Loesje vertelt over assie jou nieuwe krabmeubel krijg…

krabmeubelEen tijdje geleede kwam mij vrouw thuis en zij had een hele groote doos in ze hande. Mij hart deed spinne van mij geluk en begeerte. Heb mij vrouw mij heele visboer opgekocht?

Groote doos

Mij vrouw riep ons en ze zeg, kijk eens wat ik heb? Van me eigen lag ik op mij denkpaal, dan kan ik mij leeve goed oferzien. Ik foelde mij nieuwsgierig zijn want assie zo een groote doos zie dan gebeur er toch iets in jou kop. Jij wil toch weete offie tonijn of misschien wel jou krabmeubelzallum heb gekocht. En assie zo een groote doos heb dan hebbie misschien wel al jou faavooriete smaake gekocht.
Assie poes ben dan hebbie feel instink en assie Loes ben dan hebbie fooral veel instink foor jou eete en jou sneks. Van me eigen zat ik op mij puntje van mij denkpaal. Mij snorhaar deed krulle en mij oog was groot van mij begeerte. Mij vrouw deed mij doos open en mij hart klop zo van mij ferlange. Toen haal mij vrouw er groote planke uit en zij zeg. Hier is jullie nieuwe krabmeubel, ik moet het alleen nog in elkaar zetten.
Toen ben ik wel met mij begeerte in mij bek van mij denkpaal gestort.

Saame in jou huis

Misschien denk u nu waarom reageer Loesje zo assie toch iets spesiejaal foor ze eigen krijg. Daar heb u wel gelijk in want mij vrouw heb nog nooit aan mij krabmeubel gehange. Misschien hebbie geen naagels want van me eigen zou het wel mooge. Floris en Zusje gebruike mij krabmeubel ook, mij vrouw zeg dattie foor ons allemaal is van ze eigen. Dan vin ik wel dattie er selluf ook aan mag gaan hange. Jij woon saame in jou huis, jij slaap saame in jou groote bed. Dan kan jij ook saame aan jou krabmeubel hange.
krabmeubelAssie maar nie op mij bak ga, van mij eigen heb ik wel mij preifussie. Jij moet jou grens kenne. Ik vin als mij vrouw mij bak schoonmaak, dattie ze eigen dan al genoeg met mij bak bemoei. Jou bak is toch jou bak, jij kan het nie fergelijke met jou krab-aa-trie-buute. En mij huis sta vol met mij krabmeubels. Mij vrouw heb meer krabmeubels in mij huis dan dattie stoele heb, jij kan ook oferdrijve. Als poes wil ik ook graag nog op mij bank kunne ligge. En mij vis maggie ook best in mij bank serveere. Assie het mij eigen fraag dan vin ik mij bank mij fijnste krabpaal en het mag ook mij stoel zijn. Selluf ben ik nie zo moeiluk.
Ondertusse heb mij vrouw ze eigen uitgesloof met mij planke voor mij nieuwe krabgefaarte. Jij hou het als poes toch in jou gaate.

Ze niewe stoel

Van me eigen moet ik u nu wel iets meer ofer mij ferleede fertelle. En soms foel ik wel mij schaamte. Toen ik hier nog nie zo lang woonde heb ik wel mij vrouw ze stoel en ze bank ferniel. Van me eigen had ik nog nooit zofeel fijne krabmeubels gesien. En mij vrouw zeg, Loes jij heb wel heel veel krab-behoef-te van jou eigen.
Mij rekort is dat mij vrouw ze niewe stoel drie maande in mij huis heb gestaan. Het was mij fijnste krabstoel van mij leeve! Assie zo fijn kan trekke dattie oferal touwtjes zie hange dan hebbie wel jou hoofdprijs te pakke. En assie kat ben dan wil jij rekke en strekke en jij wil oferal aan trekke. Jij wil jou terrein markeere en jou visgeur ferspreide. Dan weet jij wel dat jij het ben van jou eigen. Jij fergis jou eigen nooit. En voor mij broer Floris is het ook fijn want hij heb deemenzie. Hij ruik dan wel mij fertrouwde geur. Dan ga jij jou stoel goed bewerke, jij kom in jou beweeging.
Van me eigen foelde ik mij atleeties en jij ben ook jou eigen peediekuur. Mij naagels foelde scherp en mij poote sterk. Mij vrouw ze stoel heb het nie lang gemaak en ze heb hem selluf mij huis uit gedraage. Van me eigen heb ik daage gezocht en alleen mij vrouw terug gevonde.

Mij hart is geraak

Toen heb mij vrouw ons wel gezeg dattie er iets op ging fersinne. Dan weet jij wel hoe laat jij leef, jij ga jou naagel niemeer stuktrekke aan jou stoel. Mij vrouw is toen begonne met ze krabmaanie. Zij heb foor ons oferal krappaale en meubels neergezet en soms hebbie ze opgehange aan mij muur. Wij kunne rekke en trekke waar dattie wil in mij huis en het is belangrijk.
Toen ben ik wel na gaan denke van mij eigen. Assie gefoelig ben net als mij eigen dan foel jij wel, jou vrouw denk aan jou behoefte.
Froeger dacht nooit iemand aan mij behoefte, jij weet nie wat jou oferkom assie het krabmeubelmeemaak. Mij hart is nu wel geraak, jij foel jij heb een band foor jou leeve. Jou vrouw wil dattie gelukkig ben en jij sta er als poes nie bij stil. Daarom geef ik mij vrouw nu wel mij schootmeedietaasie en assie in mij groote bed lig ga ik boofe op haar ligge. Dan ga ik spinne en rustig slaape, mij hart foel ze eigen veilig. En ik krab aan mij krabmeubels want mij vrouw heb mij netjes opgefoed. Soms ga ik ook op mij krabmeubel zitte, u kan het op mij footoo zien.
In mij hart foel ik dan mij vrouw ze geluk. Want zij heb het van ze eigen in mekaar gezet. En het heb mij maatje meer kunne draage. Dan ken jou vrouw jou eigen wel heel goed.

Wattie kan met jou krabmeubel:

 •  rekke en jij kan strekke
 •  jou naagels scherpe, jij ben jou eigen peediekuur
 •  jou geur afzette van jou tonijnmarkeering
 • jij kan erin ligge en ook er boofe op
 •  jou zallum en jou tonijn eete
 •  jou eigen terugtrekke
 •  assie stres heb kan jij jou eigen afreageere
 •  het hellup assie jou weg kwijt ben, bijfoorbeeld assie deemenzie heb.

Loesje

16 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou nieuwe krabmeubel krijg…

 1. Wat een mooi verhaal Loesje!!!
  Dat is toch echte liefde!!!!

  Knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dank u wel lieve mevrouw Ceciel dattie mij dat zeg. Soms kom liefde uit mij onferwachte hoek en soms kom liefde uit mij krabmeubel. Mij vrouw ze hart lig erin,

   Liefs van mij eigen, Loesje

 2. Hoi Loesje, wat lief van jullie vrouw dat ze al die mooie meubels voor jullie koopt. Wij hebben hier ook een aantal van die krabmeubels, maar die zijn niet zo mooi als die van jou, Floris en Zusje.
  Als ik een meditazie wil doen ga ik op de strijkplank liggen , dan kan ik goed over alles nadenken.
  Ik kan vandaag niet zoveel schrijven want onze vrouw moet naar haar werk en dan mag ik niet op de kompjuter.
  Knuffels van je dinnetje Kruimel en van Bas,Bjarne,Oliver,Bikkel en Juultje.

  1. Lief dinnetje Kruimel,

   dank jou wel van jou reakzie van mij krabmeubel van mij vrouw en van ons allemaal. Mij hart is blij dattie ook krabmeubels heb in jullie huis. Assie diefaa ben dan moet jij wel jou naagels trekke en jij wil mooi blijve. En jou broers kan atleetiese dinge doen en Juultje kan ze eigen ferstoppe. Dan hebbie alles in jou een.
   Van me eigen vin ik mij bank ook fijn maar jij wil jou vrouw nie kwesse en zij bedoel het wel goed. Het kom uit ze hart en dan hebbie wel veel geluk Kruimel.
   Geefie jou broers mij pootjes en Juultje en jij krijg mij dinnekopjes

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje

  Zohee, wat heb jij een goed verhaal gemiauwd over jullie krabmeubels en hoe je er voor moet zorgen dat je er veel in huis krijgt. Nu lig ik hier mij wel af te vragen en vrouwtje ook. Heeft jullie vrouwtje nog wel een meubel om op te zitten als ze moe thuis komt van het verdienen voor de buikvulling van jullie. Jullie zijn echte bofferts hoor dat er weer een prachtig meubel voor jullie bij is gekomen en jij hebt vast en zeker vrouwtje bedankt met heel veel kopjes en misschien wel lekkere vis uit jouw bakje.
  Ik heb ook een reuze grote krabmeubel en ik mis die nu heel erg, vrouwtje zegt Jip als wij in ons nieuwe huis wonen is jouw meubel er ook weer, ja die grote past niet hier in ons kleine huisje, maar vrouwtje heeft wel heel veel andere spullen voor mij meegenomen en ook mijn kleine meubel hoor. Ja voor onze kondiezie is het heel belangrijk er moet heel wat gesport worden en als ik in mijn andere huis woon ga ik weer racen voor de formule 2 Bolle en Jip. Bolle kan ook beginnen als bij hem de renovazie klaar is, hij heb ook niet de plek om het te doen. Dus om nu fit te blijven ben ik begonnen met de trap en en neer te rennen, Ja ik wist ook niet wat dat voor ding was en straks heb ik een open trap zegt vrouwtje, Oei dan moet ik daar goed op leren racen en zorgen dat ik er niet doorheen race. Ja anders moet mijn Jippelijf naar de uitdeuk Tante Ans en dat toch maar liever niet.
  Loesje geniet samen veel van het nieuwe meubel en de nieuwe dag.. Grote knuffel voor jullie en van mij grote poot en kopjes, Jullie grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   krijgie straks jou groote meubel weer in jou huis Jip. Oooh mij vrouw zeg dattie hier nie in mij huis pas anders hattie die ook gekoopt Jip. Maar jij ben jou echte sportkater dan moet jij groote boompaale in jou huis hebbe. En assie saame met jou vriend Bolle ga reece oooooh Bennie dan wel foorzichtig. In mij huis is mij trap ook oope en soms schiet Zusje door ze trapgaate assie heel veel druk is. En zij doe geen Formuule Jip en Bolle want zij is Zusje. Maar assie hard ren kan jij doorschiete.
   Mij krabmeubels zijn voor mij eigen groot genoeg Jip. Anders durf ik er selluf nie meer in. En mij broer Floris neem ze foorbeeld aan mij eigen. Dan moet jij wel op jou krabmeubel gaan zitte. En ook voor mij vrouw. Dattie geluk foel in ze hart van ons eigen. Zij heb nie zo heel veel meubels voor ze eigen maar zij heb wel mij groote bank. En ook nog mij kleine bank. Ik vin bankhange fijn van mij eigen. Mij vrouw lig er wel graag bij…

   Dank jou wel Jip voor jou reakzie en mij eigen verheug ze eigen wel op jou groote boompaale in jou huis. Want assie er straks weer sta dan bennie in jou voor altijd huisje.
   Oooh Jip, dan kannie reece en jou klauter doen saame met jou vrouw. Van jou geluk,

   Liefs van Loesje

 4. Oooh mamsie. Oooh uwes dag dat er toneine in uwes doos zat. Was uwes heel drietig dat hette een krapmeubel was?
  Bennu nu wel bjij ermee? Oooh ikke hep geen kjapmeubel. Wel een krappelplank. En een eige huis foor mij en jiekie. Met 2 floertjes en een tjap.
  Koes koes lieffe mamsie 😽😽🐾🐾❤❤

  1. Ooooh mij Doorie,

   hebbie jou eigen krappelplank? En jou huis voor Jiekie en jou eigen. Ooooh dan hebbie zofeel voor jou eigen. Dan kan jij leere krappe, trekke en jij kan rekke van jou groote lijf.
   MammaLoesje is altijd ferdrietig assie hout zie in plaas van mij tonijn. MammaLoesje heb het moete ferwerke
   Jij ben lief dattie zo meeleef van jou eigen

   Koes koes van jou MamaLoesje

 5. Hoi Loesje wat heb jij een fijn huis met al die krabmeubels echt gaaf hoor!
  Io heb zelf ook krabmeubels maar niet zo veel als jou maar het zijn er genoeg want ik woon alleen en soms komt mijn vriendinnetje Gijsje bij mij logeren en dsn liggenn we samen op ons krabkasteel dat is zo fijn!

  Liefs Ollie😘

  1. Ooooh Ollie,

   hebbie jou eigen krabkaseel?? Ooooh dattie saame met jou Gijsje kan rielekse. Mij hart is nu geraak want het is ook roomanties. Jij weet hoe het hoor. Jij ben prins Ollie en jou prinses Gijsje lig naas jou en jou vrouw breng jou kaabeljouw en sneks. Ik vin het mooi Ollie, jij heb jou maaniere en jij ben goed oppefoet. Jou Gijsje is tros op jou,

   Liefs van Loesje

 6. Dag lieve Loes,
  Wat een mooi krabmeubel!! Ik heb hier één krabpaal staan in de slaapkamer van mijn vrouw, en een krabmeubel in de huiskamer. Die stonden er al toen ik hier kwam wonen.
  Ik ben, wat krabben betreft, volgens mijn vrouw best een nette kater. Ik gebruik de paal en het meubel, en zo nu er dan de vloerbedekking.
  Sommige van mijn voorgangers waren slopers. David is begonnen aan de bank. Poncke sloopte alle stoelen en banken, en Derrick zette zijn nagels in het behang, en later, toen hij een beetje dement werd, is hij ook aan het slopen van de kasten begonnen. Die kasten staan hier nog, en zijn best artistiek vind ik, met stoere krassen erin. De meubels staan er ook nog, maar daarop liggen allemaal dekens over de kussens. Dat trekt niet zo lekker.
  Het touw van mijn krabspullen moet nodig vernieuwd worden, maar mijn vrouw ziet er tegenop, want dan vind ik even helemaal niks aan mijn paal of meubel, dus doet ze het stukje voor stukje,
  Ik heb al aan het touw geroken, het ruikt wel goed, maar toch…!! Het is nog niet mijn touw.
  Er stond ook een meubel waar ik in kon toen ik hier kwam wonen, maar dat vond ik eng, dus dat is naar andere poezen gegaan, die er wel in durfden.
  Wat jammer dat je vrouw je favoriete stoel heeft weggedaan. Dat heeft mijn vrouw ook een keer gedaan, Poncke heeft tijden lopen zoeken, en na een poosje heeft hij een nieuwe favoriete stoel uitgezocht, maar zo fijn als die eerste was hij niet.
  Loes, ik hoop dat je heel veel plezier hebt van je nieuwe meubel, en dat je er ook goed op kunt nadenken. En ik hoop dat je toch ook tonijn hebt gekregen.
  Heel veel lieve kopjes voor jou en je broer, zus en je vrouw, en lieve groetjes van mijn vrouw,
  Vlo.

  1. Lieve Vlo,

   oooh wat hebbie al veel meegemaak met jou krabbe en jou meubels. Van me eigen heb ik nog nooit mij vrouw ze kast gesloop. Mij voorkeur ga uit naar mij stoel waar jij hard aan kan trekke. Soms trek ik wel onder mij stoel of mij bank. Dan ben ik in mij aller wildste enerzie. Mij vrouw heb nu zofeel krabmeubels in mij huis. Nu hoef het nie meer. Nu rek en strek ik mij eigen oferal Vlo. Op mij slaapkamer sta nu mij niewe krabmeubel. Floris slaap erin. Zusje slaap erop en van me eigen doe ik wel mij rekke en mij trekke. Mij vrouw is nu wel gelukkig van ze eigen. Misschien ga zij er van ze eigen ook wel in zitte.
   Nie iedereen vin het fijn Vlo om in jou meubel te zitte. Van me eigen doe ik het soms. Dan wil ik mij preifussie.
   Jou vrouw heb wel gelijk dattie alles heb bewaar in ze huis. En jij kan deekes ofer jou bank gooie. Mij vrouw heb het ook geprobeer maar dan trek Zusje alles van ze bank.
   Mij vrouw is nu gelukkig Vlo, mij hart foel het. Dan heb ik wel meer rust in mij buik.

   Dank jou wel voor jou reakzie en dattie alles heb fertel van jou erfaring,. Liefs van mij eigen en mij famielie en ook foor jou vrouw. Jij krijg mij zachte kopje,

   Loesje

 7. Dag lieve Loesje.Wij hebben ook allerlei krabbel palen/plankjes en zo.Maar omdat ik{Muzette} ze niet goed kan zien,heb ik zelf uitgevonden dat ik heel goed mijn nageltjes kan poticuren aan de muur buiten.Als ik daar dan tegenop sta ,sta ik altijd goed en kan niet omrollen.We hebben ook een hele hoge klimpaal erbij en dat was de troon van Sparkle.Voor mij was er een mandje onderin,maar daar lig ik bijna nooit in.Maar Sparkle ligt er haast nooit meer bovenin en nu doet Fynn dat.Er kunnen wel 6 katten in liggen en al zijn we maar met 3,er ligt altijd maar 1 van ons in.Sparkle gebruikt alle krabbelpalen en Fynn is een rare snuiter.Die heeft 1 kant van een stoel helemaal kapot gemaakt met zijn nagels,maar alleen aan 1 kant.De andere kant nooit….verder wil hij altijd als eerste ’s morgens naar buiten om aan de paal daar te krabbelen en altijd na het eten doet hij dat ook.En hij lust niet graag vis,maar wel kip en zo.Dus zal hij dat daar wel willen markeren.Maar ik gebruik dus alleen de buitenmuur.
  Dank je wel voor het mooie stuk dat je geschreven hebt.Onze scullary girl heeft het voorgelezen aan mij.Groetjes van Fynn,Sparkle en mijzelf,je vriendinnetje Muzette

  1. Ooooh Muzette,

   wat bennie toch slim dattie buite teege jou muur krabbel. Dan kan jij het goed zien en jij val nie om. Jij ben een poes, jij wil toch krabbele aan jou meubels of jou huis. En jij zie, jij ben met jou drie en jij doe het allemaal op jou eigen manier. Assie jou eigen troon heb Muzette dan mag jij wel selluf bepaale offie erin ga ligge. Jij heb altijd jou eigen recht en jij heb ook jou preifussie. En jij heb twee broers van jou eigen. Zij heb ze eigen krabbelbehoefte. Jij zie het wel met jou broer Fynn. Hij krabbel één kant van jou stoel kapot. Misschien hebbie er kipgeur aan gesmeer, jij weet het nie.
   Dank jou wel dattie zo lief jou erfaring heb gedeel met mij eigen. Geefie jou vrouw en jou broers mij zachte kopjes en jij krijg mij kopjes met tonijn. Hoop dattie nog lang aan jou muur ga trekke lieve Muzette. Misschien ga mij eigen het ook probeere. Ik vin het wel mij tip,

   Liefs van mij famielie en mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Loesje, hier ben ik dan toch nog om een reaksie te schrijven op je verhaal.
  Wij hadden geen enersjie voor de lampen en de kompjoeter en de verwarming enzo. Wegens de reenoovaatsie. Erg hè?
  Wat een mooi kadoo heeft je vrouw voor je gemaakt! Het lijkt wel een krabtoren van een palijs, of een kasteel! Dat is heel sjiek. Ik zou ook wel zo’n toren willen hebben, dus ik heb het aan mijn mensen laten zien.
  Ik vind het superstoer dat je stoelen een beetje kapot hebt gekrabt. Popje deed dat ook, maar dan met de bank. Eerst de bovenste stof, toen daaronder, toen de vulling en toen had hij hout om aan te krabben. Mijn mensen hebben flies over de bank gedaan, maar soms kroop Pop daar gewoon nog onder, om even te krabben. Hij had ook krabdingen, maar hij vond de bank het fijnste. GroteBeer krabte aan de muur, en aan het vloerkleed en aan de vloerbedekking, mijn Molletje gaf alles kopjes en had buiten haar eigen boomstam om aan te krabbelen.
  Ik heb drie krabplanken, bij de voordeur en de tuindeur. En eentje in de slaapkamer. En verder krab ik buiten, soms zelfs aan de tegels. Daarom zijn mijn nagels altijd een beetje raar. Ik heb ook allerlei krabdingen van karton, maar daar ben ik heel netjes op. O ja, ik heb ook een soort krabmat op de grond.
  Goed dat je over krabben schrijft want het is heel belangrijk voor ons katten. Soms hoor je wel eens dat katten straf krijgen omdat ze krabben, maar wij moeten nou eenmaal krabben. Je boft maar met zo’n lieve vrouw, Loes, dat ze zulke mooie dingen voor jullie neerzet. Doe maar goed voor haar zorgen en goed bovenop haar slapen, en aan je toren krabben. Als je samenwoont doe je dingen voor elkaar, omdat je elkaar lief vindt. Gelukkig maar!
  Heel veel lieve kopjes met tonijnsmaak voor jou, en ook voor je vrouw en je broer en je zus, van Bolle. En heel veel groetjes van mijn mensen voor jullie allemaal.

 9. Lieve Bolle,

  sorrie dat mij eigen nu pas jou schrijf Bolle maar mij vrouw lag in mij bed en van mij eigen lag ik boofe op. Mij vrouw moes mij tonijn ga ferdiene en dan mag ik nie op mij kompjuuter. Daar moet ik wel mij rezpek foor hebbe want zij doe wel ze best foor ons. Anders kan wij ook geen krabmeubel krijge. Dan moet mij eigen toch mij stoel weer zoeke Bolle. Maar mij vrouw heb mij stoel weg moete doen want hij was touw geworre. Ze heb er wel ferdriet van gehad. Nu heb wij geen makkelukke stoel meer. Maar wel veel krabmeubel. Jij zeg dattie jou naagel ook aan jou teegel scherp. Mij broer Floris sta vaak van ze eigen rechtop teege mij muur en dan krabbel hij heel hard. En mij krabpaal hang ernaas.
  Oooh assie deemenzie heb dan doe jij jou eigen ding. Van me eigen doe ik ook mij eigen ding Bolle, maar ik voel wel mij vrouw ze hart. Daar hou ik wel mij reekening mee. Dat is belangrijk.

  Hoop dattie nu wiekent heb Bolle. Dattie rust krijg en dat jij jou huis kan bescherme assie op jou patroeje ga. Misschien krijgie ook wel jou krabding assie uit ge-ree-noo-feer ben. Of misschien krijgie sneks. Maar jou belangrijkste van jou leeve is jou liefde van jou mense en jou rust. En dan smaak jou snek ook beeter.
  Lieve Bolle mij vrouw, Floris en Zusje en mij eigen denke aan jou en aan jou mense. Dattie rust krijg.
  Daarom krijgie mij zachte kopjes foor jou rust,

  Liefs van Loesje

Reacties zijn welkom