kater Dorus over: een dag uit mein lefe

DorusHajoooo iedereen. Vandaag ga ik het oofer gehijmpies hebbe. Maar jullie moete wel beloof het nooit door te klets hoor. Anners kjijg ik gedonder met me mensen.

Siekrut kant

Kijk… jullie kenne mij. Alletans… dat denke jullie. Ik hep een hele andere siekrut kant die jullie niet kenne.
Late we met me eete begin. Ik eet foor 95 proosent bjokjes. Folwasse bjokjes. Die sjijn superwekker. Mette kittenbjokkies heppie eigeluk maar 1 smaak. Toktok. Isse wekker, maar as egge boerereikater wil je ook wel eens wat anners. En nu hep ik eg sulke wekkere. Die sjijn foor akketiefe katten. Foor mij dus. Maar 1 keer per dag wil ik een mienie happie moesete. Fanne meneer Deen.
Ikke eet maar de helf. En dat wil ik alleteit sjo rond half 2. Dan gaat ik huiwen en dan geef frauw me dat.
Manmeneer geef me smorgens altijd 2 handen bjokkies. Om half 5. En tege 4 uur kjijg ik nog 1 handje bjokjes van frauw.  Daar moet ik dan mee totte folgene oggent mee doen.

Aafontrietuuweel

En dan hep ik mijn aafontrietuuweel.
Dan voetbal ikke eers een uurtje. Of twee, maar het kanne ook drie uur sjijn. Ikke eet wat bjokkies, spetter met water. En dan moet ikke weer het gemopper aanhoor dat het net een swembad is.
Tege 10 uur worde mijn mense moe.
Nou… hihihi, dan begin ik. Ikke spjing oppe bed en ga dan ik ben stoerrr pele. Mijn mense moete dan heeel snel hun deke over hun heensjaan want ik ga op se pjoffen en bijte. Hihihi.
DorusEn dan hoor ik minstens 5 miljoen keer doorieee stop nau. NEE!! Hette is weuk. Ikke spjing en bijt wat. En dan lik ik handen. Ikke fin oppe bed poinken gwoon weuk. Ikke doe dat mieniemaal 5 minuuten. Ikke ga dan inne teene bijte. Dat sijn hele gefaarluke dinge hoor. Asse se onner dekens wiebele moet je se wel pakke. Wie weet wat se doen as je werkeloos toe gaat kijke.

Egge mannen

Mijn man komp smiddags om fier uur thuis. Hoe diep ik ook sjaap, sodra ik hem binne hoor kome ben ik gejijk wakker en begroet hem. Dan mauw ik en geef ik hem koppies. Ikke eers, dan pas magge hij naar mijn frauw. Denk nau niet datte ik dat ook bij frauw doe. Eg niet. Man en ik doen stoere mannedinge. Wij stoeien alteit. Lekker wuig. Sowals egge mannen. Ikke plof oppe me rug en dan gaat man me op me puik aaien. Hihihi dat kietult. En dan pakke ik hem saggies fast en bijt saggies. En man gaat dan wekker wild kjoele met mij.

Nou… dit wasse het weer foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

24 thoughts on “kater Dorus over: een dag uit mein lefe

 1. Hoi Dorus, wat een drukke werkdag heb jij. Wij krijgen ook 2x per dag brokjes en als onze vrouw thuiskomt van haar werk een snoepje. Als onze vrouw naar haar werk gaat dan gaan wij lekker slapen en Bikkel en heel soms Kruimel gaan patroejeren op de vensterbank om de boel buiten in de gaten te houden. Als onze vrouw thuiskomt krijgt ze van sommige van ons een knuffel, Bas doet daar niet aan en onze Diva Kruimel vindt dat onze vrouw maar naar haar toe moet komen. Na het avondeten gaan we lekker tsjillen, de een gaat nog wat spelen en de rest gaat lekker bij onze vrouw liggen. Als onze vrouw gaat slapen dan gaan we los, dan gaan we hollen en spelen. Als vrouw weer bijna wakker wordt gaan er één paar lekker bij haar op het grote bed slapen. Dan gaan ze zo liggen dat onze vrouw bijna niet meer kan bewegen, dat doen we ekspres anders valt ze misschien uit bed. Hihihi. Zo ziet onze dag er één beetje uit Dorus. Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Ooooh wat goet datte jullie je frauw besgerme dat se niet uite bet kan falle.
   Kjijge jullie ook wekkere bjokjes? Ik lus eigeluk wel feeeel meer dan die drie hantjes hoor. Maar se segge dan je wor te dik doorie.
   Nou ja!! Moete se tog niet van die lekkere bjokjes geef.

 2. Ohhh Dorus, deugniet, wat heb jij het druk!!!! Hihihihi en wat een leuke spelletjes speel je met man als hij thuis komt en nog leuker jou spelletjes als man en frauw naar bed gaan!!! Dat moeten wij ook eens gaan uitproberen 😹😹
  Wij springen meestal van de hoge vensterbank op haar als ze in bed ligt……ze schrikt zich dan rot!!!! 😹😹😹
  Maar wij zijn zo vlug dat ze niet weet wie het gedaan heeft!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal en ppppsssstttttt wij zeggen niks!!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Gaaf he dat ikke wuig kan pele mette mijn man. Gissere sloeg ik saggies mijn pootjes om sijn kop en gaf ikke hem neuskusjes oppe zijn kop. Ikke fin soentjes geef so fein. Met frauw soen ik ook.
   Ooooh dat doet ik ook. Pjoffe oppe mens. Maar helaas… bij mij thuis wete se het altijt dat ikke het ben. Ik snap niet hoe ze daar steets agger koome. Sjo raar!!

   1. Leuk he al die soentjes geven???
    Wij houden daar ook van!!!😽😽😽
    Maar wat gek dat ze altijd weten dat jij het bent als je plofjes doet!!!! Misschien moet je een ander pakje aan doen als je gaat ploffen…….dan kunnen ze niet weten dat jij het bent!!!!!

    😽❤

 3. Hallo Dorus hier met Gijsje, wat kun jij leuk met jouw personeel spelen. Ik krijg ook 2x per dag brokjes van vrouwtje en snoepjes, die krijg ik ’s morgens samen met mijn brokjes. En ’s avonds krijg ik brokjes en tonijn.
  Ik vind het ook heel leuk om met de tenen van mijn vrouwtje te spelen als ze in bed ligt. De tenen wiebelen dan zo mooi onder de dekens. Maar vrouwtje kan soms zo boos worden als ik in haar tenen bijt. Nou ja zeg!
  Als vrouwtje naar haar werk ga, dan ga ik slapen. Ik wacht altijd op haar bij de deur, als vrouwtje ’s avonds terug komt van haar werk. Dan gaan we samen knuffelen.
  En na de avond brokjes ga ik bij vrouwtje op de bank liggen of ik ga spelen met jouw muisje. Jouw muisje kan ik heel goed vasthouden en heel hoog en ver gooien. Dat vind ik mooi.
  Oh ja, net als Bert, doe ik ook mijn vensterbank controle. Goed kijken of de straat en de galerij van mijn flat veilig is.
  Zo ziet mijn dag eruit.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ooooh dat muisie isse vetgaaf he? Ikke peel er ook nog mee hihihi.
   Ooooh worre se bij uwes ook boos asse u in teentjes bijt? Ikke vin dat raar hoor. Ikke knuffel alteit mette frauw oppe bank. Maar dat magge uwes niet verder fertelle hoor, anners denk iedeween dat ikke een watje ben. Ikke benne stoere kleuterkater.
   Ik keik ook alleteit inne fennestebank naar buite. Soms om man uit te zwaaie. Dan gaat hij oppe froemfroembrommert naar sijn werk.

 4. Ow Dorus wat zeggie nou? In tene bijte? Hihi dat ga ik vanavond eens proberen! Ben jij boerderijkater? Ik was ooit 6,5 jaar geleden boerderijpoes 🙂 Ik wacht frau altijd op na werk voor mauwe en koesies. Een manmens hebbe ik niet. Wat een mazzel heb jij Doorie met dubbel aandacht!

  1. Oooh benne u ook boerereikat? Oooh wat fein dat ik niet de enige ben. Tante cynthia, sei werruk as assinogwat bij mijn diertjesdokkie, sei dat boerereikatte sterrek sjijn.
   Nou… dat klop want ik draag oferal minn teddybeer mee naar toe.
   Ooh dubbele aaitjes en kroeltjes sjijn soeperfein 🐾🐾

 5. Hallo Dorus,
  Goed dat jij van alles te doen hebt en ja natuurlijk veel oefenen met voetballen.
  Nu weten we waardoor jij z’n grote kerel wordt, van al dat lekkere eten en de vele knuffels en stoeien met baasje
  Sorry Dorus ik kan niet meer schrijf doen vrouwtje heeft het vreselijk druk en moet nu weg tot in de avond en je weet dan is het schrijf ding dicht.
  Geniet jij maar veel van de dag en samen met vrouwtje spelen en knuffelen tot baas thuis komt. Van vrouwtje een grote knuffel en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Hajoo oome jip. Voetballe is soepertjes. En ik ben daar eg goed in hoor. Alleen raak mijn balletje steeds onner kassie in hal.
   Ikke ben al keigjoot. En frauw seg dat ik nog gjoter ga worre. Misjien wel gjoter dan mamsie🙀🙀🙀
   Poitjes tejug oome jip🐾🐾

 6. Lieve Doorie,

  bijtie in teene van jou mense? Oooh weetie wel dattie dan in teene van mij soolmense bijt. Dan hebbie soolteene Doorie! Kijkie daar wel mee uit want assie zo hard bijt dattie ze sool eruit bijt dan hebbie jou probleem. MammaLoesje waarschuuw jou eigen wel, jij moet foorzichtig zijn met soolteene. Jij weet nie waar jij aan begin. Jij poink en jij poink maar op jou groote bed. Jij poink ze sool uit jou bed.
  Gelukkig krijgie wel goed jou eete dattie groot en jou eigen maatje Siameez kan worre. Dan heb jou MammaLoesje wel meer rust.
  Jij moet nog veel leere maar jij ben goed beezig. Jij ben wel jou jeug van teegewoordig. MammaLoesje moet eraan wenne dattie jou siekrut kant heb. Assie maar geen ferkeerde kant heb, MammaLoesje kan het nie ferdraage. Beloofie mij dattie geen gekke dinge doe en dattie reekening hou met jou mense ze soolteene.
  En dattie altijd goed jou brokke eet. Jij ben nog lang niet uit jou groei!
  Jij ben lief, MammaLoesje hauw jou altijd,

  koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie… heppe uwes dan geen siekrut kant? Ikke kijk heel goet uit hoor mette bijte. Want mijn tantjes moig geen pijn doen daarfan hihihi.
   Hep uwes nooit gepoinkt dan mamsie? Of poinken de kipkluifjes in uwes puikie? Oooh ik hoop ut. Maar mamsie… ikke fertel uwes een heeeeel gjoot gehijmpie nu.
   IKKE HAU UWES!!!
   Koeskoes mamsie 😽😽😽🐾🐾🐾❤❤❤

   1. Oooh mij Doorie,

    MammaLoesje ga nooit poinke van ze leeve. Dan ga ze garnaaale, ze tonijn, zallum en saardiene vechte met ze kipkluif in fanieljefla. MammaLoesje hou nie van gescheurde darmfeezels in ze eete. En MammaLoesje heb geen siekrut kant. Wat jij sie is wattie krijg, jou eigen MammaMaatjeMeer maar zij fertel jou wel ze eigen siekrut
    MammaLoesje hauw jou ook, FOOR EVVE EN EVVE assie nie poink,

    Koes koes van jou MamaLoesje

    1. Ooooooh jippieeeee.
     Ook asse ik gjoter ben dan uwes? Oooh dan moete uwes op kjukkie staan om mij een koesie te geef. Hihihihihi

     1. Oooh mij buik, mij poote breeke af….

      koes koes van jou MamaLoesje

 7. Hoi lieven Dorus,
  Zo hé, jij hebt je mensen al aardig afgericht joh, goed zo, zo hoort het ook :-).
  Mij en mijn voorgangers is het ook aardig gelukt hoor, mijn vrouw doet meestal wel wat ik wil. al heeft ze dat soms zelf niet door.
  Wat mopper je nou over je snor? Ik vind dat je een prachtige snor hebt hoor, hij staat je hartstikke goed!
  Ik ben ook een boerderijkater. Ik ben, samen met een heleboel broertjes en zusjes en neefjes en nichtjes opgegroeid, want mijn tante had ook kittens. Was best gezellig, maar ik ben wel blij dat ik nu alleen ben, want ik ben alleen baas over mijn vrouw, en alle aandacht en lekkere hapjes zijn voor mij. Bij mijn vorige vrouwen was ik ook alleen. Daar mocht ik wel naar buiten, maar ik vond het eng nadat ik een keer verdwaald was geweest. Hier heb ik nooit een stap buiten gezet, al houd ik wel de buurt goed in de gaten.
  Wat stoer dat jij ook een mensenman hebt. Mannen onder elkaar lijkt me ook wel eens leuk.
  Geniet maar lekker van je nieuwe brokjes, lekker zijn die verschillende smaken hè?
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van ome Vlo.

  1. Hajoo oom vlo.
   Mijn snor gjoeit wel, maar het plijfe dunne spjietjes. Geen kijk mij nou eens stefige stoere stokkies bij mijn neus heppe.
   Oooh die gjote katerbrokken sjijn superwekker. Ikke kjijg maar 3 handen fol per dag. So niet eerluk. Frauw hep genoeg bjokjes in huus. Datte sjie ik staan. 3 pakke vol staan er. Alle 3 sjijn +1.
   Pootjes tejug oom vlo 🐾🐾

 8. Hoi lieve grote jongen, Jij hebt het maar druk met spelen en voetballen en spetteren, dat lees ik al! Heb je ook nog wel tijd om af en toe te slapen?
  Gelukkig dat je goed je brokjes eet, dat is heel belangrijk. Dat je genoeg enersjie hebt om alles te doen, en ook nog om te groeien.
  Ik weet zeker dat je mensen heel blij zijn dat je ervoor zorgt dat de teentjes in bed stil vlijven liggen. Dat kan heel gevaarlijk worden, als niemand daar op let. Dus dapper van jou dat je een oogje in het zeil houdt!
  Ik zit nu al vanaf toen het nog donker was in de slaapkamer opgesloten, samen met mijn mensen. Binnen in ons huis is alles met wil plestik dicht gemaakt, en er wordt soms gezaagd enzo. Ik wil eigenlijk naar buiten, maar dat mag nog niet van mijn mensen.
  Ik vind er niks aan, Door, aan die reenoovaatsie. Ik zou liever bij jou langskomen, dan zou ik je balletje onder de bank vandaan kunnen halen. En ik zou lekkere brokjes meenemen!
  Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat je al je geheime kanten hebt! Dat hoort zo, als kat!

  1. Ooooh oomie bolle. Ikke fin ut erg foor uwes dat uwes bang ben. Ik ben ook wel eens bang. Fooral toen mette die plofkraak bij mij inne buurt toen. Ikke sjiep en opmijeens BOEM en toen weer BOEMMMMMM
   Ikke was mijn huisje in geflugt. Ikke hep een sjuilhuis in mijn huis. Daar lig een dekentje in. Kog mijn mense bij de eksjon.

   Ooh oomie… folwasse bjokjes sjijn eggiewaar sjo wekker. En er sjijn feel meer smaakjes als toktok. Want dat ken ik nu wel. Oooh weet uwes datte ik al bijna 7 maand ben? Gjoot al he? Ik sal ook een keer een filmpie maken asse ik foetbal. Kun uwe sien hoe goet ik al ben. Hihihi
   Sterrekte poot oomie bolle.
   Nog evve en die enge mense sjijn weg. 🐾🐾🐾🐾🐾

 9. Dag liefe Dorus, wat een mooi ferhaal heb je geschrefe over jau gehijme kanten. En wat geniet jij van alle spelletjes met je frau en man. Wij vinden jau heel stoer. Kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh dank uwes mefrauw ina en tante floortje. 1 spelletje vinnik nie sjo fein. De fliegles. Asse ik te hard bijt flieg ik oppe gront. So meen 😹😹

 10. Dag Dorus.Wat heb jij veel te doen op een dag zeg.Gelukkig krijg je wel je eten al voelt dat voor zo’n jonge knul altijd als te weinig…..Hi hi lekker poinke op bed met je frauw en man mens en in tenen bijten.Ik{ Fynn} lig graag onder de deken bij onze vrouw,lekker knus of boven haar hoofd.Een kat die vroeger bij van de broer van mijn vrouw woonde,ging stiekem ’s nachts onder de deken kruipen en dan echt flink een bijt doen in de tenen.Vond hij reuze leuk,maar zijn mensen niet.Maar wellicht een tip voor jou?Misschien vinden jou mensen onder de deken een klein bijtje wel lollig ,ipv boven op de deken poinke! Stevige poot van Fynn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *