Als je opeens je naam hoort noemen

naam

Mijn basis-gefoel thuis is dat ik ontspannen ben. Dat gaat niet vanzelf dus daar moet ik mijn best voor doen. Daarom doe ik zo vaak aan bankhangen. Lekker liggen op mijn grote kussen. Maar gisteren hoorde ik opeens mijn naam en toen had ik een ander gefoel.

Telefoon

Nou hoor ik mijn naam vaker daar gaat het niet om.  Ze vraagt of ik zin heb in avondeten of een snek, wat ik aan het doen ben, ze voert gesprekken met mij, dus daar is niks geks aan. En aan de telefoon praat ze ook over mij. Daar slaap ik doorheen alleen gisteren dus niet. Want ik merkte dat ze met de dokter over mij praatte.

Bezoek

De dokter komt over een tijdje weer hier er is nou een afspraak. Ik weet niet precies wanneer maar dan ben ik er vast niet. Want de vorige keer was er niks aan. Net toen ik dacht wat een liefe vrouw dat ze me snoep komt brengen, toen greep ze me en ik had en prik gekregen voordat ik MEW kon zeggen. Dus dat zei ik toen maar niet meer. Dat snoep heb ik toch maar opgegeten.

Ja en dan had ik vorig jaar die operaazie aan mijn tanden. Dat hoef ik ook niet meer, want ik moest weg van huis en u wil niet weten wat ze allemaal met me deden. Het begon ermee dat mijn vrouw aan mijn bek rook en dat doet ze nou weer. En dan kijkt ze zo intens. Op zo’n moment kan ik niet meer ontspannen want het is raar, echt raar.

Friemelen

Ik snap wel wat de bedoeling is. Controole aan huis voor mijn gezond. De dokter mag best aan me friemelen, dat kan ze best goed, maar ik hoef geen prik en ik hoef ook niet dat zij aan mijn bek gaat ruiken. Snoep hoef ik weer wel, daar ben ik heel eerlijk over.

21 thoughts on “Als je opeens je naam hoort noemen

 1. Hallo Bert,

  Sapperdeflap, komt jou dokter weer op bezoek voor jou, nou dat snapper ik wel dat je dan niet thuis bent. Ze brengen altijd wat voor je mee, maar dat is om jouw als beloning dat jij zo stoer bent voor dat gaatje in je bontjas. Mijn vrouwtje zegt altijd dat het heel belangrijk is dat ik naar Tante Ans ga, want omdat ik niet kan en wil laten weten aan vrouwtje dat ik ziekjes of gezond ben is het goed dat ik dat gaatje in mijn bontjas krijg en dat ze mij even onderzoekt of alles oke is. Ik vind alleen de reis ernaar toe niet zo gezellig en daarom ga ik gezellig zingen of kletsen tegen vrouwtje. Maar Tante Ans is heel lief hoor en al zijn wij nu in een tijdelijk huisje en wonen we straks in ons nieuwe huis ik ga gewoon steeds naar haar toe, Ik moet dan wel wat langer op reis, maar dat vind ik niet zo erg dan.
  Bert vergeet jij niet aan de dokter te miauwen dat jij een stevige sport spieren en een hele dikke winterjas aan hebt anders denkt ze weer verkeerd.
  Ikke ga voor je poot draaien dat ze heel tevreden over je is en lekkere snoepjes meebrengt. Bert je weet dat we als grote vrienden en vriendinnetjes er zijn voor elkaar en dus ook voor jou om je te steunen.
  Voor nu een fijne dag en ik denk niet dat je je vandaag al moet verstoppen hoor, knuffels van vrouwtje en sterkte poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ik vind er niks aan en ik weet dat het toch gaat gebeuren en mijn vrouw zegt ook dat het voor mijn gezond is en dat snap ik ook maar mijn gefoel is anders. Ik snap wel dat je naar je eigen Tante Ans wil een keer kwam hier een andere dokter en toen was ik bang en ben ik onder tafel gaan zitten dus die dokter mag van mijn vrouw niet meer komen. Daarom komt nou mijn eigen dokter. Wanneer weeet ik gelukkig niet!! poot van je vriend Bert

 2. Jeetje Bert het is wat!!!! Kan me voorstellen dat je er dan niet bent!!!!
  Het is natuurlijk wel goed dat je gezondheid in de gaten wordt gehouden!!
  En je hoeft er niet de deur voor uit!!!
  Wij moeten altijd in een mand en dan met de auto ernaar toe…….nou wij kunnen je zeggen dat we dat allemaal echt niet leuk vinden. De dokter is wel heel erg aardig want hij knuffelt altijd met ons!!!
  De prik voelen we eigenlijk nooit!!!
  Maar toch zijn we blij als onze vrouw ons weer mee naar huis neemt!!!!!
  Maar eerlijk is eerlijk, leuk is het nooit omdat je niet weet wat je te wachten staat!!!

  Wij gaan poten voor je draaien Bert!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal!!!
  😽😽😽😽😽😽

  1. met de auto is eng en moeilijk er gebeurt dan van alles dat je niet snapt. Toen met mijn operazie moest ik ook in de auto nou ik miauwen het was te spannend. En het is precies wat jullie zeggen je weet niet wat je te wachten staat!!

 3. Ooooh Bert,

  wat schrijfie mij eigen nou. Ga jou dierendokter koome foor jou gezond? Jij ga nie weg uit jou huis toch en jij hoef nie weer jou operazie. Jij ben nu atleeties en jij ben gezond. Jou bek ruik naar zallum en mij hart is foel ze eigen ferrukt. Zeggie dat maar teege jou vrouw assie intens kijk en assie twijfel. Jij heb stoere poote en spiere van jou atleetiese oefeninge.
  Zij mag mij eigen ook fraage Bert, misschien hebbie dan ook snoep foor mij eigen en mij hart bescherm jou.
  Altijd Bert. Mij hart hellup jou eigen,

  Liefs van jou Loesje

  1. ja Loes het is zo, en ik weet ook diep van binnen dat het gaat gebeuren en dat de dokter dan aan me gaat zitten. ik hoop dat ik nooit meer een operazie hoef. En dat ik geen diejebeet ben. Maar ik wil wel heel lang gezond zijn dat ik met jou verkering kan hebben en met mijn vrouw kan wonen dus ik laat het gewoon doorgaan dat denk ik nou. heel feel kopjes van mij je Bertje

 4. Hoi Bert,
  Oh man, dat gedoe met die dierenartsen ook altijd!
  Ik kan me helemaal voorstellen dat je dan niet meer ontspannen bent. Hier zet mijn vrouw heel achteloos het vervoersmandje in de kamer. Ik onder de bank natuurlijk, maar dat mandje blijft gewoon staan, en er gebeurt niets.
  Net als ik denk dat dat mandje daar gewoon hoort, zit ik er voor ik het weet in en ben ik onderweg naar de dierenarts!
  Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt.
  Toch een fijne dag toegewenst,
  Kop en poot van Vlo.

 5. Hoi Bert,
  Dat gedoe met die dierenartsen ook altijd!
  Hier zet mijn vrouw het vervoersmandje altijd in de kamer, en dat zit ik meteen onder de bank.
  Maar dat mandje blijft gewoon staan, en er gebeurt niets. Net als ik denk dat dat mandje daar hoort te staan, zit ik er opeens in en ben ik onderweg naar de dierenarts.
  Ze zeggen altijd dat het voor onze bestwil is, maar daarom hoeven we het er nog niet mee eens te zijn!!
  Veel sterkte Bert, ik hoop dat het allemaal gaat meevallen.Ik ga nog eens proberen dit bericht weg te sturen, want het vorige lukte niet
  Kop en poot van Vlo

  1. dat is een truuk met dat mandje Vlo bij mij staat het beneden in de gang zogenaamd gewoon maar ik weet wat het is!! en waarvoor!! ik snap dat de dokter nodig is maar heb ik er zin in: nee. Je bericht is nou goed aangekomen!! poot van mij

 6. Goedemiddag Bert, Floortje vind het ook niet fijn om naar de dierenarts te gaan, hoewel het een hele lieve man is, hij knuffelt ook altijd. De rit in de auto vindt zij het ergste, dan gaat ze heel hard miauwen. Je moet je niet te veel zorgen maken hoor Bert, het is alleen maar controle van je gezond. En je weet, je hele vriendenclub steunt je en staat om je heen. Veel sterkte en we gaan poot draaien voor je. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ja dat is waar mijn vriendenclub helpt me ik ben heel blij met mijn vrienden!! ik weet ook dat het voor mijn gezond is. En toch is het een beetje moeilijk dat is ook zo. poot van mij

 7. Hoi Bert, ooo wat grieselig dat de dokter naar je toe komt. Bah, die dierendokters altijd. Voor mij hoeft het ook niet, en ik lees dat alle katten er zo over denken. Het is natuurlijk belangrijk dat je gezond bent en blijft, dat snap ik. Maar ik snap nog veel beter dat je de dokter eng vindt!
  Misschien kun je je heel goed verstoppen, of naar mij toe komen? Mijn huis is van binnen weer van mezelf, Bert! Dus als je wilt kun je hier komen loosjeren.
  Ik doe voor je duimen dat alles goed gaat als de dokter komt. Je ziet er gezond en atleeties uit, presies als je lieve Loesje zegt. Dus het zal vast wel goed gaan.
  Misschien kan je vragen of de dokter het snoep door de briefenbus doet, en dat ze dan gewoon weer weg gaat? Dat lijkt mij persoonlijk een goed idee.
  Heel veel lieve kopjes om je te steunen, Bert, van Bolle.

  1. hoi Bolle dat van die briefenbus is een heel goed idee dan heb ik het snoep en ze is toch geweest. Ik wil mijn huis niet uit dus naar jou komen kan niet maar zeg je nou dat de reenoovaazie binnen klaar is en dat je je huis weer terug hebt?!??

   1. Ja Bert, eerlijk waar!!! We zijn weer met zijn drietjes in ons huis!
    Ik snal dat je niet uit je huis wilt, dat wil ik ook nooit. Misschien is de beste plek om je te verstoppen als de dokter komt je reismand. Daar kijken je vrouw en de dokter nooit!
    Feestkopjes van Bolle,

    1. wat superfijn Bolle dat je weer met je drietjes bent. Gewoon is het beste. Ook voor je mensen. Ik laat de dokter denk ik maar doen wat ze moet doen anders is mijn vrouw de hele tijd zenuwachtig nou dan heb ik toch liever de dokter!!

 8. Hoi Bert, wij vinden het ook niet fijn om naar de dierenarts te gaan. Wij merken het altijd aan onze vrouw, dat doet ze ekstra zenuwachtig. We proberen ons nog te verstoppen maar ze weet ons altijd weer te vinden. Ook verzetten wij ons hevig als we in die mand moeten en gaan dan heel hard miauwen, ook in de auto en in de wachtkamer. Onze vrouw zegt dat het beter voor ons is en dat we naar de dierenarts moeten juist omdat ze heel veel van ons houdt en goed voor ons wilt zorgen. Anders zouden we misschien wel heel erg ziek worden of ergens pijn krijgen. Dus Bert misschien moet je het maar laten gebeuren, dan is het misschien ook wel weer snel voorbij. Wij draaien pootjes voor je dat het heel erg meevalt. Sterkte en knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: daar hebben jullie gelijk in dan laat ik het ook maar gebeuren gelukkig weet ik niet de dag dat hoor ik dan kort van te voren en dan gaat mijn vrouw opruimen enzo dat is ook zo raar. poot van mij

 9. Ome Bert die dierenartsen. Ze zijn aardig maar ik hoef niet zo nodig. De 1e keer kreeg ik.een prik en gelijk een chips in mij. Nou ik vond dat het zeer deed en gelukkig was mijn vrouwtje er om mij te troosten. De 2e kreeg ik 2 prikken nou toen heb ik even heel hard miauw gedaan. Maar toen zaten de prikken er al in. Gelukkig waren er wel sneks om mij te troosten

  1. daar hoop ik dan ekstra op dat ik sneks krijg, twee prikken is best veel!! ik heb al een chips gelukkig.

 10. Dag Bert.Wat spannend toch weer.Ja wij.katten weten precies als ons een bezoekje naar de dierenarts te wachten staat.Wij gaan altijd of met de auto of met de metro en bus heen en weer.Ik(Fynn)laat altijd luid en duidelijk aan iedereen onderweg weten dat ik het er niet mee eens ben.Ja want Nina komt niet bij ons thuis.Het ergste is DE reismand.Daar heb ik zo de pest aan.Op een of andere manier weet onze vrouw altijd mij er toch weer in te krijgen.Als ik er dan uit mag bij Nina ,ben ik weer erg netjes en ga reuze hard spinnen.Hoort ze mijn hart niet ha ha.Laatst had ze mijn nagels geknipt, daar was ik wel van in sjok….ik kreeg snoepjes en die at ik welop,maar thuis weer uitgespuugd en toen moest ik vande zenuw daarna heel lang slapen thuis .Mijn zussen vinden het ook niks. Muzette is super boos,en Sparkle bang….Nina is best lief hoor, maar het liefst aan onze lijfjes geen polonaise. Bert,als het zover is zullen alle dierenvrienden aan je denken en pootjes draaien voor je.Je staat er niet alleen voor.Stevige poot van je vriendje Fynn en mijn zussen geven je vast een bemoedigend kopje.

  1. hoi Fynn dankjewel dat je me als katers onder elkaar moed inspreekt dat vind ik tof. Het is moeilijk als je erheen moet en moeilijk als ze bij je thuis komt, voor mij hoeft het niet en voor jou ook niet want het duurt best lang eer iedereen weer gewoon kan doen met al die emozies dat snap ik best. dankjwel voor de poot en de kopjes!!

Reacties zijn welkom