkoome en mij saardiene wegwerke op mij denkpaal. Dattie weer kan herstelle Bolle. Dat is belangrijk assie al seeniorpoes ben.
   Dank jou wel dattie zo meeleef. En wattie zeg kan wel waar zijn. Dattie ergens op jou land of bij jou buurmense jou plant heb staan waar jou kitkatjes aan heb gegroei. Froeger kon het wel, foor mij refoluzie. En jij heb van jou eigen erfaring van jou pappaBolle zijn. Dan bennie aantrekkeluk foor jou kitkatjes. Zij foel het toch…

   Bolle hoop dattie vandaag geen last heb van jou stijgermanne en dattie nie teveel rotte blaadjes hoef te slikke.
   Jij krijg van mij eigen kopjes met mij kipkluif. Soms is jou kipkluif jou wens van jou denke, mij vrouw lees mee….
   Wij stuur allemaal lieve dinge foor jou famielie van mijn famielie zeg mij vrouw,

   en liefs van mij eigen, Loesje

 7. Dag lieve Loesje,
  Wat een goed verhaal zeg. Iedereen weet nu wat wel kan en niet kan.
  Ik ben trouwens wel bij dat ik een jeweetwelkater ben van middelbare leeftijd. Ik hoef me gelukkig nergens meer druk om te maken.
  Wel ben ik blij dat dat van het eten van de plant, en het uit de boom vallen van kittens iets van vroeger is, want mijn buurpoes Mauwie loopt en ligt heel vaan onder een boom in mijn tuin, en ik wilde steeds roepen van ” kijkuit !” want ik moest aan dat verhaal van Bolle denken van vorige week. Ze zou toch een kitten op haar kop krijgen?!
  Ik durf ook weer van een plant te eten, niet dat ik dat vaak doe, maar als ik trek krijg kan het dus veilig.
  Dat van dat kistje met zand van Oom Peter is me toch ook wat!! Ik ben heel blij dat dat iets van vroeger is, ik heb heel fijn kattengrit in mijn bak, je zou er gewoon niet meer op gedurfd hebben.
  Of je nou twee katers. een poes en een kater, of twee poezen hebt… verliefd is verliefd, en dat is heel fijn heb ik van andere poezen en katers begrepen.
  Heel er bedankt voor je verhaal Loesje, ik geloof dat het me nu allemaal duidelijk is. Ik ga eens kijken of er wat in m’n etensbakje zit, want jij hebt het over sardientjes, en meteen krijg ik honger!!!
  Heel veel lieve kopjes voor jou, je broer en zus, en je vrouw, en lieve groetjes van mijn vrouw voor allemaal.
  Vlo.

  1. Lieve Vlo,

   dank jou wel foor jou reakzie en jou hellup van mij sessuweele foorlichting. Jij kan wel onder boome ligge maar jij moet goed uitkijke assie heele ouwe boom heb. Jij weet nooit offie er nog beebies in heb hange. Jij zou toch schrikke en wat doe jij dan? Plante eete ga nu wel veilig zijn.
   Jij zie Vlo, jou tijd verander en sessuwaaliteit verander mee. Nu hebbie jou poezedame en jou katerman noodig. Mij Doorie kom er dus goed mee weg van ze eigen. Hij heb er nog nie ze leeftijd foor. Hij kom selluf nog maar net kijke van ze eigen.
   Jou bak is veilig Vlo, jij kan gerust op jou bak gaan en assie een beebie vin dan roep jij vrouw.

   Voor me eigen ben ik nu wel klaar. Jij kan nie beezig blijve Vlo, jij ben er selluf ook nog. Mij Doorie kan het nu saame met ze Jiekie uitsoeke daar hoef MammaLoesje nie boofe op te zitte. Maar jij wil het toch folge Vlo, jij heb jou beebie of jij heb geen beebie
   Nu ga ik mij wiekent uitruste en mij kisje saardiene wegwerke. Ik vin het wel roomanties,

   Liefs voor jou vrouw en jou eigen Vlo

   van Loesje

 8. Hallo Loesje hier met Gijsje. Ik heb jouw seksuele voorlichting gelezen. Ik snap het nu helemaal met de baby’s. Mijn vrouwtje zegt dat mensenbaby’s, vroeger, door de ooievaar werd gebracht. De ooievaar vloog door de lucht, met een baby, goed in een luier gestopt, in haar snavel. Bij de juiste huis landde de ooievaar met de baby en ze legde daar de baby voor de deur neer en tikte met de snavel tegen de raam. De mensen wisten dan dat hun baby er was.
  Ik vind het een mooi verhaal. Net zo als jouw verhaal over kittens in bomen en kistjes.
  Maar het belangrijkste van het verhaal over kittens en mensenbaby’s is de liefde. Je houdt van elkaar en dan wil je graag baby’s. En baby’s kun je ook adopteren. Ik snap het nu helemaal.
  Dank je wel voor jouw uitleg Loes.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh Gijsje,

   wat fertelie mij jou mooie ferhaal van jou oojefaar. Oooh ik wist het niet. Hoop oojefaar ze beebie nie laate falle assie fliegt door de lucht. Anders jij nie zeeker weete offie jou goede beebie krijg? Ooh Gijsje, jij kom zofeel teege assie er werk van maak. Maar jij heb gelijk, jij moet wel jou liefde foele anders moet jij er nie aan beginne. Jij ben mij wijze friendinnetje.
   Hoop dat mij Doorie nu ferder kan met ze leeve en dattie ze roomanties zijn nie fergeet. Hij heb nu nog geen erfaring Gijsje.
   Van me eigen ga ik nu uitruste en mij kisje saardiene wegwerke. Ik vin het wel roomanties,

   Liefs van mij eigen voor jou vrouw en jou eigen Gijsje,

   Loesje

Reacties zijn welkom