kater Bolle over: als je een tandenborstel krijgt

tandenborstelNu met de stijgers zijn er steeds nieuwe dingen waar ik aan moet wennen.  Er is beivoorbeeld elke dag lawaai. Ik weet van tevoren nooit presies wat voor lawaai het gaat worden.

Net als ik aan een bepaald lawaai ben gewend komt er een ander lawaai. De ene dag is het lawaai aan de voorkant van het huis, dan weer aan de achterkant. En ook nog wel eens aan de bovenkant van het huis.

Veranderen

Verder ziet mijn tuin er elke dag weer anders uit, omdat er houtsnippers naar beneden vallen of sement. En mannen lopen mijn planten helemaal plat.
Ook hoor ik de hele tijd mannen die ik niet ken praten , en soms schreeuwen ze heel hard.
En dan moet ik nog elke dag tot half vier binnen blijven. In die tijd moet ik op mijn binnenweecee. Dat doe ik liever niet, maar soms kan het niet anders.
Ik vind het allemaal best moeilijk. Ik hou er niet van als dingen veranderen. Ik vind het het fijnste als alles gewoon is. Gewoon net zoals altijd.

Druppel

Mijn mensen willen niet dat ik bang wordt van al die nieuwe dingen. Ikzelf wil dat natuurlijk ook niet. Daarom krijg ik elke dag mijn druksdruppel. Die werkt heel goed, en ik vind hem ook niet vies meer.
Maar er zijn nog meer dingen die er voor zorgen dat ik niet helemaal bang word.

Wappie

Er zit een Feeliwee-stekker in het stopkontakt. Daar komt een soort luchtje uit dat rustgevend is voor katten. Als on-der-steu-ning, zo heet dat volgens mijn vrouw.

Ik kreeg een tijdje spesjale brokken van Royaal Konijn, om rustig te blijven. Ik vond die brokken erg lekker, maar ze waren te klein voor mij. Ik probeerde er wel op te kauwen maar het lukte me niet. Dus slobberde ik ze zo naar binnen. En ze slobberden er ook zo weer uit, want ik moest er van spugen. Daarom krijg ik ze niet meer.

Ik mag vaak aan een vaaleerieaan-tabletje likken. Dat vind ik echt heerlijk, ik kom al meteen aanlopen als mijn mensen er eentje pakken. Ik lik en ik lik en ik lik, en ik word helemaal wappie ervan. Ik ga er heel erg van kwijlen, zo lekker vind ik het.

Mijn mensen knuffelen ekstraveel met me. Dat vind ik fijn, want ik ben dol op knuffelen. Knuffelen is altijd goed, vind ik.
En ik krijg meegaaveel kusjes. Op mijn hoofd vooral. Dat is volgens mij ook platter geworden in de laatste weken, daardoor.

De veer

Mijn mensen spelen wat vaker met me. Dan kan ik de zenuwen uit mijn lijf spelen. We spelen altijd met de veer, dat zal niemand verbazen. Maar mijn vrouw en ik hebben nu ook

veer

een nieuw spel. Ik heb namelijk een rond karton gekregen, met gaten erin. Daar kunnen brokjes in en die zou ik er dan uit moeten halen. Je snapt natuurlijk al dat ik dat niet deed. Ik kan het wel, en ik heb het ook een paar keer gedaan. Maar ik vind het stom. Dus ik deed steeds net of ik niet zag dat er brokjes in lagen. Na een week had mijn vrouw het eindelijk door en toen bedacht ze iets anders. Ze doet de veer in één van de gaten en die komt er door een ander gat weer uit. En ik vang hem. Ik vind het geweldig. Mijn mensen klagen wel eens over het spel met de veer, dat ze het saai vinden. Dan zegt mijn vrouw tegen mijn man Nou jij weer een keer met die veer. Raar hè, want het is altijd superspannend, en het spel met het karton is weer helemaal anders.

Tandenborstel

En er is nog iets nieuws dat mijn mensen doen. Mijn vrouw had er over gelezen op internet. Het wordt gedaan bij de opvang van hele mieniekleine beebiekatjes, die zichzelf nog niet kunnen wassen. Dat wassen kunnen ze niet zomaar uit zichzelf, dat moeten ze van hun moeder leren. Als ze geen moeder hebben leren ze het dus niet. Om het ze dan toch te leren doet een mens ze zachtjes over hun hele lijfje borstelen met een tandenborstel. Gewoon een tandenborstel voor mensen.
Dat borstelen met een tandenborstel lijkt het meest op het wassen dat een moederkat doet. Denk nu niet: die Bolle ziet ze vliegen, met zijn druks! Het is eerlijk echt waar, van die tandenborstel.
In het asiel of bij kattenopvang doen ze dat borstelen ook bij volwassen katten die erg bang zijn, of die niet geaaid willen worden. Want het is anders dan dat je geaaid wordt, en het is kalmerend. Net alsof je door je mama wordt gewassen. Mijn mensen doen het bij mij, en ik vind het zalig.
Als ik ergens heel erg bang van ben geworden word ik eventjes met de tandenborstel geaaid op het grote bed. Dan kom ik weer tot rust.

Rustig

rustigHet allerbelangrijkste dat mijn mensen voor me kunnen doen is zelf rustig blijven.
Als ik voel dat mijn mensen zenuwachtig zijn merk ik dat meteen. En ik word daar ook zenuwachtig van. Als ik zelf al een beetje bang ben en ik merk dat mijn mensen ook bang zijn, word ik superbang. Want ik reken er op dat mijn mensen mij beschermen. Ik vertrouw op mijn mensen.
Gelukkig zijn mijn mensen nu best rustig. Mijn man zegt dat dat komt omdat ik het zo goed doe, met de reenoovaatsie. Hij zegt dat als ik me goed voel mijn mensen zich ook goed voelen.
Grappig hè, want ik voel me goed als mijn mensen zich goed voelen.
Dus nu voelen we ons met zijn drietjes goed, ondanks de stijgers. Omdat we elkaar hebben, en dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt.

21 thoughts on “kater Bolle over: als je een tandenborstel krijgt

 1. Hallo Bolle,

  Wat heb jij toch lieve zorgzame mensen zeg, ze doen er eggies alles aan om jou door de maanden van de renovazie heen te helpen en ja het klopt als jij rustig bent zijn zij het ook, is bij mij ook zo.
  Bolle wat is een vaaleerieaan tabletje om aan te likken, daar heeft vrouwtje nog nooit van gehoord. is misschien wat voor mij als de poes door mijn tuin sloft en mij komt pesten.
  Wat een leuke foto van jou dan je geaaid wordt met de tandenborstel. vrouwtje heeft ooit kittens gehad en dan deed ze hen ook met een tandenworstel aaien, maar ook om hen te laten wennen en leren dat als ze groot zijn borstelen heerlijk en ontspannend is. Vrouwtje zegt dat ze voor mij ook een tandenborstel in mijn bak van verzorgings spullen gaat doen, ze heeft nog een nieuwe liggen zegt ze. Als vrouwtje mij een borstel beurt heeft gegeven en o dat vind ik altijd zo fijn, dan wil ik nadien als de borstel weer schoon is van al mijn losse haren zelf nog borstelen. Daarom heeft vrouwtje lang geleden voor mij een borstelpoort gemaakt. Heb ik wel eens laten zien bij Bert en heb jij het ook gezien. Als je het niet meer weet, laat het dan maar even weten dan doe ik het nog bij Bert laten zien deze week.
  Och Bolle vrouwtje had ook eens wat gemaakt voor mij een zogenaamde katten puzzel, net zoiets als jij hebt. nou geen een Jippehaar die er over prakerzeerder om dan daar mijn brokjes uit te vissen hoor. en zelfs niet mijn lievelings snekjes. Ja kom nou , moet ik voor mijn lekkers nog werken ook. Mooi niet en ook nooit niet, zoals met meerdere dingen is dus die puzzel uit het huis verdwenen. Bolle ik bekijk het met verstandige Jippe ogen, ik heb vrouwtje ook nog nooit haar eten uit een puzzel zien vissen voor ze het op kon eten. Ja vandaag gaat vrouwtje weer wel beginnen met haar hobby puzzelen, maar dat zijn van die kleine stukjes die je goed in elkaar moet leggen en dan wordt het een hele grote foto. Kijk ik help daar veel mee. Vandaag heb ik een foto bij Bert gezet waar ik vrouwtje help met samen puzzelen, weet je dat schiet razend snel op, net zo snel als onze formule 2 race.
  Morgen weer een nieuwe week voor de reenoovaazie en weer een week dichter bij het einde ervan. Vrouwtje en ik doen veel aan jullie denken en je mag die mannen best miauwen dat ze je platen niet kapot moeten trappen. Dat hoort niet bij hun werk miauw maar. Voor nu nog een fijne rustige dag en je zal vast ook wel op je landgoed zijn nu. Heel veel knufjes van vrouwtje en kopje en poot voor jou en je mensen van je grote vriend Jip

  1. O Bolle ikke heb schrijf gedaan van platen maar je snappert vast wel dat dat planten moet zijn waar die werkmensen met hun grote voeten op gaan staan

   1. Dat snapte ik hoor Jip, ik doe ook wel eens verkeerde letters maken. Dat geeft helemaal niks. En bovendien zijn mijn planten nu helemaal plat geworden, dus misschien heten ze dan wel platen!

  2. Dag lieve Jip, je borstelpoort kam ik me nog herinneren! Je boft maar dat je zo’n handige vrouw hebt, die van alles kan maken. Alleen hoeft ze voor jou geen voerpuzzels te maken, dat snap ik helemaal. Mjjn vrouw kan soms hardleers zijn. Ze blijft het proberen met die puzzels. Maar ik doe het niet hoor, maak je maar geen zorgen! Mijn vrouw heeft op internet allerlei katten gezien die heel leuk zitten te puzzelen met zo’n ding, maar ik wil het niet. Dit karton was voor brokjes of voor een balletje dat je er in rond kunt draaien. Maar waarom zou ik dat doen, met zo’n balletje? Ik ben geen beebietje meer, dan is dat misschien nog wel spannend. Maar als oudere kater begin ik er niet aan.
   En wat kan jij goed helpen met puzzelen, daar is je vrouw vast heel blij mee! Niet stiekum een puzzelstukje verstoppen hoor, want dan is de puzzel kapot.
   Zullen we als alles rustig is weer gaan treenen voor de Formule2? Als hier de stijgers weg zijn, en jij in je je nieuwe voor-altijd huis woont?
   O, en Jip, het tabletje is gewoon een tabletje voor mensen, van de Kruidvat. Zonder allerlei gekke dingen er in. Eigenlijk hoort het niet, maar ik vind het zo geweldig dat ik het toch mag doen. Mijn mensen houden het vast, en ik lik er een tijdje aan. Dat doe ik al sinds ik hier ben komen wonen. Maar ik heb ook verse vaaleerieaanwortel. Dat kan ik je opsturen, als je dat wilt!
   Komt de vervelende poes nog vaak? En is je poot weer helemaal gezond? En hoe is het met je pukkeltjes? Ik doe duimen voor je Jip! Dat je weer helemaal de oude Jip bent, die brullend door het huis rent!
   Dank je wel voor je goede zorgen, ook voor je lieve vrouw, en ook van mijn mensen! Daar zijn we heel blij mee, en het werkt zeker weten!
   Een grote stapel hele lieve kopjes voor jullie allebei van je grote vriend Bolle. En van mijn mensen veel lieve groetjes!

   1. Hallo Bolle. Hier ben ik no even. De haren op mijn poot zijn al flink gegroeidenvde pukkeltjes onder mijn kin zijn ook haast weg. Vrouwtje pakte mij deze week pats boem zomaar op en ging allemaal knuffelen. Vond ik wel heel fijn maar ook raar. Naderhand vertelde vrouwtje dat er een grote flink uit de kluiten gegroeide zwarte keter door mijn tuin wandelde. Nou gelukkig had ik die niet gezien. Ja als alles weer rustig is bij jou en ik woon in ons nieuwe huit gaan we samen weer racen. Alleen moet ik nog tot april wachten. Half febr. krijgen we het huis. Maar er moet nog veel gebeuren om het een fijn huis voor ons van te maken. Daar is vrouwtje nu weer heel druk mee bezig. Ik heb wel valeriaan in een zakje. Dit had Bert een keer verteld en vrouwtje heeft dat gekocht. Zo nu moet ik weer verder vrouwtje helpen met hasr puzze en ik had ooit een keer een stukje op de grond laten vallen, maar vrouwtje had dat weer gevonden. Bolle fijne avond en groetjes voor jou mensen van vrouwtje en van mij voor jullie veel kopjes, je vriend Jip

    1. Dag lieve Jip, wat fijn dat je haren weer groeien en je pukkeltjes bijna weg zijn, daar ben ik heel blij om! En gelukkig maar dat je de zwarte kater niet gezien hebt. Want het is jouw tuin, vind ik. Daar kan toch niet zomaar iedereen doorheen lopen? Nou ja, dat gebeurt hier ook, ook als ik het niet wil.
     Misschien kunnen we samen een kursus hekken bouwen gaan volgen, voordat we weer aan de Formule2 beginnen!
     Doe maar goed puzzelen Jip, mijn vrouw doet dat weleens oo de Aaipet. Weet je wat je ook met de vaaleerieaan kunt doen? In je water doen, dat je drinkt. Dat is best lekker, dat doet mijn vrouw soms. En je mag het ook eten, maar dat lust ik niet. Maar vaaleerieaanboeljon is heel lekker!
     Veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle, en veel lieve groetjes van mijn mensen.

 2. Ooooh oomie, wat raar dat uwes geborselt wor met zooon borseltje. Stoppe se die daarna weer in hunne bekkie?
  Oooh mijn neus worre alteit platgekoest door frauw. Sau mijn neusje daarom ook so plat sijn?
  Ikke finnut sjielig voor uwes dat die srltomme paale er nog sjijn😿😿
  Sterrekte pootje oomie bolle🐾🐾

  1. Hoi lieve supergrote jongen, 😸nee dit is een tandenborstel alleen voor mij, sjiek hè? O bah, ik zou ook niet willen dat ik geborsteld werd met een oude van mijn mensen als ze hem in hun bekkie hebben gehad. En mijn vouw zei dat zij hem ook niet meer ging gebruiken, met al dat haar erin. Terwijl mijn haren superschoon zijn, raar hè?
   Het zou best kunnen dat je neusje platter wordt door alles koesjes. Maar liever koesjes en een plat hoofd of een paltte neus, dan geen koesjes en een puntneus of een punthoofd!
   Hoe is het met je wondje? Is het al helemaal weg? En zijn je haartjes al weer terguggegroeid?
   Dank je wel voor de strerrekete Door, dat doet heel erg helpen!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die heel erg trots is dat je een plat neusje krijgt, net als ik met mijn platte hoofd!

   1. Oooh dat daar beneede isse weer de auwe. Alleen zonder… zonder… oooooh snik snik.
    Ikke geef selluf ook koesies aan frauw hoor.
    Finnik weuk 😸😸

    1. Gelukkig dat je weer helemaal de auwe bent. En zonder knikkers kun je veel harder rennen en poinken!
     Ik geef ook kusjes aan mijn mensen, en ik weet zeker dat jouw frauw heel blij is met je koesies!

 3. Lieve Bolle,

  mij ene tand kom nu bijna uit mij bek. Wat zeggie nou, met jou vrouw ze tandeborstel. Of die van jou menseman? Mij vrouw lees mee Bolle, zij zeg dattie het ook ga probeere. Hoop dattie wel begrijp dat het niet voor ze eigen bedoeld is? Van me eigen ben ik mij groote fen van mij borstele en ook van mij kam. Assie er maar nie mij ene tand mee ga borstel Bolle. Mij ene tand hoor bij mij loeks. En van me eigen heb ik liefer geen gedoe in mij bek. Op mij vacht wil ik het wel probeere, jij kan nooit weete. Dank jou wel dattie ons zofeel tip geef.
  Bolle hebbie Faleeriejaantaablette, oooh jij moet bijna stoedeere om jou woord te kunne schrijve assie poes ben. Mij oor sta nu in mij spit stand. Kannie daaraan likke? Oooh van me eigen denk ik dattie meteen opgeschrok zou worde. Of issie fies naar rotte blaadjes?? Van me eigen ben ik mij nette poes. Hoop dat mij Doorie ze foorbeeld neem aan ze MammaLoesje en dattie ze vacht goed was en poets. Alleen assie met eete aan kom zette kan ik mij eigen nie beheerse. Jij moet altijd goed eete Bolle.
  Mij hart is blij dat jou mense zo goed foor jou eigen zorge en dattie nu jou goede ree-noo-faasie heb. Jij heb gelijk Bolle, assie elkaar heb van jou eigen dan hebbie alles. Dan hebbie aandacht, jou knuffels, liefde, jou eete, sneks Faleeriejaantaablette, druksdruppels, feere, kusjes op jou kop, stijgers, jou denktrap, ketnipplante, jou groote bed, jou bollehoed, jou vriendjes van jou blog, jou vrouw en jou menseman. Oooh Bolle dan Bennie rijk in jou hart van jou geluk.

  Liefs van mij eigen, zachte kopjes voor jou vrouw en jou menseman en jij krijg mij kopjes met jou zondagsnek. En jij mag selluf kieze van jou smaak,

  Loesje en ook van mij famielie

  1. Lieve Loes, pas op je tand, dat ie wel blijft zitten! In mijn mond wil ik ook geen gedoe. Mijn gebit is van mij, en het is geheim. Daar mag niemand aan zitten!
   Ik vind borstelen ook heerlijk. En kammen ook wel, maar soms doet mijn vrouw dat best een beetje hard. Want ze zegt dst er dan klit-ten in mijn vacht zitten. Wat dat zijn weet ik niet, maar het voelt niet fijn. Het is altijd achter op mijn rug, en bij mijn billen. Wsnt mijn vrouw zegt dat ik alle haren daar naartoe was, en dan laat zitten. Soms komen er hele plukken uit, ik ben er zelf verbaasd van. Mijn vrouw laat ze aan mij zien, en dan wil ik ze snel opeten, maar dat mag niet.
   Met de tandenborstel is weer heel anders. Vooral op mijn hoofd en lnags mijn wangen vind ik heerlijk. Probeer het maar Loes!
   Dat met die tablet, dat is eigenlijk een tabletje voor mensen. Van de Kruipvat ofzo.
   Ik doe dat al sinds ik hier ben komen wonen. Mijn man of mijn vrouw houdt het vast, en ik lik er aan. Je kunt het niet eten, want het is zo hard als een steen! Ik weet niet zeker of het gezond is, maar ik heb er nog nooit last van gehad. Ik heb ook verse vaaleerieaan, die kan ik je wel opsturen, als je wilt. Maar daar kun je niet aan likken.
   En zeker weten dat je altijd goed moet eten! Dat is het allerbelangrijkste dat een kat moet doen, want als je niet eet kun je ook niks anders meer doen.
   Ja Loes, ik ben superrijk in mijn hart, en daar ben ik heel blij mee. Als je zulke lieve vrienden als Bert hebt, en alle andere vrienden en vriendinnen van de blog, en zo’n lieve supervriendin, dan kun je best goed tegen stijgers!
   Heel veel lieve vaaleerieaankopjes voor jou van Bolle, en voor je famielie. En veel groetjes van mijn mensen.

 4. Oh lieve Bolle,
  Wat hebben jij en jouw mensen toch een zware tijd!! En wat goed dat jullie elkaar hebben, want jullie helpen elkaar er doorheen.
  Bolle, wat kijk je tevreden op die foto met die tandenborstel, je glimlacht gewoon!
  Ik heb ook ergens een tandenborstel tussen mijn speelgoed liggen, die heb ik een keer gepikt toen mijn vrouw een pakje nieuwe borstels openmaakte. Ik speel overal mee, behalve met kattenspeelgoed, dus ik mocht hem houden.
  Wat erg dat de planten in de tuin geplet zijn zeg, de enige die in jou tuin planten mag pletten ben jij. In mijn tuin is buurpoes Mauwie de enige die dat mag van mij, zij gaat altijd in planten liggen die sprieterig zijn en die oranje bloemen krijgen. Onder die planten ligt de as van Mischa, want die lag daar ook altijd, heel vaag kan je z’n kuil nog zien.
  Och Bolle, kwam je vrouw nu weer met een voerpuzzel? Je hebt groot gelijk dat je neit aan die fratsen meedoet hoor, maar hij komt natuurlijk wel goed van pas voor het spelen met de veer. En wat staat Rode Stip mooi op de foto!
  Oh Bolle, kijk je wel een beetje uit dat je hoofd niet al te plat wordt van al dat knuffelen en borstelen, een Bolle met een plat hooft kan echt niet hoor, dat past je gouden bolhoed er niet meer op, en die staat je juist zo mooi.
  Heel veel sterkte Bolle, ik vind je superstoer dat je je zo goed houd, en je mensen ook.
  Heel veel lieve, zachte kopjes voor jullie alle drie, en lieve groetjes van mijn vrouw,
  Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, het kan best dat ik glimlachte op de footoo, want ik vind het heerlijk als ik getandenborsteld wordt. Misschien wist jij dat al, vsn die tandenborstel, dat je er een tje gepikt hebt!
   Ik vind het ook jammer van mijn planten. Op het stuk waar de mannen sltijd lopen is het helemaal modder geworden, vies is dat. Ik hoop maar dat mijn vrouw het weer mooi kan maken.
   Wat mooi dat Mauwie op dezelfde plaats gaat liggen als Mischa. En ik vind het biedonder dat je de kuil van Mischa nog steeds een beetje kunt zien. Popje lag hier altijd achter de framboosenstruik. Toen Pop een ster werd lag mijn Molletje er altijd, en nu mijn Molletje ook een ster is lig ik er altijd! Dat is traa-die-tie.
   De voerpuzzel is nu een veerpuzzel geworden, Vlo. Dat is eerlijk waar superspannend, veel spannender dan dat er brokjes inzitten. En dank je wel dat je Stip mooi vindt, ik hou heel veel van Stip. Ik ga elke dag een paat keer op Stip liggen, dwt hoort nou eenmaal zo.
   Enne…misschien moet ik mijn gouden hoed wel op zetten tijdens het knuffelen. Dat mijn hoofd niet helemaal plat wordt!
   Dank je wel voor je sterktewensen Vlo, dat helpt zeker weten!
   Heel veel lieve platte kopjes van Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk. En van van mijn mensrn lieve groetjes voor jullie allebei.

 5. Ohhh Bolle wat fijn dat jij en man en vrouw zich goed voelen ondanks al dat lawaai van de renovatie!!
  Jou man en vrouw doen er ook alles aan om je gerust te stellen en uit te zoeken hoe ze je gerust kunnen stellen.
  Dat is echte liefde!!! ❤❤❤❤
  Van borstelen met een tandenborstel had ik nog nooit gehoord maar hierover nadenkend is het logisch!!!!!

  Knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Tica, Izzy, Belle, Dopey, Moby en Panda, ik hou heel veel van mijn mensen, en mijn mensen houden heel veel van mij zeggen ze. Ze zeggen steeds dat ze de reenoovaatsie het ergste vinden voor mij. Zelf vinden ze er ook niks aan, dat weet ik best. In het wiekent zijn we alledrie helemaal blij dat het rustig is.
   Maar met zijn drietjes kunnen we alles aan!

   Een knuffel terug van Bolle, voor jullie allezes!

 6. Hoi Bolle, fijn hè knuffelen en kusjes krijgen. En dat van die tandenborstel, dat gaat onze vrouw ook proberen bij Kruimel. Want Kruimel houdt niet zo van aanraken, alleen als ze dat zelf wilt. En nou wil onze vrouw weten of het een harde of zachte borstel moet zijn. Typisch onze vrouw die wil altijd alles precies weten. Wij hebben ook zo’n stekker en die brokjes van dat konijn. Die faleriaan tablet, wat is dat precies. Misschien is dat ook iets voor onze zusjes, Kruimel en Juultje. Kruimel vindt Juul nog steeds niet zo leuk, van de week heeft Kruimel toch weer op het bed geplast, jammer want het ging steeds beter. Maar onze vrouw geeft nog niet op. Ze blijft proberen en verzint ook ieder keer weer wat anders. Ook heeft ze veel aan de tips die ze van de mensen van de blog en van feesboek krijgt. Zo’n puzzel hoeven wij ook niet, doe ons eten maar gewoon in onze bakjes waar het hoort.
  En oh ja van Juultje moesten we zeggen dat haar draadje opeens weg was, ze heeft nog lopen zoeken maar kan het nergens meer vinden.
  Bolle geniet vandaag maar van de rust en het zonnetje, hopelijk schijnt het ook bij jou.
  Knuffies en kusjes van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, dat vind ik nou ook, dat mijn eten gewoon in mijn bakje hoort. Maar mijn vrouw is hard-leers, zo heet dat. Dat maakt mij niet uit want ik doe het lekker toch niet, eten uit zo’n puzzel!
   Mijn menern gebruiken een miedieum tandenborstel. Dat is niet hard en niet zacht. Heel zacht kan misschien ook wel, maar ik denk dat een harde tandenborstel niet fijn is. Ik vind het vooral fijn op mijn hoofd, en langs mijn wangen. Laat je me weten wat je er van vindt, Kruimel?
   En wat biesonder dat je draadje weg is Juul! Zomaar ineens? Dan ben je nu weer helemaal beter, denk ik.
   Het tabletje is eigenlijk voor mensen, van de Kruipvat. Ik doe dat al sinds ik hier ben komen wonen, dat is al meer dan 4 jaar geleden. En ik vind het supergeweldig, mijn man zegt altijd dat het kwijl hem om de oren vliegt. Nou ja, dat zou ik eerlijk waar nooit doen!
   Als jullie verse vaaleerieaan willen, kan mijn vrouw wel wat opsturen. Maar daar kan je niet aan likken, en ik weet nooit zo goed wat ik er binnen mee moet doen. Buiten wrijft mijn vrouw het over de tegels. En dan ga ik rollen, heerlijk is dat.
   Kruimel en Juul, ik doe voor jullie duimen dat jullie goed met elkaar in huis kunnen wonen!!! Zonder ruuzie of vechten, want dat is helemaal niet fijn.
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, heel veel kusjes en knuffies terug van Bolle, ook voor jullie vrouw.

 7. Dag lieve Bolle,
  Wat heb jij een fantastische vrouw en man die er voor zorgen dat alles rustig is voor jou tijdens die verschrikkelijke reenovasie. En je hebt gelijk lieverd, als je vrouw en baas zeenuuwachtig zijn word jij dat ook. Ze houden heel veel van jou, dat weet ik zeker. Ik ga voor Floortje ook een tandenborstel kopen om zacht te aaien, echt borstelen vindt zij niet fijn en kammen ook niet, niet aan de poote en niet aan de staart, alleen de kop en de rug. Floortje en ik gaan poot draaien dat die reenovasie heel gauw voorbij is. Fijne dag lieve katervriend, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ik hoop dat het borstelen met een tandenborstel fijn is voor jou, Floortje! Ik vond het meteen geweldig, vooral op mijn hoof en langs mijn wangen en onder mijn kin. Dan mag het ook gewoon tegen mijn haren in, of hoe heet dat. Net als een mamapoes zou wassen. Mijn vrouw maakt e tandenborstel ook wel eens een klein beetje nat met water. Dat vind ik nog fijner!
   Dank jullie wel voor het pootdraaien, dat helpt zeker weten. Wij hopen alledrie dat de reenoovaatsie snel voorbij is, maar mijn mensen zeiden dat het nog duurt tot Kerstmis. Gelukkig weet ik niet presies wanneer dat is!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels terug voor twee lieve vriendinnen, van Bolle.

 8. Hier ben ik eventjes zelf! Ik doe vanavond iedereen antwoorden, maar nu gaan mijn mensen weg en dan mag ik niet op de aaipet.
  Tot vanavond!
  Kopjes van Bolle,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *