Waarom ik soms de baas moet zijn thuis

de baas

Bij mij thuis is niemand de baas. Ik niet en mijn vrouw niet. We doen het samen, zegt ze altijd. En soms moet ik toch de baas zijn. Dus dan ben ik dat.

Baas

Als je de baas bent, dan moet je zeggen wat er gebeurt. Dus dat moet je weten en je moet ook weten waarom het moet. Dat is best een ferantwoordelijk iets. Vroeger had ik  dat nooit gekund maar nou woon ik al jaren samen en dan snap je alles beter: jezelf,  je vrouw en je leven samen.

Wekker

Wat ik nou de laatste tijd meemaak is dat de wekker op de gewone tijd gaat en dat ze dan toch in bed blijft liggen. Ze gaat weer slapen en als ze dan wakker wordt dan moet alles snel. Mijn ochtendknuffel is dan korter. En ik foel dat er spanning is daar hou ik niet van. En daarom snapte ik dat ik iets moest doen en ook wat het was.

Gisteren ging ik naar de slaapkamer toen ik de wekker hoorde. En ja hoor ze sliep. Ik hing even aan de krabpaal voor het aksiegevoel en toen liep ik naar voor het bed en daar heb ik keihard gemiauwd van hetistijd en opstaanmoet.

“Ja Bertje, je hebt gelijk,” zei ze. Nou daar laat ik me niet door foppen. Ik bleef miauwen, en toen ze naar de trap liep bleef ik erbij. Voor de zekerheid en ook omdat ik de baas was.

Beneden

Toen we beneden waren, was de dag in orde. De ochtendknuffel duurde weer gewoon lang en er was geen spanning. Alles was zoals het moest zijn ’s morgens en dat is voor mij belangrijk. Dus ik had het in orde gemaakt en toen hoefde ik niet meer de baas te zijn en ik kon gaan slapen en dat heb ik toen gedaan.

16 thoughts on “Waarom ik soms de baas moet zijn thuis

 1. Hoi Bert,

  Heel herkenbaar dit.

  Sinds Coco erbij is gekomen is uitslapen ook niet meer aan de orde, scheelt dat ik een ochtendmens ben 🙂

  Voordat de wekker gaat, staan 2 paar ogen al mij aan te staren op bed,Kitty erbij natuurlijk.

  Effe lekker snoozen zit er niet bij ,want dan beginnen de dames te miauwen dat het te lang duurt.

  1. Coco en Kitty zijn nou samen de baas in huis denk ik dat ze samen beslissen wat er moet gebeuren ze hebben het vast heel gezellig dat ze ’s morgens samen hetzelfde willen

 2. Oompie bert. Erg isse dat he? Mijn mense wille gewoon bjijfe ligge smorregens, maar etenstijt is etenstijt. Ikke wil gwoon om 5 uur mijn ete heppe en dat kanne niet sjapent gegeef worre. Dus hep ik mijn oggentriettuweel. Ik bijt. Oooh en dan sjijn se wakker hoor. En na het ete gaat ik eers pele en dan sjape. Sjo fijn 😸

  1. wat doe je dat goed Dorus dan weten je mensen wanneer je eten nodig hebt en dan moeten ze gewoon dat geven zo zie ik dat. Of dat je alijd brokjes hebt net als ik dat kan ook.

 3. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik zijn ook samen baas in huis, maar soms moeten wij als huiskater wel eens ingrijpen hoor. Mijn vrouwtje weet vaak niet wat pauze nemen is als ze het heel druk heeft, ze blijft maar doorgaan. Nou ik heb daar ook een middel voor dat ze even pauze moet nemen, Ikke ga gewoon veel voor haar voeten lopen en laat dan merken van : Hallo ikke ben er ook nog hoor, geef mij eens wat heerlijke knuffels, Als vrouwtje even in de stoel of op de bank neerploft, ga ik vlug op schoot zitten en moet ze wel blijven zitten en als ze weer wat uitgerust is sta ik op. Het is voor mij soms dat ik vrouwtje vroeg wakker maak, ikke had heel veel moeite met het gedoe van dat vrouwtje de klok aan tijd had verzet. Ja zeg mijn buik zegt eggies het is tijd om op te staan of ’s avonds tijd voor mijn buikvulling. Vrouwtje zegt wel vaak Jip jij moet jouw klokje ook veranderen, nou het is maar dom hoor en doe nog vaak.
  Bert eigenlijk is niet niet even de baas zijn, het is we letten en zorgen heel goed op ons vrouwtje.
  Zo nu moet ik weer ophouden met mijn schrijf en doe ik je een fijne dag wensen en stuur knuffel van vrouwtje mee. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip zo zorg je heel goed voor je vrouw dat soort dingen doe ik ook en dan gaat ze eerst mopperen en daarna zegt ze Bert je had toch gelijk en dat heb jij vast ook. Dat van je klok snap ik. Het is raar om de klok anders te doen je weet van binnen toch het beste wanneer het tijd is om te eten maakt niet uit wat de klok zegt!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,
  Soms moeten wij als katers op onze strepen gaan staan. Gelukkig heb ik daar als rode sieper heel veel van.
  ’s Morgens vroeg gaat mijn vrouw de verwarming aanzetten, en dan duiken wij samen nog even in bed. Als het dan lekker warm is, komen we eruit en krijg ik m’n eten. Heel soms merk ik dat mijn vrouw dan nog even terug wil in bed, maar dat gaat mooi niet door.
  Ik sprint dan langs haar heen en ga op haar warme plekje liggen 🙂 .
  Ze begrijpt het gelukkig, ik krijg m’n knuffel, en de dag kan beginnen.
  Als je samen de baas bent, moet de één soms bazer zijn dan de ander, en tsja, meestal ben ik dat 🙂 .
  Fijne dag Bert,
  Kopje en poot van Vlo

  1. hoi Vlo dat is ook opletten en dat als je net wakker bent, dan wil je toch dat de dag gewoon begint en gewoon verder gaat. Goed dat jij dan in bed gaat liggen. Dan is het duidelijk wat er moet gebeuren en wat niet mag!! poot van mij

 5. Hoi Bert, wij moeten soms ook wel eens ingrijpen en even de baas zijn. Onze vrouw ligt soms ook te lang in bed, nou dan gaan we vlak bij haar hoofd zitten en heel hard miauwen, dan gaat ze wel uit bed hoor, zeker als we het met een paar tegelijk doen. Soms ook is ze onrustig en dan gaan we bij haar op schoot zitten of dicht tegen haar aan liggen op de bank en heel hard spinnen, dan wordt ze wel weer rustig. Vooral Oliver en Bikkel kunnen dat goed en ook Juultje leert het al en gaat vaak bij onze vrouw zitten. Als het tijd is voor ons eten of iets lekkers dan gaan we alvast naar de keuken en miauwen dan dat onze vrouw op moet schieten. Zo zorgen we voor elkaar Bert. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ja dat heb je als je met meer bent dan kun je meer dus ook meer miauwen en meer knuffels geven. Jullie hebbben met z’n allemaal de leiding thuis dat snap ik nou wel en dan gaat het tenminste goed. pootjes voor iedereen

 6. Lieve Bert, wat ben je toch een verstandige katerman. Je hebt het zo goed opgelost, het oude gefoel is dan weer helemaal terug. Alles in goede harmonie. Fijne dag lief katervriendje en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, daar ging het precies om dat het oude gefoel weer terug was en dat is er toen ook gebleven!!pootje van mij

 7. Bert je hebt gelijk…….soms moet je de baas zijn!!!!!
  Hier gebeurd het ook dat wij onze vrouw moeten duidelijk maken dat het anders moet!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!

  1. het is best veel werk maar als het moet dan moet het en later is je vrouw weer dankbaar, dat is ook zo. knuffel terug!!

 8. Hoi Bert, dat heb je supergoed gedaan dat je zo keihard hebt gemiauwd. Ik weet ook wat de wekker betekent. Dat betekent opstaan. Mijn man doet dat altijd meteen, mijn vrouw gaat soms weer slapen. En dan is het net als bij jou dat alles heel snel moet ineens.
  Ik durf niet keihard te miauwen, maar ik doe wel heel erg zuchten en rommelen op mijn kurk. Mijn vrouw weet daardoor dat ik het er niet mee eens ben, en meestal staat ze dan gelukkig op.
  Bij ons is ook iedereen een beetje de baas maar ik het meest omdat ik een kat bent. Zo hoort dat ook, vind ik.
  Alleen nu met de reenoovaatsie ben ik ineens nergens meer de bass over en dat vind ik best heel moeilijk. En mijn mensen zijn ineens ook niet meer de baas en die vindn dat ook moeilijk.
  Ik hoop maar dat we snel weer met ons drietjes in huis zijn Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle een renoovaatsie is gewoon heel moeilijk want dan is alles alles dan je gewend bent het beste is nou alles per dag te doen en dan hopen dat het snel voorbij is. Gelukkig hebben jullie elkaar dat is nou het belangrijkste gefoel denk ik. kopje van mij

Reacties zijn welkom