Als je opeens de zon voelt op je vacht

vacht

Gisteren lag ik rustig op de bank. Brokjes gegeten, badkamerwater gedronken en ik had de ochtendknuffel ook al gehad. Dus ik was rustig van binnen. Toen voelde ik iets superduperfijns.

Zacht

Ik voelde hoe de zon langzaam op mijn vacht kwam. Het werd warm, niet keiwarm zoals in de zomer, maar heel zacht warm net of je geaaid wordt de hele tijd door maar dan zonder hand. Ik bleef gewoon liggen. Van binnen werd ik zachter. Dat is dat je tevreden bent en je veilig voelt en ontspannen en dat je warm bent op je vacht.

Verder gebeurde er niks. In de straat waren geen geluiden. Mijn vrouw zat gewoon aan haar werktafel. De telefoon bleef stil.

Warmer

De zon kroop verder over mijn vacht en ik werd warmer en warmer. Dus ik deed mijn ogen dicht om beter te kunnen voelen, dat is voor de konsentraazie. Als er iets fijns is dan heb ik konsentraazie nodig want hoe fijner iets is hoe beter ik het wil voelen en dat gaat bij mij niet vanzelf.

Slaap

Folgens mij ben ik zo in slaap gevallen. Helemaal warm en van binnen helemaal zacht. Toen ik wakker werd, zei mijn vrouw dat we zo gingen avondeten en dat deden we. Ik bleef van binnen zacht dat kwam door de zon en door de dag. Na het eten kreeg ik knuffels, ook van die hele lieve over mijn buik, daar  ben ik heel gefoelig. En toen werd ik van binnen slap en ik heb toen een lang dutje gedaan dat was ook voor de gezelligheid.

Toen ik wakker werd, kreeg ik een avondsnek. Want toen wilde mijn vrouw naar de slaapkamer en met de avondsnek weet ik dat de dag is afgelopen.

Nou kunt u zeggen Bert je hebt ook  niet veel gedaan gisteren en dan heeft u gelijk. Ik heb haast niks gedaan. Maar ik heb heel veel gefoel gehad alles was even fijn, en dat is geluk, en het begon toen de zon op mijn vacht kwam.

16 thoughts on “Als je opeens de zon voelt op je vacht

 1. Hoi Bert,
  Een dagje niks doen, en alleen maar genieten is heerlijk! En als je dan opeens ook nog zon voelt, dan kan de dag helemaal niet meer stuk.
  Knuffels en een snek daar nog bij….en het is een topdag!!!
  Fijne dag Bert,
  Kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo het was een superfijne dag ik hoop dat jij ook zulke dagen kent dat je het gefoel hebt van een topdag!! pootje van mij

 2. Oompie bert… en toch benne uwes de hele dag druk weest hoor. Want uwes moet eers pjesies inne son ligge gaan. Dan moete uwes bedenke hoe uwes gaat ligge en waarofer uwes moet djome.
  Datte is keihard nadenkwerk!!

  1. daar zeg je wat Dorus. Dat had ik nog helemaal niet zo bedacht. En je hebt gelijk, voor goed liggen moet je ook goed denken!

 3. Hoi Bert, zo te lezen heb je een topdag gehad. Zo hebben wij ze ook het allerliefste, dat alles fijn is en rustig, en dan nog de warmte van de zon erbij, ideaal. En dan ook nog een lekkere snek, heerlijk. Konden alle dagen maar zo zijn.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel, en Juultje: vandaag heb ik haast geen zon en er is wel soms herrie in de straat maar ik krijg meer knuffels en mijn vrouw is de hele dag thuis dus dat is oo een topdag maar dan anders!! pootje van mij

 4. Lieve Bert,

  jij heb jou mooiste dag gehad van jou wiekent. Assie foel dat jou hart warm is en veilig, hebbie niks meer nodig dan jou snek en jou buikknuffel.
  Jij kan sjouwe en jou eigen druk maake, maar jij foel pas geluk assie het durf te foele. Oooh Bert, mij hart is trots op jou

  Jou Loesje

  1. dat was het eigenlijk Loesje dat ik het gefoel had van binnen van warm en veilig. Dat is het allerbelangrijkste en dat had ik. Ik durfde het te foelen en ook dat je trots op mij bent!! je Bertje

 5. Lieve Bert, Oh wat heb jij gisteren een super rielekste zondag gehad, met zon op je vacht, heel veel aaien en knuffels, en ook nog sneks, heerlijk. En dat je dan ook zo,n fijn gefoel heb dat alles veilig en goed is, toppie. Fijne dag nog lieve katervriend en zachte knuffels en kusje van Ina en Floortje

 6. Hoi Bert, wat een heerlijkfjjnezondag heb je gehad, echt een ZONdag. Dat is een dag die je af en toe echt eventjes noeig hebt, en het is altijd een verrassing wanneer je er eentje krijgt.
  Bij ons kan het zonnetje niet meer in huis wegens de stijgers. Dat vind ik jammer, maar straks kan ik dan weer ekstraveel genieten van de zon, als hij weer bij ons kan komen.
  Zon is wel één van de fijnste dingen die ik ken.
  Hopelijk heb jr ook een ijne maandag Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, wat doe je het toch goed met de stijgers en de reenoovasie dat je snapt wat er gebeurt en dat je je thuis veilig foelt en ook voor je mensen zorgt dat ze kunnen ontspannen met de veer. Ik hou ook veel van de zon net als jij!! kopje van mij

 7. Bert op zo’n mooie zonnige dag is niks doen prima!!!!
  En als je daarvan een heel warm zacht gevoel van binnen krijgt is dat super heerlijk!!!
  Dat is op en top genieten!!!!

 8. Oooooh wat heb jij een heeeeerlijke Zonnige Zondag gehad hmmmmmm , het is je gegund hoor!

  Liefs Ollie😘

Reacties zijn welkom