Waarom er een doos in huis was

doos

Ik ben tevreden over het huis, ik bedoel ik snap elke kamer en ik mag overal komen behalve op de berging.Dus alles moet zo blijven. En toen was er opeens een doos in huis.

Snoep

Er zijn heel veel katten die van dozen houden. Ze vinden niks fijners dan een verse doos waar ze dan in gaan zitten of liggen. Het is een spesjaal doos-gefoel. Ik heb dat niet. Nooit gehad. Waarom weet ik niet. Misschien is het iets van vroeger of het kan ook zijn dat het gewoon mijn smaak is dus dat ik niet van dozen hou.

Ik heb het geprobeerd dat moest van thuis. Ze ging het helemaal uitleggen en dan aaien en dan snoep in de doos doen. Ik dacht ze snapt me niet, of ze kan me niet snappen, maar ik wil dat snoep en verder doe ik niks. Nou, uiteindelijk snapte ze het.  Toen ging de doos weg en ik had weer rust.

Doos

Maar nou deze week stond er weer een doos in de kamer. Eerst in de keuken. Toen sleepte ze de doos naar haar werktafel. Ik lag op de bank en ik deed net of ik niks zag maar ik voelde me gespannen. “Bertje, ik heb een nieuwe printer,” zei ze en daar kon ik niets mee, daar heb ik als huiskater geen mening over. Ze ging van alles met de doos doen. Aan friemelen. Opensnijden. Op het tapijt leggen.  Ze keek in de doos. Ze stak haar handen er diep in. En toen zat ze aan haar tafel en ik nog steeds op mijn kussen. Eerlijk is eerlijk ik foelde me onzeker dat ik dacht straks moet ik weer proberen van haar.

Aaien

Nou dat liep anders. De doos ging de huiskamer uit en daarna uit het huis. En ik kreeg knuffels om bij te komen. “Ik weet toch dat je geen dozenjongen bent Bert,” zei ze. “Je mag zijn zoals je bent.” Ja, en toen wist ik dat ook weer. Maar als ik een doos zie, foel ik me toch anders.

 

 

18 thoughts on “Waarom er een doos in huis was

 1. Hallo Bert,

  O ik schrok me al weer een bult, ik denker O jee Bert moet weer oefenen met een doos en wat zal het nu worden. PPPFFF gelukkig niet voor jou, ja want ik weet het nog van de andere doos. Ja ik ben wel gek op dozen en als er een is dan is het hup erin en je weet ik heb er een paar maanden wel heel veel gezien in ons andere huis. er kwam maar geen eind aan. Ik heb vrouwtje veel geholpen met in de dozen te gaan zitten en slapen om te kijken of ze wel goed waren om onze spullen erin te doen. Ik had ook altijd een paar dozen in huis, maar Bert nu heb ik er niet eentje hier voor mij, nou ja zeg, er zijn er wel maar die mag ik niet hebben van vrouwtje, ze zegt: Jip daar moeten als wij naar ons eigen huis gaan onze spullen weer in en de dozen zijn van de verhuismannen en mogen dus niet kapot. Nou ik wil wel in ons nieuwe huis weer een paar dozen hoor en reken er maar op dat ik als onze spullen weer komen ik ga helpen met uitpakken en er even induik voor vrouwtje ze weer opvouwt, omdat ze weer terug moeten. De reden dat ik nu geen doos heb is dat we een heel klein huisje hebben en ik het grootste gedeelte van de kamer al heb ingepikt met al mijn spullen en speeltjes.
  Hopelijk voor jou raak jij niet van de poot als er weer een doos bij jullie in de kamer komt en vertrouw er maar heel veel op dat die doos het huis weer uit gaat hoor.
  Zo ik ga nu maar eens mij een wasbeurt doen en aan mijn huistaakjes beginnen, ja we waren weer vroeg uit ons holletje en ik heb dus mijn buikvulling ook al lang op.
  Bert en hele fijne dag en vergeet nu voortaan al die dozen maar, van vrouwtje veel knuffels en grote poot een kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat een gedoe heb je met die dozen. Ze zijn er, jij kunt er wat mee maar je krijgt ze niet. Maar ik snap wel dat je ook ruimte in huis moet houden dat is bij mij thuis ook zo. Ik heb hier nou gelukkig geen dozen meer en ik hoef nergens mee te oefenen alleen met knuffels maar daar ben ik toefallig heel goed in net als jij!! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,

  Dozen zijn dus niet echt jou ding, dat kan.

  Kitty daarentegen weet niet hoe snel ze in de doos moet springen als er eentje in de woonkamer staat, waarin ik net een pakje uitheb gehaald.

  Ze is er dan echt een paar dagen zoet meegaat erin slapen of gewoon verstoppen.

  1. hoi Jeanine dan is Kitty een dozenpoes dat ze er heel veel aan beleeft, dat is ook leuk en ze heeft dan het liefste een verse doos, dus ze heeft ook smaak!!

 3. Oh jee, Bert, een doos. Ja dat vind jij niet leuk he. Gelukkig was t alleen voor vrouwspullen. En is t na knuffels nu weer rustig in je huis 🙂

  Dozen of tassen roepen mij altijd, dat ik er in moet gaan zitten… Maar t liefst lig ik toch gewoon op schoot bij frau

  1. hoi Minnie het is belangrijk dat je weet wat voor jou het beste is en dat weet je en van thuis mag het ook allemaal geloof ik dus dat is goed!!

 4. Dat is akelig he Bert?
  Gelukkig dat jou vrouw je heel goed begrijpt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!

 5. Lieve Bert,

  Ooooh jou vrouw begrijp jou foortaan en jij hoef nie te oefene met jou doos. Assie geen dooze katerman ben dan bennie geen dooze katerman. Jij ben goed zo assie ben en jij hoef het niet van jou eigen. Mij hart begrijp jou eigen en mij hart steun jou. Jij heb jou kussen, jij heb jou kleedje. Jij ga op jou fensterbank en jij slaap op jou groote bed. Dan durf jij heel veel Bert en jij ben goed beezig.
  Van me eigen ga ik soms kijke in mij doos als mij vrouw er een heb. Zij probeer het wel en Zusje vin dooze fijn. Dan koome er dooze in huis. Van me eigen hoef het niet. Bert jij kan ook gelukkig zijn assie nie om jou dooze geef. En mij hart is trots op jou Bert, jij ben er eerluk ofer

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, dankjewel voor jouw steun en dat je me niet stom vindt omdat ik geen dozen katerman ben. Ik ga liggen waar ik kan en durf en misschien is dat wel hee veel Loes zoals jij zegt. Ik find eerlijk zeggen hoe iets is het belangrijkste maar soms is het toch moeilijk. Dat foel ik ook. Je Bertje

 6. Hoi Bert,
  Ik begrijp je helemaal, ik ben ook geen dozenjongen. Ik heb begrepen dat al mijn voorgangers dat wel waren.
  Alleen staat hier nu twee jaar een grote doos op z’n kant, en dat is mijn fort voor als er iets gebeurd waar ik bang voor ben, zoals vuurwerk.
  Het is suoerdelux, want mijn vrouw heeft er zelfs vloerbedekking in gelegd!
  Fijn dat je huis weer doosloos is Bert,
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, ja zonder doos is het hier gewoon het beste dan is alles zoals ik het ken. Ik heb wel een open doos met flanel zoiets als jij hebt maar dan anders. Jij hebt er een veilige schuilplaats aan en ik slaap er soms in. poot van mij

 7. Ikke vin doose ook niet fein oompie.
  Uwes weet… ikke hep een huisje. Ikke ben er 1 keer inweest. Je sit so oppegesloot vinnik. Ikke ben wuimte gewend. Hat ik ook oppe boererei. Mijn mense segge dat ik geen doos hoef asse ik dat niet wil. Gaaf he?

  1. ja Dorus dat is gaaf dat ze rekening met je houden en dat je geen doos en huisje hoeft als je van binnen foelt dat het niet voor jou is. Dan mag je zijn zoals je bent!!

 8. Hoi Bert, wij vinden dozen wel leuk , daar gaan we ons dan in verstoppen, of lekker in liggen slapen. Maar het allerliefste liggen we toch in onze warme mandjes, of bij onze vrouw op schoot of in de buurt. Het geeft niks hoor dat je dozen niet leuk vindt, jij hebt weer andere dingen waar je van houdt, dat is voor iedere kat weer anders. Gelukkig maar anders waren we allemaal hetzelfde, het is juist leuk dat we allemaal anders zijn.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel , Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: ik vind het ook leuk dat we allemaal anders zijn dan kan ik leren waarom een doos of een mandje wel leuk is voor anderen. Zo snap ik het beter. pootje van mij

 9. Hallo lieve Bert,
  Ik lees dat jij geen dozenman bent, mijn Floortje is geen dozenvrouw hoor. Als er een doos komt wil ze er heel even inzitten, heel kort maar, dan moet de doos de kamer uit. Fijn Bertje dat jouw frou jou zo goed begrijpt en aanvoelt, jullie zijn een goed tiem samen. Fijne dag nog lieve katervriend en een grote knuffel en kusjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, het is net wat je gefoel zegt vind ik. Soms is even genoeg en soms kan het langer of helemaal niet. Als je steun van thuis hebt is het allemaal even goed dat weet ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *